• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

feraye55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2007
398
0
96
Ankara
PGT yaptıran arkadaşlar kimler? Onlara birkaç sorum olacak?
**Hani merkezde ve ne kadara yaptırdınız?
**Neden yaptırdınız? Bilinen genetik hastlığınız mı vardı / tekrarlayan düşük veya başarısız tüp bebek mi oldu / hiçbirşey olmadığı halde şansı artırmak için mi yaptırdınız?
**Sonuç ne oldu, yani embriyoların durumu nasıl çıktı pgt sonrası? Kaçı testi geçti?
**Embriyolarınız işlem sonrası zarar gördü mü?
**Hamile kaldınız mı?

canım merhaba.ben 3 defa pgt yaptırdım.ilkinde 3 embriyom pgt ye girdi ama hiçbiri sağlıklı çıkmadı.2.de 2 embriyo pgt ye girdi ikiside sağlıklı çıktı 1 tanesi transfere uygun bulundu oda tutmadı.3.de 5 embriyo pgt ye girdi yine sağlıklı embriyo bulunamadı malesef.allah nasip ederse temuzda 4. yü denicem dualarınızı bekliyorum.eşimde 13.14. kromozomlarda translokasyon olduğu için pgt yaptırıyoruz.embriyoların zarar görmediğini söylüyorlar.anatolia tüp bebek merkezinde oldu bütün tedavilerim.pgt yi ise genlab yaptı.anatolyaya 600 tl veriyoruz (embriyo sayısı onemli değil).genlaba ise embriyo başına 100 euro veriyoruz.genetik sorunumuz tamamen tesadüf ortaya çıktı.umarım sizde yoktur.umarım sorularına cevap verebilmişimdir.sen neler yapıyorsun?hangi merkeze gidiyorsun.sağlıcakla kal canım sevgiler...

Genarta gidiyorum...Genetik test yaptırmadık, sorun var mı yok mu bilmiyoruz...
Düşük veya başarsız deneme de olmadı, bu ilk tedavimiz...
Sperm sayısı ve morfolojisi kötü...Dr şansı artırmak için öneriyo PGTyi...
Translokasyon olduğu nasıl tesadüfen ortaya çıktı canım?

canım bence genetik sorun olsun olmasın oluşan embriyolara pgt yapmak gerekli.çünkü normal yolla döllenmediği için genetik sorun olma ihtimali oluyormuş.daha öncede görüşmüştük yanılmıyorsam senle:)tüpe başlamadan bütün testleri tahlilleri yaptırdık canım.o teslerin arasında genetik testte vardı.ordan çıktı.yoksa böyle bi sorun olduğundan bile haberimiz yoktu.biraz masraflı ama ben yaptırmandan yanayım.sevgiler...

merhaba bende de tekrarlayan düşüklerden dolayı pgd yapıldı embrio sayıları pgd de bir hayli elenio benim ilkinde 3 sağlıklı elde edildi ama tutmmadı diğerinde 8 elde edildi 3 ü transfer edildi tuttu ama yine düşük yaptım diğer donmuş 5 tanede çözülünce iyi çıkmadılar yani ben bu işten bişi anlamadım açıkçası.ben sürekli düşük yaptığım ve sağlıksız oldukları için düşürdüğümden bu tedavi önerildi ama sonuç deüişmedi.Herşeyin hayırlısı.

Genarta gidiyorum...Genetik test yaptırmadık, sorun var mı yok mu bilmiyoruz...
Düşük veya başarsız deneme de olmadı, bu ilk tedavimiz...
Sperm sayısı ve morfolojisi kötü...Dr şansı artırmak için öneriyo PGTyi...
Translokasyon olduğu nasıl tesadüfen ortaya çıktı canım?

canım sen yine araştır ama benimbildiğim kadarıyla gereksiz birşey istemiş senden ve eşinden genetik tanı testi bile başarısız olunursa isteniyor yani bir sırası var bizim 2. den sonra genetik test yapıldı temiz çıktı 3. de olmadı doktorum dedi geriye kalan tek şey pgt ama dedi boşuna yapmayalım dedi benim zaten 10 yumurtam toplanıyor en fazla 5i birinci kalite dölleniyor yapsam ne olacak dedi çok seçme şansımız yok hepsi bozuk çıksa yinede şansımızı denemek için iptal etmicem yerleştiricem dedi mantıklı geldi ... bence senden biraz gereksiz olmuş...

Hıtuci sağol canım ,evet görüşmüştük :)
Evet yaptırmayı düşünüyorum ,sonra pişman olmayayım...
Ama keşke kanda genetik test yaptırsaydım, ona pişmanım...

Son düzenleme:
merhaba bende de tekrarlayan düşüklerden dolayı pgd yapıldı embrio sayıları pgd de bir hayli elenio benim ilkinde 3 sağlıklı elde edildi ama tutmmadı diğerinde 8 elde edildi 3 ü transfer edildi tuttu ama yine düşük yaptım diğer donmuş 5 tanede çözülünce iyi çıkmadılar yani ben bu işten bişi anlamadım açıkçası.ben sürekli düşük yaptığım ve sağlıksız oldukları için düşürdüğümden bu tedavi önerildi ama sonuç deüişmedi.Herşeyin hayırlısı.

merhaba canım.inşaallah en kısa zamanda meleklerine kavuşursun hayırlısıyla sağlıkla.sizin kromozomlarda sorun varmı?nerde yaptırdınız tedaviyi ve pgt yi.sevgiler...

canım bence genetik sorun olsun olmasın oluşan embriyolara pgt yapmak gerekli.çünkü normal yolla döllenmediği için genetik sorun olma ihtimali oluyormuş.daha öncede görüşmüştük yanılmıyorsam senle:)tüpe başlamadan bütün testleri tahlilleri yaptırdık canım.o teslerin arasında genetik testte vardı.ordan çıktı.yoksa böyle bi sorun olduğundan bile haberimiz yoktu.biraz masraflı ama ben yaptırmandan yanayım.sevgiler...

canım bu kanıtlanmış birşey normal yolla olmadıgı için degil genetik problem anne ve babada genetik problem varsa ( karyogramda çıkıyor) veya ailede sakat özürlü çocuklar varsa oluyor bu durumlarda mutlaka pgt gerekiyorrr..

canım sen yine araştır ama benimbildiğim kadarıyla gereksiz birşey istemiş senden ve eşinden genetik tanı testi bile başarısız olunursa isteniyor yani bir sırası var bizim 2. den sonra genetik test yapıldı temiz çıktı 3. de olmadı doktorum dedi geriye kalan tek şey pgt ama dedi boşuna yapmayalım dedi benim zaten 10 yumurtam toplanıyor en fazla 5i birinci kalite dölleniyor yapsam ne olacak dedi çok seçme şansımız yok hepsi bozuk çıksa yinede şansımızı denemek için iptal etmicem yerleştiricem dedi mantıklı geldi ... bence senden biraz gereksiz olmuş...

canım hangi merkeze gidiyorsun sen?bozuk embriyoları nasıl transfer edebiliyor drun.tutuncada sağlıklı değil diye geri alacak.eziyetten başka bişey değil senin dr un yaptığı.yanlış anlama seni eleştirmiyorum druna kızdım biraz.sevgiler...

**WİTCH canım ben genetik testin en başta yapılması gerektiğini düşünüyorum, hem pahalı bi test değil hem de PGTye gerek olup olmadığı ortaya çıkıyor, bence çok gerekli genetik test...
**Senin dr.a şaşırdım yalnız, bozuk çıksa da şansımız denemek için yerleştiririm demiş ya, ne kadar doğru acaba, o embriyolar zaten düşmez mi ya da hasta çocuk olmaz mı? Nerde bu dr canım?
**Ama şu konuda sana katılıyorum; PGT konusunu biraz düşünmek lazım, o yüzden bu konuyu açtım...Benim de 6 tane döllendi, yani sayı çok fazla değil...Ayrıca PGT sırasında embriyolara zarar gelir mi ondan endişeleniyorum..:sm_confused:

PGT yaptıran arkadaşlar kimler? Onlara birkaç sorum olacak?
**Hani merkezde ve ne kadara yaptırdınız?
**Neden yaptırdınız? Bilinen genetik hastlığınız mı vardı / tekrarlayan düşük veya başarısız tüp bebek mi oldu / hiçbirşey olmadığı halde şansı artırmak için mi yaptırdınız?
**Sonuç ne oldu, yani embriyoların durumu nasıl çıktı pgt sonrası? Kaçı testi geçti?
**Embriyolarınız işlem sonrası zarar gördü mü?
**Hamile kaldınız mı?

Merhaba canım bizde 2.tedavide pgt yaptırdık ilkinde 8+3 günlük bebeğimin kalbi durduğu içim doktorumuz genetik test istedi testimiz temiz çıktığı için doktor pgt gerek olmadığını söyledi biz yaptırmak istedik emriyoların %60 sağlıksız çıktı 10 taneden 4 tanesi testi geçti ama doktorumuzda iyiki yaptırdığımızı söyledi bizdede sayı ve morfoloji sorunu var araştırmalarıma göre genetik bir sorun olmasa bile spermde şekil bozukluğundan dolayı yumurtayla döllendiğinde sağlıksız bebekler oluşabiliyor bunlarda gebelik oluşsa bile sonra düşüğe yada anne karnında ölümlerle sonuçlanıyor bence eğer imkanınız varsa yaptımanızı tavsiye ederim en azından için rahat ediyor elinden geleni yaptığın için ben medicana beylikdüzünde tedavim pgt ise genetikste yapıldı sonuçum malesef tutunma oldu ama düştüler şimdede rahimde bir problem varmı diye histereskopi yapılacak sana bol şans işallah en kısa zamanda meleğine kavuşursun

canım hangi merkeze gidiyorsun sen?bozuk embriyoları nasıl transfer edebiliyor drun.tutuncada sağlıklı değil diye geri alacak.eziyetten başka bişey değil senin dr un yaptığı.yanlış anlama seni eleştirmiyorum druna kızdım biraz.sevgiler...

hayır canım şöyle birşey degil genetik test yapıldı eşime ve bana temiz çıktı... embiryolarda birinci kalite neden tutmadıgına bir anlam veremiyorlar.. tek yapmadıgımız pgt dedi ondada bişey çıkma ihtimali düşük dedi.. zaten eger varsa onlar tutunmuyor rahime.. inan bana zaten mantıklı gelse pgt yaptırmak yaptırırdım 3 kez hüsrana ugradım çünki.. yani pgt sonucu kötü derken sakat çocuklar anlama hemen allah korusun o itimal tabiki herkes için vardır ama genetik testi iyi çıkmayanlarda veya ailede görülenlerde fazladırr

ESYA sen nerde yaptırdın canım? Senin durumuna bakınca PGT hakikaten gereksiz birşey olmuş...Allah allah...

ben alman hastanesinde yaptırdım yani gereksiz demeyelim ama garanti bişi değil tecrübeyle sabit.Yaptırmayınca da düşürüyodum yaptırdım tutunca sağlıklılar işte niye düşşün dedim o da düştü valla ne bilim Allah hepimizin yardımcısı olsun

ONUR merhaba canım...'''araştırmalarıma göre genetik bir sorun olmasa bile spermde şekil bozukluğundan dolayı yumurtayla döllendiğinde sağlıksız bebekler oluşabiliyor bunlarda gebelik oluşsa bile sonra düşüğe yada anne karnında ölümlerle sonuçlanıyor ''' yazmışsın, dr bana da bunu söyledi, o yüzde yaptırmayı düşünüyorum..
Ben de elimden geleni yapayım, içim rahat olsun diyorum...Ama tereddüt ediyorum işte...
Sana histeroskopi başta yapılmadı? Yaaa bu dr.lar bi tuhaf, baştan adam gibi yapsalar ya gerekli herşeyi, illa düşük yapmak mı lazım?
Bana baştan yapıldı histeroskopi ve polip alındı..Yalnız labaroskopi ve hsg yapılmadı, onlar aklıma takılıyor...Bi de genetilk test yaptırsaydım keşke, bence bunlar başta herkese yapılmalı....

**WİTCH canım ben genetik testin en başta yapılması gerektiğini düşünüyorum, hem pahalı bi test değil hem de PGTye gerek olup olmadığı ortaya çıkıyor, bence çok gerekli genetik test...
**Senin dr.a şaşırdım yalnız, bozuk çıksa da şansımız denemek için yerleştiririm demiş ya, ne kadar doğru acaba, o embriyolar zaten düşmez mi ya da hasta çocuk olmaz mı? Nerde bu dr canım?
**Ama şu konuda sana katılıyorum; PGT konusunu biraz düşünmek lazım, o yüzden bu konuyu açtım...Benim de 6 tane döllendi, yani sayı çok fazla değil...Ayrıca PGT sırasında embriyolara zarar gelir mi ondan endişeleniyorum..:sm_confused:

canım ben anlatmak istediğimi anlatamadım pgt demek sakat çocuk demek degil bu konuda anlaşamıyoruz ama dediğin gibitutmayabilir yada düşebilir bu yüzden yapılıyor zaten doktorumun dediğide bu bozuk çıkarsa yani tutunma şansı düşük olsa bile denemek isterim tabikii. ya tutunurlarsa diye ama eşimin ve benim gen testimizde problemçıksaydı mutlaka yaptırırdım...

canım bizim de ilkinde pgt yapılmıştı volkan hoca yapmıştı ama ben ikincide yaptırmıycagımızı söyledim kiiiii biz o aşamaya kadar gidemedikte neyse boşver şimdi....
hocaya dedim embriyolar zarar görüyo istemiyoruz,, hocada sessiz kaldı siz bilirsiniz dedi. yani bence kesinlikle embriyolar zarara ugruyo

Back