pazartesi devlet hastanesine gittik bize fizyoterpiste yönlerdidi kağıttada cerebral palsi yazıyordu ama nörolojı kesin teşhis koymadı bize şuanda destekli oturuyor yüzüstünden dönebiliyor oyuncaklara vuruyor ama tutmuyo bazen gözgöze geliyoruz ama kısa süreli rehabilitasyona gittiğimizde hemen başlayaım dedi ama rapor almanız sıkıntılı dediler bişey çıkmadığı için seansı 65 lira dediler insan o yüzden para içinmi diye korkuyor devlet hastanesinde germe hareketi gösterdiler onları yapıyoruz siz özel fizyoterapistemi gidiyorsunuz
eğer nöroloji doktoru ftr yi önerdiyse korkma doğrudur o rahabilitasyon merkezi doğru da söylüyor olabilir sömürü de olabilir tabii ama gerçekten vijdanlı olup mesleğini hakkıyla yapanlar da var aralarında inşallah iyi bir yere denk gelirsin.ftr gerekliliğinden emin olmak için çok iyi bir nöroloji doktorunun gerekli demesine ihtiyacın var.devlet hariç özel bir prof un muayanehanesine gidin gittiniz mi bilmiyorum ama bu işler böyle işte.size güzelce muayene ve zaman ayırmalı beni teşhis günü doktorumuz psikiyatri gibi ele aldı, çocuğu bıraktılar bir ara benimle uğraştılar,doktorun önünde donakalmışım ,hiçbirşey duymadan kıpırdamıyormuşum travma geçirmişim ,serebral palsi var sözünden sonra.o odada doktor beni bambaşka bir insan olarak çıkardı resmen,beni kurtardı ve olayı süper açıkladı serebral palsi kelimesini unutturup yapılacaklara odakladı ve iyileşeceğine inandırdı zaten cp terimini sevmiyorum çok geniş bir terim diyor içinde yüzlerce tablo barındırıyor cp deyip geçemeyz ben bilateral aşil spastisitesi(çift taraflı ayak bilek sertliği) var diyorum esas tanı bu ,bu çocuğun sorunu bu çünkü diyor bizim hiçbir epikrizimizde serebral palsi ya dakısaltılmış cp yazmıyor.çünkü cp ama ne ?uzattım ama demek istediğim tüm sorularının cevabı çok kaliteli meşhur bir çocuk nöroloğunda inşallah.
o ftr gerek derse onun vereceği epikriz yeter rapor çıkarırken ona bakıyorlar mr kağıtlarına değil.
ayrıca bazı özel hastanelerin anlaşmaları oluyormuş bir 30 seans da orada fizik görebiliyorsunuz.
biz bildiin özel eğitim kursumuza gidiyoruz raporumuzla,benim kız çok histerik bir şekilde ağladığı için ayrıca hastaneye gidemiyoruz ama durumum müsait olunca ekstrada eve duyu bütünleme bilen reflexoloji bilen bir fizyoterapist istiyoruminşallah.
göz hareketleri benim konu sahibi mai beyazdan bildiğim kadarıyla renkli ışık yardımı var.gözlerine renkli bir ışık tutup takip etmesini sağlamak gibi.ışıklı toplar,fosforlu ve sesli ışıklı oyuncaklar göz takibinde faydalı.
uzanıyorsa oyuncaklara yönünü görüyorsa sonunda tutar bence.böyle parmaklarını açıp kapatıp tutmaya çalışıyor mu eğer öyleyse daha çok göz kaynaklı oluyor ama hiç parmak hareketi yapmıyorsa motor gecikme ama bu cpda bile düzeliyor bizimki çok geç uzandı ve çok geç tuttu mesela.öylece bakıyordu oyuncaklara,1yaşına bir iki ay kala tuttu sonunda.bisküviyi tutup yemek isteyince sevinçten uçmuştuk.şimdi elinden birşeyi alamıyoruz tatlı cadı oldu maşallah süpürgeyi tutup süpürmeye çalışıyor benimle .onu kucaklıyor babası o süpürüyor
ben de böyle kopuyorum bazen amma yazmışım gene
Son düzenleme: