• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
mesaj atmayı denedim de, olmadı tam hikayesini yazmıştım. Kısaca da oğrencilik yıllarında kalma lakap diyebilirim.

tamam teşekkür ederim merak ettim de.hani huggies bebek bezi var ya onunla ilgili gibi geldi İngilizcem de pek iyi değil:)

Aşıları yaptırıyor musunuz? Bizimki ağustosta ama şimdiden kara kara düşünüyorum. Zaten hasarlı beyinlere o zehri vermek ne kadar mantıklı diye. Sağlık ocağındakilerle papaz olduk zaten, ben hep düzeltilmiş yaşa göre istedim yapılmalarını onlar ise tam gününde. Biraz araştırınca konunun tamamen duygusal olduğunu öğrendim, çocukları düşünen yok yani, onlar cebine gireceği paranın hesabını yapıyor.

vallahi aynı endişelere ben de kapıldım ama bizim 2 çocuk doktorumuz oldu düzenli gittiğimiz ,hele birisi buranın en iyi doktorlarından ve gribal durumlarda kolay kolay antibiyotik vermezler,peditus gibi üzerinde soğuk algınlığı için yazan şurupları olmayan nöbetleri bile geçirtir diye vermediler yani çok dikkatli bir doktordu ,aşılara çok önem veriyorlardı her gittiğimizde aşıları takip ediliyordu sağlık ocağında da yapıldı özelleri de onlar yaptılar.aralıkta bitti bizim aşılar birdaha 5 yaşındaymış.umarım yanlış bir şey olmamıştır.

bu arada tavsiye ederim hastalanıcak gibi olunca hemen calpolle ibufen dönüşümlü olarak başlıyorum akşam yatarken de tavegly yarım ölçek veriyorum.çok gerekliyse otrivin pediyatri kullanıyoruz yanında okyanus suyu ,çocuk 2-3 günde antibiyotiksiz atlatıyor çok şükür kızım iyileşti bugün maşallahtabii yine doktora sormalı.bu peditus gibi üzerinde soğuk algınlığı için yazan ilaçlar nöbeti tetikliyormuş Allah korusun bizim ilk çocuk doktoru veriyordu nasıl olur diyorum şimdi çok kızıyorum ona,zaten doğuma giren çocuk doktoru da oydu belki oksijensiz kalmasından bile sorumludur yani bu ihtimaller dahilinde.ikisi de aynı tıp okumuş ama birisi çok büyük yanlışlar içinde ,çocukların hayatıyla oynuyor,biz herşeyi bilmeliyiz ki doğru mu yanlış mı ayırt edelim e bu da tıp okursak mümkün.Allaha emanetler Allah korusun hepsini.

Aşıları yaptırıyor musunuz? Bizimki ağustosta ama şimdiden kara kara düşünüyorum. Zaten hasarlı beyinlere o zehri vermek ne kadar mantıklı diye. Sağlık ocağındakilerle papaz olduk zaten, ben hep düzeltilmiş yaşa göre istedim yapılmalarını onlar ise tam gününde. Biraz araştırınca konunun tamamen duygusal olduğunu öğrendim, çocukları düşünen yok yani, onlar cebine gireceği paranın hesabını yapıyor.

canım bence serebral palsili bir bebeğin mutlaka aşılarını eksiksiz olması lazım. zaten zayıf olan bünye bu enfeksiyonları kaparsa daha tehlikeli bence.

selam herkese..........bahar nasılsın ablan nasıl oldu montorent cok gecmıs olsun ve tum arkadaslar nasılsınız ..ben cok yogunum kızlarım cok hasta oldu ıkısı zaturre bırı bronsıt ve bende tabı ...azture mıkrobu hortlamıs yıne..mahvoldum valla hıc hasta olmamıstık neredeyse bu yaz daha gelmeden hasta olduk...dılanın fızık tedavısı suruyor ama daha asabırmak ıstemıyo..cok zorluyor benı...bahcelı eve tasındım ama hala yerlesemedım hastalıktan dolatı ......yuvaya devam edıyorlar hastalık dısında cok faydası oldu...konusmaları cok daha ıyı ...yemek yemelerı daha ıyı kasık kalaem tutmaları duzeldı...ben uç premature annesı olarak tum asılarını dogmaları gereken zamana gore yaptırdım su ana dek cıddı hasta olmadılar petutusle atlattık hep grıplerını ...ama bu yaz cok zorlu gectı..balık yagı ve vıtamın hep verdım dr balıkyagına devam dedı ....kahvaltıda bıldırcın yum verıyorum haftada uç gun...corbalarına zencefıl zerdecal...sarmısak koyuyorum ...asılar onemlı bence zaten hersey yapay korunmak gerek bıseılde okul cagında ası kartlarıda ıstenıyor..herkese ıyı geceler

Çok karmaşık kafam bu aşılar konusunda, en son KKK yapılmıştı ve sn çocuk doktoru telefonla konuşurken tesadüfen kulak misafiri oldum, Tekirdağda tek bir kızamıkçık vakası var diyordu. Yani 1 000 000:1 ihtimal gibi bir şey kızamıkçık olma ihtimali . Oysa ki aşılardaki zehirler direk beyine zarar veriyormuş. Bir yazı okumuştum aşılardaki bir madde için Avustralyalı bir doktor hiç bir dozda canlı bir vucuda enjekte edilmemeli demiş diye. Ve ya karma aşı var ya onun da kan gurubunu bilmeden kan vermek gibi tehlikeli olduğunu okumuştum, önceden test yapılması gerekiyormuş, ama nerdeee... bişey olmaz deyip yapıyorlar.
Peditüsten bende verdim, bizim doktorumuz da yazmıştı. Şimdi baktım da Calpol ile peditüsün ana maddesi aynı ama parasetamol ikiside. Yardımcı maddelerde var herhalde. İyi oldu bunu yazdığın, 2 yaşına kadar daha yüksekmiş nöbet geçirme tehlikesi. Bunları ben bloglardan okuyorum, bizim doktorumuz hiç bahsetmedi... Ve hep bir şeyi yok dedi bize, sonra hastaneden ayrılınca biz doktor değiştirdik, yeni gittiğimiz bize yolunda gitmeyen bir şeyler var deye uyardı, ve nöroloğa yönlendirdi.

selam herkese..........bahar nasılsın ablan nasıl oldu montorent cok gecmıs olsun ve tum arkadaslar nasılsınız ..ben cok yogunum kızlarım cok hasta oldu ıkısı zaturre bırı bronsıt ve bende tabı ...azture mıkrobu hortlamıs yıne..mahvoldum valla hıc hasta olmamıstık neredeyse bu yaz daha gelmeden hasta olduk...dılanın fızık tedavısı suruyor ama daha asabırmak ıstemıyo..cok zorluyor benı...bahcelı eve tasındım ama hala yerlesemedım hastalıktan dolatı ......yuvaya devam edıyorlar hastalık dısında cok faydası oldu...konusmaları cok daha ıyı ...yemek yemelerı daha ıyı kasık kalaem tutmaları duzeldı...ben uç premature annesı olarak tum asılarını dogmaları gereken zamana gore yaptırdım su ana dek cıddı hasta olmadılar petutusle atlattık hep grıplerını ...ama bu yaz cok zorlu gectı..balık yagı ve vıtamın hep verdım dr balıkyagına devam dedı ....kahvaltıda bıldırcın yum verıyorum haftada uç gun...corbalarına zencefıl zerdecal...sarmısak koyuyorum ...asılar onemlı bence zaten hersey yapay korunmak gerek bıseılde okul cagında ası kartlarıda ıstenıyor..herkese ıyı geceler

sağolasın elmuallim ablam daha iyi çok şükür sonuç temiz ya elhamdülillah hala inanamıyorum o korku dolu halleri atlatamadım.belki de atlatmamak lazım tetikte olmak lazım dalmamak lazım bu dünyaya unutmamak lazım ölüm gerçeğini ve her an başımıza gelebileceğini.neyse...ben de iyiyim çok şükür.bizim cimcime de çok zorluyor yaa,bir de acıyo burası acıyo ayağım acıyo ane diyor bana germelerde e en önemlisi da germeler bizim için,kıyamıyorum ama neyapayım işte şarkı türkü masal saçma sapan o anda uydurduğum komikliklerle devam ...ama çoğunu yutmuyor artık,kundağı yere serdiğim anda fikiz yapalım (fizik)diyor seviniyorum sonra başlıyor yapma anne demeye :)azıcık yemesi düzeldi maşallah seçimleri var tepsisindeki yemeklere şöyle bir küçümseyerek bakıp seçtiklerini istiyor benden,pilav ver,cacık ver,şunu ye bakalım diyorum hayır yemem diyor.hadi teyzeye gidelim diyorum teyzeye gitnek isteniyom parka gidelim diyor.mutfağa mama sandalyesine alıyorum yemek yaparken eline de bir balon sol el çalıştırmaya çok işe yarıyor küçük balonlar,onunla ilgileneyim diye 500 defa yere atıyor anneeee balonu yıka ver!böyle işte...kavga dövüş geçip gidiyor zaman...
size çok geçmiş olsun çok üzüldüm ciddi hastalıklar geçirmişsiniz umarım tam olarak geçmiştir şimdi ve bir daha tekrarlamaz.ne zor olmuştur hastayken 3 tane hasta çocuğa bakmak,aileden falan yardım edenler var mı bari?balık yağı bizde de devam ama sevenseas yok piyasada bizim kız da sıvı olanları içemiyor dün zincomega aldım onu sevdi tadı çok güzel kokusu falan ,bidaha ver diyor hatta.
bir de benim kızım hala sürekli desteksiz oturamıyor çok zorlanıyor ve kolayı seçip yatıveriyor 27.ayında!destekli sürekli oturuyor ama desteksiz böyle.çatlayabilirim üzüntüden.sen gördün mü böyle uzun zaman oturamayıp sonunda sürekli desteksiz oturabilen çocuk?

Çok karmaşık kafam bu aşılar konusunda, en son KKK yapılmıştı ve sn çocuk doktoru telefonla konuşurken tesadüfen kulak misafiri oldum, Tekirdağda tek bir kızamıkçık vakası var diyordu. Yani 1 000 000:1 ihtimal gibi bir şey kızamıkçık olma ihtimali . Oysa ki aşılardaki zehirler direk beyine zarar veriyormuş. Bir yazı okumuştum aşılardaki bir madde için Avustralyalı bir doktor hiç bir dozda canlı bir vucuda enjekte edilmemeli demiş diye. Ve ya karma aşı var ya onun da kan gurubunu bilmeden kan vermek gibi tehlikeli olduğunu okumuştum, önceden test yapılması gerekiyormuş, ama nerdeee... bişey olmaz deyip yapıyorlar.
Peditüsten bende verdim, bizim doktorumuz da yazmıştı. Şimdi baktım da Calpol ile peditüsün ana maddesi aynı ama parasetamol ikiside. Yardımcı maddelerde var herhalde. İyi oldu bunu yazdığın, 2 yaşına kadar daha yüksekmiş nöbet geçirme tehlikesi. Bunları ben bloglardan okuyorum, bizim doktorumuz hiç bahsetmedi... Ve hep bir şeyi yok dedi bize, sonra hastaneden ayrılınca biz doktor değiştirdik, yeni gittiğimiz bize yolunda gitmeyen bir şeyler var deye uyardı, ve nöroloğa yönlendirdi.

evet hugh sanırım yardımcılarda sorun var o kadar ayrıntı soramamıştım tabii doktora o zaman hangi maddeler zararlı diye.bu peditusu veren doktorlar zaten tedavi edici olarak veriyor onu parasetamol olarak mutlaka yanında calpol veriyorlar.bizim bu doktor calpolu parasetamol olarak verip yanında tedavi edici olarak tavegly gibi (soğuk algınlığı için yazmayan)ilaç veriyor.üstünde soğuk algınlığının semptomatik tedavisinde yzanları sakın kullanma ,olmayan nöbetleri bile geçirtebilir dedi.deliye dönmüştüm o anda sinirden öbür doktor bize bunu nasıl yapar beyin hasarlı bir bebeğe hem de diye.çok şükür Allah korudu da en azından görünürde bişey olmadı.ama bir de şu var ki ben o tür ilaçlarla hiçbir zaman kesin iyileşme sağlayamadığım gibi eninde sonunda hastalık ilerliyordu ve geç kalmış bir şekilde antibiyotik başlıyorduk ,şimdiki ilaçlarla ve sistemle maşallah hastalığın başında tedavi başarılı oluyor ve antibiyotiklik hale gelmeden kurtuluyoruz.tabii aniden hızlı başlayan ciddi bir bademcik şişmesi enfeksiyon vs durumu da olabilir o zaman antibiyotik içeriz yine.
aşılarda da haklısın çok araştırmışsın ve sonuçlar gerçekten çok düşündürücü ama yaptırmamak daha korkutucu gibi geliyor bana.bir zamanlar eve kadar gelip zoraki aşı yapmaya çalışmışlardı yıllar önce sonra bir söylenti çıktı bir ülkenin türk halkını kısırlaştırmak için bu aşının ilacını özel olarak hazırladığı falan...bu ilaçlar tam kontrollü mü acaba yurt dışından gelenler?yani hepsinin içini açıp bakamazlar ki numunelerle hepsi aynı mı?hayırlısı artık bilemiyoruz maalesef.

Son düzenleme:
Yurdışında homeopatik tedavi çok yaygın, zararsız oldukları iddia ediliyor. Ben yurtdışından granüllleri getirtme olanağım var da, yakınımda homeopat yok. En yakını 100 km. zaten hasta çocuğu da o kadar yol hırpalamak, sn yürtdışından ilaçlar gelsin bekle, ki küçük çocuklarda hastalık çok çabuk iniyor çiğerlere o yüzden denemedim daha hiç.
Hatta geçen gün bir blogta okudum cp li bir çocuğun annesi yazmış, hindistanlı bir homeopat cp için bir ilaç bulmuş, mental de, fiziksel de iyileşme oluyormuş, ama doktor çocugu muayene etmeden ilaç göndermek istemiyormuş. Onlar da çocuk 5 yaşına geldiğinde tekrardan iletişime geçmişler doktorla, bütün tahlil tetkik sonuçlarını, ve cocuğun videolarını göndermişler ondan sn onlara da ilaç göndermiş. G - terapy deye geçiyormuş adı. Ve anne iyileşme var demiş... Fakat insan cesaret edemiyor, kaş yapalım derken göz çıkarmayalım diye.
Balık yağından bahsetmişiniz, dr mu yazdı sizlere, kendiniz mi alıp veriyorsunuz. Bizim doktorumuz nutigen üzüm çekirdeği yazmıştı bize, ama hiç sevmedi onu oğlum, onu içerken boğuluyor, ve bilerek yapıyor bi daha vermeyeyim diye, bende vermiyorum o yüzden.

bize nöroloji dru verdi sevenseasi önerdi en çok balık yağı oranı onda demişti.ama arık üretilmiyormuş zincomegaya geçtik bunun tadı daha güzel hiç zorlanmıyor çok şükür

bize nöroloji dru verdi sevenseasi önerdi en çok balık yağı oranı onda demişti.ama arık üretilmiyormuş zincomegaya geçtik bunun tadı daha güzel hiç zorlanmıyor çok şükür

Ayın 5 de kontrole gideceğiz, o zaman sorayım bende, her ne kadar yapay vitamin alınmasına karşı olsamda, insan herşeye umut bağlıyormuş böyle zmaanlarda...:44:

arkadaşlar merhaba uzun zamandır foruma yazamıyorum ama 2 haftada birde olsa arada 5 dk bakıyorum yazdıklarınıza. günlerinmiz çok yoğun geçiyor. unutanlar için hatırlatayım benim ikizlerim var 2 tane adam. 32 haftalıklar küvözde kaldılar vs. sizin yabancı olmadığınız durumlar yani. doğdukları andan itibaren 22 ay geçti ve çok yorucuydu sırtımda sanki mısır piramitlerini taşıyorum. ama çok yol aldı k. biz hiç üzülmedik hiç kötüsünü düşünmedik yürüyemeyeceğimiz gibi bir olasılığı hiç aklımıza getirmedik sadece biraz yorgunuz o kadar. haftada 3 gün fizik tedavi 2 gün evde zihinsel eğitim evde bir odayı fizik tedavi merkezindeki gibi yaptık duvardan duvara aynalar tutmak için barlar çalışma masaları vs evde de durmak yok yani. şimdi gelelim adamlarlardaki değişikliklere. afolarımızı giymiyoruz artık. sadece yatarken ayaklarımız yamulmasın diye geceleri giyiyoruz. özel bir tabanlık yaptırdık (pelit taban ) onları normal bilekli bir ayakkabının içine koyduk onlarla yürüyoruz. yürüyoruz derken desteksiz ve bağımsız epey adımlıyoruz yön değiştirebiliyoruz kapı aralıksa kapıyı açabiliyoruz ama tüm bunlar bir denge kaybına bakıyor dengemiz bir kaybolunca hemen düşüyoruz. denge olayını çözmeyede az kaldı diyorlar. çok rahat emekliyor lar. kanepeye kadar emekleyip kanepenin kenarına başını koyuyorlar sonra eller üst tarafa kendilerini bir çekiyorlar hop ayaktayız doğru tv ye tuşlara basmaya dengeyi kaybetmesse ordalar ama toparlayamacakları bir dengesizlik olursa düşüyorlar. tek elinde tutunca epey yürüyoruz hatta bazen elini çekiyor ben kendim yürüyecem diye. bu çoçuklar 10 aylıkken oturma dengesi olmayan çocuklardı ama şimdi 6-7 ay içinde tamamen bağımsız yürüyebileceği düşünülüyor pes etmek yok kızlar bizim çocuklarımız özel çocuklar ve her şeyi başarabilecek çoçuklar. sormak istediğiniz birşey olursa bu süreçle ilgili elimden geldiği kadar cevaplarım. benim size bir sorum olacak havuz terapisine giden var mı öneren var mı fikri olan var mı

hugh bu homeopati cpde de geçerli mi
Bende burada okudum G theraphy - kayrautku - Blogcu.com
Doktorun sitesini de vermiş ama benim ingilizce orada yazanları anlayabilecek kadar iyi değil.
rakalan ne güzel haberler bunlar, inşallah çok yakında büttün anneler böyle müjdeli haberlerle girer.
Fizik tedavide yaptığınız hareketleri kısaca yazabilirsen sevinirim. Ve kaç aylık oturdular, emeklediler, ayağa kalkmaya başladılar?

bizimkiler önce ayağa kalktı sonra emekledi oda 19 aya falan denk gelir oturmalarıda 1 yaşında oldu. senin anestezi hakkında şüpelerin var sanırım ben anestezi teknikeriyim anestezi hakkında sorularını yanıtlayabilirim bide tekrar soruyorum havuz terapisi hakkında bilgisi olan varmı

rakalan maşallah çok sevindim Allah tamamına erdirsin tez vakit koşsunlar inşallah.darası başımıza inşallah.
havuz çok ama çok faydalı elmuallim kızını götürdü hep çok faydası oluğunu söylüyordu.ama bizim doktorlar ne hikmetse çok küçük izin veremeyiz daha havuza dedikleri gibi nöroloji drumuz havuza gerek olacak kadar bir durumu yok diyor oysa bizim daha oturuşumuz bile sürekli değil 27.ayda olmamıza rağmen,yani bana göre durumumuz az buz değil.son gittiğim fizik dru da daha çok küçük önermem dedi.sizin durumunuzu görse drumuz hiç önermez gerek yok der.ama imkanlar müsaitse mikrop riski falan yoksa ve ağlamıyorlarsa ekstra faydası olan şeyler neden olmasın?hem fayda hem eğlence...
bu arada size de cp mi denmişti teşhiste?sertlik var mı bacaklarında?günde kaç seans fizik yaptınız?

bizimkiler önce ayağa kalktı sonra emekledi oda 19 aya falan denk gelir oturmalarıda 1 yaşında oldu. senin anestezi hakkında şüpelerin var sanırım ben anestezi teknikeriyim anestezi hakkında sorularını yanıtlayabilirim bide tekrar soruyorum havuz terapisi hakkında bilgisi olan varmı
Anestezi hakkında bir yazı okumuştum, prematüre bebeklere hayati önem taşımıyorsa yapılacak müdahale, anestezi uygulanmamalı. Sanırım o yazıdan çok etkilendim... Apneler olabilirmiş, bazı hastalıkları tetikleyebilirmiş deye okuyorum, ve bizim buradaki anestezi doktoru ben bu kadar küçük bebeğe anestezi uygulanmasını önermiyorum ve ben uygulamam demiş eşime.
Havuz tedavisine de gelince benim yabancı bir forumda da cp ile ilgili konuyu takip ediyorum, orada o ülkenin cp hastanesi deye geçen ve önde gelen hastanelerden, oranın başhekimi de o forumda sorulara cevap veriyor, o doktorun dediği havuz tedavisi eğitimli ve tecrübeli kişiler tarafından yapılmalı.
Bizim gittiğimiz nörolog da sıcak kum, deniz, havuz tavsiye etti, denizi havuza tercih edin dedi, ama onun dediği eğlence olsun diye gireceğiz, diğer doktorun bahsettiği ise suda özel hareketler yaptırılması fizyoterapistler tarafından. Her ikisinin de faydalı olacağını düşünüyorum...

Son düzenleme:
rakalan maşallah çok sevindim Allah tamamına erdirsin tez vakit koşsunlar inşallah.darası başımıza inşallah.
havuz çok ama çok faydalı elmuallim kızını götürdü hep çok faydası oluğunu söylüyordu.ama bizim doktorlar ne hikmetse çok küçük izin veremeyiz daha havuza dedikleri gibi nöroloji drumuz havuza gerek olacak kadar bir durumu yok diyor oysa bizim daha oturuşumuz bile sürekli değil 27.ayda olmamıza rağmen,yani bana göre durumumuz az buz değil.son gittiğim fizik dru da daha çok küçük önermem dedi.sizin durumunuzu görse drumuz hiç önermez gerek yok der.ama imkanlar müsaitse mikrop riski falan yoksa ve ağlamıyorlarsa ekstra faydası olan şeyler neden olmasın?hem fayda hem eğlence...
bu arada size de cp mi denmişti teşhiste?sertlik var mı bacaklarında?günde kaç seans fizik yaptınız?

evet 2bahar bizede cp denmişti ki hala cp diyorlar aras'ın sertliği yok denecek kadar aza indi ural'ın bacaklarında sertlik yok denecek kadar aza indi ama kollarında hala var sertlik. biz haftada 3 gün birer saat fizik yaptık. bu hiç değişmedi ama fizikten geldikten sonra evde hareketleri tekrar ettik hafta sonuna çıkmadan önce ödevlerimizi aldık. fizyoterapistlerimiz yere basmasınlar dediklerinde bastırmadık mesela tüm hafta sonu duvara dayalı dursun dediklerinde elimizden geldiğince hafta sonunu öyle geçirmeye çalıştık. biz kendi kendimize yöntemler geliştirdik mesela kolları için saçına mandal taktık ve almayı öğrettik. kol çalışırken ağlarlarsa mandallara geçiyoruz hemen saçlarından mandal topluyorlar. ama havuz olayından çok korkuyorum. sudan gelen enfeksiyon çok kötü ben devamlı hastanedeyim biliyorum enfeksiyon çok kötü hiç yok mu bu forumda çoçuğunu havuza götüren

Back