- 13 Aralık 2011
- 2.917
- 1.352
- 398
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #48.381
Genetik set up 3000 euro verdim = 12.000Evet arkadaşlar bugün Memorial ile görüşmemiz vardı,şöyle ki bizim tek gen mutasyonumuz olduğu için pgt çoook farklı oluyormuş,önce bir kan alma ve hazırlık süreci (2-3 ay ) ,sonra tüp bebeğe başlangıç,embriyoların genetiğe gitmesi,sonra sağlıklı seçilen embriyolara kromozomlu testlerin yapılması, sonra transfer süreci...
1. Set up ( genetik aile haritası çıkarılması) :3630 dolar
2. Tüp bebek:7200 Tl
3.ilaçlar :1500/2000 Tl
4. Tüm embriyolara yapılacak gen mutasyonu arama: 1300 Dolar
5. Kromozamal tarama:embriyo başı 295 dolar ve tek gen hastalığı olan tüm ailelere aynı fiyat ve prosedür uygulanıyormuş, düşünen varsa Şişli memorial in fiyatları bunlar ve totalde 31.000 civarını buluyor,ama kesinlikle değer,kesinlikle imkanları olanlar burayı düşünsünler,doktor Niyazi Emre bey var ,her şeyi detaylı açıklıyor,sonra genetik doktoru Murat bey le görüştük,neredeyse 1 saat yapılacakları ve süreci detaylarıyla anlattı,genetik laboratuvarlarına çok güveniyorlar,benim ilk görüşmem gerçekten Harika geçti ama bütçemi ayarlayıp yaptırabilir miyim bilmiyprum
TekrarEvet arkadaşlar bugün Memorial ile görüşmemiz vardı,şöyle ki bizim tek gen mutasyonumuz olduğu için pgt çoook farklı oluyormuş,önce bir kan alma ve hazırlık süreci (2-3 ay ) ,sonra tüp bebeğe başlangıç,embriyoların genetiğe gitmesi,sonra sağlıklı seçilen embriyolara kromozomlu testlerin yapılması, sonra transfer süreci...
1. Set up ( genetik aile haritası çıkarılması) :3630 dolar
2. Tüp bebek:7200 Tl
3.ilaçlar :1500/2000 Tl
4. Tüm embriyolara yapılacak gen mutasyonu arama: 1300 Dolar
5. Kromozamal tarama:embriyo başı 295 dolar ve tek gen hastalığı olan tüm ailelere aynı fiyat ve prosedür uygulanıyormuş, düşünen varsa Şişli memorial in fiyatları bunlar ve totalde 31.000 civarını buluyor,ama kesinlikle değer,kesinlikle imkanları olanlar burayı düşünsünler,doktor Niyazi Emre bey var ,her şeyi detaylı açıklıyor,sonra genetik doktoru Murat bey le görüştük,neredeyse 1 saat yapılacakları ve süreci detaylarıyla anlattı,genetik laboratuvarlarına çok güveniyorlar,benim ilk görüşmem gerçekten Harika geçti ama bütçemi ayarlayıp yaptırabilir miyim bilmiyprum
Peki sen şu an ne durumdasın,transfer yapıldı mı sana.Canim ayni sey benim basimdaydi..
Memoriale baslamak uzereyken vazgectim
Genetiksi sectim tup bebege de medicalpark ta devam ettim
Cnm sen de memorial kadar para vermişsin,sıkma canını Allah büyük,kararlamıştır bizim için en güzel zamanları hayırlısıylaGenetik set up 3000 euro verdim = 12.000
3 defa toplamaya + saglikli olani transfer dahil 10.500 tl verdim (1.raporluydu )
Ilk ilaçlarımi raporlu 1500 e aldim sonrakileri elinde kalanlardan aldim 1600 de oyle verdim toplam 3100 de ilac ben cok ilac kullaniyorum rezervim az
Tek genden saglikli cikan embriyo ya ngs yapilacak ki memorialden daha ileri teknoloji oda adet basina 325 usd
Arkadaşlar, tek gen rahatsızlığı olanlar nerelerde yprıtyorlar şu an tüp bebekleri,her birimde bu kadar pahalı değildir ya,valla moralimiz bozuldu eşimle,Acıbadem'ler de pgt fiyatını telefonda 400 Euro civarı veriyor ama o da görüşmeye gidince fiyatı arttıracak mı emin değilim,
D DefnekuzuuAcıbadem'de toplam tedavi ücreti ikiye katlıyor ; amaaaa tedaviye başladıktan sonra. İnsanın geri dönüşü olmayınca yani. Kelime oyunlarıyla vs ha bire eklemeler...
Merhaba canm nasılsın?Hayırlı olsun gözün aydın..Allah yavrunu sizlere hayırlı evlat yapsın uzun ömür nasip etsin insallah..Daha önce de yazdık canm uygun olmadın demek.Biz de tekrar başladık canm bütün imkanlarimizi zorlayarak.İnşallah bu defa işimiz rast gider.Allah emeklerimizi araya vermesin.Baktım da maşallah miniğin çok tatlı..Allah size bağışlasın inşallah..hayat_gun canım merhaba uzun bir aradan sonRa. Tekrar başlamışsın yılmadan tebrik ederim seni. Bu işler maalesef ki pes etmeye gelmiyor. Ben hep diyordum ya sonraki tedaviye bir an önce başlamak istiyor insan diye. Rabbim bu azmi veriyor inşallah Azminin karşılığı da gelecek.
O zaman tekrar gerek var mı bilmiyorum ama bazı genetikçiler tedaviye başlarken tekrar set up istiyorlar.İnşallah siz de gerek kalmaz canm.Allah kolaylık versin inşallah..Ama bizim zAten hasta çocuğumuzun genetik raporu var, tüm DNA ları taranarak hastalığının sebebi olan mutasyon bulundu,sonrasında bizim de taşıyıcı olduğumuz belirlendi kan testleriyle,yine de yapılıyor mu
Ben Acıbadem’le görüşmeye gidecegım bozda translakasyon var ama nereyle görüşsem rakamlar yakın bizim bi 20.000-30.000 hazırlamamız gerek çok fazla oynamıyor rakamlar işin içinde Pgt oluncaYok mu Acıbadem'ler de tek gen mutasyonu sebebiyle tüp bebek tedavisi gören
Maalesef haberler kotu..EfervesaN canm çok üzüldüm.Ne olacak peki dr ne diyor?Bugün bir gelisme var mı?
Maalesef haberler kotu..
Sadece 2 tanesinden biyopsi alindi geri kalan gelismedi biyopsi vermedi imha oldu
Canım o iki tane şampiyona güven lütfen. Önce sen güven ki onlar da bu yarışa devam esebilsinler.Maalesef haberler kotu..
Sadece 2 tanesinden biyopsi alindi geri kalan gelismedi biyopsi vermedi imha oldu
Durum cok farkli uzulmemek mumkun degil 12.000 tl verdik sadece 2 embriyo oluştu 1 toplama daha yapicaz mecburen ayiklama yapmadan once cok kotuyumEfervesaN moralini bozma. 2 tane iyi gider inşallah. Hiç olmayabilirdi de. İyi tarafından düşün iyi olsun inşallah.
Oyle zaten canim ..Arkadaşlar tek gen hastalığı olanlar, çok emin olmamakla birlikte sizin maalşyetler konusunda bir arkadaşımız şu şekilde yapıyordu. Tek gen hastalığı hangi gene aitse önce o genler için pgt baktırıyor ve daha sonRa ilgili genlerden geçenleri set up a sokuyordu böylece daha az para ödüyordu. Embriyolardan iki uygulama için de hücre aldırıyordu genetikçilere bunu danışın kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?