Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canım benim kürtajdan sonraki bazı aylar 28 günde olan adetim 33-35 arası değişti. Sakinleşince düzeldi. Takmamaya çalış desem de olmuyor. Sen yine de ara sor dr ne. Memorial sordu sayıyı de. Ben de kesin takarım. Bu arada geçmişte bir arkadaş yazmış. Görümcem için soruyorum. Bir siklustaki yumurta sayısı azsa yumurtaları dondurup 2. siklusta olanla birleştirip sonra da dölleyebiliyorlarmış. Peki o zaman yeni ay için de ilaç artı başka para alırlar mı kafama takıldı?

merhaba canım 1.siklusta yapılan işlemler neyse 2.siklusata da aynısını alırlar,yapılan işlem aynı çünkü...dilhusar diye biri vardı o bi kaç sfer yumurta toplatmıştı yumurta sayısını çoğaltmak için daha sonra hepsine pgd yapılmıştı sonrasında sağlam bulundu transfer de edildi ama 8 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldu...

bugun ben patlayacak bir bomba gibiyim .
doktora gıttım . takıpler ızmırde olacak bılıyorsunuz .
ılk defa gıttım bugun . doktor baktı. endometrıum kalınlıgını soyledı ve sag ve sol yumurtalar ok dedı.
kıst yok dedı. endometrıumu kalın buldu . ama tahmın edıyorum doktorunuz bugun tedavıye baslar dedı . bu bılgılerı doktorunuza bıldırın , o sıze bılgı verecek dedı.
doktor ıyı bır doktordu ama ben kendımı cok boslukta hıssettım bugun .

geldım aradım hastaneyı. benım doktor ızınlı bugun . hemsıreye faxladım . sonra hemsıre aradı. sag sol overler nasılmıs dedı? ıyıymıs bır sorun yokmus dedım .
pekı kac folıkul varmıs dedı? bılmıyorum soylemedı , ama ıstersenız arayıp sorayım dedım .
sonra yok gerek yok ben bır doktora danısıp sızı arattıracagım dedı.
sonra 15 dakıka sonra aradılar benı ama doktor aramadı hemsıre aradı.
doktor dıyor kı dedı adet olmanızı bekleyecekmısız, lucrıne aynı dozda devam dedı. yarın bır beta hcg yaptırın dedı. yok dedım ben hamıle degılım .
olsun sız yaptırın dr gormek ıstıyor dedı. sonra adet olunca 2. gunu ya buraya gelın ya da ızmırde doktora gıdın dedı.
boyle ıste..
benım enerjı bugun sıfırlandı

merhaba bende tüp bebek yaptırırken lucrin kullanırken adetim geçmişti 4 gün falan banada bhcg yapıldı tedbiren,bende ozaman anlayamıyordum yani lurin kullandıkça yumurtalıklar baskılanıyor ve ben adet olamıyorum gibi geliyodu....bi yerde okumuştum tedaviden önce adet gecikmesini önlemek için bi ilaç veriliyormuş hastaya formları bi ara...dr na sor yada.birde sen sorsaydın kaç yumurta olduğunu yada tel. et söylemek zorunda sonuçta...benim 4 gün geçti adet olmuştum sonra lucrinin dozunu azaltıp diğer ilaca başlamıştık tedavi devam etti bişi olmadı...kistte olmamış korkma,stresin de etkisi çok oluyor inan...herşeye olduğu gibi..

Son düzenleme:
merhaba bende tüp bebek yaptırırken lucrin kullanırken adetim geçmişti 4 gün falan banada bhcg yapıldı tedbiren,bende ozaman anlayamıyordum yani lurin kullandıkça yumurtalıklar baskılanıyor ve ben adet olamıyorum gibi geliyodu....bi yerde okumuştum tedaviden önce adet gecikmesini önlemek için bi ilaç veriliyormuş hastaya formları bi ara...dr na sor yada.birde sen sorsaydın kaç yumurta olduğunu yada tel. et söylemek zorunda sonuçta...benim 4 gün geçti adet olmuştum sonra lucrinin dozunu azaltıp diğer ilaca başlamıştık tedavi devam etti bişi olmadı...kistte olmamış korkma,stresin de etkisi çok oluyor inan...herşeye olduğu gibi..

anngelcim canım ,

bir kac sorum olacak benım sana ve okuyanlara chnbye mattıkaya hıtucıye .
kafam benım karıstı ve bu kafayı duzeltmem gerek . yardımcı olun lutfen bana .

şimdi ilk sorum , beni takip eden doktorun sag ve solda kac folıkul oldugunu soylemıs olması mı gerekıyordu?
bunu soruyorum cunku ben eger takıplerıme bu doktorda devam edeceksem her seferinde eksık bılgı mı aldım dıye
dusunmek ıstemıyorum . bu sızce bana verılen eksık bır bılgı mı? bana soyledıgı tek sey sag sol over bır sorun yok ...
kist yok , ve domınant bır folıkul yok dedı ..aynen boyle dedı . hatta ben kotu bır sey mı bu dedım . hayır , boyle olmasını ısterız dedı.

ıkıncı sorum bugun beta hcg yaptırsam ne degısecek . ben %100 degılım hamıle , bılıyorum , kocam yoktu cunku .
yaptırmasam ne olur? yaptırıp hamıle degılım deyınce doktor tedavının seklını mı degıstırecek?

ucuncu sorum sımdı benım bu tedavım bozuldu mu ben gel olmadım dıye ..
bır ıse yaramaz mı? yanı zorla mı goturuyoruz arkadan destekleye destekleye .

opuyorum hepınızı.

bir de kızlar , sımdı ben bu gebelıgı ılla yaptırmalı mıyım ?
benım adetım gecıkır hep bu benım ıcın ılk degıl. benım ıcın bır sorun yok yanı ama ,
ılla yaptıracak mıyım caktırmadan bır kac gun bekleyeyım mı?

anngelcim canım ,

şimdi ilk sorum , beni takip eden doktorun sag ve solda kac folıkul oldugunu soylemıs olması mı gerekıyordu?
bunu soruyorum cunku ben eger takıplerıme bu doktorda devam edeceksem her seferinde eksık bılgı mı aldım dıye
dusunmek ıstemıyorum . bu sızce bana verılen eksık bır bılgı mı? bana soyledıgı tek sey sag sol over bır sorun yok ...
kist yok , ve domınant bır folıkul yok dedı ..aynen boyle dedı . hatta ben kotu bır sey mı bu dedım . hayır , boyle olmasını ısterız dedı.

ıkıncı sorum bugun beta hcg yaptırsam ne degısecek . ben %100 degılım hamıle , bılıyorum , kocam yoktu cunku .
yaptırmasam ne olur? yaptırıp hamıle degılım deyınce doktor tedavının seklını mı degıstırecek?

opuyorum hepınızı.

canım yumurta sayısını söylememesi kafana takıldıysa ara sor öğren.
tmm hoşuna gitmemiş söylenmemesi ama. her gittiğinde sorarsın ayrıntılı böyle bi sorun olmamış olur.
sorunca söylicekse işe yaramaz fln deme bazen sormak gerekiyo.
hamilelik konusuna bişey diyemiycem, ben lucrine başladığım ay doğum kontrol ilacı kullandım gününde oldum adet. yoksa gecikebilirdi gecikme normal.
tedavin niye bozulsun ya, okadar para vericeksin ara dr.unu kafanda ne varsa sor, hemşiresi çıkıyosa ona sorarsın.
kendi kendine böyle düşüneceğine ara sor. tmm adete kadar lucrine devam dediniz ama benim içime sinmedi yanlış bişey mi var dersin.

benim hiç icime sinmedı bılıyor musunuz ????
arkadaslar yanı emın olun kı basladım dıye devam edıyorum . butun hevesım kacti , valla bakın.
ama sınırlı degılım . sonucta gırdık bır yola devam edecegız .
ama dedım ya kendımı saglam ellerde hıssetmedım ben dun .
buradakı doktor folıkul sayımı soylemedı bu bırrr, ıkıncısı buradakı doktor bence hastane tedavıye baslar dedı ama baslamadı hastane bu ıkııı...
endometrıum 7.4 kalın dedı , e ben adet olmadım kı , normal degıl mı kalın olması ??

canım yumurta sayısını söylememesi kafana takıldıysa ara sor öğren.
tmm hoşuna gitmemiş söylenmemesi ama. her gittiğinde sorarsın ayrıntılı böyle bi sorun olmamış olur.
sorunca söylicekse işe yaramaz fln deme bazen sormak gerekiyo.
hamilelik konusuna bişey diyemiycem, ben lucrine başladığım ay doğum kontrol ilacı kullandım gününde oldum adet. yoksa gecikebilirdi gecikme normal.
tedavin niye bozulsun ya, okadar para vericeksin ara dr.unu kafanda ne varsa sor, hemşiresi çıkıyosa ona sorarsın.
kendi kendine böyle düşüneceğine ara sor. tmm adete kadar lucrine devam dediniz ama benim içime sinmedi yanlış bişey mi var dersin.

şimdi anngelcim ben yumurtalarımı merak etmıyorum aslında , ızmırde takıp eden doktorumun NEDEN bana bunu soylemedıgıne takmıs durumdayım .
puregon baslamak ıcın gıdıyorum ben nıhaytınde oyle degıl mı? Yani tedavının baslangıcı bu . Asla doktor bılıyor mudur bılmıyor mudur dıye dusunmuyorum , profesor , ıyı bır doktor. benım kafama cıddı anlamda takılan su canım ; ben sımdı Izmırde takıp oluyorum ama Istanbulda tedavı gorecegım . burada cok onemsenmıyormusum gıbı geldı bana acıkcası . bugun bunu soylemeyen doktor yarın da belkı yumurta sayıma bakarken gereklı ozenı gostermeyecek.anlatabıldım mı endısemı? doktor ıyı kotu davasında degılım ya da kac yumurtam oldugunu merak etmıyorum , cunku ben telefonda bana yumurta sayımı soran hemsıreye bılmıyorum hıc bır sey soylemedı doktor ve ıstersenız arayıp sorayım dedım ama oyle bır sey ıstemedıler. benım asıl derdım doktor folıkul sayıma bakıp bana bunu dun soylemelı mıydı? eger evetse bu ıste bır ozen problemı oldugunu dusunurum.

anngelcim canım ,

opuyorum hepınızı.
merhabalar dün netim yoktu çok merak ettim sizi.öncelikle hepinizi özlemle kucaklayıp öpüyorum:KK16:
lavequeM canım merhaba...öncelikle canının sıkılmış olmasına çok üzüldüm.ama sana ilk olarak şunu söylemek istiyorum BENCE canını boşuna sıkmışlar.
ilk soruna gelince drunun sana kaçtane folikül olduğunu mutlaka söylemesi gerekmiyo eğer kendisi saymışsa ve iyi demişse herşey yolunda demektir.sen eğer merak ediyorsan sorarsın oda söyler.
ikinci sorun sen hamile olmadını biliyorsun ama çocuk zaten olmuyo diye korunmuyoruz ve bazen tedavi sırasında gebelik olabiliyo drun her ihtimale karşı istemiştir.yaptırmak istemiyorsan hemşireye eşim bu ay seyehatteydi diyebilirsin.illa istemez herhalde böyle diyince.
üçüncüsü tedavin bozulmamıştır canım benim heleki zaten geçikme olur arada yazmışsın.adetin olunca 2-3. günü diğer iğnelerinle tedaviye devam edersin.
bu arada lucrin kaç oldu?

merhabalar dün netim yoktu çok merak ettim sizi.öncelikle hepinizi özlemle kucaklayıp öpüyorum:KK16:
lavequeM canım merhaba...öncelikle canının sıkılmış olmasına çok üzüldüm.ama sana ilk olarak şunu söylemek istiyorum BENCE canını boşuna sıkmışlar.
ilk soruna gelince drunun sana kaçtane folikül olduğunu mutlaka söylemesi gerekmiyo eğer kendisi saymışsa ve iyi demişse herşey yolunda demektir.sen eğer merak ediyorsan sorarsın oda söyler.
ikinci sorun sen hamile olmadını biliyorsun ama çocuk zaten olmuyo diye korunmuyoruz ve bazen tedavi sırasında gebelik olabiliyo drun her ihtimale karşı istemiştir.yaptırmak istemiyorsan hemşireye eşim bu ay seyehatteydi diyebilirsin.illa istemez herhalde böyle diyince.
üçüncüsü tedavin bozulmamıştır canım benim heleki zaten geçikme olur arada yazmışsın.adetin olunca 2-3. günü diğer iğnelerinle tedaviye devam edersin.
bu arada lucrin kaç oldu?

hitucicim canım sen nerelerdesın yaa...
:KK43::KK43:
ben sormadım doktora canım kac folıkul var dıye , o da soylemedı . aklıma da gelmedı. dedıgım gıbı sadece endometrıumu kalın buldu. daha once boyle bır sorunun yoktu benım dedım sorunca. endometrıum adet olunca ıncelmıyor muydu? bu asamada 7.4 olması cok mu anormal?
ben sımdı o zaman hıc doktora acıp kac folıkul var dıye sormayayım dı mı ? gerek yok.
ya ılıskı ınan hatırlamıyorum , cogu zaman yoktu esım burada. yaptırmadım da test. yaptırsam mı acaba ? bır sey oldugundan degıl de , sımdı hamıle degılım deyınce doktor acaba yumurta buyutmelere mı baslayacak yanı tedavının seyrı mı degısecek?
gecıkme oluyor evet arada . sımdı bır de beklıyorum ya hıc gelmez. ben bılıyorum bunyemı. ınat eder. bozulmamıstır dıyorsun ama bu baskılamanın bellı bır vaktı yok mu? baskıla baskıla nereye kadar guzelım? lucrın bugun 16. gun olacak ya guzelım .

hitucicim canım sen nerelerdesın yaa...
:KK43::KK43:
ben sormadım doktora canım kac folıkul var dıye , o da soylemedı . aklıma da gelmedı. dedıgım gıbı sadece endometrıumu kalın buldu. daha once boyle bır sorunun yoktu benım dedım sorunca. endometrıum adet olunca ıncelmıyor muydu? bu asamada 7.4 olması cok mu anormal?
ben sımdı o zaman hıc doktora acıp kac folıkul var dıye sormayayım dı mı ? gerek yok.
ya ılıskı ınan hatırlamıyorum , cogu zaman yoktu esım burada. yaptırmadım da test. yaptırsam mı acaba ? bır sey oldugundan degıl de , sımdı hamıle degılım deyınce doktor acaba yumurta buyutmelere mı baslayacak yanı tedavının seyrı mı degısecek?
gecıkme oluyor evet arada . sımdı bır de beklıyorum ya hıc gelmez. ben bılıyorum bunyemı. ınat eder. bozulmamıstır dıyorsun ama bu baskılamanın bellı bır vaktı yok mu? baskıla baskıla nereye kadar guzelım? lucrın bugun 16. gun olacak ya guzelım .

canım endometrium kalınlığı adet olmadan önce yada olduktan sonra kaç olmalı net bir bilgim yok.
canım çoğu zaman eşim yoktu diyorsun benim bile aklım karışıyo dr ne yapsın ya hamileysen???

kapı çalınca yazım yarım kaldı :KK43:
dr gebelik testini tedaviyi tedam ettirmek için istiyo.eğer hamileysen tedaviyi iptal edecek.ama değilsen diğer ilaçlara başlamaz.demişya adet olunca başlayacaz diye.sen druna güven.
ama ben izmirdeki profunu beğenmedim açık konuşmak gerekirse.
biz onlar kadar bilgili değiliz ama ben hiç uzun protokolde adet olmadan yumurta büyütücü iğnelere geçildiğini duymadım.drunu ara belki iğnelere başlar demişya sana.onun için böyle konuşuyorum.
bence rahim kalınlığında problem olacak bişey değil.başka bir forumda 8-16 arası normal yazıyo.sen yinede araştır istersen.

merhaba canım 1.siklusta yapılan işlemler neyse 2.siklusata da aynısını alırlar,yapılan işlem aynı çünkü...dilhusar diye biri vardı o bi kaç sfer yumurta toplatmıştı yumurta sayısını çoğaltmak için daha sonra hepsine pgd yapılmıştı sonrasında sağlam bulundu transfer de edildi ama 8 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldu...

Sağ olasın canım. Ben de görümceme sor dedim. Çünkü 47 yaşında çok yumurta yokmuş soğal olarak.Ama şu da var rızkı varsa bir tane de olsa olur. Dondurulunca da çözüldüğünde sıkıntı oluyor deniyor genel olarak. Ama benim dondurulmuşlarla ikiz hamile arkadaşım da var. Ne yapsın acaba?

benim hiç icime sinmedı bılıyor musunuz ????
arkadaslar yanı emın olun kı basladım dıye devam edıyorum . butun hevesım kacti , valla bakın.
ama sınırlı degılım . sonucta gırdık bır yola devam edecegız .
ama dedım ya kendımı saglam ellerde hıssetmedım ben dun .
buradakı doktor folıkul sayımı soylemedı bu bırrr, ıkıncısı buradakı doktor bence hastane tedavıye baslar dedı ama baslamadı hastane bu ıkııı...
endometrıum 7.4 kalın dedı , e ben adet olmadım kı , normal degıl mı kalın olması ??

Canım dediğin ayrıntıları bilmiyorum. Ama Hitucuya katılıyorum çünkü problem olsa söylerdi. Tabi söyleseydi iyi olurdui Bakıp yeterli sayıdaysa söylememiş olabilir. Takma bence. Tabi Memoriali ara ve sor. Bence hcg de baktır dedikleri de olmuş olur belki bir mucize olmuş da olabilir. Bazen bu ilaçlar etkisiyle hamile de kalınabiliyor sanırım.

Moralini bozma. Memorial ciddi bir yer. Bence böyle bir risk varsa sana mutlaka ara öğren derdi hemşire yumurta sayısı için. Canını sıkma sakın... Ama hcg baktır...

kapı çalınca yazım yarım kaldı :KK43:
dr gebelik testini tedaviyi tedam ettirmek için istiyo.eğer hamileysen tedaviyi iptal edecek.ama değilsen diğer ilaçlara başlamaz.demişya adet olunca başlayacaz diye.sen druna güven.
ama ben izmirdeki profunu beğenmedim açık konuşmak gerekirse.
biz onlar kadar bilgili değiliz ama ben hiç uzun protokolde adet olmadan yumurta büyütücü iğnelere geçildiğini duymadım.drunu ara belki iğnelere başlar demişya sana.onun için böyle konuşuyorum.
bence rahim kalınlığında problem olacak bişey değil.başka bir forumda 8-16 arası normal yazıyo.sen yinede araştır istersen.

hitucicim canım ,

hangı dru arayayım dıyorsun sımdı sen ben anlamadım ...
ızmırdekı dr ıle ılgılı dedım ya ben de kendımı guvende hıssetmedım acıkcası. dedı valla.. bence bugun baslarlar dedı .
ama hastane baslamayacagız dedı.
ya ozelden bana cebını atsana bır konusalım senınle .

Sağ olasın canım. Ben de görümceme sor dedim. Çünkü 47 yaşında çok yumurta yokmuş soğal olarak.Ama şu da var rızkı varsa bir tane de olsa olur. Dondurulunca da çözüldüğünde sıkıntı oluyor deniyor genel olarak. Ama benim dondurulmuşlarla ikiz hamile arkadaşım da var. Ne yapsın acaba?

Canım dediğin ayrıntıları bilmiyorum. Ama Hitucuya katılıyorum çünkü problem olsa söylerdi. Tabi söyleseydi iyi olurdui Bakıp yeterli sayıdaysa söylememiş olabilir. Takma bence. Tabi Memoriali ara ve sor. Bence hcg de baktır dedikleri de olmuş olur belki bir mucize olmuş da olabilir. Bazen bu ilaçlar etkisiyle hamile de kalınabiliyor sanırım.

Moralini bozma. Memorial ciddi bir yer. Bence böyle bir risk varsa sana mutlaka ara öğren derdi hemşire yumurta sayısı için. Canını sıkma sakın... Ama hcg baktır...

hcg yarın baktırayım o zaman .
devlet yapıyor mu beta hcg bılıyor musunuz?
aıle hekımlıgıne gıtsem o yazsa yaptırabılıyor muyum?

bır de sıze bır sey soracagım kızalr.
ben burada yumurta takıplerımı burada eskıden kendı gıttıgım doktoruma yaptırsam mesela olmaz mı acaba?
yumurta takıbıınde sag sol yumurtalara bakıp kac adet oldugunu soylemeyecek mı?
bunu yapması ıcın tup bebek yapıyor olmasına gerek var mı sızce yoksa her jınekolog bunu soylemez mı?

hcg yarın baktırayım o zaman .
devlet yapıyor mu beta hcg bılıyor musunuz?
aıle hekımlıgıne gıtsem o yazsa yaptırabılıyor muyum?

Canım tabiki devlet yapıyor. Aile hekimliği de yapıyor ama biraz sonuç uzun sürüyor buradabir gün sonra. Kafan rahat eder. Bir de deiklerini yapmış olursun...

bır de sıze bır sey soracagım kızalr.
ben burada yumurta takıplerımı burada eskıden kendı gıttıgım doktoruma yaptırsam mesela olmaz mı acaba?
yumurta takıbıınde sag sol yumurtalara bakıp kac adet oldugunu soylemeyecek mı?
bunu yapması ıcın tup bebek yapıyor olmasına gerek var mı sızce yoksa her jınekolog bunu soylemez mı?

Cnım söyler neden dersen. Ben Nur Hanıma gittim. Benim Hataydaki dr m ile beraber çalışmışlar Urfada. Dediki istersen yumurta takibini o dr yapar dedi. Dr m de normal op. Dr. Tüp bebkle ilgili ünvanı yok.

Canım tabiki devlet yapıyor. Aile hekimliği de yapıyor ama biraz sonuç uzun sürüyor buradabir gün sonra. Kafan rahat eder. Bir de deiklerini yapmış olursun...

ya ben yarın gıdeyım vereyım o zaman .. sızce funda hanımı arayayım mı ne dersınız?

Cnım söyler neden dersen. Ben Nur Hanıma gittim. Benim Hataydaki dr m ile beraber çalışmışlar Urfada. Dediki istersen yumurta takibini o dr yapar dedi. Dr m de normal op. Dr. Tüp bebkle ilgili ünvanı yok.

ben galıba kendı doktorumla devam edecegım canım .
en azından nazım gecer. tup bebek yapan doktor degıl ama olsun ne farkeder.
ama bılmez kı sımdı ne kadar zamanda bır takıp etmesı gerektıgını?
sımdı bu tup bebek yağanlar bılıyor su gun gel bugun gel dıyor
ay kafam karıstı benım cok fena

ben galıba kendı doktorumla devam edecegım canım .
en azından nazım gecer. tup bebek yapan doktor degıl ama olsun ne farkeder.
ama bılmez kı sımdı ne kadar zamanda bır takıp etmesı gerektıgını?
sımdı bu tup bebek yağanlar bılıyor su gun gel bugun gel dıyor
ay kafam karıstı benım cok fena

Canım bilmez olur mu? Bilmezse de seni yönendirir. Sakin ol. Yakınlaştıkça tarih panik oldun. Şöyle bir abdest al. Cevşen, yasin filan oku rahatla azıcık...

X