• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

eGqMlM.jpg

Allah razı olsun,Şişli memorial da Semra hanımın da çok methini duyduk,bahçeci biraz daha maddi olarak fazla sanırım görüşmeye gidip öyle karar vereceğiz,
Aslında uygun geldi bana canm ilaçlarını bile sayarak veriyorlar .benim normalde 8 bin anca tutuyordu ama malesef kayıplarım için genetik çıktı extradan ona para verdik. Ama tabi siz iyice arastırıp öyle girişin hakkınızda hayırlısı olsun

Ngs ne oluyor kızlar ya doktor bize pgt dedi ngs ne oluyor hangisi iyi kafam karıstı

Ngs ne oluyor kızlar ya doktor bize pgt dedi ngs ne oluyor hangisi iyi kafam karıstı
Evet ben de onu soracaktım ngs ne olabilir? Genetik tarama sanırım?? , çok teşekkür ederim tüm yorumlar için,inanın tecrübeli insanlardan daha güzel bilgiler alıyosunuz doktorlar bu kadar net konuşmuyorlar, bakalım Allah büyük,hepimize gönlümüzde ne varsa onu yaşamayı nasip etsin

Evet ben de onu soracaktım ngs ne olabilir? Genetik tarama sanırım?? , çok teşekkür ederim tüm yorumlar için,inanın tecrübeli insanlardan daha güzel bilgiler alıyosunuz doktorlar bu kadar net konuşmuyorlar, bakalım Allah büyük,hepimize gönlümüzde ne varsa onu yaşamayı nasip etsin
Arkadaşlarım pgt aslında bu işin genel adı diye biliyorum. Pgt için fish, array Cgh ve ngs yöntemleri var. Fish belirli kromozomlara yapılıyor. Array cgh ve ngs insandaki 46 kromozom ve x/y cinsiyet kromozomlarının tamamının taranması olarak yapılıyor. Ngs array cgh'dan daha ayrıntılı yeni nesil yöntem.

Amin canım benim insallah herşeyin hayırlısı olur

Çok güzel özetlemişsiniz teşekkürler. Benim de benzer şekilde idi.
D Defnekuzuu ve diğer merak eden arkadaşlar için ben de kısaca anlatayım tüm süreci örnek olsun.
Adet 2.günü yumurta çoğaltma için ilaçlara başlayıp, 14. gün yumurta toplama olmuştu.Toplamadan hemen 3-4 gün sonra adet oluyorsun ama o normal adet sayılmıyor. Sonra normal döngüde bir kez adet oldun mu yani 26-33 gün sonra falan adet olunca, yine 2. gün bu sefer transfer için ilaçlara başlıyorsun. Bu esnada benim sağlam çıkan embriyolardan ilk 6 tanesinden parça alınıp genetiğe gönderilmişti. Parça alındıktan sonra embyolar donduruluyor. Transfere kadar 26-33 gün sonra adet olmayı beklerken de genetik sonuçları da çıkmıştı. Sağlıklı 2 embriyo adet olup transfer ilaçlarını kullanmaya başlayınca 12.günde transfer edilmişti. yani 21 ekimde başladığım süreç, 8 aralıkta trasnfer ile son bulmuştu. Neredeyse 50 gün yani kısacası genetik vs beklemesi, dondurması hepsi dahil.
Çook teşekkür ederim,zahmet edip anlatmışsınız,siz hangi merkezde yaptırdınız acaba

Aslında uygun geldi bana canm ilaçlarını bile sayarak veriyorlar .benim normalde 8 bin anca tutuyordu ama malesef kayıplarım için genetik çıktı extradan ona para verdik. Ama tabi siz iyice arastırıp öyle girişin hakkınızda hayırlısı olsun
Ne bileyim Şişli memorial daha bi yakın sanki,bu cumartesi iki yerle de görüşmeden sonra karar vereceğiz inşallah, hakkımızda hayırlısı

Arkadaşlarım pgt aslında bu işin genel adı diye biliyorum. Pgt için fish, array Cgh ve ngs yöntemleri var. Fish belirli kromozomlara yapılıyor. Array cgh ve ngs insandaki 46 kromozom ve x/y cinsiyet kromozomlarının tamamının taranması olarak yapılıyor. Ngs array cgh'dan daha ayrıntılı yeni nesil yöntem.
, çok teşekkür ederim

Merhaba. Adetin 2. günü ilaçları kullanmaya başlıyorsunuz. Dr. yumurtaları takip etmek için belli aralıklarla sizi muayeneye çağırıyor. Ben yumurta toplama işlemine kadar 2 kez gittim.Genelde yaklaşık 11. gün yumurta toplama işlemi yapılıyor. Yumurtaların toplandığı gün eşinizinde hastanede olması lazım, sperm vermek için. Aynı gün embroyolar oluşturuluyor ve size ertesi gün kaç embroyonuz olduğu bilgisi veriliyor. NGS yaptıracaksanız eğer emroyolar 5. güne kadar bekletiliyor. 5. güne kalan embroyolar sizin istediğiniz sayısa NGS ye gönderiliyor. Mesela 6 embryonuz kaldı. 3 + 3 olarak iki seferde de yollayabilirsiniz teste. İlk 3de sağlam bulursanız ikinci 3ü göndermenize belki de gerek kalmayacaktır. NGS testinin cevabı 15-21 gün arasında gelir. Transfer konusunu henüz bilmiyorum. Henüz olmadı. Ama sanırım adetin ikinci günü yine ilaçlara başlayacağım, rahim sürekli kontrol edilecek. İstenilen kalınlığa ulaştığında takriben adetin 17. günü tranfer yapılacak. Transferden sonraki 12 . gün de test günü diye biliyorum. Allah isteyen herkesi sağlıklı sıhhatli yavrularına kavuştursun :) amin
Çok teşekkür ederim,bu bilgiler çok kıymetli , siz hangi merkezde yaptırıyorsunuz,

Çook teşekkür ederim,zahmet edip anlatmışsınız,siz hangi merkezde yaptırdınız acaba
Rica ederim ne demek. Seve seve yazıyorum. Ben bu forumdan o kadar çok şey öğrendim ki kendi bildiklerimi de anlatmak boynumun borcu. Asla aklımıza takılan bu ayrıntıları doktorlar aktaramıyor. En iyi bilgi ve destek gerçekten burada. Allah bilgi verenlerden razı olsun.
Sevgiler

aynen arkadaşlar şurada öğrendiklerimizi bize drlar anlatsa en azından umutsuzluklar kaybolacak. Ama özellikle jinekologlar bu genetik konusunda cahiller, genetşkçilerle de görüşme imkanı neredeyse Yok, hastane ne derse onlar iyisini bilir diyip devam ediyor çoğu insan. Bunforymdaki bir çoğumuz dr karşısında daha bilgili oturunca bazı şeylerin daha iyi yürüdüğünü gördük.

Ben mesela doktora tezi yazabilirim bu konuda :):)

Back