Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım oğlum inan seni emzirebilmek için çok savaştım.ama kilo alamıyor ve yeterli emmiyorsun.sütümü sağıp vermek nereye kadar götürücek seni bilmiyorum, sanırım beni bırakacaksın çok üzgünüm.1.5 aydır biberona tercih etmemen için beni savaşıyorum ama bugünde tarttım seni günde 10 gr almışsın sadece, pes ediyorum sen iyi beslende mamayla, biberonla olsun.seni çok seviyorum......:a015:
ya canım önemli olan bebeginin beslenmesi,üzülme.sağ ver biberonla n'olacak?annelik emzirmek degil,ona sevgi vermek,ilgilenmek.mutlu anne mutlu bebek demek.evet insan bu dönemde sanki emzirmemek dünyanın sonuymuş,bebegimiz bizi sevmicek gibi geliyo ama alakası yok.yetmezse sütün mama ya da ek gıda verirsin.önemli olan bebeginin gelişimi.
canım oğlum inan seni emzirebilmek için çok savaştım.ama kilo alamıyor ve yeterli emmiyorsun.sütümü sağıp vermek nereye kadar götürücek seni bilmiyorum, sanırım beni bırakacaksın çok üzgünüm.1.5 aydır biberona tercih etmemen için beni savaşıyorum ama bugünde tarttım seni günde 10 gr almışsın sadece, pes ediyorum sen iyi beslende mamayla, biberonla olsun.seni çok seviyorum......:a015:
pamukprensler, üzme kendi lütfen. aynı durumda olan nice anne var. bebeğin sağlıklı olsun, beslensin yeter ki. biraz daha büyüsün de sen ona vitaminli bir sürü yemekler yaparsın...
canım benim üzülme tek değilsin inan.bende yaşadım aynı şeyleri.kızım anne sütü alsın emsin sütüm olsun diye yapmadığım şey kalmadı.kilo alımı iyi olmayınca 2.5 aylıkken mamaya başladım dönem dönem emmeyi reddettiği oldu sağdım verdim.artık emmeyecek diye ağladım ruh gibi dolaştım.eşim bile başka bir sorununmu var demeye başladı düşün yani o derece.kızım emmedikçe onada aşırı tepki vermeye başladım.sonra kendime geldim ve hem kızıma hem kendime zarar verdiğimi anladım.şimdi hem emiyor hem mama alıyor.artık ne kadar anne sütü alıyorsa kar kardır diye veriyorum.emmezse ki artık çok nadir sağıp veriyorum.sonuç:mutlu anne mutlu bebiş....
desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar.bikaç gündür sağıp biberonla veriyorum emmeyi reddettiği zaman biraz uğraşla alıyodu.dün gündüz 2 kere öyle yaptım akşam bizimki meme almadı bağırdı resmen koşakoşa mama hazırladım yuttu ve uyudu.tabi ben çook kötü oldum. avuttum kendimi bari gece alsa diye yok dün gece emziğe yapıştı ağladı 1 satte zorla emzirdim. velhasıl memeyi bırakacak gibi((eyvahedigeldismile
canım benim üzülme tek değilsin inan.bende yaşadım aynı şeyleri.kızım anne sütü alsın emsin sütüm olsun diye yapmadığım şey kalmadı.kilo alımı iyi olmayınca 2.5 aylıkken mamaya başladım dönem dönem emmeyi reddettiyi oldu sağdım verdim.artık emmeyecek diye ağladım ruh gibi dolaştım.eşim bile başka bir sorununmu var demeye başladı düşün yani o derece.kızım emmedikçe onada aşırı tepki vermeye başladım.sonra kendime geldim ve hem kızıma hem kendime zarar verdiğimi anladım.şimdi hem emiyor hem mama alıyor.artık ne kadar anne sütü alıyorsa kar kardır diye veriyorum.emmezse ki artık çok nadir sağıp veriyorum.sonuç:mutlu anne mutlu bebiş....
canım sen nasıl bir yol izledin.yani kilo için mama şart ama kaç öğün hangi zamanlarda verdin.ne zaman emzirdin.ek gıdaya başladın mı anlatır mısın lütfen..oğlum tam 3 aylık ne yapayım....:Saruboceq:
canım sen nasıl bir yol izledin.yani kilo için mama şart ama kaç öğün hangi zamanlarda verdin.ne zaman emzirdin.ek gıdaya başladın mı anlatır mısın lütfen..oğlum tam 3 aylık ne yapayım....:Saruboceq:
canım ben kızım memede ağlayınca dr.a götürdüm.sütüm iyi gibi geliyordu bana ama kilo alımı iyi değildi.dr 3 öğün 60 cc mama ver dedi.bende ilk meme verdim sonra mama.ama zamanla biberona alıştı emmeyi reddedince bende aşırı tepki gösteriyordum sonra daha sakin yaklaşmaya başladım ve kızım tekrar emmeye başladı.ama çok uğraştım bırakmaması için geceleri sadece emzirdim.uyanır uyanmaz emzirdim vs..önceden saatle veriyordum ama artık beklemiyorum ne zaman acıkırsa o zaman veriyorum mamasını.kızım az içiyor ama çabuk acıkıyor.yani 3 saat arayla besleyin falan o bize uymuyor.zaten dr.a sordum ne zaman acıkırsa besle dedi saat tutma dedi.ek gıdaya başlamamız gerekiyordu ama ne yazık ki başlayamadım.kaşığı görür görmez ağzını kilitliyor.benimde böyle bir sorunum var şu an..
emzirebildiğin kadar emzir ama zorlama.ne kadar zorlarsan o kadar inatlaşır.ilk memeyi verdin almıyorsa mama ver biraz içir tekrar ver meme yine almıyorsa bitirdikten sonra dene bazen çok aç olunca almıyor kızım sonra alıyor.öğünlerini zaten zamanla ayarlarsın.
uzun oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur.Allah yardımcın olsun gerçekten zor bir dönem ama geçiyor fazla takma kafana rahat ol..
teşkr ederim canım .benim oğlum biberona alıştı artık hiç emmek istemiyor zorla gece 1 yada 2 kez alıyor uyanındıktan sonra almıyor ne yapayım bende kalkıp sağıyorum yettiğince veriyorum gündüz hep böyle.gittiği yere kadar gider umarım dayanabilirm buna çok yorucu.biberonlar için sterilizatör aldım biraz rahatlatması için beni .inşallah 1 ay sonra ek gıdaya başlayıp süte de bu şekilde devam edebilirim.inşallah kesilmez....eyvahedigeldismile
ahh canım seni çok iyi anlıyorum oğlumu bir kez bile emziremedim o duyguyu hiç tadamadım ben oğlum kesinlikle emmedi beni bende çok savaştım direndim uğraştım neler neler yaptım olmadı son çare sağarak vermeye başladım tabi sütüm günden güne azalıyor emmediği için
mamayla besleniyor tabi çünkü sütüm günde sadece30cc çıkıyor oda yakında biter gibi geliyor bana
gittiğim doktorun eşide sadece iki ay emzirebilmiş onlarda çok denemişler ama olmayınca olmuyor demekki bana hiç canınızı sıkmayın son damlasına kadar sağabildiğiniz kadar sağıp verin dedi ne yapalım kısmet böyleymiş tabiki çok isteriz bebeklerimizi emzirip biz doyuralım ama yapacak birşey yok artık lütfen sende üzülme bu sözüm yanlış anlaşılmasın annelik yalnızca emzirmek değil sen onun herşeyisin oda senin sana ve bakımına muhtaç merak etme bi şekilde büyüyüp kocaman olacaklar inşallahopuyorumnanaktan
ahh canım seni çok iyi anlıyorum oğlumu bir kez bile emziremedim o duyguyu hiç tadamadım ben oğlum kesinlikle emmedi beni bende çok savaştım direndim uğraştım neler neler yaptım olmadı son çare sağarak vermeye başladım tabi sütüm günden güne azalıyor emmediği için
mamayla besleniyor tabi çünkü sütüm günde sadece30cc çıkıyor oda yakında biter gibi geliyor bana
gittiğim doktorun eşide sadece iki ay emzirebilmiş onlarda çok denemişler ama olmayınca olmuyor demekki bana hiç canınızı sıkmayın son damlasına kadar sağabildiğiniz kadar sağıp verin dedi ne yapalım kısmet böyleymiş tabiki çok isteriz bebeklerimizi emzirip biz doyuralım ama yapacak birşey yok artık lütfen sende üzülme bu sözüm yanlış anlaşılmasın annelik yalnızca emzirmek değil sen onun herşeyisin oda senin sana ve bakımına muhtaç merak etme bi şekilde büyüyüp kocaman olacaklar inşallahopuyorumnanaktan
süt az çıkıyor demişsin ya benim de çok azdı humana diye bi çay var onu aldım kulandım hala da kullanıyorum inanılmayacak derecede arttı.belki bi faydam olur diye paylaşmak istedim.30cczor oluyodu şimdi 5-6 saat emmemişse o memeyi125cc çıkıyo.
süt az çıkıyor demişsin ya benim de çok azdı humana diye bi çay var onu aldım kulandım hala da kullanıyorum inanılmayacak derecede arttı.belki bi faydam olur diye paylaşmak istedim.30cczor oluyodu şimdi 5-6 saat emmemişse o memeyi125cc çıkıyo.
Bir an ümitlendirdin şimdi sen beni... Benim de çok az sütüm, hala son damlasına kadar vermeye çalışıyorum. İlk zamanlar humana aldım, ama sanki faydasını görmedim gibi geldi. Hemen yarın bi tane daha alıyorum... Humana still tee di mi ? bi de ne şekilde kullanıyorsun ki faydasını gördün? bi yazar mısın? benim kızım 5,5 aylık oldu bi etkisi olur mu ki acaba?