- 16 Ocak 2016
- 3.030
- 2.545
- 133
- 32
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #49.081
Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşşlh ..benimde aklım ngs yapıldığı halde bütün testlerden tekrar geçmek çok yorucu ve stresli ğerçekten ama içini rahat tut sağlıklı olmasaydı çoktan düşerdi..Arkadaşlar merhaba
Benim 9 yaşında bir kızım var. Ona kardeş istedikten sonra 5 tane düşük yaptım. Düşüklerde kromozom anomalisi çıktığı halde eşim ve bana yapılan testlerde hiç bir sorun bulunamadı. Bu arada 39 yaşındayım. Biz de NGS li tüp bebek yapmaya karar verdik. Eylül ayında Memorial Ataşehir Cem Demirel ile tedaviye başladık. (Tüp bebek ücreti 6800 tl, ilaçlar 1600 civarı) 16 yumurta toplandı, 12 si olgundu, 7 si 5. güne kaldı. Bu 7 embryodan 4 ünü teste gönderdik. (İspanya'ya gitti, tanesi 300 USD) Sadece biri sağlıklı geldi. Bir adet dönemi ara verdim, akupunktur yaptırdım. (Rahatlamak için) Sonraki ay transfer için süreci başlattık. Estrofem kullanmaya başladım, günde 2 adet. Kontrole gittiğimde yeterince kalınlık olmadığı için (7ml) estrofem 3e yükseltildi ve 1 hafta daha rahmin hazır olması için süre verildi. O sırada, Cem Bey olgunlaşmış yumurta olduğunu ve o yumurtayı da kullanabileceğimizi söyleyerek ilişki önerdi. Ben kabul etmedim çünkü doğal yollarla olan son 5 gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı. Transfer yapıldıktan sonra ameliyathaneden odama yürüyerek döndüm yarım saat odamda dinlendikten sonra eve döndüm. 2 saat kadar uyumuşum. Sonraki iki gün evde dinlendim ama tamamen yatmadım. Mutfağı topladım mesela ama temizlik yapmadım. 4. gün işe ve normal hayatıma geri döndüm, ama kendimi hiç yormadım. 6. gün yaptırdığım kan testi 27 çıktı. Az olduğunu düşünüp üzüldüm biraz ama 9. gün yapılan test 153 11. gün yapılan test ise 300 küsürdü. Cem Bey kese için 10 gün sonra çağırdığında keseyi gördük. Kalp atışı içinde 10 gün beklemem gerekti. Şükürler olsun onu da gördük. Ben NGS yapıldığı halde tüm yeniden test yapılmasını istedim. Treescreen diye bir metod çıkmış. 10. haftadan sonra anne kanını yurt dışına gönderiyorlar ve ordan bebekte, yaşayan kromozom anomalilierinin olup olmadığına ve seks kromozomlarına bakıyorlar (2100 TL). Şükürler olsun temiz geldi, bu arada detaylı ultrasonda yapıldı (853 tl ama yerine göre değişir) ve o da temiz geldi. Kan testi sonucuma göre de bir kızım olacak :) İnşallah yavrumu sağlıkla sıhhatle kucağıma alırım. Eğer başka bir sorun çıkmazsa inşallah çıkmaz, 22. haftada yapılacak detaylı ultrasonu bekliyorum şimdi. İnşallah onda da sorun çıkmaz. Bakalım neler göreceğiz neler yaşayacağız. Yazdıklarımın faydalı olacağını umuyorum. İsteyen herkese Rabbim sağlıklı sıhhatli bebeğini kucağına versin. Amin. Sevgiler.
Genetiğe gittiği halde düşük riski çok az oluyo ama işte elimizden geleni yapıyoruzda bide rabbimin nasibini unutmamak gerekiyor o isterse oluyo tabiki..hem genetikte hasarlı olanlar eleniyo ve sağlıklılar trasfer ediliyoBenim de embriyolarim genetige gititi merak ettigin genetige gittigi halde dusuk tehlikesi devam ediyormu.dna hasari olanlar genetikte ortaya cikip elenmiyor mu acaba.kusura bakmayin bilgim yok ve cok endiseliyim
Bide hangi yöntem ve nasıl uygulandığı çok önemli 3.gün emriyosuyla genetiğe gidince yanlış olabiliyo sonuç çünki emriyo 5.günde kendini onarabiliyormuş bu yüzden 5.gün emriyolarının hücreleri genetige gitmesi gerek vee işte emriyolağ ve laboratuvar çok önemliBenim de embriyolarim genetige gititi merak ettigin genetige gittigi halde dusuk tehlikesi devam ediyormu.dna hasari olanlar genetikte ortaya cikip elenmiyor mu acaba.kusura bakmayin bilgim yok ve cok endiseliyim
Çok çok teşekkür ederim. İnşallah sağlıklı sıhhatli yavrumu alırım kucağıma. Aminn...Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşşlh ..benimde aklım ngs yapıldığı halde bütün testlerden tekrar geçmek çok yorucu ve stresli ğerçekten ama içini rahat tut sağlıklı olmasaydı çoktan düşerdi..
Allah sağlıklı sıhhatli bi şekilde kucağıniza almayi nasip etsin inşallah bizi bilgilendirdiginiz için teşekkürlerArkadaşlar merhaba
Benim 9 yaşında bir kızım var. Ona kardeş istedikten sonra 5 tane düşük yaptım. Düşüklerde kromozom anomalisi çıktığı halde eşim ve bana yapılan testlerde hiç bir sorun bulunamadı. Bu arada 39 yaşındayım. Biz de NGS li tüp bebek yapmaya karar verdik. Eylül ayında Memorial Ataşehir Cem Demirel ile tedaviye başladık. (Tüp bebek ücreti 6800 tl, ilaçlar 1600 civarı) 16 yumurta toplandı, 12 si olgundu, 7 si 5. güne kaldı. Bu 7 embryodan 4 ünü teste gönderdik. (İspanya'ya gitti, tanesi 300 USD) Sadece biri sağlıklı geldi. Bir adet dönemi ara verdim, akupunktur yaptırdım. (Rahatlamak için) Sonraki ay transfer için süreci başlattık. Estrofem kullanmaya başladım, günde 2 adet. Kontrole gittiğimde yeterince kalınlık olmadığı için (7ml) estrofem 3e yükseltildi ve 1 hafta daha rahmin hazır olması için süre verildi. O sırada, Cem Bey olgunlaşmış yumurta olduğunu ve o yumurtayı da kullanabileceğimizi söyleyerek ilişki önerdi. Ben kabul etmedim çünkü doğal yollarla olan son 5 gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı. Transfer yapıldıktan sonra ameliyathaneden odama yürüyerek döndüm yarım saat odamda dinlendikten sonra eve döndüm. 2 saat kadar uyumuşum. Sonraki iki gün evde dinlendim ama tamamen yatmadım. Mutfağı topladım mesela ama temizlik yapmadım. 4. gün işe ve normal hayatıma geri döndüm, ama kendimi hiç yormadım. 6. gün yaptırdığım kan testi 27 çıktı. Az olduğunu düşünüp üzüldüm biraz ama 9. gün yapılan test 153 11. gün yapılan test ise 300 küsürdü. Cem Bey kese için 10 gün sonra çağırdığında keseyi gördük. Kalp atışı içinde 10 gün beklemem gerekti. Şükürler olsun onu da gördük. Ben NGS yapıldığı halde tüm yeniden test yapılmasını istedim. Treescreen diye bir metod çıkmış. 10. haftadan sonra anne kanını yurt dışına gönderiyorlar ve ordan bebekte, yaşayan kromozom anomalilierinin olup olmadığına ve seks kromozomlarına bakıyorlar (2100 TL). Şükürler olsun temiz geldi, bu arada detaylı ultrasonda yapıldı (853 tl ama yerine göre değişir) ve o da temiz geldi. Kan testi sonucuma göre de bir kızım olacak :) İnşallah yavrumu sağlıkla sıhhatle kucağıma alırım. Eğer başka bir sorun çıkmazsa inşallah çıkmaz, 22. haftada yapılacak detaylı ultrasonu bekliyorum şimdi. İnşallah onda da sorun çıkmaz. Bakalım neler göreceğiz neler yaşayacağız. Yazdıklarımın faydalı olacağını umuyorum. İsteyen herkese Rabbim sağlıklı sıhhatli bebeğini kucağına versin. Amin. Sevgiler.
Cnm gecen sene sedece teg gen pgt yapıldı 3 kez transfer oldum ama tutmadı. Bu sene iki defa yumurta toplantı havuz yapti doktor. Ngs yı de 3 başarısız denemeden dolayı eklediBizde tek gen hastasiyiz.bize doktor ngsden bahsetmedi.pgt yapip trasfer etcez dedi.kromozon analizi normal cikti ondanmi acaba
Biz esimle sma hastaligi tasiyicisiyuz. 6 yasinda kizim bu hastalıktan vefat etti. 3 kez pgt li embriyo transferim oldu ve sonuc negatif. O yuzden bu yıl iki kez yumurta toplandi 5. Gune 7 embriyo geldi. Pgt ye ek ngs ekledi doktor.Çok teşekkür ederim cevabın için benim de normal yolla 4 düşüğüm ve ngs ile yapılan Tup bebekle de 7. Haftada kalbi durdu bebeğimin. Sizin sorununuz neydi ve tek gen hastalığına ne için baktılar birde nerede tedavi görüyorsunuz? Bizim kromozomlarimizda sorun da yok eşim de morfoloji bozukluğu ve dna hasarı var.
Tedavi ankara genartta doktorum aysun baltaciÇok teşekkür ederim cevabın için benim de normal yolla 4 düşüğüm ve ngs ile yapılan Tup bebekle de 7. Haftada kalbi durdu bebeğimin. Sizin sorununuz neydi ve tek gen hastalığına ne için baktılar birde nerede tedavi görüyorsunuz? Bizim kromozomlarimizda sorun da yok eşim de morfoloji bozukluğu ve dna hasarı var.
Cevapbiniz icin tesekkur ederim.bende ve esimde kromozal bir bozukluk cikmadi.bu yuzden 5. Gun embriyosuna acgh yapilacak genel bi tarama .8. Ve 9. Haftalarda bebeklerin kalp atisi duruyor.kendiliginden olusan gebeliklerimde.Bide hangi yöntem ve nasıl uygulandığı çok önemli 3.gün emriyosuyla genetiğe gidince yanlış olabiliyo sonuç çünki emriyo 5.günde kendini onarabiliyormuş bu yüzden 5.gün emriyolarının hücreleri genetige gitmesi gerek vee işte emriyolağ ve laboratuvar çok önemli
Merhaba. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Sizinkin de ten gendi değil mi? Bebeğinizin sağlık durumu nasıl, testler temiz mi?Ben pgt ve pgs yaptirdim 20 bin tuttu suan hamileyim anatolia da yaptirdim
Merhaba bızdede bır sorun yok ancak bu durumlarda ngs onerılıyor ..Cevapbiniz icin tesekkur ederim.bende ve esimde kromozal bir bozukluk cikmadi.bu yuzden 5. Gun embriyosuna acgh yapilacak genel bi tarama .8. Ve 9. Haftalarda bebeklerin kalp atisi duruyor.kendiliginden olusan gebeliklerimde.
Merabalar..dun genetik sonuclari cikti.5 tane 5.gun embriyosundan 2 tane saglikli geldi.kromazol bozukluklar var ucunde de farkli farkli.esimde ve bende problem olmamasina ragmen.dusuklerimin nedeni gercekten embriyolarmis galibaMerhaba bızdede bır sorun yok ancak bu durumlarda ngs onerılıyor ..
Bızddde 7 embrıyodan 4 tane saglıklı geldi. Ne yazıkkı hıcbır sorun olmasada anomalı olusabılıyor.Merabalar..dun genetik sonuclari cikti.5 tane 5.gun embriyosundan 2 tane saglikli geldi.kromazol bozukluklar var ucunde de farkli farkli.esimde ve bende problem olmamasina ragmen.dusuklerimin nedeni gercekten embriyolarmis galiba
Masallah yine de 4 tane saglaminiz var.transfer oldu mu sizin.bir de probleminiz tekrarlayan dusukler miydiBızddde 7 embrıyodan 4 tane saglıklı geldi. Ne yazıkkı hıcbır sorun olmasada anomalı olusabılıyor.
Doktorlar bunu meye bağlıyorlarBızddde 7 embrıyodan 4 tane saglıklı geldi. Ne yazıkkı hıcbır sorun olmasada anomalı olusabılıyor.
Acıkcası net bır sebep yok.Doktorlar bunu meye bağlıyorlar
Transfer için beklıyorum hafta bası gıbı gorunuyor.Masallah yine de 4 tane saglaminiz var.transfer oldu mu sizin.bir de probleminiz tekrarlayan dusukler miydi
Evet ben tek gen di suan iyiyiz 25 hafta ama amniyosentez yaptirmadimMerhaba. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Sizinkin de ten gendi değil mi? Bebeğinizin sağlık durumu nasıl, testler temiz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?