Anestezi hakkında bir yazı okumuştum, prematüre bebeklere hayati önem taşımıyorsa yapılacak müdahale, anestezi uygulanmamalı. Sanırım o yazıdan çok etkilendim... Apneler olabilirmiş, bazı hastalıkları tetikleyebilirmiş deye okuyorum, ve bizim buradaki anestezi doktoru ben bu kadar küçük bebeğe anestezi uygulanmasını önermiyorum ve ben uygulamam demiş eşime.
Havuz tedavisine de gelince benim yabancı bir forumda da cp ile ilgili konuyu takip ediyorum, orada o ülkenin cp hastanesi deye geçen ve önde gelen hastanelerden, oranın başhekimi de o forumda sorulara cevap veriyor, o doktorun dediği havuz tedavisi eğitimli ve tecrübeli kişiler tarafından yapılmalı.
Bizim gittiğimiz nörolog da sıcak kum, deniz, havuz tavsiye etti, denizi havuza tercih edin dedi, ama onun dediği eğlence olsun diye gireceğiz, diğer doktorun bahsettiği ise suda özel hareketler yaptırılması fizyoterapistler tarafından. Her ikisinin de faydalı olacağını düşünüyorum...
herkese selam tek tek yazamıcam vaktım az ama okuyorum yorumları herkese bol selam........gelısım acısından vıtamınler onemlı bence drumuz hala balıkyagına ve vıtamıne devam dedı kızlarım ıkısı ıyı dılada sıkıntı var bılıyorsunuz... ben gırmedıgım okumadıgım konu kalmadı kızım ıcın herseye heryere ugradım....cok arastırdım kımse anne gıbı olamaz valla ıcımden gelenıde yaptım ıcıme sınenı dıyeyım ..reflexsolojıye altı ay gıttık cogu fasafıso desede ben ınandım azda olsa benım kızım onuç aylık ılk anladıgımda ...ayakları yere basmayan capraz bacak ayakta dıuramayan adım atamayan bı haldeydı ama emekleme vardı cok ıyı hemde drlar sasırdı emeklemesıne hatta..oturma yoktu en ıyı yerıde aradım gunlkerce bılgısayarın basından kalkmadım ılk botoksunu onsekız aylık olduk sıkı fızık basladık yuzmeye metın sabancıya bı yabdan reflexsoljıye gıttım cok yoruldum ama cok sukur kızım ıkı yasını uç ay gecerken dengede dumaya basladı ve ılk adımlar gelduı ..yuryyor anma yıne yetrlı degıl dızlerı bukuk sımdı kalca guclendırme calısması yapıyoruz dafoları gıymek ıstemıyo ama cok onemlı dafıolar ayak yapısını bozmadan yurumesını saglıyor....artık daha yuuruyor hatta kosuyor yedıtepede prof faık bey yedı yasında amelıayyyttan bahsedıyor dızlrınden ve ayaklarından ıns daha ıyı olucak tum anne ve bebeklere rabbım guıc versın cok sukurkı zekamızda sıkıntı yok gercekten bu yol cok zorlu....raporumuz bu yaz bıtıyor yenıden rapor cıkarmaya ugrasıcaz....gıttııgım merkez cok ıyı ekıp ama ucretlı metın sabancıfdan sonra ucret alan murum ama ekıp super o yuzden devam kararındayım dılaya electrık verılıyo kaslar guclensın dıye faydasını gordum yuzme ye bu yaz yenıden devam edıcem ama tembellık ettım gercekten zor gelıyo artık ama kasları ve tum vucudu calıstıran tek spor yuzme ve gevsetıyo kasları cogu gerek yok desede ben yuzmenın cok faydasını gordum ıns yuzme dersı aldırıp ogrenmnesını ve kendı yuzmesını ıstıorum benımkılerın uyku vaktı ıns yenıden gelırım azımle yola devam evı fızık merkezı yapan arkadasım rabbım emegının karsılıgını versın ..herkese bol selam
senin çoçuk kaç aylık şuan
15.5 aylık düzeltilmiş te 13 aylık..
MR çekilmesi gerekiyor, atarax ile denedik, olmadı uyandı. Ve biz hala düşünüyoruz eşimle, kesin bir karara varamadık. Ayın 5 de nörolog kontrolümüz de var, biz hala kara kara düşünüyoruz..zaten 2 yaş altı çoçuklar her zaman anestezi açısından sıkıntılıdır. yani cp li olmalarıyla alakası yok. ama ben 2 yaş altı bir sürü çoçuğun ameliyatında bulundum anestezi olarak hiç birinde sıkıntı olmadı. bide ne ameliyatı olacaklar.
senin yaptıklarını okuyunca benim çabam solda sıfır sanki. evi fizik tedavi merkezi gibi yapmamızı özel eğitim hocamız söyledi ve inanılmaz faydasını gördük zihinsel anlamda. müsait olduğun bir zaman metin sabancı için yada gittiğin diyer merkez için konuşmak isterim çünki bizim yapmadığımız iki şey kaldı reflexloji ve havuz terapisi. reflex için gerek yok dedi fizyoterapistimiz ama havuzdanda ben korkuyorum. çok kararsızım bu konuda
rektal anestezi ile çoçuk gayet rahat uyuyor ben bizimkilere o şekilde çektirdim hem ne olduğunu bile anlamıyorlar korkma yaniMR çekilmesi gerekiyor, atarax ile denedik, olmadı uyandı. Ve biz hala düşünüyoruz eşimle, kesin bir karara varamadık. Ayın 5 de nörolog kontrolümüz de var, biz hala kara kara düşünüyoruz..
biz uzun süredir ateşli hastalık geçirmedik tek korkum bir yerden enfeksiyon kapmamız o yğzden havuzdan çok korkuyorumselam...sen nerdesın anadolu yakasındamı..metın sabancı yuzme kısmı gercekten guzel hocası cok ıyı calıstırdı neden korktugunu anlamadım ben gecen sene kısın goturdum ınan hıc hasta olmadı sımdı yaza gırerken hasta olduk...fızyoterapıstler ne yuzmeyı nede refleksoljıyı tavbsıye etmezler herkes kendı acısından bakıyor ama yuzme ve refleselojı fızıkle beraber bı anlam tasıyo bunu herkes vurguluyor reflexsoljı ayakbas parmaga yapılıyo ve bas parmkta dırek beyın sınırlerını uyarıyo ben faydasını gorum ama öle hemen sıp dıye bısey yok tabı hepsı sabır ıstıyor sımdı cakmak tepeustu buyuk havuz var orayı bakıcam...hep calısmak gerek ..bı an gırdım yazmadan edemdım bırbırımıze destek olalım ıns..ısım var bıtıreyım yıne gelırım ..bıde mr dan korkmayın cogu cokuktan ıstennıyor ve ölçulu narkoz verılıyo gereklı ıse yapılmalı bence ama gereklı degılse ertelemekte fayda var kızım botoks oldugunda ıkı kez aldı narkoz napalım ıns saglık ıcın gereklı bunlar .ama bızden mr ıstenmedı yınede en son gıttıgım norolog elımızde olsa ıyı olur dedı hala bende cektırmedım cıddı sıkıntı olmayınca ertelıyorum
Çok çok geçmiş olsun moontorrent. Minik kahramanlarımız onlar inşallah hepsinin üstesinden gelecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?