- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.921
Leaveque, ikimiz de biraz gerginiz galiba. İnşallah hayırlı bir şekilde bebeklerimize kavuşuruz. Allah söyletti bak bebeklerimize demişim:))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet İnci gerilmeyelim ama dün şok oldum. Yeniden anne olamayacak mıyımın üzüntüsü ile birlikte derler ya menopoza giren kadınlar kadınlıkları ellerinden alınmış gibi hissedermiş ya sanki menopoza girmişim gibi hissettim birden. Çok züldüm uyuyamadım... Allah hayrlı evlatlar versin hepimize.
Leaveque iyi olacak her şey inşallah....
Evet İnci gerilmeyelim ama dün şok oldum. Yeniden anne olamayacak mıyımın üzüntüsü ile birlikte derler ya menopoza giren kadınlar kadınlıkları ellerinden alınmış gibi hissedermiş ya sanki menopoza girmişim gibi hissettim birden. Çok züldüm uyuyamadım... Allah hayrlı evlatlar versin hepimize.
izz fena halde moralim bozuldu Bu kadar düşük mü ihtimal ? Bir de tutma meselesi var. Vay arkadaş. Ne zormuş bu işler..
Insallah iyi olacak. Umudumuz ve beklentimiz o yonde. Ama ben baya demotive oldum bugun funda hanimin soylediginden sonra.
Kucukse o zamannneden ilac dozumu yukseltmediler ki? Bu sorunun cevabini bulamiyorum.
Ne menapozu ya?? Delirdin mi sen. Fsh 5.90 diyorsun. Benim 3 sene once 7.90 di. Kimbilir su anda kac? Menapoza girecek kadinin fsh degeri bunkadar iyi olmaz bence. Genc kiz degeri resmen.
Sen sakin moralini bozma. Hic bir sey yok moralini bozacak. Bak nur hanim senden test bile istemedi. Istedikleri zaman hep bir sey cikiyor zaten. Istemesinler daha iyi.
Biraz once bir forumda denk geldim.
Bir kisi 3 aralikda ignelere baslamis. 14 unde yumurtasi toplanmis. Yani 11 2 sinde catlatmis. Bu da eder 9 . Gun catlama ignesi.
Benim durumumda gercekten bir gariplik var arkadaslar. Bugun 7 ignemi yaptim ve 2 gun sonra bu yumurtalarin catlama konumuna gelmesi mumkun degil. Allah hayira cikarsin .
Hayır anladığım kadarıyla bi de tutma meselesi yok. Onu da dahil edip toplamda başarılı sonuç alma yüzdesini söyledi bence. Bozulmasın ya moralin( Gerçi ben de biraz daha yüksek bir rakam yazmasını tercih ederdim. Doğru mu anladım çok emin değilim bu yüzden tekrar mail attım ama cevap verir mi emin değilim.
Hatta dur dr.un yazdığını aynen kopyalayayım:
"Saptanan dengeli kromozomal translokasyon durumunda size önerilen iki yolu
da kullanabilirsiniz. Ben genetik danışmalarımda her iki yolu da
hastalarıma öneriyorum. Ancak karar vermede etkili bazı faktörler var.
Bunlar:
1. Anne adayının yaşı: Eğer anne adayı üreme döneminin sonlarına
yaklaşıyorsa ve zaman kısalmış ise PGT'ye yakın durmak mantıklıdır. Ancak
genç bir anne adayı ve evliliğin ilk yılları ise bu durumda bir süre daha
spontan gebelik denenebilir.
2. Anne adayının psikolojik durumu: Anne adayının psikolojisi tekrarlayan
gebelik kayıpları nedeni ile yıpranmış ise ve yeni kayıpları
kaldırabilecek durumda değil ise yine PGT ye sıcak bakılabilir.
Bunlara benzer her hasta için farklı olabilecek faktörler ile buna karar
vermek uygundur.
Ancak embriyo çalışmalarından (PGT sonuçlarından) elde ettiğimiz veriler
embriyolarınızın %20-25'inin sadece dengeli(sizin gibi yani taşıyıcı) veya
normal olabileceğini gösteriyor. Bu oranlarda ortalamadır ve her bir
translokasyonda farklılıklar gösterebilir."
Canim hadi gozun aydin. Cok sevindim. Su nur hanimla ben bir tanisamadim. Tedaviye ne zaman basliyorsun?
canim siksam ne fayda... Halkilsin. Sasirdigim sey funda hanimin rezervlerin iyi goruuyor deyip, bu sayida yumurta elde etmis olmam ve buradaki doktorun rezervlerimle ilgili acik secik olmasa da kapali yoldan vasat demesi.
sansimiz o kadar dusuk yani. Zaten hic bir derdin yoksa bile tupun tutma ihtimali % 30 larda bildigim. Bir de ustune pgt eslesme orani. Vay allahim vay. Allah yardimcimiz olsun.
Canım ya,üzülme çok problem olsa şöyle yap böyle yap derdi ya da tedavini erteleyelim filan... Ama çok kafana takılıyorsa ara yarın tekrar sor ben uzaktayım ve kaygılarım var de.
Canım ben de anlamadım e 2 de iyi. Niye böyle geldi AMH. Tekrar mı yaptırsam acaba?
Canım bu sayılar filan bilmiyorum bilmememk de daha iyi galiba... Sorun olsa demz miydi şunu bunu yapalım dozu yükseltelim demeli miydi...
Sağ ol canım 1 de 2 de bana uyuyor...
amin.. az önceki mesajımda doktorun yazdığını aynen yapıştırdım. tüple birlikte pgt yi kastettiğini düşündüm ama ben. bilemiyorum, yanlış mı yorumladım.. tabi benim dengeli translokasyon problemine dönük soruma verdiği yanıt bu adamın.
ya.. aslına bakarsanız şöyle bakıyorum ben olaya: genetik bi meselede biz olduysak bizim de çocuklarımız olabilir. doğal seleksiyon. ben olduysam allah takdir etmiş ve beri taraftan sağlıklı eşleşim olmuş. düşünsenize bizim başımıza gelen bisürü rahatsızlık için binde bir, milyonda bir falan deniyor hekimlerce. başına gelince yüzde yüze dönüşüyo bu. aynı mantıkla, %20den de %25'den de yüzde yüzler çıkabilir... neden olmasın?
o zaman sana pgt. hala karar arefesindeyim ben.. sanırım riske girip spontan deneyeceğim bir süre..
neler olacak? hiç bi fikrim yok...
Ben bir kez pgt düşünüyorum. Tutmazsa ben de doğal deneyeceğim. Hayırlısı. Çünkü bizim problemli kromozomlu olsa da yaşamla bağdaşıyormuş ... Yanlış yorumlamadıysam...
sizdeki de dengeli transloksyon mu?
inşllah pgt başarılı sonuçlanır ve doğal denemelere gerek kalmaz diyeyim o zaman.
Arkadaşlar dr m ile görüştüm. Adete 3 gün kala bir ilaç kullanmaya başlıyrum. Adetim geciksin diye. 10 e yakın geciktireceğiz ki sömestır tatilinde rahatça gidebileyim hem oğlumda okulundan kalmamış olur. Hayatım ne kadar değişti birkaç gün içinde...
gercekten ne dusunuyordun ne oldu???
hıc bu kadar erken dusunmemıstın .