- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #4.021
Ah canım benim Allah gönlüne göre versin. Gerçekten güzeldir bebek kokusu...
güzel Allahım gönlündekini hakkında hayırlı kılsın canım inşaallah.tüm kalbimle diliyorum gerçekten...Hayırlı akşamlar kızlar nasılsınız? Bugün bebek görmeye gittik. Allah'ım o nasıl bir güzelliktir, nasıl bir şirinliktir. Oldum olası bebek kokusuna hastayımdır, koklamaya doyamam. Bugün koklaya koklaya bir hal oldum :) Ben de istiyorum çok istiyorum
güzel Allahım gönlündekini hakkında hayırlı kılsın canım inşaallah.tüm kalbimle diliyorum gerçekten...
lavequecim çok heyecanlıyım senin için, dualarım seninle. Allah yardımcın olsun.
Merhaba canim ve butun kizlarr hituci chnb mattika
sabahin korunde geldik istanbula.kan verdim sonra funda hanim hemen aldi benu.kac yumurtam varmis soramadim cunku muayene sirasinda baska seylerden konustuk o da o arada hemsireye not ettirdi.kan degerim dun ile ayni cikti .onu sordum.onemli degil dedi yumurtalar buyuyor kan degerinin ayni olmsdi o yuzden onemli degil dedi.biraz yavas buyuyor ama bu tedavide olabilir biyle seyler dedi.boyle giderse sali catlatirmisiz.yarin saat 10 da randevu var yine.durum simdilik bu kizlar.sonra da butun gun gezdik yapacak bir sey yok.sizler nasilsiniz? Funda hanima dedim buyuklukleri cok farkli birbirinden degil mi diye cunku sayarken 9 da duydum 15.7 de ama senkronize dedi.bugun yine ayni dozu yaptim.sayi cok degil ama duydugum 4-5 den faxla cikmaz gibi bana gore.
Olsun canım az olsun ama iyi olsun. Çatlattıktan ne kadar sonra toplama işlemi gerçekleşiyor? Bir süre buradasınız değil mi?
36 saat sonra diye biliyorum.sali catlatirsa persembe opu olur.opunun aksamina doneriz canim artik. Oyle tabi onemli olan olgun ve kaliteli olmasi.bakalim .kac var onu bile sormadim bugun muhabbete dalinca. Hersey olacagina varacak.boyle dusunmeye calisiyorum da esim heyecanli cok .saklayamiyor ne yapsa.
Merhaba canim ve butun kizlarr hituci chnb mattika
sabahin korunde geldik istanbula.kan verdim sonra funda hanim hemen aldi benu.kac yumurtam varmis soramadim cunku muayene sirasinda baska seylerden konustuk o da o arada hemsireye not ettirdi.kan degerim dun ile ayni cikti .onu sordum.onemli degil dedi yumurtalar buyuyor kan degerinin ayni olmsdi o yuzden onemli degil dedi.biraz yavas buyuyor ama bu tedavide olabilir biyle seyler dedi.boyle giderse sali catlatirmisiz.yarin saat 10 da randevu var yine.durum simdilik bu kizlar.sonra da butun gun gezdik yapacak bir sey yok.sizler nasilsiniz? Funda hanima dedim buyuklukleri cok farkli birbirinden degil mi diye cunku sayarken 9 da duydum 15.7 de ama senkronize dedi.bugun yine ayni dozu yaptim.sayi cok degil ama duydugum 4-5 den faxla cikmaz gibi bana gore.
36 saat sonra diye biliyorum.sali catlatirsa persembe opu olur.opunun aksamina doneriz canim artik. Oyle tabi onemli olan olgun ve kaliteli olmasi.bakalim .kac var onu bile sormadim bugun muhabbete dalinca. Hersey olacagina varacak.boyle dusunmeye calisiyorum da esim heyecanli cok .saklayamiyor ne yapsa.
Kızlar adet öncesi başlanan bir ilaç varmış, o ilaca ne zaman başlanıyor bir de sanırım adetin ilk veya 2.günü bir ilaca başlanıyormuş. Hiçbir şeyi bilmiyorum ya.
Canım onun uzun protokol olduğu için başka.Sen tam ne zaman yaptıracaksan ona göre söyler dr sana...
çocukları uyuttum ben gelene kadar herkes gitmişKızlar adet öncesi başlanan bir ilaç varmış, o ilaca ne zaman başlanıyor bir de sanırım adetin ilk veya 2.günü bir ilaca başlanıyormuş. Hiçbir şeyi bilmiyorum ya.
Evet canım ya. Bir kez daha bir kul olarak plan yapmamam gerektiğini anladım. Ne planlar yapmıştım hayatımda. Evlendik eşim askere gitmeden yüksek lisansım bitmeden çocuk yok dedim. Eşim askere gitti geldi tamam dedim her şey yoluna girdi hemen deneyelim dedim. Hemen hamile kaldım ama 8 haftalık düştü. 3 ay geçincedene dedi dr. Tamam yeni plan 3 ay sonra bebek. 3 ay geçti yara oluşmuş yaktır 3 ay korun. Yine hamilelik: Düştü düşecek tehlikesi ile belden altımı kımıldatmadan yürüdüğüm korku dolu 3 ay. Tamanm bebeğim tutundu dedim artık sorun olmaz. Biricik halamın oğlunun sünnetine gideyim dedim Edirneden İstanbula gittim İshal ve kusma... 29+4 te 4 cm açılma. Çamaşırınızı giymeyin doğum başlamış. Oğlunuz 1.800 gram doğarsa da ciğer gelişimi tamamlanmamış. Her şeye hazırlıklı olun diyen dr ler. Şükür yatark 38 haftaya tamamladığım oğlumun dünyaya gelişi. Oğlumu babasız büyütmeyeyim askere gidip gelsin diyen ben doktora için bu kez de İstanbula yolladım. 3 ayrı sene ben başka şehirde oğlum ve annem babamla, eşim başka yerde. İlk sözcüğü baba değil dede olan bir evlat... Eşimin hafta sonları gelişi... 3 yıl bitip dönüşü bir yıl sonra yeni bebek diye planlayışım. 1 yıl sonra hamile kalışım ve o sıra eşimin Hataya atanması. Yine lekelenmeler düştü düşücek korkusuyla ilaç iğnelerle geçen 3 ay. Ama kader bu seferin bu sefer insaflı davranmayışı. 25 haftada suyumun erken gelmesiyle 800 gram doğup 4 gün yaşayan oğlum. Yeni planım "3 ay sonra yeniden anne olacağım." Eşimin suyunun geldiği gece Allahım ne olur doğmasın diye çığlıklarımı unutmayışı bu yüzden bebek istemeyişi. Onu ikna etme planlarım ve yeniden hamile kalışım. Her şeyi planklamıştım. Pıhtılaşmam bulundu iğne oldum. Rahimağzı yetmezliğim vardı serklaj yapılacaktı. Dr ye erkenden konuşmaya gitmiştim: Kese oluşmuş ama bebek yok. Bir hafta bekleyelinm ona göre... Geçmeyen bir hafta. Lekemin gelişi ve kürtaj ola teklifi. Genetiğe gitsin denmesi ama düşük sonrası olduğu için işe yaramayan 46 xx kız bebek değerlendirilişi. İstanbulda dr ye gitmem. Testler sonucu genetik sorunu öğrenmem ama hangi kromozom bilmecesi. Aylar sonra Cumhur bey sayesinde sorunun anlaşılması. Yaz tatilinde pgtli tüp bebek planı. Yumurtalık rezervlerimin az olmasını öğrenmem. Ve şubatta pgt ye karar verme.
İşte böyle Leaveque, ben hep plan yaptım ama kader hiç izin vermedi işlemesine be canım. Biliyorum yine ben plan yapacağım kafamda. İnsan olmanın verdiği bir şey sanırım. Bakalım bu sefer nasıl işleyecek kaderin planları?..............
Canım genetik doğru demiş. Şunu düşün denedin doğal yolla. Sonra düştü tabi üzülürsün.Ama biraz kabullenirsin Allahtan dersin. Peki ya düşmez de problemli olursa. Dr diyecekki amniyosentez yapalım belli olur. Sen de yaptırdın diyelim ve problemli çıktı. Bu sefer sonlandır deyince ne yapacaksın? İşte dananın kuyruğu burada kopuyor. Sonlandırsan vicdan azabı çekeceksin. Çünkü kendi ellerinle bebeğini aldırmış olacaksın. Bir de genetik sorun olma ihtimalini bilerek denediğin için de daha da vicdan azabı artacak. aLLAH KİMSEYE BU KARARI VERDİRMESİN. sONLANDIRMASAN DA ZOR. aİLE İÇİNDE DE HUZURSUZLUĞA SEBEP OLACAK. bEN GİDEN MADDİYAT OLSUN DİYORUM. eN AZ BİR KEZ DENENMELİ DİYORUM...Burada pgt li doğum yapan arkadaşlar hücre alınması nedeniyle sorun yaamadılar hiç.
Canım ben 1.5 sene önce 25 haftalık erken doğum yaptım oğlumu kaybettim 4 yaşamıştı. Ama şükür diyorum. Çünkü onu ben kendim sonlandırmadım ve kendi bana diğer dünyada şefaatçi olacak inşallah diye avutuyorum. Hala çok çok üzülüyorum ama onu ben sonlandırmadım. Bu genetik nedeniyle sonlandırsaydım günahkar olacağım için çok üzülürdüm ömür boyu...
canıııım unuturmuyuz hiç.gelişmeleri yaz böyle fırsat buldukça.merak ediyoruz.dualarımız seninle...Allah yar ve yardımcın olsun...KIzlar merhaba,
Beni unuttunuz mu? Sabah gittim doktora. Bugun de igne yapiyorum ama dozaji dusurduler. Yarin catlatma.
Bugun genetikci ile bir daha gorustuk. Micro array5. Gun saglikliymis, gerek fishde olsun gerekse micro arrayda 3. Gun yapilan pgdlerde mozaiklik cikma riski varmis. Yani alinan bir hucrede diyelim hersey normal ama geri kalan 7 hucre normal olmayabiliyormus henuz embryonun gelisim asamasi tam olamdigi icin sanirim. O yuzden 5 gune bekletmemiz lazim dedi. Eger 5 gune gidemeyecek durumda ise embryolar o zaamn 3. Gun yumurtalardan daha once aldiklari polar body teste giriyormus. Bu yeni bir sey sanirim . Yani her yumurtanin disinda bir demosu gibi bir sey varmis. Bu benim yorumum. Ufak bir yuvarlak. Simdi yumurtalar toplaninca yumurtalardan polar body alacaklar ve eger embryolar 5. Gune gidemez duzeyde olur sie 3. Gub bu polar bodyler incelemeye gidecek. Bu biraz pahali bir yontemmis. Yani pgdx2 fiyatmis. Bugun ogrendik bunu. Yani 3. Gun yapilan pgdleri artik pek yapmayi tercih etmiyorlarmis. Yumurta sayim icin bugun 8 tane falan olgun toplanir dediler ama bilemiyoruz tabi. Ama artik agriyor kasiklarim yururken bile kulce var sanki.
Sizler nasilsiniz?
Moralime gelince idare eder. Karisik bir durum . Ihtimal cok dusuk . Bugun tekrar bunun farkina vardim .ama yine de icimde guzel duygular var biraz. Yumurta toplama yaklastikca heyecanim da artiyor.