bahar bana msn veya facebook adresini yada telini gönderebilirmisin seninle uzuun uzun konuşmak istiyorum çocuklarımızın gelişimi aynı gibiselamlar arkadaşlar
biz dün istanbula gittik hürriyet yılmaz hocaya.çok memnun kaldık.çok ciddi bir şekilde ele aldı çocuğu ,muayaene edipi teknikerini çağırdı hızlıca çocuk üstünde sorunları anlatıp yapılması gerekenleri anlattı.iki taane içiçe dafo yapılacak,içindeki kısa ,üstüne giyilen uzun olacak.
oturmayı güçlendirmek için özel bir giysi varmış,sadece ingilterede bir firma dikiyormuş süper bir şey.çocuğun otururken meğilli olduğu bölgeler varsa oralara baskı yapılıyor giyside kendi kumaşı ve dikim usulü nedeniyle de çocuk ister istemez daha dik oturuyor ve daha dik ayakta duruyor.bize bnu istedi ama şu anda çok hızlı büyüme döneminde kısa süre sonra değiştrmek gerekir bunun da maliyeti yüksek dedi biraz daha bekleyip 3yaşta ona başlayalım dedi.800 dolar civarıymış.biz hiç önemli değil para desek hemen başlatmak isterdi ama öyle diyemedik maalesef çünkü 5-6 ay sonra yine değişecek.
korkulacak bir durumu yokama bu parmak ucu basma ve spastste şekil bozukluğu yapacak kesin,başlamış zaten şu anda yumuşak olduğu için anlaşılmıyor bıraksak ileride belli olacak dedi.önce bu ayakları yerine oturtucaz durması gerektiği gibi durmalarını sağlıycaz ve bu çocuğu acil yerçekiminden kurtarmamız lazım dedi.ne kadar ayakta dursa okadar iyi ayağa kaldırmamız lazım dedi,ben de oturmayı bile sevmediğini yatıp yuvarlandığını anlattım ağlayarak hala tutunup kalkamıyor bile 2yaşına geldi dedim bana deha çok erken normal çocuklarla kıyaslama dedi.yürüyebilecek mi dedim,yürüme potansiyeli çok yüksek dedi.çok çalışmanız lazım çok ciddi bir egzersiz çok ciddi bir cihaz takibi yapmamız lazım çok sık takip edicez dedi.ileride koluna de birşeyler takabilir.
1-2 hafta sonra tekrar gidicez dafolar provasız teslim edilemezmiş mecbur prova için gidicez ,sorun çıkarsa bütün gün düzeltecekler akşam teslim edicekler izmire dönebilmemiz için.çok yardımcı oldular her konuda Allah razı olsun.dafolar 1000tl ama malzemeler yurt dışından ve çok özenli yapılıyor.tüm şifa güzel Allahımdan...hepsi vesile...içimde yeni bir umut belirdi,sanki Allah yeni bir şifa kapısı açtı kızıma,hızlansın diye,sorunları düzelsin diye...çektiğim acının haddi hesabı yok.ama hep şükrediyorum ,ya daha kötü olsaydı diye...kızımın yüzü çok güzel,elleri...kaderi de güzel olsun Allahım...amin.
oradan çıkıp uçak saatini beklemek için biryerlere gitmemiz gerekiyordu.Fatihe gittik fatih camiinde çocuğu uyuturum dinlendiririm diye.Fatih camiiye çarpıldım resmen.o minarelerin heybeti beni çok etkiledi.avlusu,kapıları ...çok güzeldi.içeriye yerleştim kızımla.2rekat mescid namazı kılıp vakit namazı kıldım kızım yanımda boylu boyunca yatarken...o arada telefonum çalmaya başladı,bizim kız başladı anneee anneee baba arıyooo diye...sonra kuran okundu,kızım kucağımda uyudu...gözyaşlarım dualarla duruldu ta ki gece havaalanında aniden haykırarak ağlamaya başlayana kadar...
Allah hepimizin evladına tam şifalar versin,unuttursun bugünleri,selamet versin ...bize de sabretmeyi,şükretmeyi,hamdetmeyi nasip etsin...Amin...
selam...ecrının numarasını bılmıyorum guırmıyor artk sanırım oğlu daha ıyı zaten sıkıntısı cıddı degıldı sız nerdesınız ozele numaramı yazarım ıns[/
ben izmirdeyim..oğlumun sag ayakta spastite tespit edildi sizinle konusmak istiyorum..
selam...ecrının numarasını bılmıyorum guırmıyor artk sanırım oğlu daha ıyı zaten sıkıntısı cıddı degıldı sız nerdesınız ozele numaramı yazarım ıns
herkese cok selam...........havalar guzellesıyor cıkın gezdırın bebıslerı d vıtamını alsınlar ıns bozmaz artık hava..
evet inşallah bozulmaz hasret kaldılar yazık açık havaya.azıcık çıkarıyorduk arada parka falan ama yeterli değildi tabii,bi de hasta oluveriyorlar hemen.bizimki hasta şimdi gene.
ya bizim kız dışarıda kendisi gibi küçücük çocukları bile istemiyor yanına,hiç onlarla ilgisi yok hep böyle mi olacak yoksa,hiç oynamayacak mı başka çocuklarla...parkta sadece kaydıraktan kaysın,sallansın,yürüsün,balon oynasın...başka bir çocuk yanına yaklaştımı olmaz anne olmaz anne diyor,aman diyor...kaşlarını çatıp çocuğa bakıyor ters ters...zamanla insanlara alışır mı ki:)
saol el muallim bekliyorum..
herkese cok selam...........havalar guzellesıyor cıkın gezdırın bebıslerı d vıtamını alsınlar ıns bozmaz artık hava..
Kurucu, Uzman Fizyoterapist
2 bahar ben senin gittiğin yerden bahsettim bizim fizyoterapiste bana istanbulda sadece bu yer ve kişi var dedi özel elbise dikmindende bahsettim...bu yeri söyledi duyu bütünlemeden bahsettim ve antalyada bi merkezden bahsetti bende youtube incelemiştim adını bilmiyorum nette yazıncada çıkıyo canlı köpeklerle çalışıyolar....belki yardımcı olur.....gönderdiğim yer oğlum içinde en iyi yermiş duyu bütüleme terpisi için....
2 bahar ablan için çok geçmiş olsun....,inşallah sonuçlar iyi çıkar ...
aymen balıkçı en iyisi dedi bizim fizzyoterapist kendisine güveniyorum ben bilinçli bir bayan biz bursadayız canım.....bizde duyu büt. çalışıyoruz sözde ama ne metodlar var dediğin gibi mataryel bile yok benim gittiğim yerde düzgün aslında ne kadar çok önemli dimi ama....
hakkımızda hayırlısı olsun ..insan çok bunalıyor..kimsede anlamıyor...ben istanbula gidicem nasip olursa bu yaz oğlum için beyin cerrahına mehmet özek acıbadem bakırköyde çocuk doktorumuz birda o görsün demişti...ben kendisini oğlumun ameliyatından sonra internetten buldum ....
2 bahar,
İnşallah , ablan için hayırlı haber alırsınız.Geçmiş olsun .
Morallarimizi bozmayalım lütfen.Şu sıralar bizim de ara ara moralimiz bozuluyor, üzülüyoruz ama Allah'ıma şükür sonra düzeliyor.
Hürriyet hocaya biz de gitmek istiyoruz ama şu sıralar oğlumun ameliyat durumu ortaya çıktı, bu yüzden gitmi işini ertelemek durumunda kalacağız.Oğlumun kasıklarında fıtık varmış, testisleri inmemiş.Hem bu operasyonlar yapılıp hem de sünnet yapılması gerekiyormuş.İzmir'de bildiğiniz iyi bir çocuk cerrahı var mı arakadaşlar?Oğlumun Mayıs ayı içinde ameliyat olması gerekiyor.
Oğlum şu sıralar bağımsız olarak ayağa kalkma çabaları içinde, kalktı kalkacak gibi, inşallah yakında güzel haberlerini veririm.
Ayrıntılı olarak yazacağım ama şimdi zamanım kısıtlı.Hepiniz kendinize ve yavrularınıza çok iyi bakın.Allah yardımcımız olacak.
herkese selam.bilgisayar bozuktu gelemedim bayadır.
yanıltmaz....
bizde yattığımız yerden kalkmaya başladık çok şükür...sağ elininde destekliyor...1 haftada 10 kere olmadı ama kalkarken videosu var fizyoterapistine göstereceğim...gözü için hala göz doktoruna gitme fırsatımız olmadı çocuklardan ama sanki düzeldi olmuyo artık inşallah geçici birşeydir.....2 kelime birleştirmeye başladık normLDE 2 yaşmış...kızın var cuma günü pedegog kontrolü hala yürümüyo yürümezse çocuk nörol. sevk edicem demişti bana göre beyinle alakalı bişey değil sadece tembel kasları erken doğumda var...yavaş gelişiyor...tırmanıyo zaten çok iyi sıralıyo tay tay durmak istemiyor direk koşacak....biz hala ayakkabı alamadık ikisinede oğlumun içe basması var fizy. ortopedik bot kullanmasını istemiyor bundan önceki merkez yaptırtmıştı tam 150 tl duruyo ölece....bizim fizyoterapist normal yumuşak tabanlı ayakkabı al dedi bakalım.....inşallah cuma günü çıkarız çocuklarla.....evden dışarıda çıkmıyorum çok canım sıkılıyo hep çocuklarla değişikliğe ihtiyacım varki önceden okadar çok sosyaldim...şimdi asosyal oldum alışık değilim bu durumaa.........
herkes iyidir umarım.
dün bizim nöroloji kontrolü vardı.iyi geçti şükür.dr beğendi.spastisite artmamış.bu yaz sonu sehpaya tutunup sıralamsını bekliyorum seneye bu zamanlar da bağımsız birkaç adım ,2014 sonu da yani 1buçuk sene sonra yürümesini bekliyorum bu gidişle dedi dr.ELHAMDÜLİLLAH....umarım Allah yanıltmaz doğru çıkarır.
daha tutunup kalkamıyor korkuyorum dedim daha erken korkma yavaş yavaş hepsini yapacak dedi.inşallah...
baya sürünmeye başladık artık,yavaş yavaş sürünmeyi ilerletiyor...
zihinsel de beğendi,hiçbir sorun olmayacağını düşünüyorum dedi.zamirleri karıştırıyor bizim kız,dedesi benim odaya gidelim diyor o da tamam benim odaya gidelim diyor,senin odaya demesi gerekirken,bu durum üzüyordu beni ama normalmiş zamirleri karıştırmak bu yaşta.
bırakmıyor beni saçlarımı yoldu yazarım gene...
hayırlı haberler inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?