Bel ve baş ağrısı yapabiliyor evet ama herkeste değil , olsa da kalıcı değil odaklanmayin buna.
Tamam endiselenir insan ama siz fazla detaylı ve olumsuz düşünüyorsunuz , cagirmayin olumsuzu.
Her şey çok güzel olacak inşallah.
Doğumdan sonra herşey içgüdüsel ilerliyor. Bakarsınız , hiç merak etmeyin.
Ağlayınca emzirmeye çalışırsınız , olmadı masaj yaparsınız , gezdirip durursunuz , "ay niye bu kadar çok ağlıyor acaba hasta mı biryerleri ki ağrıyor "diye söylenip durursunuz her gece
Eşinizle gerilmeler yaşarsınız. Sen uyudun, sen bakmadın hep ben baktım, uykusuzum , sacsizim , cansizim gibi gibi :))
Olmadı oturup bebekle birlikte ağlarsınız. Sonra bir bakmissiniz öğrenmiş gitmissiniz.
Çok iç açıcı konuştum değil mi ?
İnşallahUmarım bebeğin profil fotoğrafındaki gibi olur :) yerim onu
Ben de konuyu takip ediyim, sonra bakarım, ikinizin de sağlıklı olduğunu, her şeyin yolunda olduğunu görürüm inşallah burdan. Ben çok aşırı aşırı korkuyordum her gün aklımdaydı ama çok şaşırdım hatta doğum anında ve sonrasında bi kaç kez şaşkınlıkla elimde olmadan Allah Allah dedim hayret ettim her şeyin bu kadar hızlı kolay olup bitmesine. Benim doğumum devlet hastanesinde oldu ertesi gün koridorda bütün doğum yapan kadınları görüyordum çoğu sezaryen hepsi de gayet iyiydi hepsi de dik yürüyordu bi ilk gün gaz sancım oldu o rahatsız etti rezene içtim, yürüdüm, merdiven inip çıktım, çömelip yere oturdumÇok çok teşekkür ederim bu zikri okuyayım ben Doğuma girene kadar. Allah razı olsun. İnşallah ben de burda moral veririm herkese “korkacak hiç hiçbir şey yokmuş” diye. Çok sağolun cevap için
Malesef bu kadar detaylı, kötü düşünmemin sebebi hayatımda hep her işte zorluk çekmem.... elimde değil, ben bahtsız bedeviyim eşim benden beterikimizde birbirimizi bulmuşuz. doğunca mutlaka bakılacak herkes nasıl bakıyorsa öyle bakıcam tabii ki de ama ben hala inanamıyorum... inşallah dediğiniz gibi tatlı anılarım olur. Eşime zaten güvenip emanet edemem, ben doğurduğuma bakamam diye korkuyorum ona n’oluyo
Sezeryan oldum 20 gun once sezeryanla ilgili hic sikayetim olmadi daha once burun ameliyati geçirmiştim haftalarca kendime gelememistim sezeryanda sadece gaz sancisi zorduMerhaba hanımlar. Bu bir dert değil evet. Çok bekledim çok istedim,tüp bebekle hamile kaldım. Gün saydım hep. Perşembe sezaryen olacağım inşallah ama içimde bi boşluk var sevinemiyorum neden bilmiyorum korkuyorum gibi. Daha önce yumurta toplama harici narkoz almadım, ameliyat geçirmedim. Doğum nasıl olur bebeğe bakabilir miyim ya hasta olursa bakamazsam ya Doğumda başıma bi şey gelirse eve bebeksiz gelirsem vs vs.... hep kötü düşünüyorum... bunun sebebi hayatımdaki her şeyin zorlukla olması hiç bi işim dümdüz gitmedi hep engebeli.... kimseyle konuşamıyorum da eşim çok heyecanlı ben de ondan daha heyecanlı ve istekliyim ama kötü düşünmekten kendimi alamıyorum. Herkes böyle mi oldu acaba... siz neler yaşadınız, bebeğe bakamama korkusu çok bende. Halbu ki görümcemin bebeğine çok baktım yeni doğunca gece bile benle kaldığı oldu. Ha düzgün uyuyamıyordum o yanıma yatınca, ya yüzü kapanırsa ya ağlarda duyamazsam filan diye. Kendi bebeğim bunun on katı olacak hiç uyuyamam, ya bakamazsam ya gözümden bi şey kaçırırsam diye korkuyorum. Hele şu virüs işi, wayfair filan.... ödüm kopuyor. Ben niye sevinemiyorum bebeğimin geleceğine. Aslında seviniyorum ama korkuyorum çok değişik bi duygu. Nolur anlatın bana Doğum yapmış sezaryen olmuş olanlar... bi de herkes sezaryen diyince “ olsun üzülme” diyor sanki hastalığa yakalanmışım gibi. Halbuki doktor önerdi. Bi de sürekli bebeği karnımda dürtüp duruyorum Doğuma kadar aksilik çıkarsa diye korkuma, hareket etsin diye sürekli elim karnımda. İki dk hareket etmese ödüm kopuyor. Doktor son zamanlarda az hareket normal alanı daraldı dedi. Ama ben hep bi şey olacak sanıyorum.
Rahatlatacak bi şeyler söyleyin lütfenteşekkür ederim okuduğunuz için.
Hey Allah'ım. Millet kötü deneyimlerini anlatmaya pek meraklı. O zaman ben sana kendi doğumu mu anlatayım. Ben baya erken doğurdum ama bebeğim sağlıklı 14 aylık suan. Sabah 8 de doğum için aldılar. (ben de sezeryan oldum) Bebeğimin doğum saati 8.17 çabucak oldu. Hiç bir sey hissetmedim. Sonrasında da ne basım ağrıdı ne de dikişlerim. Sizlerinde benim gibi ağrısız sızısız olsun inşallah. Sezeryanda hemen iyilrşmek istiyorsanız azcık dirayetli olup sürekli evin içinde yürümek çok iyi geliyor. Hem doğum o kadar kabus gibi olsaydı kimse 2.3. Doğurmazdı. Size tavsiyem anın tadını çıkarın. Hiç bir şey olmaz. Hastanede doktorlar, hemşireler, ebeler var yani en güvenli yerde olcaksınız.Evet biraz korkuttu görümcemler. Büyük görümcemin dikişleri filan açılmış onu anlattı... halbu ki anlatma dedim o kadar.
2 yıl önce spinal anesteziyle doğum yaptım hiç baş ağrısı yaşamadım sırrı da doktorumun söylediği kadar su içtim ve bol bol yürüdüm.Ben de spinal sezeryan olacağım inşallah. Çok baş ağrısı oluyor filan diyorlar ondan da korkuyorum. Ama çıkar çıkmaz bebeği de görmek istiyorum.
Erken filan doğursaydım ben korkudan ölürdüm heralde.
Bi de yanımda annem yok o da korkutuyor beni yengem geldi, babamın tarafıyla annem görüşmüyor boşandılar, yengem ben gelicem dedi sağolsun annem çalışıyor gelemez diye.
Ne bileyim boşluktayım... isteyen bekleyen herkes sağlıkla kavuşsun inşallah bebeğine.
Sag salim kucaginiza almak nasip olsun ama bosa uzuluyosun Allah oyle bir guc veriyor ki kimseye bile elletmek istemiyosunn:) o kadar guzel duygu ki. Anlarsin kimler kimler dogurup bakiyo sen mi bakamjcaksin. Gor bak nasil da bakarsonn korkma sevinMerhaba hanımlar. Bu bir dert değil evet. Çok bekledim çok istedim,tüp bebekle hamile kaldım. Gün saydım hep. Perşembe sezaryen olacağım inşallah ama içimde bi boşluk var sevinemiyorum neden bilmiyorum korkuyorum gibi. Daha önce yumurta toplama harici narkoz almadım, ameliyat geçirmedim. Doğum nasıl olur bebeğe bakabilir miyim ya hasta olursa bakamazsam ya Doğumda başıma bi şey gelirse eve bebeksiz gelirsem vs vs.... hep kötü düşünüyorum... bunun sebebi hayatımdaki her şeyin zorlukla olması hiç bi işim dümdüz gitmedi hep engebeli.... kimseyle konuşamıyorum da eşim çok heyecanlı ben de ondan daha heyecanlı ve istekliyim ama kötü düşünmekten kendimi alamıyorum. Herkes böyle mi oldu acaba... siz neler yaşadınız, bebeğe bakamama korkusu çok bende. Halbu ki görümcemin bebeğine çok baktım yeni doğunca gece bile benle kaldığı oldu. Ha düzgün uyuyamıyordum o yanıma yatınca, ya yüzü kapanırsa ya ağlarda duyamazsam filan diye. Kendi bebeğim bunun on katı olacak hiç uyuyamam, ya bakamazsam ya gözümden bi şey kaçırırsam diye korkuyorum. Hele şu virüs işi, wayfair filan.... ödüm kopuyor. Ben niye sevinemiyorum bebeğimin geleceğine. Aslında seviniyorum ama korkuyorum çok değişik bi duygu. Nolur anlatın bana Doğum yapmış sezaryen olmuş olanlar... bi de herkes sezaryen diyince “ olsun üzülme” diyor sanki hastalığa yakalanmışım gibi. Halbuki doktor önerdi. Bi de sürekli bebeği karnımda dürtüp duruyorum Doğuma kadar aksilik çıkarsa diye korkuma, hareket etsin diye sürekli elim karnımda. İki dk hareket etmese ödüm kopuyor. Doktor son zamanlarda az hareket normal alanı daraldı dedi. Ama ben hep bi şey olacak sanıyorum.
Rahatlatacak bi şeyler söyleyin lütfenteşekkür ederim okuduğunuz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?