Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Perşembe doğuma gireceğim ama...
- Konu Sahibi nanim
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 26 Şubat 2018
- 753
- 1.970
- 63
44 günlük anneyim. O yüzden tamamen tecrübesizliklerime dayalı bu vereceğim tavsiyeler.
Ameliyat korkusu ben de yaşadım ama şükür sorunsuz geçti benim sezeryanım. Tabi ki doktorunuzun da tavsiyesine uyarak 1 haftayı doldurunca kesinlikle korsesiz 1 saat bile geçirmeyin. Hem göbeğiniz çabuk iner hem de korse sıkı tutunca dikişlerinizin daha az ağrısı oluyor ve iyileşmesi daha hızlı oluyor.
Bebek memeyi emmede sorun yaşarsa stres yapmayın. (Ben yaptım ordan biliyorum) sizin stresinizle kucağınızda sakinleşmesi gereken bebek daha çok strese girip ağlıyor.
Meme ucunuz yoksa son ana kadar silikon uç kullanmadan emzirmeye çalışın. Ben silikon uç kullandığım için bebeğim şu an çıplak memeyi alsa da tam kavrayamıyor, silikon ucu ağzına alır gibi alıyor memeyi. O emiyor elbette ama benim canım yanıyor malesef biraz.
Kayınvalide, görümce vs. sizi strese sokacak insanları duymayın. Bunu söylemesi çok kolay ama yapması çok zor biliyorum. Ben kayınvalidem yüzünden doğumdan sonra 2 gün ağladım nerdeyse. Ama 2 günün sonunda hem annem hem eşim sağolsun biraz daha rahatladım.
Bebek bakımı konusunda mükemmel olmaya çalışmayın, gün geçtikçe eliniz alışıyor zaten. Mesela ben ilk bezini değiştiğimde 20 dk sürerken şimdi bu süreyi daha kısalttım. Zamanla eliniz kesinlikle alışıyor. Başkasının bebeğine baksanız da kendi bebeğinizde daha farklı oluyor zaten.
Bir de bu tavsiye değil ama bebekle aynı yatakta uyumayın. Hatta uzanmayın. Allah korusun uykuya dalarsınız bir anda. Bişey olmasa bile sağlıklı bi uyku uyumazsınız. Sütünüz için uyku çok önemli.
Benim çiçeğim uykudayken aceleyle aklıma gelenler bunlar. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Ameliyat korkusu ben de yaşadım ama şükür sorunsuz geçti benim sezeryanım. Tabi ki doktorunuzun da tavsiyesine uyarak 1 haftayı doldurunca kesinlikle korsesiz 1 saat bile geçirmeyin. Hem göbeğiniz çabuk iner hem de korse sıkı tutunca dikişlerinizin daha az ağrısı oluyor ve iyileşmesi daha hızlı oluyor.
Bebek memeyi emmede sorun yaşarsa stres yapmayın. (Ben yaptım ordan biliyorum) sizin stresinizle kucağınızda sakinleşmesi gereken bebek daha çok strese girip ağlıyor.
Meme ucunuz yoksa son ana kadar silikon uç kullanmadan emzirmeye çalışın. Ben silikon uç kullandığım için bebeğim şu an çıplak memeyi alsa da tam kavrayamıyor, silikon ucu ağzına alır gibi alıyor memeyi. O emiyor elbette ama benim canım yanıyor malesef biraz.
Kayınvalide, görümce vs. sizi strese sokacak insanları duymayın. Bunu söylemesi çok kolay ama yapması çok zor biliyorum. Ben kayınvalidem yüzünden doğumdan sonra 2 gün ağladım nerdeyse. Ama 2 günün sonunda hem annem hem eşim sağolsun biraz daha rahatladım.
Bebek bakımı konusunda mükemmel olmaya çalışmayın, gün geçtikçe eliniz alışıyor zaten. Mesela ben ilk bezini değiştiğimde 20 dk sürerken şimdi bu süreyi daha kısalttım. Zamanla eliniz kesinlikle alışıyor. Başkasının bebeğine baksanız da kendi bebeğinizde daha farklı oluyor zaten.
Bir de bu tavsiye değil ama bebekle aynı yatakta uyumayın. Hatta uzanmayın. Allah korusun uykuya dalarsınız bir anda. Bişey olmasa bile sağlıklı bi uyku uyumazsınız. Sütünüz için uyku çok önemli.
Benim çiçeğim uykudayken aceleyle aklıma gelenler bunlar. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
- 22 Aralık 2019
- 343
- 336
- 53
Kan aldıramayan ben bile yaptıysam korkmayın herkes yapar düşünceleriniz normal. Ama aklınıza getirmemeye çalışın güzel düşünmeye çalışın. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah en önemlisi buMerhaba hanımlar. Bu bir dert değil evet. Çok bekledim çok istedim,tüp bebekle hamile kaldım. Gün saydım hep. Perşembe sezaryen olacağım inşallah ama içimde bi boşluk var sevinemiyorum neden bilmiyorum korkuyorum gibi. Daha önce yumurta toplama harici narkoz almadım, ameliyat geçirmedim. Doğum nasıl olur bebeğe bakabilir miyim ya hasta olursa bakamazsam ya Doğumda başıma bi şey gelirse eve bebeksiz gelirsem vs vs.... hep kötü düşünüyorum... bunun sebebi hayatımdaki her şeyin zorlukla olması hiç bi işim dümdüz gitmedi hep engebeli.... kimseyle konuşamıyorum da eşim çok heyecanlı ben de ondan daha heyecanlı ve istekliyim ama kötü düşünmekten kendimi alamıyorum. Herkes böyle mi oldu acaba... siz neler yaşadınız, bebeğe bakamama korkusu çok bende. Halbu ki görümcemin bebeğine çok baktım yeni doğunca gece bile benle kaldığı oldu. Ha düzgün uyuyamıyordum o yanıma yatınca, ya yüzü kapanırsa ya ağlarda duyamazsam filan diye. Kendi bebeğim bunun on katı olacak hiç uyuyamam, ya bakamazsam ya gözümden bi şey kaçırırsam diye korkuyorum. Hele şu virüs işi, wayfair filan.... ödüm kopuyor. Ben niye sevinemiyorum bebeğimin geleceğine. Aslında seviniyorum ama korkuyorum çok değişik bi duygu. Nolur anlatın bana Doğum yapmış sezaryen olmuş olanlar... bi de herkes sezaryen diyince “ olsun üzülme” diyor sanki hastalığa yakalanmışım gibi. Halbuki doktor önerdi. Bi de sürekli bebeği karnımda dürtüp duruyorum Doğuma kadar aksilik çıkarsa diye korkuma, hareket etsin diye sürekli elim karnımda. İki dk hareket etmese ödüm kopuyor. Doktor son zamanlarda az hareket normal alanı daraldı dedi. Ama ben hep bi şey olacak sanıyorum.
Rahatlatacak bi şeyler söyleyin lütfen teşekkür ederim okuduğunuz için.
- 26 Ağustos 2007
- 3.896
- 4.109
- 658
Spinal anestezi ile doğum yaptım. Allah'a şükür korktugum gibi olmadi. İçini ferah tut. Devlet Hastanesi'nde yaparsan bebeği yanına vermiyorlar ama özelde yaparsan sanırım bebeği yanına veriyorlar. Dikişler icinde temiz bakarsan eğer kısa zamanda iyileşecektir. Ben iki gün bel ve sırt ağrısından çok çektim ama sonra düzeldi bir yıl oldu doğum yapalı dikisimin old bile unuttum. Anesteziden sonra baş ağrısı olur diyorlar o da olmadı. Herkeste farklı bir durum ama genel olarak öyle korkutucu birşey değil. Bebeğin de sağlıklı doğacak inşallah sağ salim ikinizde atlatacak siniz bol bol dua et
Bende normal doğum yapamamdım. Sezeryanla alındı bebeğim. Hiç sıkıntı yapmaya gerek yok. Bol bol dua edin. Anestezinin etkisiyle biraz sersemlik oluyor sadece sonrası gayet kolay geçti. 1 gün sonra evime gönderildim hiç yatmadım misafir ağırladım, hafif ev işleri yaptım. Sezeryan dikişi diye birşey yok artık yapıştırma yapıyorlar. Yani rahat olun ki bebeğiniz de strese girmesin. Bugünlerinizi bir arkadaş akraba gibi sevdiğiniz bir yakınınızla geçirirseniz kötüyü düşünmek için pek fırsatınız olmaz. Size ve bebeğinize sağlıklı, hayırlı ömür dilerim.
- 27 Nisan 2014
- 2.756
- 4.060
- 133
O kadar normal ki bu hisler.
4.5 sene bekledik oğlumu.
Hergün aşkla bekledim kavuşmak için.
Ama son haftalar geldiğinde içimi korkular kaygılar kapladı.
Ameliyat doğum korkusu bi yandan, nasıl bakıcam nasıl yaparım.
Bebek çok baktım ama kendi bebeğime bakabilir miyim, ya başaramazsam.
Hatta daha uca gitti ya sevmezsem kabul etmezsem diyordum :)
Sonra şu oluyor.
O mis kokuluyu kucağınıza veriyorlar.
Gerisi Allah tarafından otomatik yükleniyor.
Sevgi, merhamet, bakım gücü.
Birden sanki 40 tane büyütmüş gibi oluyorsunuz.
1. Ayın sonunda yaptığınız anneliğr şaşıyorsunız.
Bem nasıl yapıyorum, nasıl bakabiliyorum diye.
Şuan 2. Bebeğimi bekliyorum.
Yine aynı kaygılarım var.
Ama biliyorum ki kucağına geldiği an bitiyor hepsi.
Sizinde öyle olacak.
Hiç korkma.
Hepsi geçiyor,
Gerisi dünyanın en büyük lezzetine doymak oluyor
4.5 sene bekledik oğlumu.
Hergün aşkla bekledim kavuşmak için.
Ama son haftalar geldiğinde içimi korkular kaygılar kapladı.
Ameliyat doğum korkusu bi yandan, nasıl bakıcam nasıl yaparım.
Bebek çok baktım ama kendi bebeğime bakabilir miyim, ya başaramazsam.
Hatta daha uca gitti ya sevmezsem kabul etmezsem diyordum :)
Sonra şu oluyor.
O mis kokuluyu kucağınıza veriyorlar.
Gerisi Allah tarafından otomatik yükleniyor.
Sevgi, merhamet, bakım gücü.
Birden sanki 40 tane büyütmüş gibi oluyorsunuz.
1. Ayın sonunda yaptığınız anneliğr şaşıyorsunız.
Bem nasıl yapıyorum, nasıl bakabiliyorum diye.
Şuan 2. Bebeğimi bekliyorum.
Yine aynı kaygılarım var.
Ama biliyorum ki kucağına geldiği an bitiyor hepsi.
Sizinde öyle olacak.
Hiç korkma.
Hepsi geçiyor,
Gerisi dünyanın en büyük lezzetine doymak oluyor
Sık sık bu tarz konular açılıyor. Başkaları endişesiz, kaygısız ve korkusuz doğurup büyütüyor gibi bir inanış mı var nedir? Can tatlı bi kere. iğne olacağımızda bile nereye bakalım şaşırıyoruz. Bebek desen ne kadar dünyaya biz getirmiş olsakda o bizim için küçük bir yabancı. Doğum yaptıktan sonra bitti diye bi %70 falan rahatlıyosun. Lohusa dönemini atlattıysan, bebeğine alışıp gazını, koligini, dişini falanda bitirdiysen bu %90 a kadar ulaşabiliyor. Geri kalan %10luk kaygı ve korku malesef kalıcı. Çocuğun 40 yaşınada gelse onun için endişelenmeyi bırakamayacaksın. Ama bütün bunlara deger. Çunkü anne olmak %100 güzel birşey Allah isteyen herkese nasip etsin.
- 5 Ekim 2018
- 1.297
- 1.797
- 83
- 38
Ya kendine inan ve onlara kulaklarını tıka.. Genelde etrafındaki herkes lohusa gibi davranıyor Ben alınmasınlar diye daha hassas davranıyorum nelerle karşılaştım bilsen.. Sakın korkma herşeyi yaparsın Ben yaptıysam heleki..İnşallah, insana herkes çok Harika anneymiş ama kendisi yapamaz gibi geliyor. Bi kucağıma alsam Allah’ın izniyle...
- 24 Mart 2009
- 3.098
- 4.167
- 658
Normal birebir aynı duyguları yaşamadum. İlk ve zor olan bir bebek korkmanız kaygılanmanız normal hatta saçma gelecek ama ben bebeğimin karnımdan çıkınca bedenimden ayrılacağı duygusuna bile üzülüyordum. Hatta abartıp karnımda üşümüyor acı duygusunu bilmiyor, acıkmıyor doğunca insanı olan yaşamda olan herşey ona acı erecek diye düşünüyordum hormonlar tavan duygular şelale olabiliyor böyle şeylerMerhaba hanımlar. Bu bir dert değil evet. Çok bekledim çok istedim,tüp bebekle hamile kaldım. Gün saydım hep. Perşembe sezaryen olacağım inşallah ama içimde bi boşluk var sevinemiyorum neden bilmiyorum korkuyorum gibi. Daha önce yumurta toplama harici narkoz almadım, ameliyat geçirmedim. Doğum nasıl olur bebeğe bakabilir miyim ya hasta olursa bakamazsam ya Doğumda başıma bi şey gelirse eve bebeksiz gelirsem vs vs.... hep kötü düşünüyorum... bunun sebebi hayatımdaki her şeyin zorlukla olması hiç bi işim dümdüz gitmedi hep engebeli.... kimseyle konuşamıyorum da eşim çok heyecanlı ben de ondan daha heyecanlı ve istekliyim ama kötü düşünmekten kendimi alamıyorum. Herkes böyle mi oldu acaba... siz neler yaşadınız, bebeğe bakamama korkusu çok bende. Halbu ki görümcemin bebeğine çok baktım yeni doğunca gece bile benle kaldığı oldu. Ha düzgün uyuyamıyordum o yanıma yatınca, ya yüzü kapanırsa ya ağlarda duyamazsam filan diye. Kendi bebeğim bunun on katı olacak hiç uyuyamam, ya bakamazsam ya gözümden bi şey kaçırırsam diye korkuyorum. Hele şu virüs işi, wayfair filan.... ödüm kopuyor. Ben niye sevinemiyorum bebeğimin geleceğine. Aslında seviniyorum ama korkuyorum çok değişik bi duygu. Nolur anlatın bana Doğum yapmış sezaryen olmuş olanlar... bi de herkes sezaryen diyince “ olsun üzülme” diyor sanki hastalığa yakalanmışım gibi. Halbuki doktor önerdi. Bi de sürekli bebeği karnımda dürtüp duruyorum Doğuma kadar aksilik çıkarsa diye korkuma, hareket etsin diye sürekli elim karnımda. İki dk hareket etmese ödüm kopuyor. Doktor son zamanlarda az hareket normal alanı daraldı dedi. Ama ben hep bi şey olacak sanıyorum.
- 5 Ağustos 2019
- 596
- 1.045
- 63
Yorumlar için çok çok çok teşekkür ederim. Yarın sabaha karşı 6 da hastanede olun dediler. Her şeyi hazırlayıp arabaya koyduk bile. Hala biraz korkum var, yazdıklarınız rahatlattı az da olsa. Allah herkese nasip etsin bu duyguyu tatmayı, benim gibi bekleyenlerde hayırlısıyla kavussun bebeklerine. Bana dua ederseniz yarın için sevinirim, ne dilerseniz on katı nasip etsin Allah inşallah
- 6 Şubat 2018
- 11.205
- 14.568
- 298
Çok çok teşekkür ederim canım,Amin inşallah Allah her isteyene yaşatsın bu duyguyuDoğum yapmana çok sevindim, bebek istediğini biliyordum. Hayırlı uğurlu olsun, analı babalı sağlıkla büyüsün, adıyla yaşasın inşallah. Görünce bi yazmak istedim. :)
Konu sahibi, aynı temennilerim sizin için de geçerli. Endişelenmeniz çok normal ve insani; sonuç olarak hiç bilmediğiniz bir tecrübe yaşayacaksınız. Hayatınız eskisinden çok daha farklı olacak. Ama sizin için çok güzel bir tecrübe olacağını düşünüyorum. İsteyerek sahip olduğunuz bir bebek çünkü. Annelik biraz da endişelenmek değil mi zaten? :)
- 27 Ocak 2011
- 816
- 95
- 298
36 gün önce doktoruma kontrole diye gittim ve 5 cm açılmam olduğunu öğrendim. Apar topar hastaneye gittik. İkiz bebeklerimden biri makat geliş olduğu için sezaryen olmam gerekti. Neyse ki bebeklerin kilosu iyiydi küvöz durumu olmadı. Yeğenlerimden deneyimli olduğumdan bez değiştirme vs konularında sıkıntı yaşamadım ama ilk doğum, ilk tecrübe olduğu için sudan çıkmış balıklık halini yaşadım. Daha da önemlisi ikiz bebek, nasıl bakacağım hakkıyla annelik yapabilir miyim diye çok dertlendim ama şükür ki eşim ve annem çok yardımcı oluyorlar. Ama asıl önemli yanı oğluşlarımla zaman geçirdikçe o güzel duyguları daha da derinden hissetmeye başladım. Güzel düşünün güzel olsun, inşallah her şey yolunda gidecek ve siz sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza alacaksınız ve hatta bizimle de burada mutluluğunuzu paylaşcaksınız.
- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
Sezeryan oldum. Ayni gun hemsire yuruttukten sonra bir daha yatmadim. Bebegime kendim baktim. Sezeryani cok buyutmeyin. Tabi her dogum farkli. Zor gecen de olmustur. Benim cok rahat gecti. Ayni korkulari yasadim. Belki daha fazlasini. Oglum 3 yasina geldi bile. Daha sonra bu zamanlarinizi gulerek hatirlayacaksiniz.
Öncelikle sağlıkla gelsin bebek siz de iyi olun inş.Ben de spinal sezeryan olacağım inşallah. Çok baş ağrısı oluyor filan diyorlar ondan da korkuyorum. Ama çıkar çıkmaz bebeği de görmek istiyorum.
Erken filan doğursaydım ben korkudan ölürdüm heralde.
Bi de yanımda annem yok o da korkutuyor beni yengem geldi, babamın tarafıyla annem görüşmüyor boşandılar, yengem ben gelicem dedi sağolsun annem çalışıyor gelemez diye.
Ne bileyim boşluktayım... isteyen bekleyen herkes sağlıkla kavuşsun inşallah bebeğine.
Ben normal, genel anestezi ve spinal ile üç doğum yaptım. Spinal en zoru oldu çünkü bana kimse dinlen yastıksız yat demedi. Ağrısız bir doğum anı ve sonrası oldu ama 2 gün sonra korkunç bir baş ağrısı başladı ve 1 hafta sürdü. Doğumdan 1 saat sonra bebeğin ilk bakımlarını kendim yaptığım halde 2 gün sonra kafamı kaldıramadım bebeği yatarak emzirdim. O yüzden iyi olduğunuza güvenip ayaklanmayın ve dinlenin. Spinal sonrası bol bol sade kahve için.
Bebeği görmek Harika bir duygu kesinlikle değer ama sonra lütfen düz bir şekilde yatın ve bol bol kahve için
- 29 Ağustos 2014
- 1.243
- 2.553
- 133
Arkadaşım normal doğurdu, 1 ay boyunca ağrı sızıdan oturamıyordu bile onunki çok zorlu olmuş. Ben normal istememe rağmen mecburen sezaryen doğum yaptım, ertesi gün gayet yürüyordum, 1 hafta sonra tamamen rahatlamıştım yani herkesin deneyimi bir olmuyor. Bebek konusundaki endişelerini anlıyorum ben de geleceğe bakınca baya kaygılanıyorum ama şöyle bi durup uzaktan dünyaya bakınca doğan herkes büyüyor, hatta çok zor şartlarda doğmuş, yokluklar içinde(maddi ve manevi) büyümüş ve çok güzel hayat süren insanlar var. Senin bebeğin şanslı, kendisi için endişelenen duyarlı bir annesi olacak:) elbette başımıza her şey gelebilir ama biz daha bişey olmadan bunun tasasına düşersek hiç yaşayamayız ki. Hiçbir sorun çıkmama ihtimali daha yüksek:) bebek doğduktan sonra hayat hiç eskisi gibi olmuyor ve bisürü sorumluluk ekleniyor ama böyle de güzel. Ben alıştıysam herkes alışır diye düşünüyorum yani bırak bebeği ben ev hayatına bile çok zor adapte olmuştum. Evde yemek pişirmezdim temizlik düzenli yapamazdım bildiğin üniversite öğrencisi ev arkadaşı modunda yaşıyorduk. Şimdi de çok Farklı sayılmaz ama mutfakla barıştım mecburen ve evimi temiz tutmak zorunda olduğum için ev illerine de alıştım. Yani hiçbir şeyden korkma, hele de henüz yaşanmamış olumsuzlukları düşünüp hiç dert etme kendine. Su akıp yolunu buluyor. Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah:)Merhaba hanımlar. Bu bir dert değil evet. Çok bekledim çok istedim,tüp bebekle hamile kaldım. Gün saydım hep. Perşembe sezaryen olacağım inşallah ama içimde bi boşluk var sevinemiyorum neden bilmiyorum korkuyorum gibi. Daha önce yumurta toplama harici narkoz almadım, ameliyat geçirmedim. Doğum nasıl olur bebeğe bakabilir miyim ya hasta olursa bakamazsam ya Doğumda başıma bi şey gelirse eve bebeksiz gelirsem vs vs.... hep kötü düşünüyorum... bunun sebebi hayatımdaki her şeyin zorlukla olması hiç bi işim dümdüz gitmedi hep engebeli.... kimseyle konuşamıyorum da eşim çok heyecanlı ben de ondan daha heyecanlı ve istekliyim ama kötü düşünmekten kendimi alamıyorum. Herkes böyle mi oldu acaba... siz neler yaşadınız, bebeğe bakamama korkusu çok bende. Halbu ki görümcemin bebeğine çok baktım yeni doğunca gece bile benle kaldığı oldu. Ha düzgün uyuyamıyordum o yanıma yatınca, ya yüzü kapanırsa ya ağlarda duyamazsam filan diye. Kendi bebeğim bunun on katı olacak hiç uyuyamam, ya bakamazsam ya gözümden bi şey kaçırırsam diye korkuyorum. Hele şu virüs işi, wayfair filan.... ödüm kopuyor. Ben niye sevinemiyorum bebeğimin geleceğine. Aslında seviniyorum ama korkuyorum çok değişik bi duygu. Nolur anlatın bana Doğum yapmış sezaryen olmuş olanlar... bi de herkes sezaryen diyince “ olsun üzülme” diyor sanki hastalığa yakalanmışım gibi. Halbuki doktor önerdi. Bi de sürekli bebeği karnımda dürtüp duruyorum Doğuma kadar aksilik çıkarsa diye korkuma, hareket etsin diye sürekli elim karnımda. İki dk hareket etmese ödüm kopuyor. Doktor son zamanlarda az hareket normal alanı daraldı dedi. Ama ben hep bi şey olacak sanıyorum.
- 1 Mart 2020
- 736
- 1.209
- 28
Ben de yakın zamanda 2. Evladımı alacağım kucağıma Allah nasip ederse. Sizi cok iyi anliyorum wayfair olayları benide çok etkiledi ve uyuyamiyorum. Sanırım siz de de bu büyük etki oluşturdu .
İlk doğumum mecburi sezeryandi. Belden uyuşma oldu ve korkulacak birsey yok .Bunu yaşamış olmama rağmen ben bile tedirginim. Cocuk bakmak konusunda ilk çocuğumda da hiç korkmamiştim. Kendinize güvenin bilmediklerinizi okuyun öğrenin . İnanın zaten içgüdüsel çocuk bakmak hiç korkmayın bu konuda . Kış ayı çocukları genelde daha gazlı Vs olur yaz ayında hamilelikte ne kadar zor olsada çocuk için iyi birşey .. güzel şeyler düşünün ve skandal olayları derinlemesine arastirmayin. Benim ruh sağlığımi çok etkiliyor ve artik ayrıntıya girmeden sadece haberlere bakıyorum.
Sağlıkla kucağıniza alın inşallah şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz.
İlk doğumum mecburi sezeryandi. Belden uyuşma oldu ve korkulacak birsey yok .Bunu yaşamış olmama rağmen ben bile tedirginim. Cocuk bakmak konusunda ilk çocuğumda da hiç korkmamiştim. Kendinize güvenin bilmediklerinizi okuyun öğrenin . İnanın zaten içgüdüsel çocuk bakmak hiç korkmayın bu konuda . Kış ayı çocukları genelde daha gazlı Vs olur yaz ayında hamilelikte ne kadar zor olsada çocuk için iyi birşey .. güzel şeyler düşünün ve skandal olayları derinlemesine arastirmayin. Benim ruh sağlığımi çok etkiliyor ve artik ayrıntıya girmeden sadece haberlere bakıyorum.
Sağlıkla kucağıniza alın inşallah şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz.
Merhaba birşey sorucam aynı rahatsızlık ilk doğumumda bendede oldu korkunç bi ağrıydı.tekrar sezeryan olucam ama bu sefer genel ile yibe aynı şeyleri yaşarmıyım?yaşamamam için ne önerirsiniz?Öncelikle sağlıkla gelsin bebek siz de iyi olun inş.
Ben normal, genel anestezi ve spinal ile üç doğum yaptım. Spinal en zoru oldu çünkü bana kimse dinlen yastıksız yat demedi. Ağrısız bir doğum anı ve sonrası oldu ama 2 gün sonra korkunç bir baş ağrısı başladı ve 1 hafta sürdü. Doğumdan 1 saat sonra bebeğin ilk bakımlarını kendim yaptığım halde 2 gün sonra kafamı kaldıramadım bebeği yatarak emzirdim. O yüzden iyi olduğunuza güvenip ayaklanmayın ve dinlenin. Spinal sonrası bol bol sade kahve için.
Bebeği görmek Harika bir duygu kesinlikle değer ama sonra lütfen düz bir şekilde yatın ve bol bol kahve için
- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
Sana rahat ol stres yapma demicem çünkü hepimiz stres korku yasadık emin ol bende sezeryan oldum hep dogumda ölecem sandım ama korkudan insan öyle sanıyor ve eve gittigin gibi o korku stres btiyo rahat ol akışına bırakMerhaba hanımlar. Bu bir dert değil evet. Çok bekledim çok istedim,tüp bebekle hamile kaldım. Gün saydım hep. Perşembe sezaryen olacağım inşallah ama içimde bi boşluk var sevinemiyorum neden bilmiyorum korkuyorum gibi. Daha önce yumurta toplama harici narkoz almadım, ameliyat geçirmedim. Doğum nasıl olur bebeğe bakabilir miyim ya hasta olursa bakamazsam ya Doğumda başıma bi şey gelirse eve bebeksiz gelirsem vs vs.... hep kötü düşünüyorum... bunun sebebi hayatımdaki her şeyin zorlukla olması hiç bi işim dümdüz gitmedi hep engebeli.... kimseyle konuşamıyorum da eşim çok heyecanlı ben de ondan daha heyecanlı ve istekliyim ama kötü düşünmekten kendimi alamıyorum. Herkes böyle mi oldu acaba... siz neler yaşadınız, bebeğe bakamama korkusu çok bende. Halbu ki görümcemin bebeğine çok baktım yeni doğunca gece bile benle kaldığı oldu. Ha düzgün uyuyamıyordum o yanıma yatınca, ya yüzü kapanırsa ya ağlarda duyamazsam filan diye. Kendi bebeğim bunun on katı olacak hiç uyuyamam, ya bakamazsam ya gözümden bi şey kaçırırsam diye korkuyorum. Hele şu virüs işi, wayfair filan.... ödüm kopuyor. Ben niye sevinemiyorum bebeğimin geleceğine. Aslında seviniyorum ama korkuyorum çok değişik bi duygu. Nolur anlatın bana Doğum yapmış sezaryen olmuş olanlar... bi de herkes sezaryen diyince “ olsun üzülme” diyor sanki hastalığa yakalanmışım gibi. Halbuki doktor önerdi. Bi de sürekli bebeği karnımda dürtüp duruyorum Doğuma kadar aksilik çıkarsa diye korkuma, hareket etsin diye sürekli elim karnımda. İki dk hareket etmese ödüm kopuyor. Doktor son zamanlarda az hareket normal alanı daraldı dedi. Ama ben hep bi şey olacak sanıyorum.
İki kere sezeryan ile doğum yaptım, öncelikle şunu söyleyeyim dikişler kasıklarınızda olmayacak. Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin bu saatten sonra bir aksilik olmayacaktır. Olumsuz düşünmek sana bir fayda sağlamayacağı gibi yaşadığın anın tadını çıkarmana da engel oluyor. Hamileliğinin son günleri, bebeğini kucağına almaya sayılı vakitler kalmış, mutlu ol, heyecanlan, canını boş yere sıkma.İyileşme sürecini de düşünüyorum, kasıklarımda dikişler filan...
Benim ilki genel anesteviydi onda hiç problem yaşamadım. Spinalin aksine iyi hissettiğiniz an bol bol yürüyün koridorda tutunarak ya da biriMerhaba birşey sorucam aynı rahatsızlık ilk doğumumda bendede oldu korkunç bi ağrıydı.tekrar sezeryan olucam ama bu sefer genel ile yibe aynı şeyleri yaşarmıyım?yaşamamam için ne önerirsiniz?
ile. Gaz çıkarınCa da suya yüklenin