• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peşinatsız ev almak

Mouse

küçük bi kız ölmüş Ruhu büyüyüp kadın olmuş
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
2.053
2.563
133
34
Bir evim olsun çok istiyorum
Peşin verip alma hayali bile uzak
Aylık taksit 3000 ödeyebiliriz sıkarsak kendimizi
Para biriktirmek biraz sıkıntı
Borca girince ödemek zorundayız ama para biriktirince o kadar önemsenmiyor
Peşinatsız ev alma hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar
Eğer alırsam beylikdüzünde 1 +1 maksimum 160000 bine (bulabilirsem) almayı düşünüyorum
Beylükdüzü hızla gelişen bir yer 1 +1 bile olsa konumu iyiyse değerlenir kiraya veririm diye düüşünüyorum

Pesinatsiz ev demek. Bir sürü kredi borcu demek. 160 000 lik evin yüzde 25 ini nakit vermeniz lazım. Yüzde 75 ı kredi kullanılır ki. Borcu çok olur.üstüne de tüketici kredisi çekeniz ki onun faizi daha yüksek ... Çok zorlanirsiniz gibime geldi.

Pesinatsiz ev demek. Bir sürü kredi borcu demek. 160 000 lik evin yüzde 25 ini nakit vermeniz lazım. Yüzde 75 ı kredi kullanılır ki. Borcu çok olur.üstüne de tüketici kredisi çekeniz ki onun faizi daha yüksek ... Çok zorlanirsiniz gibime geldi.
Aslında arabamız var 26000 tl

Evli misin ? Eşin yada ailen sana destek oluyor mu?
Evliyim 2 aylık bebeğim var
Eşimde almak çok istiyor
Ama o 3 yılda peşinat biriktirip öyle ev alma düşüncesinde
Ben ise ev fiyatları sürekli yükseldiği için 3 yıl beklemek bizi zarara uğratır diye düşünüyorum

E o zaman gir kardeş.
Çok iyi olur yani.
Hatta ben de düşünmeye başladım
Akbankta internet sitesinden baktım 100 000 ev kredisi aylık ödemesi 1600 tl ye yakın taksit oluyormuş 120 ay
Yanlış bilgi vermiyorlardı herhalde

Çok zor 160000 bini geri nekadar ödiyeceksiniz kimbilir bebeğinizde var bilemedim ben.

Bi şekilde girin derim.istanbul bu ya
Ve bir dusunur der ki o dusunur ben oluyorum :) İstanbul da toprağın olsun isterse saksı da olsun :)))

Dediğin gibi surekli ev fiyatları artıyor.d eğer katıyor üzerine.b ak bir kaç yila metro da geliyor beylikduzune.

Bence bu son tren oralar için kaçırma derim

Biz pesinatsiz aldık. Evin değerini yüksek gösterdiler, o şekilde hallettik. On seneye vurduğunda ev, kirasını ve hatta faizini bile şimdiden çıkarmış durumda. Özetle, ödediğiniz miktar hep sabit kalacak, ama maasiniz her sene artacak. Yani bence alın.

Biz pesinatsiz aldık. Evin değerini yüksek gösterdiler, o şekilde hallettik. On seneye vurduğunda ev, kirasını ve hatta faizini bile şimdiden çıkarmış durumda. Özetle, ödediğiniz miktar hep sabit kalacak, ama maasiniz her sene artacak. Yani bence alın.
Aynen ev kendi faizini karşılıyor gibi
Annemlerde tekirdağda aldılar 5 sene önce
Şuan ev kendi faizini karşıladı evden gelen kiranın üzerine 200 tl koyuyorlar
5 sene sonra bitecek borçları

Bi şekilde girin derim.istanbul bu ya
Ve bir dusunur der ki o dusunur ben oluyorum :) İstanbul da toprağın olsun isterse saksı da olsun :)))

Dediğin gibi surekli ev fiyatları artıyor.d eğer katıyor üzerine.b ak bir kaç yila metro da geliyor beylikduzune.

Bence bu son tren oralar için kaçırma derim
Bende aynı şeyi düşünüyorum
Bağcılarda oturuyorum burası bile öyle değerlendiki
Beylikdüzü daha hızlı gelişiyor ve evleri gayet güzel yapılıyor bak metroyuda yeni duydum teşekkür.

Alamazsınız muhtemelen. Herkese öyle kredi verilse neler olur? ABD'de 2008'te yaşanan krizden daha beter bir kriz yaşanır bu ülkede. Kaldı ki ne ABD ne de Avrupa halen o krizden çıkabilmiş değil. Neyse ki bizim bankalarımız o konuda tedbirli (yasa nedeniyle) ancak biraz gevşetilse ya da çok daha kolay yoldan ev sahibi olma gibi bir açık bulunsa ve bunu herkes uygulasa o evlerin hepsi vatandaşın elinden teker teker gider. Yanlış anlaşılmasın, biz de halk olarak kendimize göre haklıyız sonuçta yıllarca çalışıyoruz herkes bişeyler sahibi olmak ister. Ama hayatta her istediğimiz olmuyor ve bazılarının olmaması daha hayırlı. Peşinatsız ev konusundaki düşüncem bu. Banka faizlerinin yüksek olduğuna yönelik eleştirilere katılmamakla beraber ev gibi bir şeyin kolay sahip olunmaması gerekçesiyle faizleri rasyonel buluyorum. Konut sebebiyle yaşanacak bir kriz ülkenin bugüne kadar yaşadığı bütün krizleri sollar geçer diye düşünüyorum.

Sizi çok zorlayacaksa çoluğunuzdan çocuğunuzdan kısmaya ne kadar değer bu da ayrı bir konu.

Öte yandan İstanbul'da her şeyin değerli olduğu görüşüne katılıyorum.

Bende aynı şeyi düşünüyorum
Bağcılarda oturuyorum burası bile öyle değerlendiki
Beylikdüzü daha hızlı gelişiyor ve evleri gayet güzel yapılıyor bak metroyuda yeni duydum teşekkür.

İbb resmi sayfasında da yaziyor metro. Bizde iki yil önce aldik beylikduzunden. şimdi karsi dairemiz 70 bin üzerine eklenmiş şekilde satılıyor.iki yılda.yetmis bin.

Alamazsınız muhtemelen. Herkese öyle kredi verilse neler olur? ABD'de 2008'te yaşanan krizden daha beter bir kriz yaşanır bu ülkede. Kaldı ki ne ABD ne de Avrupa halen o krizden çıkabilmiş değil. Neyse ki bizim bankalarımız o konuda tedbirli (yasa nedeniyle) ancak biraz gevşetilse ya da çok daha kolay yoldan ev sahibi olma gibi bir açık bulunsa ve bunu herkes uygulasa o evlerin hepsi vatandaşın elinden teker teker gider. Yanlış anlaşılmasın, biz de halk olarak kendimize göre haklıyız sonuçta yıllarca çalışıyoruz herkes bişeyler sahibi olmak ister. Ama hayatta her istediğimiz olmuyor ve bazılarının olmaması daha hayırlı. Peşinatsız ev konusundaki düşüncem bu. Banka faizlerinin yüksek olduğuna yönelik eleştirilere katılmamakla beraber ev gibi bir şeyin kolay sahip olunmaması gerekçesiyle faizleri rasyonel buluyorum. Konut sebebiyle yaşanacak bir kriz ülkenin bugüne kadar yaşadığı bütün krizleri sollar geçer diye düşünüyorum.

Sizi çok zorlayacaksa çoluğunuzdan çocuğunuzdan kısmaya ne kadar değer bu da ayrı bir konu.

Öte yandan İstanbul'da her şeyin değerli olduğu görüşüne katılıyorum.
Zorlamaktan kastım eşimle ben ne kadar para gelirse o kadar harcama yapıyoruz keyfi olarak
Otobüse binmek varken keyfi taksiye binmeler
Dışarıdan yemek söylemeler

En azından borcumuz var deriz harcamayız diye düşünüyorum
Zevki işlerimizi kısmakta zorlanmaktı kastım onun dışında bebeğimin ihtiyaclarından kısmam kısamam

İbb resmi sayfasında da yaziyor metro. Bizde iki yil önce aldik beylikduzunden. şimdi karsi dairemiz 70 bin üzerine eklenmiş şekilde satılıyor.iki yılda.yetmis bin.
Peşinatla mı aldınız
Peşinatla aldıysanız ne kadar verdiniz
Şuanki taksitiniz ne kadar ?

Back
X