Sağol arkadaşımYap canım afiyet şifa olsunCanım ellerine sağlık bunu yapacağım benim evlatlar börek canavarı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağol arkadaşımYap canım afiyet şifa olsunCanım ellerine sağlık bunu yapacağım benim evlatlar börek canavarı
ekran fotosu aldım bu hafta kek vardı haftaya börekSağol arkadaşımYap canım afiyet şifa olsun
Kolay gelsin canımekran fotosu aldım bu hafta kek vardı haftaya börek
Ellerine sağlık Nevoş,3.madalya geliyor diyeyim miMerhaba Hanımlar
Kategorimiz Hazır Yufka Börekleri
Bugün misafirlerim vardı.Tabi böreksiz olmaz Ben de kolay,pratik ve lezzetli bulduğum böreğimi yaptım ve paylaşmak istiyorum...Çoğunuzun bildiği bir börek.İstediğiniz harç ile yapabilirsiniz.Ben peynirli yaptım...
Malzemeler
Eki Görüntüle 2090034
*5 adet yufka(yufka sayısı isteğe bağlı)
*1.5 su bardağı tereyağı ve zeytinyağı karışımı(Yağ seçimi size kalmış margarin veya sadece sıvıyağ kullanabilirsiniz)
300 gr Peynir-çökelek karışımı
Maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
2 yumurta sarısı
Yufkamızın birini seriyoruz..
Eki Görüntüle 2090035
Üzerine yağ karışımında döküyoruz ve fırça yardımıyla her yerine yayıyoruz...
Eki Görüntüle 2090036
Eki Görüntüle 2090037
2. yufkayı üzerine seriyoruz...
Eki Görüntüle 2090038
Tekrar yağımızdan döküyoruz ve her yerine sürüyoruz...
Eki Görüntüle 2090040 Eki Görüntüle 2090041
Daha sonra böreğimizi 8 parçaya veya istediğiniz kadar parçaya bölebilirsiniz...5 yufkadan 25 tane börek çıktı.İsterseniz daha minik parçalara bölebilirsiniz...Üzerine peynir harcımızdan koyup önce kenarlarını katlayıp rulo sarıyoruz...Böreğinizi kıymalı,ıspanaklı,patatesli veya dilediğiniz farklı bir harç ile yapabilirisniz..
Eki Görüntüle 2090042
Eki Görüntüle 2090045
Eki Görüntüle 2090044
Börekleri istersek hemen pişiriyoruz yada daha sonra pişmek üzere buzluğa kaldırıyoruz...Buzluğa koyarken börekleri 1 sıra diziyoruz daha sonra üzerine dolap poşeti veya streç sarıp 2. sırayı diziyoruz.Böylelikle birbirine yapışmıyor ve kolay ayrılıyor...Bu şekilde dolapta birkaç ay saklayabilirsiniz...Dilerseniz börekleri pişirip soğuduktan sonra paketleyip buzluğa koyabilirsiniz.Kullanacağınız zaman çıkartıp kendi halinde erimeye bırakırsınız.1-2 saat içinde çözülüyor ve yeni pişirmiş gibi taze oluyorlar...
Eki Görüntüle 2090046
Börekleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz...
Eki Görüntüle 2090047
Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiyoruz...İsteğe bağlı yumurtaya batırılıp galeta ununa bulanabilir o zaman farklı lezzetli bir börek oluyor...Böreğinizin yumuşak olmasını istiyorsanız tepsiye dizmeden önce maden suyuna veya suya batırıp tepsiye dizebilirsiniz.Ben çıtır olmasını istediğim için direk tepsiye dizdim...
Eki Görüntüle 2090048
Böreğimizi 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz...
Eki Görüntüle 2090049
Eki Görüntüle 2090050
Eki Görüntüle 2090051
Eki Görüntüle 2090052
Eki Görüntüle 2090053
Eki Görüntüle 2090054
Eki Görüntüle 2090055
Eki Görüntüle 2090056
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık Nevoş,3.madalya geliyor diyeyim mi
Başarılar dilerim canım
Peynirli ablam en sevdiğinNevreste anladın sen bunu
Sağol canımEllerine sağlık nevoş ablam harikasın
Peynirli ablam en sevdiğin
Teşekkür ederimelinize sağlık çok hoş görünüyor başarılar dilerim :)
Sağol ablamBayılırım biliyorsun nevoşum harika olmuş cidden
Teşekkür ederimellerine sağlık başarılar :)
Sağol canımYok çok fazla iddialı tarif var bana sıra gelmezellerine saglik abla insaAllah sen kazanmassin gunun mu vardi abla masalar senlenmis :)
ne guzel mideye senlik :)Sağol canımYok çok fazla iddialı tarif var bana sıra gelmez
Gün değilde arkadaş toplantısı diyelim
Biraz öyle oldune guzel mideye senlik :)