Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Zeynep hatiladim tabi. Cokta merak etim nasilsin
Maysa2011 merhaba arkadaşım. Sanıyorum Liv'de tüp bebek ile bebeğini kucağına almışsın. Maşallah. Allah bağışlasın. Böyle olumlu haberler alınca gerçekten çok mutlu oluyorum hepimiz adına. Geçen sene anladığım kadarıyla seninle aynı zamanlarda Livde tedavi görmüşüz. Peki genetiks i sen mi tercih ettin? Bizde livde yaptık ama Ankara Mikrogen Volkan Baltacı ya gönderildi. Çok ciddi pgt ücreti ödedik. Genetiks ike bugün görüştüm, 15 embriyoya kadar 1000 dolar gibi bir fiyat verdiler.
Bu arada bizim livdeki 3 embriyo 2 defa transfer edildi ve tutmadı. Şimdi nırmal denedik, düşük oldu
Düşük materyali genetikse incelemeye gönderildi.
Şu an üzgün, kararsız, yıpranmış durumdayım.

Amin canımm Allah razı olsun çok sagol..
Evet Hakan bey çok iyi biri bizide her konuda aydınlattı sağolsun.. Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıklı hayırlı ömürlü evlatlar nasip etsin hepimize inşallah..

Arkadaşlar kürtajlardan sonra adetim ciddi şekilde azaldı bu ay doktora gidicem Rahim yapışmasından şüpheleniyorum sizce Rahim filmi mi çektireyim histeroskopimi yaptırayım
Kürtajdan sonra benimde ciddi sekilde adetim bozulmuştu yağışıklıktan bende şüphelenmiştim ama gizli sür hormonum tavan yapmıştı ilacını içince düzeldi insallah seninde kötü birsey cıkmaz canm

Ben bahceci müstecep kavruttan cok memnunum canm . Ve diger doktorları bilmiyorum ama bana yumurtam için igneler verirken bile sayarak verdiler yani yumurtalarım büyüdügünde elimde ilaç kalmamıştı fazladan para ödetmediler sagolsunlar doktorumdan cok memnunum. Pgr ücreti de 350dolar 1250 tl civarı . Ben 3 yumurtamı yolladım sonuc bekliyorum

Allah yardımcın olsun canım evlat acısı cok zordur eminim Rabbim bir daha o günleri yasatmasın sanada kimseyede. 350dolar cnm pgt ücreti bahcecide bende orda tüp bebek yaptırıyrm

Evet Semra kahraman ile ilgili süper şeyler duydum ben de,o hastanede çalışan bir arkalçdaşım da var,Semra hanım dünya çapında ünlüymüş zAten,hem bahçeci hem de Şişli memorial ile görüşme yapacağız yakın zamanda,ama sanırım Şişli memorial de yaptıracağım oraya daha bir sıcak bakıyoruz , Sizin de başınız sağolsun,ilk gebeliğiniz de tüp bebek miydi, vefat eden çoçuğum normal yolla hamile kalmıştım,sonra bir düşüğüm oldu, hamile kalmakla ilgili sıkıntım olmadı şimdiye kadar ama açıkçası korkuyorum tüp bebek olur da tutmaZ diye

Allah yardımcın olsun canım evlat acısı cok zordur eminim Rabbim bir daha o günleri yasatmasın sanada kimseyede. 350dolar cnm pgt ücreti bahcecide bende orda tüp bebek yaptırıyrm
Allah razı olsun,Şişli memorial da Semra hanımın da çok methini duyduk,bahçeci biraz daha maddi olarak fazla sanırım görüşmeye gidip öyle karar vereceğiz,

Daha önce pgt yaptıran arkadaşlar,size bir şey danışacağım : bu işler toplamda kaç hafta ya da kaç ay sürüyor,adetin 2. Günü ilaç kullanmaya kı başlatıyor doktorlar,ondan sonraki süreçleri zaman olarak yazar mısınız,çok merak ediyorum, mesela yumurta ile soerm alınınca aynı gün mü embriyo oluşturuluyor,genetiğe giden embriyo sonuçlarını kaç gün bekliyoruz,o esnada embriyolar ölmesin diye donduruyorlar mı,sonuç gelirse hemen transfer ediliyormu, telefonda soruyorum tüp bebek birimlerine hiç kimse net bişey anlatmıyor,tecrübeli olanlar yazarsa çok çok sevinirim

İlk ilaçları kullanmaya başladığımız andan transfere kadar geçen süre nedir normal şartlarda, bir de ortalama kaç embriyo gidiyor tahminen genetiğe,tanesi 350 dolar civarıymış madem hemen hemen her yerde,baya maliyetli mi olacak

Merhaba. Adetin 2. günü ilaçları kullanmaya başlıyorsunuz. Dr. yumurtaları takip etmek için belli aralıklarla sizi muayeneye çağırıyor. Ben yumurta toplama işlemine kadar 2 kez gittim.Genelde yaklaşık 11. gün yumurta toplama işlemi yapılıyor. Yumurtaların toplandığı gün eşinizinde hastanede olması lazım, sperm vermek için. Aynı gün embroyolar oluşturuluyor ve size ertesi gün kaç embroyonuz olduğu bilgisi veriliyor. NGS yaptıracaksanız eğer emroyolar 5. güne kadar bekletiliyor. 5. güne kalan embroyolar sizin istediğiniz sayısa NGS ye gönderiliyor. Mesela 6 embryonuz kaldı. 3 + 3 olarak iki seferde de yollayabilirsiniz teste. İlk 3de sağlam bulursanız ikinci 3ü göndermenize belki de gerek kalmayacaktır. NGS testinin cevabı 15-21 gün arasında gelir. Transfer konusunu henüz bilmiyorum. Henüz olmadı. Ama sanırım adetin ikinci günü yine ilaçlara başlayacağım, rahim sürekli kontrol edilecek. İstenilen kalınlığa ulaştığında takriben adetin 17. günü tranfer yapılacak. Transferden sonraki 12 . gün de test günü diye biliyorum. Allah isteyen herkesi sağlıklı sıhhatli yavrularına kavuştursun :) amin

Çok güzel özetlemişsiniz teşekkürler. Benim de benzer şekilde idi.
D Defnekuzuu ve diğer merak eden arkadaşlar için ben de kısaca anlatayım tüm süreci örnek olsun.
Adet 2.günü yumurta çoğaltma için ilaçlara başlayıp, 14. gün yumurta toplama olmuştu.Toplamadan hemen 3-4 gün sonra adet oluyorsun ama o normal adet sayılmıyor. Sonra normal döngüde bir kez adet oldun mu yani 26-33 gün sonra falan adet olunca, yine 2. gün bu sefer transfer için ilaçlara başlıyorsun. Bu esnada benim sağlam çıkan embriyolardan ilk 6 tanesinden parça alınıp genetiğe gönderilmişti. Parça alındıktan sonra embyolar donduruluyor. Transfere kadar 26-33 gün sonra adet olmayı beklerken de genetik sonuçları da çıkmıştı. Sağlıklı 2 embriyo adet olup transfer ilaçlarını kullanmaya başlayınca 12.günde transfer edilmişti. yani 21 ekimde başladığım süreç, 8 aralıkta trasnfer ile son bulmuştu. Neredeyse 50 gün yani kısacası genetik vs beklemesi, dondurması hepsi dahil.

ben dün görüştüm tekrar genetiks ile 325 usd imiş embriyo başına ve tüm kromozomlar incelenecekmiş 24 kromozom

benim zaten setup ım orada yapıldı ... bence fiyatlarıda kesinlikle iyi

325 dolar peki kdv dahil hali mi? bana da Mikrogen 350 dolar demişti, meğerse kdv hariçmiş, kdv ekleyince 430 dolara çıkmıştı. Embriyo başı da söylenenden 80 dolar fark hoşuma gitmemişti o zaman açıkçası. Kızmıştım ama o noktada tabii yaacak birşey yoktu, paşa paşa kabul ettik.

Bir de canım 24 kromozom tüm kromozomlar derken anlamadım? set up'ım yapıldı ne demek bir de?

Allah razı olsun canım sagol.. bende normal yolla hamile kalmıştım genetik hastalık çıkınca tüp bebeğe yöneldik 4 embriodan 1 tana sağlıklı çıktı transfer oldum ama tutmadı malesef sonra tüp bebek merkezini değiştirdim bu seferde embriyolar gelişmedi beklemedeyim şuan kaderimizde evlat sahibi olmak varsa mutlaka birgün olacak ama bu süreç çok uzun yıpratıcı sabırlı olmak lazım Şişli memoriale karar vermene sevindim inşallah evlat sahibi olmana vesile olurlar..

Merhaba arkadaşlar, beni eskiler tanır uzun zamandır yoktum buralarda, şimdilerde bebek bakmakla meşgul olduğum için hiç giremedim çok şükür. Kızım şimdi 4,5 aylık oldu, 25 Mayıs'ta doğdu

İkinci tüp ama ilk pgt denemende kızım geldi şükürler olsun. 7 bulaştırma embriyo içinden en geriden geleni olmasına rağmen tek sağlıklımda o. 4BB orta kalite.

Sizlere tavsiyem tüp bebek görüşmelerinizde Liv Hospitali de ekleyin, bu işte en önemli şeylerden biri embriyolog...

masal2010 Allah bağışlasın. Kızını sağlıkla büyüt inşallah. Çok seviniyorum olumlu haberlere , umut doluyorum.Darısı bizim başımıza da inşallah.
Daha önce de merak edip sormuştum. Ben de Liv'de tedavi gördüm pgt ile taramadan sağlıklı embriyo da geldi, embriyolarımın kalitesi de aa idi ama olmadı maalesef. Aşırı memnun kaldım diyemem biraz üstün körü ilerledi tedavim sanki ama kötü değiller, benimki kısmet de değilmiş napalım. Benim pgt için Microgen'e gitmişti, sen kendin özellikle öi Genetiks i tercih ettin? Merak ettim.

E Elifellam canım benim drum Livde değil, banu çiftçi, embriyolog olarak özellikle Liv ile çalışıyor. Liv in kendi tüp bebek ekinini çok bilmem ama emb Zerrin hanım Harika bir insan.

Genetik tarama için çok danıştım araştırdım yanılma payı en düşük olan yerin Genetiks olduğunu sağlam ağızlardan öğrendim. Genetiks ile direk gidip anlaştım konuştum.

Çok şükür iyi de oldu . Ben herşeyi bir merkeze bırakma taraftarı olmadım tedavimde 3 iyiyi bir araya getirince çok şükşr tek seferde oldu.

masal2010 çok teşekkürler ayrıntılı bilgilerin için. Banu çiftçi'yi instagramda takip ediyorum, tatlı başarılı birine benziyor. Embriyolog Zerrin Hanım'dı benim de. O da iyi gibi çok bilemiyorum ama Allah var herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlattı, açıkladı. O yönden çok memnundun. Genetik için de Microgen ile genetiks arasında neredeyse 100 dolar fark var embriyo başına. Bizi ne biçim oynatıyorlar var ya bu kurumlar. Dikkatli ve bilgili olmalıyız. Bu nedenle dediğin gibi her noktada en iyileri bulmaya çalışmak ve yapılacaklardan haberdar olmak çok önemli. Bunu da ancak birbirimize vereceğimiz bu ayrıntılarla edinebiliriz.
Tekrar teşekkürler arkadaşım.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…