- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #48.361
Bu arada Memorial Şişli, Semra Kahraman'ın da bu konuda en iyilerden biri olduğunuz duydum. Benim evime Ataşehir Memorial daha yakın olduğu için orayı tercih ettim. Bir de, 3 tane arkadasımın olumlu tüp bebek uygulaması var Cem Bey'le. O da etkili oldu.Çok teşekkür ederim,bu bilgiler çok kıymetli , siz hangi merkezde yaptırıyorsunuz,
Sağol teyzesi.. hamileliğimşn sonları pek güzel geçmedi. Gebelik zehirlenmesiyle uğraştım. Tek tedavisi doğumdu ama kızım gelmedi artık gidişatın bana zarar vereceğini düşündüğümüz zaman doğumu biz başlattık. 39+5 e kadar bekledik. Ayaklarım elim yüzüm çok şişmişti evin içinde bile yürüyemeyecek hale gelmiştim. Telefonun tuşlarına falan basmam çok zordu. Ellerim falan çok ağrıyordu. O telaşla kimseye de haber veremedim kusura bakmayın canlarım artık buralardayım ama. Ölhusalığım da biraz zor geçti rahim sürekli kan pıhtısı yaptı içeride, iki kere kürtaj hapıyla atabildim, sütüm geç geldi geldiğinde de mastit oldum günlerce omlarla uğraştım. Şimdi şükür her şey yoluna girdi.Masal seni ne kadar bekledik. Haber vermeni. Banu Çiftçinin sayfasından öğrendik bebeğinin sağlıkla doğduğunu ve hepimiz çok çok sevindik. Bıdık gerçekten çokkkkk tatlıymış. Allah ona sağlıklı sıhhatli bir ömür versin. amin.
aynen arkadaşlar şurada öğrendiklerimizi bize drlar anlatsa en azından umutsuzluklar kaybolacak. Ama özellikle jinekologlar bu genetik konusunda cahiller, genetşkçilerle de görüşme imkanı neredeyse Yok, hastane ne derse onlar iyisini bilir diyip devam ediyor çoğu insan. Bunforymdaki bir çoğumuz dr karşısında daha bilgili oturunca bazı şeylerin daha iyi yürüdüğünü gördük.
Ben mesela doktora tezi yazabilirim bu konuda :):)
Masal zaten ben anladım bir şeylerin yanlış gittiğini. Çünkü sen aramızda sen en çok ve içten yazan, yönlendiren, bilgilendirenlerden biriydin. Yazmadığına göre acaba bir şey mi var deyip durdum hepSağol teyzesi.. hamileliğimşn sonları pek güzel geçmedi. Gebelik zehirlenmesiyle uğraştım. Tek tedavisi doğumdu ama kızım gelmedi artık gidişatın bana zarar vereceğini düşündüğümüz zaman doğumu biz başlattık. 39+5 e kadar bekledik. Ayaklarım elim yüzüm çok şişmişti evin içinde bile yürüyemeyecek hale gelmiştim. Telefonun tuşlarına falan basmam çok zordu. Ellerim falan çok ağrıyordu. O telaşla kimseye de haber veremedim kusura bakmayın canlarım artık buralardayım ama. Ölhusalığım da biraz zor geçti rahim sürekli kan pıhtısı yaptı içeride, iki kere kürtaj hapıyla atabildim, sütüm geç geldi geldiğinde de mastit oldum günlerce omlarla uğraştım. Şimdi şükür her şey yoluna girdi.
Banu hanımın resminde de gözlerim şiş zaten farkettiyseniz :):) bildiğin Japon olmuştum :) çok şükür bitti gitti.
Canım Cem bey on numara dr, benim ilk tüp denememde transferimi o yapmıştı banu hanımın arkadaşı bir iki kere daha onunla oturup danışmak sohbet etme imkanım olmuştu. Bende tedavi sırasında mutlaka bir serseri yumurta çıkıyor fazla büyüyen ya da erken çatlayan, o zamanlarda banu hanıma gidemeSem Cem bey görüyordu. Ama sanırım meoeiallerde ilk görüşmeyi onunla yapıp sonRa başka drlara emanet ediliyorsun. İmkanı varsa tüm kontrolleri de cem beyle yapmak istediğini söylemek lazım. Memoriallerin sadece adı var bilinçli olmazsan bir anlamı kalmıyor.DefneKuzuu merhaba. Ben Ataşehir Memorial'da Cem Demirel'de yaptırıyorum. Şu ana kadar herşey yolunda. Eğer tutmazsa da onlara kızacak bir şeyim yok. Kısmet der geçerim.
Her şey kısmet değil mi zAten ,bakalım yarın belli olacak inşallahDefneKuzuu merhaba. Ben Ataşehir Memorial'da Cem Demirel'de yaptırıyorum. Şu ana kadar herşey yolunda. Eğer tutmazsa da onlara kızacak bir şeyim yok. Kısmet der geçerim.
Benim arkadasımda şişli memorialde yaptırdı tüp bebegi 12.5 bin tutmuş 4 sene önce şimdi 3 yasında oglu var . Doktoruda müstecep kavruttu o doktoru cok arastırdım bahceciye geçmiş ve şuan onun hastasıyımNe bileyim Şişli memorial daha bi yakın sanki,bu cumartesi iki yerle de görüşmeden sonra karar vereceğiz inşallah, hakkımızda hayırlısı
Bende pgye yolladım ama ön hazırlık yapmadık canm duymadımda öyle birşeyBakalım yarın bahçeci ve memorial ile ön görüşmemiz var,çok heyecanlıyım:) KızlAr bu pgt için bir ön hazırlık süreci var mı,şöyle bize ataşehir Acıbadem de Cumhur bey tüp bebek için karar verdiğimizde,hasta çocuğun kanı veya göbek bağı ile,eşimle benim kanlarımız alınacak ve ailevi bir genetik harita oluşturulacak,pgt ye bundan sonra başlanacak demişti ve bu da 2.5-3 ayı buluyor dedi,başka hiç bi yerden duymadım böyle bir ön hazırlık süreci ama bu konuda bilgisi olan varmı
Evet canm aynen söylediği gibi oluyor.Önce sizden ve hasta çocuk varsa çocuktan,başka çocuğunuz varsa ondan kan alınıyor.Çıkan sonuçta rahatsızlığın nerden kaynaklandığı belli oluyor.Daha sonra tedavi sürecinde embriyolardan biyopsi alınarak sizde çıkan sonuca göre genetik test yapılıyor.Bakalım yarın bahçeci ve memorial ile ön görüşmemiz var,çok heyecanlıyım:) KızlAr bu pgt için bir ön hazırlık süreci var mı,şöyle bize ataşehir Acıbadem de Cumhur bey tüp bebek için karar verdiğimizde,hasta çocuğun kanı veya göbek bağı ile,eşimle benim kanlarımız alınacak ve ailevi bir genetik harita oluşturulacak,pgt ye bundan sonra başlanacak demişti ve bu da 2.5-3 ayı buluyor dedi,başka hiç bi yerden duymadım böyle bir ön hazırlık süreci ama bu konuda bilgisi olan varmı
Ama bizim zAten hasta çocuğumuzun genetik raporu var, tüm DNA ları taranarak hastalığının sebebi olan mutasyon bulundu,sonrasında bizim de taşıyıcı olduğumuz belirlendi kan testleriyle,yine de yapılıyor muEvet canm aynen söylediği gibi oluyor.Önce sizden ve hasta çocuk varsa çocuktan,başka çocuğunuz varsa ondan kan alınıyor.Çıkan sonuçta rahatsızlığın nerden kaynaklandığı belli oluyor.Daha sonra tedavi sürecinde embriyolardan biyopsi alınarak sizde çıkan sonuca göre genetik test yapılıyor.
Maşallah 
Masallah kuzuya ya kocaman olmuş seni çok merak etmiştik yazmayinca sağlıkla doğdu ya şükür
Merhaba siz hangi merkezde yaptırdınız bu işlemi 3+3 olayı çok mantıklı geldi sonuçta ucuz bi işlem değil. Ben de bu şekilde yaptırmak isterim. Bi de yaptırdığınız merkezde sperm secimini ımsı yöntemi ile mi yaptilar? Öyle yapılınca sağlıklı çıkma ihtimali artiyormus dediler de.Merhaba. Adetin 2. günü ilaçları kullanmaya başlıyorsunuz. Dr. yumurtaları takip etmek için belli aralıklarla sizi muayeneye çağırıyor. Ben yumurta toplama işlemine kadar 2 kez gittim.Genelde yaklaşık 11. gün yumurta toplama işlemi yapılıyor. Yumurtaların toplandığı gün eşinizinde hastanede olması lazım, sperm vermek için. Aynı gün embroyolar oluşturuluyor ve size ertesi gün kaç embroyonuz olduğu bilgisi veriliyor. NGS yaptıracaksanız eğer emroyolar 5. güne kadar bekletiliyor. 5. güne kalan embroyolar sizin istediğiniz sayısa NGS ye gönderiliyor. Mesela 6 embryonuz kaldı. 3 + 3 olarak iki seferde de yollayabilirsiniz teste. İlk 3de sağlam bulursanız ikinci 3ü göndermenize belki de gerek kalmayacaktır. NGS testinin cevabı 15-21 gün arasında gelir. Transfer konusunu henüz bilmiyorum. Henüz olmadı. Ama sanırım adetin ikinci günü yine ilaçlara başlayacağım, rahim sürekli kontrol edilecek. İstenilen kalınlığa ulaştığında takriben adetin 17. günü tranfer yapılacak. Transferden sonraki 12 . gün de test günü diye biliyorum. Allah isteyen herkesi sağlıklı sıhhatli yavrularına kavuştursun :) amin
Canim ayni sey benim basimdaydi..Evet arkadaşlar bugün Memorial ile görüşmemiz vardı,şöyle ki bizim tek gen mutasyonumuz olduğu için pgt çoook farklı oluyormuş,önce bir kan alma ve hazırlık süreci (2-3 ay ) ,sonra tüp bebeğe başlangıç,embriyoların genetiğe gitmesi,sonra sağlıklı seçilen embriyolara kromozomlu testlerin yapılması, sonra transfer süreci...
1. Set up ( genetik aile haritası çıkarılması) :3630 dolar
2. Tüp bebek:7200 Tl
3.ilaçlar :1500/2000 Tl
4. Tüm embriyolara yapılacak gen mutasyonu arama: 1300 Dolar
5. Kromozamal tarama:embriyo başı 295 dolar ve tek gen hastalığı olan tüm ailelere aynı fiyat ve prosedür uygulanıyormuş, düşünen varsa Şişli memorial in fiyatları bunlar ve totalde 31.000 civarını buluyor,ama kesinlikle değer,kesinlikle imkanları olanlar burayı düşünsünler,doktor Niyazi Emre bey var ,her şeyi detaylı açıklıyor,sonra genetik doktoru Murat bey le görüştük,neredeyse 1 saat yapılacakları ve süreci detaylarıyla anlattı,genetik laboratuvarlarına çok güveniyorlar,benim ilk görüşmem gerçekten Harika geçti ama bütçemi ayarlayıp yaptırabilir miyim bilmiyprum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?