Merhaba güçlü ve sabırlı anneler!
Konuyu baştan sona okudum, bütün bebişlere acil şifalar diliyorum, herkese çook çok geçmiş olsun.
Konu sahibi maibeyaz uzun zamandır foruma girmemiş umarım kızının arkasından koşmaktan fırsatı olmuyordur...
Benim bebişim de prematüre doğdu ilk başlarda çok iyi hiç bir sıkıntısı yok dendi, ben hep fizik tedavi istedim prematürele önerildiğini okuduğum içim, fakat ne doktorumuz ne de eşim beni ciddiye almadı. Çocuk turp gibi dediler..
Bizi takip eden dr hastane değiştirdi bizde farklı dr kontrole gittik, ve ilk şok orada geldi, cp deyince kaynar sular döküldü üstüme sanki... Çocuk nöroloğuna gittik, tanı için ok erken olduğunu söyledi, fizik tedavi önerdi oğlum 15 aylık ve desteksiz oturamıyor, illa bir elinden destek alıyor. Burada sizin yazdıklarınız ne hareketler varsa yaptırmaya çalışıyorum, bu gün de rapor için koştuuruyoruz inşallah bir an önce hallolur da fizik tedaviye başlarız.
Gitmeyi düşündüğüm merkezden halkla ilişkiler sorumlusu yardımcı oldu rapor için ayda 8 saat onlarda ve 30 seans ta onların anlaşmalı olduğu kurumdan yararlanabileceğimizi söyledi. Bir de nöroloğun önerdiği fizyoterapist var onunla da perşembe günü görüşeceğiz, inşallah yakın zamanda müjdeli haberler paylaşabilirim..
Tekirdağlı bir arkadaş vardi, hangi merkeze gittiğinizi yazarsanız sevinirim...
2bahar gözün aydın
bizim için şu günler aydınlı değil maalesef hastanedeyiz yine oğlumla şant ameliyatı olabilir tekrar bekliyoruz çok moralim bozuk......
Çocuk dr. ayak bileklerindeki sertlikten dolayı cp dedi. Nörologa da cp mi deye sorduğumda bu yaz spor yapması lazım bu adamın dedi, fizik tedaviyle cp yi teğet geçeriz dedi. MR istedi de, biz şurupla denedik olmadı uyandı, anestezi almasını da hiç istemiyıruz, o yüzden henüz çektirmedik. Buradada yazan annelerin bazıları çektirmediğini gördüm. Belli bir müddet fizik tedavi görsün iyileşme olmuyorsa o zaman çekktirmeyi düşünüyorum. MR olsa da, olmasa da yapılacak belli deye düşünüyorum, ama sağlıklı düşünüyormuyum ondan emin değilim...
30.hafta 1820 doğdu...
Bu gun fizyoterapiste yürür mü ne kadar zamanda yürür deye sordum net bir cevap veremedi bana, oysa ki nörolog prof.Mine Çalışkan yazın spor yapacak son baharda düzgün yürüyebilmesi için demişti. Gönlüm Mine hanımın dediğine inanmak istiyor ama hangisine inansam bilemedim..
Hay Allah neden ameliyat olabilir çok üzüldüm Allah şifa versin acil.nasıl bir ilgisi varmış yaa kusmakla ,sorun ne ki?metanetli ol geçecek inşallah hepsi çözümü olan şeylerdir eminim zor ama geçecek atlatıcaksınız bunları da Allahın izniyle.
canım göz dibinde papilla ödemi mevcut ist mehmet özeğe gidicezz bide kısmet olursa kusması olduğu için göz dibindede ödem old. için hepsi beyinle alakalı....
mavilethe çok sevindim sizin adınıza. Ama sizin bu kadar endişe etmenize ve üzülmenize neden olan dr ismini de verirsen sevinirim. Başka anneler gitmesin, üzülmesin...
bahar bende senin dediğine benzer bir yazıya denk gelmiştim, bebeğin yaşamının ilk yıllarında psikomotor gelişimi deniyor, psikolojik gerilik varsa bu motoru da etkiler tedavi edilmezse o da geriler ve tersi.
Son gittiğiniz fizik tedavi doktoru size yeni farklı hareketler gösterdi ise onları da tarif edebilirmisin acaba.
Ben bir pilates eşeği aldım bizim sıpayabana naz yapıyor durmak istemiyor üzerinde ama babasıyla oyun oynayarak eksersiz yapmış oluyorlar, denge için faydalı.
mavilethe çok sevindim sizin adınıza. Ama sizin bu kadar endişe etmenize ve üzülmenize neden olan dr ismini de verirsen sevinirim. Başka anneler gitmesin, üzülmesin...
bahar bende senin dediğine benzer bir yazıya denk gelmiştim, bebeğin yaşamının ilk yıllarında psikomotor gelişimi deniyor, psikolojik gerilik varsa bu motoru da etkiler tedavi edilmezse o da geriler ve tersi.
Son gittiğiniz fizik tedavi doktoru size yeni farklı hareketler gösterdi ise onları da tarif edebilirmisin acaba.
Ben bir pilates eşeği aldım bizim sıpayabana naz yapıyor durmak istemiyor üzerinde ama babasıyla oyun oynayarak eksersiz yapmış oluyorlar, denge için faydalı.
Merhaba güçlü ve sabırlı anneler!
Konuyu baştan sona okudum, bütün bebişlere acil şifalar diliyorum, herkese çook çok geçmiş olsun.
Konu sahibi maibeyaz uzun zamandır foruma girmemiş umarım kızının arkasından koşmaktan fırsatı olmuyordur...
Benim bebişim de prematüre doğdu ilk başlarda çok iyi hiç bir sıkıntısı yok dendi, ben hep fizik tedavi istedim prematürele önerildiğini okuduğum içim, fakat ne doktorumuz ne de eşim beni ciddiye almadı. Çocuk turp gibi dediler..
Bizi takip eden dr hastane değiştirdi bizde farklı dr kontrole gittik, ve ilk şok orada geldi, cp deyince kaynar sular döküldü üstüme sanki... Çocuk nöroloğuna gittik, tanı için ok erken olduğunu söyledi, fizik tedavi önerdi oğlum 15 aylık ve desteksiz oturamıyor, illa bir elinden destek alıyor. Burada sizin yazdıklarınız ne hareketler varsa yaptırmaya çalışıyorum, bu gün de rapor için koştuuruyoruz inşallah bir an önce hallolur da fizik tedaviye başlarız.
Gitmeyi düşündüğüm merkezden halkla ilişkiler sorumlusu yardımcı oldu rapor için ayda 8 saat onlarda ve 30 seans ta onların anlaşmalı olduğu kurumdan yararlanabileceğimizi söyledi. Bir de nöroloğun önerdiği fizyoterapist var onunla da perşembe günü görüşeceğiz, inşallah yakın zamanda müjdeli haberler paylaşabilirim..
Tekirdağlı bir arkadaş vardi, hangi merkeze gittiğinizi yazarsanız sevinirim...
anladım hayırlısı o zaman...mrı doktorlar kapsamlı bir şekilde çocuğun durumunu bilmek ,ek birşeye ihtiyaç var mı yok mu ,kanamalı bölgenin yeri ve derecesi nedir çocuğu bekleyen muhtemel problemler nedir ve en önemlisi henüz farkedilmese de beyin dalgalarnda bir bozukluk yani epilektik nöbet durumu var mı diye istiyorlar ama tüm bunların yanında kanamanın derecesiyle doğru orantılı olmayabiliyor çocuğun gelişimi.mesela moontorrentin kanama büyük denmiş ama maşallah barikaallah oğlu çok güzel ilerliyor.bizim kanama evre 1 hafif yani ama kızım çok yavaş ilerliyor.çocuğun kişilik özellkleri gibi etkileyen başka faktörler de oluyor herhalde.sonuç fizik tedavi.ama ne derece yoğun yapılmalı ve başka br ihtiyaç var mı beyin açısından ....hayırlısı olsun hakkında.doktor doğruya yönlendirir zaten her kontrolünüzde.
fizyoterapistler nörologlardan daha temkinli davranmaya çalışıyor tarih verme konusunda.sanırım sorumluluk almak gibi geliyor onlara.inşallah doktorun kanaati doğrudur.en azından yürüyecek deniyor ya Allahın izniyle buna da hamdolsun.sabırla bekliyoruz biz de .biz daha tutunup kalkamıyoruz mesela ama korkma yavaş yavaş hepsini atlatacak diyor doktor.İnşallah...bugün beşiğinde oturuyordu almamı istedi hadi tutun buraya kalk o zaman kızım dedim yardımcı oldum nereye tutunması nasıl tutunması gerektiğini gösterdim bir heyecanla yapmaya çalıştı üst bölgeyi baya başardı ama bacaklarını ne yönde nasıl hareket ettireceğini bile bilemiyor.işte bu noktada onların duyu bütünlemeye de ihtiyaçları var.bu bir kısır döngü gibi,kaslar nedeniyle çocuk yeterli ve gerektiği gibi hareket edemiyor bu durumda beyin repertuarına az hareket ekliyor ve beyinden gelen şöyle yap böyle yap komutu eksik kalıyormuş,bunu duyu bütünlemeyle aşmak baya mümkünmüş,eğer siz ekstradan eve fizyoterpist getirecekseniz ki ben öyle anladım isterseniz duyu bütünleme eğitimi almış olmasına da dikkat edin.
Rapor çıkartan anneler sizin raporlarda oran ne kadar. Bize 80 yazdılar çok yüksek bir oran geliyor bana.
mavilethe çocuk nöroloğu mu dedi size 18 aya kadar kesin sonuç vermez mr deye. Bende öyle okudum bir yerlerde 18 aya kadar bebeğin beyni çok hızla gelişiyor ve çok elastik olduğundan ftr ile hasarlı bölge varsa dahi onları devre dışı bırakımak mümkünmüş, orayı yok sayıyormuş beyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?