• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Benim tranklasyon ilk tedavimde embriyo lar blastosist olmadı ikinci tedaviyi olacağım büyük ihtimalle Bahçecide Memorial de iyi ama sen nerde oluyorsun
maalsef 5. güne gitmeyen embriyodan alınan biyopsi ile detaylı araştırma yapılamıyor

bakalım hayırlısı inşallah olur canım inşallah senin de benimde embriyolarımız 5. güne gider benim dondurulmuş 7 tane var ama hepsi 3. gün ne olacak bilmiyorum
bu toplama ile hepsi çözülüp 5. güne gidecek inşallah

ben bahçelievler medicalparkta tedavi oluyorum

maalsef 5. güne gitmeyen embriyodan alınan biyopsi ile detaylı araştırma yapılamıyor

bakalım hayırlısı inşallah olur canım inşallah senin de benimde embriyolarımız 5. güne gider benim dondurulmuş 7 tane var ama hepsi 3. gün ne olacak bilmiyorum
bu toplama ile hepsi çözülüp 5. güne gidecek inşallah

ben bahçelievler medicalparkta tedavi oluyorum
Kime oluyorsun canım Ulun Uluğ u çok övdüler ona mı?

deepliner deepliner canım siz naptiniz neye karar verdiniz?
Ben cumartesi günü histereskopi olacağım inşallah sonra da iki ay sonra transfer istiyorum canım . bir kere daha tedaviye girmek istemedim. en azından bir tane embriyomla şansımı denemek istiyorum . inşallah bu son tedavim olur inşallah tutunur bana.bi daha ihtiyaç kalmaz inşallah

deepliner deepliner kardes blogunu okudum senin yasadiklarinin buyuk bir kismini ama aklimda deli sorularla okudum

Birsey dikkatimi cekti antalyada sonlandirdigin gebeliginde ( allah tekrarini yasatmasin) pgt li tup bebek yapilmis sanirim ???
Peki bebeginde ki rahatsizlik tam olarak ne idi yani pgt sirasinda tespit edilemeyen bir rahatsizlikmiydi?

Bir de senin tasiyici oldugun genetik hastaligin adi nedir?

Ben fragile-x tasiyicisiyim
Benim erkek kardesim ve kuzenlerim (teyze cocuklarim) zihinsel engelli..
Bana da annemden gecmis
Sanirim teyzem ve annemlere de ananemden..
canım bebeğin amniyosentezinde bir problem çıkmadı, hatta başka çooook detaylı bir test daha yatırdık sonlandırdıktan sonra ama herhangi bir genetik sıkıntı çıkmadı o testlerde. bebeğimde sadece gelişimsel bozukluklar oluşmuş . tüm doktorlar aynı şeyi söylediler. genetik hiç bişi yokmuş yani. pgt doğru yapılmış anlayacağın. allah bi daha yaşatmasın inşallah. herşey tesadüf oldu :( benim hastalığım translokasyon canım 4 ile 11 yer değiştirmiş.

Ben cumartesi günü histereskopi olacağım inşallah sonra da iki ay sonra transfer istiyorum canım . bir kere daha tedaviye girmek istemedim. en azından bir tane embriyomla şansımı denemek istiyorum . inşallah bu son tedavim olur inşallah tutunur bana.bi daha ihtiyaç kalmaz inşallah
En iyisini yaptın bence de..Belki de bebiş bu şekilde gelecek Allah seni yönlendirdi. Canm nasipte varsa tek embriyo bölünüp iki evlat olarak kucağına gelir.İnşallah güzel haberler alacağız canım..Allah yar ve yardımcımız olsun..

Amin tüm kalbimle. İnşallah Rabbim gönlüne göre verir. Duanın gücüne çok inanıyorum.

Arkadaşlar merhaba. Ben de Eylül ayında tüp bebek tedavisine başladım. 16 yumurta toplandı. 11 olgundu, 9 u döllendi ve 7 tanesi 5. güne kaldı. Bu 7 taneden 4ü NGSye gitti ve 1'inin normal geldiği bilgisi verildi bugün. Benim testler İspanya'da yapıldı. Mitoscore testi de yapıldı NGS nin yanında. Yani yumurtanın tutunup tutunmayacağı hakkında da bir fikir verilecek. Sonuçları henüz almadım, sadece telefonda bilgi verdiler. Bilgi veren bayana sordum Normal den başka birşey yazıyor mu diye. Ne yazıyor ne de yazmıyor dedi. Dr bey size bilgi verecek dedi. Benim de içime kurt düştü. Sizin sonuçlar nasıl gelmişti. Sadece normal mi yazıyordu? deepliner deepliner S Songullum siz yakın zamanda bir sonuç almıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Ne yazıyordu tam olarak acaba? Ya da diğer arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba. Ben de Eylül ayında tüp bebek tedavisine başladım. 16 yumurta toplandı. 11 olgundu, 9 u döllendi ve 7 tanesi 5. güne kaldı. Bu 7 taneden 4ü NGSye gitti ve 1'inin normal geldiği bilgisi verildi bugün. Benim testler İspanya'da yapıldı. Mitoscore testi de yapıldı NGS nin yanında. Yani yumurtanın tutunup tutunmayacağı hakkında da bir fikir verilecek. Sonuçları henüz almadım, sadece telefonda bilgi verdiler. Bilgi veren bayana sordum Normal den başka birşey yazıyor mu diye. Ne yazıyor ne de yazmıyor dedi. Dr bey size bilgi verecek dedi. Benim de içime kurt düştü. Sizin sonuçlar nasıl gelmişti. Sadece normal mi yazıyordu? deepliner deepliner S Songullum siz yakın zamanda bir sonuç almıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Ne yazıyordu tam olarak acaba? Ya da diğer arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Mitoscore testı ne oluyor ? Sız nerde tedavı oluyorsunuz ?

Memorial Ataşehir. Cem Bey'de. Ben de bilmiyordum bu testin yapılacağını daha sonradan öğrendim. Cem Bey öyle uygun görmüş. Daha önce bir araştırma yapmıştım. Aşağıdakilere ulaşabilmiştim. Ben ve eşimde genetik olarak bir sorun yok. 38 yaşındayım. Yaşa bağlı olabilir benim sorunum. 5 düşüğüm var.

Mitoscore yöntemi: genetik yönden kusur bulunmayan embriyoları ile nakil yapılan fakat sonucun olumsuz olarak alındığı yaklaşık %30’luk bir grup hastamız da ne yazık ki mevcut.Bu grupta yapılan detaylı inceleme ve bilimsel çalışmalarda, özellikle embriyolardaki mitokondri adı verilen ve hücrelerimize enerji sağlayan, canlılıklarının devamı için gerekli olan organellerin sahip olduğu genetik yapının (mtDNA) miktarı ile embriyonun rahme tutunma başarısının birbiri ile oldukça yakın bir ilişki içinde olduğu, bu miktarın belirli bir değerin altında olduğu embriyolarda rahme tutunma başarısının da anlamlı olarak yüksek olduğu tespit edildi. Diğer bir deyiş ile, bu oranın düşük olduğu embriyoların rahme tutunma şanslarının %80’lerin üzerinde olduğunu, yüksek olan embriyolarda ise beklenmeyen derecede düşük bir tutunma şansı mevcut olduğunu tespit ettik. Bu bilgilerden yola çıkarak, kapsamlı kromozom analizi yapılan ve genetik açıdan sağlıklı bulunan embriyoların içerisinden aynı zamanda en yüksek tutunma şansına sahip olan en enerjik embriyoları seçerek tedavi gören çiftlerimizi mümkün olan en kısa sürede sağlıklı yavrularına kavuşturabiliyoruz.
Bu uygulama ile tüp bebek tedavisi sürecinde, daha embriyo nakli yapılmadan embriyoların taşıdıkları genetik miras, eğer tedavide başarısızlık oluşturacak veya erken dönem düşük ile sonuçlanacak ise kolayca ve son derece yüksek bir doğruluk payı ile anlaşılabiliyor.

Bahçecinin sayfasından aldım. Genetik olarak sağlıklı gelen fakat tutunamayan embryolar için bir cevap olabilir belki. Bu yöntem Bahçeci ve birkaç genetik merkezinde uygulanıyor Türkiye'de.

arkadaşlar selam
pazartesi toplamam var kısmetse
bu akşam 21.30 da iğnemi yaptım 5 tam olgun 5 olguna yakın yumurtam vardı o nedenle doktor 1 gün daha iğne verdi inşallah rahatlıkla onları da alabilirim ,
toplananlardan 3. günü gelenlere ek olarak , geçmiş 4 toplamam donduruan 3. gün embriyolarımda eklenecek ve 5. güne taşınmaya çalışılacak hepsi

inşallah hepsi 5. güne ve biyopsi alınacak boyuta gelirler inşallah sağlıklı çıkarlar ne için dua edeceğimi şaşırdım yemin ederim ki ...

bakalım bu hafta benim için çok heyecanlı geçecek
rabbim emeklerimi boşa çıkarmasın 5 . toplamam olacak bu çok yıprandım
allahım sen çok büyüksün daha zoru ile sınama yarabbim

arkadaşlar selam
pazartesi toplamam var kısmetse
bu akşam 21.30 da iğnemi yaptım 5 tam olgun 5 olguna yakın yumurtam vardı o nedenle doktor 1 gün daha iğne verdi inşallah rahatlıkla onları da alabilirim ,
toplananlardan 3. günü gelenlere ek olarak , geçmiş 4 toplamam donduruan 3. gün embriyolarımda eklenecek ve 5. güne taşınmaya çalışılacak hepsi

inşallah hepsi 5. güne ve biyopsi alınacak boyuta gelirler inşallah sağlıklı çıkarlar ne için dua edeceğimi şaşırdım yemin ederim ki ...

bakalım bu hafta benim için çok heyecanlı geçecek
rabbim emeklerimi boşa çıkarmasın 5 . toplamam olacak bu çok yıprandım
allahım sen çok büyüksün daha zoru ile sınama yarabbim

Sınavımız zor . Allah yardımcımız olsun. Umarım hayırlısıyla herşey gönlünüze göre gelişir.

Sınavımız zor . Allah yardımcımız olsun. Umarım hayırlısıyla herşey gönlünüze göre gelişir.
zor kardeşim zor
allah yardımcımız olsun ,
tüp bebeğe ilk başlarken üzülüyordum , gözümde büyütüyordum
şimdi 1. toplamada+1.transferde tutmuş çocuğuna kavuşmuş olanlar tüp bebek yaptırdım demesin diyorum

zor kardeşim zor
allah yardımcımız olsun ,
tüp bebeğe ilk başlarken üzülüyordum , gözümde büyütüyordum
şimdi 1. toplamada+1.transferde tutmuş çocuğuna kavuşmuş olanlar tüp bebek yaptırdım demesin diyorum
Aynen canm bugünlerde ben de düşünüyordum da daha önceleri 3,4 ya da 5. denemelerinde ancak pozitifi yakalayanlari okudukça umudum azalıyordu.O kadar zaten deneyemem diyordum.Şimdi bakıyorum da zaman öyle bir geçmişki 4.deneme 3.transferim olacak nasipse. Allah yardımcımız olsun.İnşallah senin de bu son tedavin olur.Sağlıklı hayırlı yavrularına kavuşursun innnşallah..

Aynen canm bugünlerde ben de düşünüyordum da daha önceleri 3,4 ya da 5. denemelerinde ancak pozitifi yakalayanlari okudukça umudum azalıyordu.O kadar zaten deneyemem diyordum.Şimdi bakıyorum da zaman öyle bir geçmişki 4.deneme 3.transferim olacak nasipse. Allah yardımcımız olsun.İnşallah senin de bu son tedavin olur.Sağlıklı hayırlı yavrularına kavuşursun innnşallah..
valla hiçbirşeyi gözümzde büyütmemekte fayda var sonra daha fazlası ile sınanıyoruz
allah cümlemizin yardımcısı olsun canım

Hepinize merhabalar arkadaşlar,ben. 2 yaşındaki kızımı genetik bir rahatsızlık sebebiyle nadir bir mutasyon nedeniyle kaybettim, şimdi tüp bebek ve pgt ile bebek sahibi olma yoluna girdik,herkes farklı bir doktoru tavsiye ediyor,Fulya-Bahçeci kliniğini özellikle tavsiye ediyorlar,bu senenin pgt fiyatlarını bilen ve orada yaptıran varsa lütfen bilgi versin bana,çok şaşkınım hiç anladığım işler değil,benim durumumda olan başka arkadaşlar da var mı

Hepinize merhabalar arkadaşlar,ben. 2 yaşındaki kızımı genetik bir rahatsızlık sebebiyle nadir bir mutasyon nedeniyle kaybettim, şimdi tüp bebek ve pgt ile bebek sahibi olma yoluna girdik,herkes farklı bir doktoru tavsiye ediyor,Fulya-Bahçeci kliniğini özellikle tavsiye ediyorlar,bu senenin pgt fiyatlarını bilen ve orada yaptıran varsa lütfen bilgi versin bana,çok şaşkınım hiç anladığım işler değil,benim durumumda olan başka arkadaşlar da var mı
SELAM arkadaşım başın sağolsun allah tekrarını yaşatmasın
bende pgt yaptıryorum yani pgt den kasıt tek gen taşıyıcılık olan bir rahatsızlığım var benim , kardeşim ve kuzenlerim zihinsel engelli .. bende taşıyıcıyım ...
o nedenle öncelikle tek gen hastalığı ayıklanacak oluşan embriyolardan , sonra sağlıklı çıkanlara tekrar kromozom analizi yapılacak..

şimdi arkadaşım kafanı karıştırma
bu iş te olay bence tüp bebek merkezi değil genetik merkez
yani bana sorarsan bir genetik merkezin başarı oranı da çalıştığı hastalıklar ile orantılıdır

bana sorarsan tonlarca para verip bahçeci ye gitme
senin olayın genetik tanı yani genetik doktorların iyi olması

ben bahçelievler medicalparkta çok memnun olduğum bir hekim ile tüp bebek tedavimi yürütüyorum
genetik setup ve incelememi de
başarı oranı çok çok iyi olan GENETİKS ile sürdürüyorum

zaten genetiks medicalpark ile çalıştığı bana takip edecek birşey kalmıyor ..hastane ve genetik merkez arasında herşey ben ödemeyi genetik merkeze yapıyorum

sana okuman için konumu ekliyorum
benimle iletişime geçebilirsin
lütfen ama lütfen iyi tercih yap çok maliyetli bir süreç ve bahçeçi fulya son derece pahalı

benim doktorum tüp bebekten öncede doktorumdu çok ta memnunum en yakın 2 arkadaşımda tavsiyemle tüp yaptırdı 1 tanesi tuttu bir tanesi ailevi nedenlerle askıya aldı ama sorsan ikiside çok memnun

bilgi sahibi olman için konumu ekliyorum

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...rajil-x-sendromu-fmr-1-gen-mutasyonu.1012315/

ve eğer istersen doktor ve hastane konusunda da ilk muayene için yardımcıolutum

bu arada bende birde erken menopoz var ayrıca çikolata kisti yani ben herşeye rağmen doktorumdan vazgeçmedim memnunum ve kısmetse yarın toplamam var

Back