• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Konuyla biraz alakasız olacak ama sanırım istanbul da yaşıyorsunuz Bana gittiğiniz nörolog fizik dr u veya fizyoterapist hakkında billgi verebilirmisiniz teşekkürler.

evet anadolu yakası sen nerdesın...goztepede yenı dogus fızık merkezıne gıdıyorum ınternetten de bakarsan bulusrsun cok ılgılı tek kelımeyle kızım allahın ıznıyle orda dengede durup yurudu...norolog olarajkumranıye erdeme hastanesıne gıttım cok ıhtıyac olmadı artık gerek yok cunku zıhınsel sıkıntımız yok ...sımdı otuz saatlık rapor aldım oınuda avıcennaya vercem ordadana ıkı gun alırız ıns ..herkese kolaylıklar dılerım

Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır yazdıklarınız takip edemedim, bugun zorladım ve fırsat yaratarak okuyamadıklarımı elimden geldiğince okudum.Aramıza yeni arkadaslar katılmış, öncelikle onlara "Geçmiş olsun, Allah acil şifa versin," diyorum.
İşten fırsatım olmuyor, gündüz işteyim eve gelince de vaktimi oğlumla geçirmek istiyorum, sonuçta çocuklarımız özel çocuklar ve sürekli ilgi istiyorlar.
Biz 22 aylık olmak üzereyiz, düzeltilmiş olarak da 20 aylığız.En son yazımda emeklemeye ve sıralamaya başladığımızı yazmıştım.Bu süre içinde afo yaptırdık ve kullanmaya başladık ancak afoya koyulması gereken bir şeyi koymamışlar, şimdi rapor alıp tekrar yaptırmak zorunda kalacağız.
Afoyu içe ve dışa doğru basmasını engellemek için yaptırdık, fizyoterapistimiz öyle söyledi.Kullanmazsak ilerde ameliyat olmasi gerekebilir demişti.Afo çok terletiyor, sık sık çoraplarını değiştiriyoruz hasta olmasın diye.Oğlum ellerinden tutunca yürüyor, yürümeyi çok seviyor hatta daha çok koşuyor ve yüzündeki mutluluğu görmelisiniz, bağımsız koştuğu zaman o mutluluğun katlanarak artacağını düşünmek çok güzel.İnşallah o günleri de göreceğiz.
Bağımsız olarak çok kısa süreliğine birkaç saniye durabiliyor sonra pat devriliyor.Şükür bunların hepsi için Allah'ıma şükrediyorum.Sonuçta neler neler yaşadık, Allah'ın izniyle herşeyi atlatacağız inşallah.
Oğluma evde hareket yaptırmak çok zor oluyor, birisi oyalamadıkça yaptırmıyor, ağlıyor, dönüyor, kalkmak istiyor.Yani hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz.
Fizyoterapistimiz oğlumun gelişimini olumlu değerlendiriyor.Umduğundan daha önce emeklediğini ve sıraladığını söyledi.Bunları duymak çok mutluluk verici.Bakalım yürüdüğü zamanları da görsek hayırlısıyla...
Birkaç gün önce hastalandı, ya üşüttü ya da mikrop kaptı bilemiyorum, kustu, şu sıralar hiç birşey yemiyor zaten zorla birkaç lokma yiyordu.Çok üzülüyorum, ama çıkış yolu bulamıyorum.Allah'ım şu günleri bir atlatsak...
Oğlumda rop görülmemişti ancak belli bir yaştan sonra gözünde kayma başladı.1 yaşında gözlük verildi ancak bizimki hiç kullanmıyor, daha gözlüğü görür görmez kıyameti koparıyor, çizgi filmle falan avutmaya çalışıyoruz ancak nafile.
Bahar sen gözlük kullanma işini nasıl başardın, bravo doğrusu.
Biz fizyoterapistimizden çok memnunduk ancak kendisi kurumla anlaşamamış ve istifa etmiş, şimdi ne yapacağız bilmiyorum.Canım bir taraftan ona da sıkılıyor.
Bazen ben de sıkılıyorum sizler gibi, zaten yaşamayan anlamıyor.İş yerinde herkes beni mutlu, neşeli biri olarak görüyor halbuki içimde fırtınalar kopuyor.Bazı geceler oglumu sallarken dusuncelere dalıyorum, kendimi tutamayıp hüngür hüngür ağlıyorum.Yasadıklarımı bir Allah bir de ben biliyorum.Ama biliyorum biz seçilmiş anneleriz, ve herşeye rağmen çok şanslıyız, bizim çocuklarımız çok özeller.Biz her günümüzü yavrularımızla birlikte yeni mucizeler yaşayarak geçireceğiz ve her küçük şeyde bile dünyalar kadar mutlu olacağız.
Güzel haberlerinizi bekliyorum.Allah yardımcımız olsun.

Son düzenleme:
bizde de durum hala belirsiz. bebeğim henüz iki buçuk aylık ve daha uzun bi süre ne olduğunu anlayamayacağız sanırım ama iki gün önce güzel bi gelişme oldu. yüz üstü bırakmıştım sırt üstüne döndü. çok sevindim. başını da erken tutmuştu. ama hep bir çelişki içindeyim; ayak tabanı bi dirençle karşılaşınnca titriyor. her zaman olmuyor ama yok olmuyor da. hatta bugün ayak tabanına bir dokundum 40 atım kadar titredi. :(

mavilethe ,
Dönmesi güzel bir gelişme.Maşallah, Allah güç, kuvvet versin yavruna.
Bir aralar benim oğlumda da titremeler vardı, doktorumuz önemli olmadığını zamanla geçeceğini söylüyordu.Zamanla geçti, şimdi çok nadir oluyor.İnşallah sizinki de geçer.
Biz de dün ateşlendik, ateş 39'a yaklaştı, çok korktuk, ne zor anne-baba olmak-Allah tüm anne-babalara kuvvet versin.Yavrum çok halsiz, sosyalleşsin diye misafirliğe gitmiştik, hemen mikrop kaptı.Bir yandan enfeksiyon açısından dikkat ediyoruz bir yandan da sosyalleşsin istiyoruz ama ne zaman misafirliğe gitsek bir hastalık atlatıyoruz.Ne yapacağımızı bilemiyoruz.
Bu arada , bizim dil gelişiminde bir gelişme yok henüz inşallah olumlu gelişmeler olur da sizlerle paylaşırım.Sizler paylaştıkça, imreniyorum, benim oğlum da "anne", "baba" dese.Ah Allah'ım o günler bir gelse.
Oğlum adı çağrılınca hâlâ bakmıyor, Temmuza kadar süremiz var, bakalım.
Yavrularınıza iyi bakın.Allah yardımcımız olsun.

herkese merhabalar...herkes iyidir umarım.
noname bayadır yazamadım sana,gördüm yazını ama...çok yoğunum bu ara,bazen böyle yoğunluk artıyor.
çok geçmiş olsun hastalanmışsınız Allah acil şifalar versin,şükür ki zararsız atlatmışsınız,biz de hastalandık geçenlerde,38.6yı gördük ateşte kaç gece uyumadım nöbet tuttum başında,hamdolsun duş ,ilaç derken zararsız ziyansız atlattık.bu soğuk havalar sık enfeksiyon dolaşırmış havada,kapmışız işte bu kışın 2.hastalığıydı bitti ama hala hırıltı var bunu geçiremiyoruz.havalar ısınınca geçicekmiş inşallah dra göre.bu iştah meselesinde immuzinc diye bir vitamin şurubu var,bitkisel,denediniz mi hiç?bizde işe yaradı sanırım.içindeki çinko tat alma duyusunu artıyormuş hemşire bir arkadaş tavsiye etmişti çocuğunda çok işe yaramış.bir dene istersen.hem bağışıklık artıyor kışın özellikle drlar veriyor hastalanmasınlar diye.bizim gözlüğe alışmamız tam 10 ay aldı.11.ayın sonunda alıştı.hala canı istese fırlatıp atıyor ya da çıkarıp yalayıp tekrar takıyor:9:ben sonunda inada bindirdim de kazandım galiba.o çıkarttı,ben taktım hiç pes etmedim dayandım,çünkü dr son kontrolde sağ göz kaymasını ilerlemiş buldu çok korktum sinir geldi bu sefer ben kazanıcam küçük hanım bunu bil dedim.bizim bir de kapatma tedavimiz var o daha da zor kağıdı yolup onun da tadına bakıyor.sizin motor hareketler çok iyi gidiyor maşallah.sıralaması tek başınaysa hele çok güzel .çabuk atlatacak inşallah.dil gelişimi de Allah büyük ,olacak inşallah,daha vakit de var .bana 3yaşına kadar yolu var demişti çocuk gelişim uzmanı,beyinde dil gelişimi en son oluşanmış.gülüş vs algısal faliyetler vardı hatırladığım kadarıyla onlar da çok önemli.Allah tez vakitte yüzünüzü güldürsün...
çok zor bazen evet hele geceler...Allah imtihanlarımızı kazanıp selamete çıkmayı nasip etsin.Hakkı ve sabrı tavsiye edip yaşayanlardan eylesin.Amin.

Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır yazdıklarınız takip edemedim, bugun zorladım ve fırsat yaratarak okuyamadıklarımı elimden geldiğince okudum.Aramıza yeni arkadaslar katılmış, öncelikle onlara "Geçmiş olsun, Allah acil şifa versin," diyorum.
İşten fırsatım olmuyor, gündüz işteyim eve gelince de vaktimi oğlumla geçirmek istiyorum, sonuçta çocuklarımız özel çocuklar ve sürekli ilgi istiyorlar.
Biz 22 aylık olmak üzereyiz, düzeltilmiş olarak da 20 aylığız.En son yazımda emeklemeye ve sıralamaya başladığımızı yazmıştım.Bu süre içinde afo yaptırdık ve kullanmaya başladık ancak afoya koyulması gereken bir şeyi koymamışlar, şimdi rapor alıp tekrar yaptırmak zorunda kalacağız.
Afoyu içe ve dışa doğru basmasını engellemek için yaptırdık, fizyoterapistimiz öyle söyledi.Kullanmazsak ilerde ameliyat olmasi gerekebilir demişti.Afo çok terletiyor, sık sık çoraplarını değiştiriyoruz hasta olmasın diye.Oğlum ellerinden tutunca yürüyor, yürümeyi çok seviyor hatta daha çok koşuyor ve yüzündeki mutluluğu görmelisiniz, bağımsız koştuğu zaman o mutluluğun katlanarak artacağını düşünmek çok güzel.İnşallah o günleri de göreceğiz.
Bağımsız olarak çok kısa süreliğine birkaç saniye durabiliyor sonra pat devriliyor.Şükür bunların hepsi için Allah'ıma şükrediyorum.Sonuçta neler neler yaşadık, Allah'ın izniyle herşeyi atlatacağız inşallah.
Oğluma evde hareket yaptırmak çok zor oluyor, birisi oyalamadıkça yaptırmıyor, ağlıyor, dönüyor, kalkmak istiyor.Yani hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz.
Fizyoterapistimiz oğlumun gelişimini olumlu değerlendiriyor.Umduğundan daha önce emeklediğini ve sıraladığını söyledi.Bunları duymak çok mutluluk verici.Bakalım yürüdüğü zamanları da görsek hayırlısıyla...
Birkaç gün önce hastalandı, ya üşüttü ya da mikrop kaptı bilemiyorum, kustu, şu sıralar hiç birşey yemiyor zaten zorla birkaç lokma yiyordu.Çok üzülüyorum, ama çıkış yolu bulamıyorum.Allah'ım şu günleri bir atlatsak...
Oğlumda rop görülmemişti ancak belli bir yaştan sonra gözünde kayma başladı.1 yaşında gözlük verildi ancak bizimki hiç kullanmıyor, daha gözlüğü görür görmez kıyameti koparıyor, çizgi filmle falan avutmaya çalışıyoruz ancak nafile.
Bahar sen gözlük kullanma işini nasıl başardın, bravo doğrusu.
Biz fizyoterapistimizden çok memnunduk ancak kendisi kurumla anlaşamamış ve istifa etmiş, şimdi ne yapacağız bilmiyorum.Canım bir taraftan ona da sıkılıyor.
Bazen ben de sıkılıyorum sizler gibi, zaten yaşamayan anlamıyor.İş yerinde herkes beni mutlu, neşeli biri olarak görüyor halbuki içimde fırtınalar kopuyor.Bazı geceler oglumu sallarken dusuncelere dalıyorum, kendimi tutamayıp hüngür hüngür ağlıyorum.Yasadıklarımı bir Allah bir de ben biliyorum.Ama biliyorum biz seçilmiş anneleriz, ve herşeye rağmen çok şanslıyız, bizim çocuklarımız çok özeller.Biz her günümüzü yavrularımızla birlikte yeni mucizeler yaşayarak geçireceğiz ve her küçük şeyde bile dünyalar kadar mutlu olacağız.
Güzel haberlerinizi bekliyorum.Allah yardımcımız olsun.

cnm öylesine gezinirken yazını okudum inanki çok duygulandım..allah tez zamanda yavruna şifa verir inş..çok zor yaşadıkların allah kimseyi evladıyla sınamasın..

selam herkese noname cok gecmıs olsun mavlette daha cok kucuk kuzun ıns gelısmelerı ıyı olur baharcım cok gecmıs olsun ..benımkılerde cok hasta oldu bu kıs yuvaya baslayalı ıkı ay oldu ama hep hastayız ..bagısıklık ıcın ımmmuzzınc bızde kullanıyoruz artı balıkyagı artı vıtamın destegı....bakalım hayırlısı....dılanın otuz seanslık raporu ıle avıcennaya gıttık bugun cok agladı ıstemedı electıtıc verdıler yıne kaslara guclensın dıye acı verıyor tan-bı onuda ıstemedı....yenı dafolar hala ele gecmedı beklıyoruz....cok selam guzel duaların ıcın cok tesekkurler ...ınsan dua olmasa yasayamaz zaten ..sabır ıse bıze cok daha fazla gerekıyor sanırım

ha bıde gozlıuk konusunda kararlı olman guzel benım elada takıyor ılk baslarda asla ıstemedı attı ben taktım o attı ama resım ve yazı gıbı kıtaplar elıne alalı ozellıle bu son uç ay kalkarkalkmaz kendı arıyor anne gozlumm nerde dıye alısınca sanıye gecmıyo gozluksuz....daha ıyı goruyom dıyo....konusmaları takmayın gercekten benımkılerde ıkı bucuktan sonra acıldılar uç yas sonrasında ıse ıyıce baslaıalr dokulmeye atık yert konusun dıye krıze bıle gırmıstım aglamaları delı ettı benı ....sımdı herseyı tekrar edıyo anlatıyolar ama ılk bıbucuk yıl ozellıkle bı ıkı kelıme uç kelıme vardı

2bahar,
Çok sağ ol, güzel duaların ve dileklerin için.Amin.Bu arada, size de çok geçmiş olsun,oğlumun da boğazında hırıltı var, az da öksürük başladı.Annem oğluma her gün sarımsakla soğanı ezip içine bal karıştırıp içiriyordu, o zaman hiç hasta olmuyordu.Birkaç gün vermeyince hastalık başladı.Doktorumuza söylemiştik, doğal antibiyotik, verebilirsiniz demişti.Şimdi yine her gün veriyoruz.Ben de 2 günlüğüne rapor aldım, oğlumun yanındayım, arada ılık duş aldırıyoruz, ateş tamamen geçmiş değil.
Dediğin vitamin şurubuna bir bakayım, oğlum gün boyu o kadar fazla ilaç içiyor ki, ağzını açtırmak mümkün olmuyor yavrumun.Doğduğundan beri, ağzına birşeyler koyuluyor sanuçta, o da bıktı haliyle.Hep zorladığımız için de sinirli bir çocuk oldu çıktı.
Bu şurubu belirli aralıklarla mı vermeliyiz? Ne kadar süre veriyorsunuz?İştahı yerine gelince ilacı kesiyor muyuz?
Gözlük konusunda aslında biz ihmalkar davranıyoruz, hem eşim hem ben, bu konuda kendimi yetersiz görüyorum.Oğlumun yemek yemesi, hareketleri derken harap bitap düşüyoruz, ama sonuçta sizler de benzer şeyleri yaşıyorsunuz, ama sizler dirayetli davranıp başarıya ulaşmışsınız.Bravo sizlere.
Evet oğlum, bağımsız olarak sıralayabiliyor yalnız son günlerde hastalandığından beri, yürümek istemiyor , hemen oturuveriyor, halsiz olduğundandır inşallah.
Senin dil gelişimiyle ilgili söylediklerin içimi rahatlatıyor, inşallah biz de zamanı gelince konuşuruz.Aslında algılaması güzel, iletişimi iyi, sadece sözsel olarak bir ifade yok.Bakalım, o da olacak inşallah.
Allah'ım güzel haberlerimizi birbirimizle paylaşmamızı nasip eder inşallah.Yavrularınıza iyi bakın.

elfin0207,el-muallim,
Allah razı olsun, çok sağ olun.Allah'ım tüm yavrulara şifa verir inşallah.

Son düzenleme:
arkadaşlargeçen hafta oğlumu göz kontrolüne götürmüştük şaşılığı var bize gözünden botox yapacaz dediler. görme problemi yok sadece şaşılık var içe kayıyo 3 ay önce amaliyat demişlerdi ama öksürüğü olduğu için ertelediler şimdide botoks diyolar ne yapacağımı şaşırdım ya siz duydunuz mu hiç böyle bişey

beram,
Çok geçmiş olsun.Böyle birşey duymamıştım.Oğlumun gözünde de kayma var, bize doktor kapama işlemi verdi.

kızlar selam biz yine oğlumla hastanedeyiz kusmaya başladı 1 hafta evde doktorla telefonlaştık en son kontrole çağırdı ateş çıktı orta kulak intihabı şimdide kanda enfeksiyon yükseliyo neden olduğunu bulmaya çalışıyolar şantlı old. iiçin belden sıvı bile aldılar hamdolsun şimdilik bişey çıkmadı şuanda hast. yiz ateş düşmeye çalışıyo yükseliyo şantlı olunca daha bi dikkat ediyo doktorumuz sağolsun..........

kızlar selam biz yine oğlumla hastanedeyiz kusmaya başladı 1 hafta evde doktorla telefonlaştık en son kontrole çağırdı ateş çıktı orta kulak intihabı şimdide kanda enfeksiyon yükseliyo neden olduğunu bulmaya çalışıyolar şantlı old. iiçin belden sıvı bile aldılar hamdolsun şimdilik bişey çıkmadı şuanda hast. yiz ateş düşmeye çalışıyo yükseliyo şantlı olunca daha bi dikkat ediyo doktorumuz sağolsun..........

çok geçmiş olsun moontorrent çok üzüldüm.Allahım şifalar versin.şu anda durum nasıl acaba,bulabildiler mi sebebi?yeğenimde de geçenlerde aynısı oldu,kanda yüksek enfeksiyon,kusma ,ateş 1-2 gece yatıp çıktılar,ağır antibiyotik,serum falan hemen etkiliyor inşallah.umarım basittir ve kolayca geçer.kızına kim bakıyor var mı ailen yakınında?

Son düzenleme:
arkadaşlargeçen hafta oğlumu göz kontrolüne götürmüştük şaşılığı var bize gözünden botox yapacaz dediler. görme problemi yok sadece şaşılık var içe kayıyo 3 ay önce amaliyat demişlerdi ama öksürüğü olduğu için ertelediler şimdide botoks diyolar ne yapacağımı şaşırdım ya siz duydunuz mu hiç böyle bişey

beram bizde de şaşılk ve hipermetrop var,gözlük ve kapatma tedavisinin sonuçlarına göre ameliyat düşünülecek,sanırım 5 yaş civarı.çünkü hipermetrop azalıp görme düzeldikçe şaşılık da azalabilirmiş.bunu bekli,yorum dedi dr.şaşılık kolay onu şimdi de düzeltiriz ama önemli olan o gözün görme gücünü yükseltmek bu da kapatmayla olur diyor.
istersen güvenilirliği çok yüksek olan başka bir doktora daha götürün.ama botks ameliyat olması gerektiği gerçekten doğruysa çok kolay operasyonlarmış ve gözün yanından yapılıyormuş kaslara,biliyorsundur ,korkma inşallahşifa bulursunuz.

ALLAH razı olsun canım sebebini bulamadılar hala ateş düşürücülere rağmen etkisi geçince çıkıyo perşembeden beri hast.deyiz ateşsiz 48 saat istiyo doktorumuz oda herşey negatif olunca tedavide zorlaşıyo diyo sebebini bulamadıktan sonra can sıkıcı bi durum....normal çocuk olsa tamamda canım bizde şant var sonuçta beyinde yabancı bir cisim ilk önce onu eliyo doktorumuz şant olmasa bukadar tedirgin olmayacağız şimdi uyuyo şunada ateşte yükselme yok çok şükür...sabah 06 30 da verdiler ateş düşürücü bakalım inşallah çıkmaz kızıma kayınvalide bakıyo zaten biz aynı binada oturuyoruz o 1.katta ben 3.katta o ayrıyetten eltimin oğluna bakıyo gece gündüz eltimde 2.katta oturuyo pek anne babayı bilmez kayınvalide büyüttü normlade kendi annem geliyodu ama bundan önce hast. yattığımızda annemle kayınv. tartıştı çok kötü bi durum ama napalım anneme gidemiyorum onlarda ggelemiyo bizim ailevi problem çok anlayacağın kayınv faktörü sağolsun...çokmkarışıyo ayrı olmamıza rağmen ....fizik tedaviye gittiğimdede kızı ona bırakıyorum eşim olmadığında....sen nasılsın.....
çok geçmiş olsun moontorrent çok üzüldüm.Allahım şifalar versin.şu anda durum nasıl acaba,bulabildiler mi sebebi?yeğenimde de geçenlerde aynısı oldu,kanda yüksek enfeksiyon,kusma ,ateş 1-2 gece yatıp çıktılar,ağır antibiyotik,serum falan hemen etkiliyor inşallah.umarım basittir ve kolayca geçer.kızına kim bakıyor var mı ailen yakınında?

ALLAH razı olsun canım sebebini bulamadılar hala ateş düşürücülere rağmen etkisi geçince çıkıyo perşembeden beri hast.deyiz ateşsiz 48 saat istiyo doktorumuz oda herşey negatif olunca tedavide zorlaşıyo diyo sebebini bulamadıktan sonra can sıkıcı bi durum....normal çocuk olsa tamamda canım bizde şant var sonuçta beyinde yabancı bir cisim ilk önce onu eliyo doktorumuz şant olmasa bukadar tedirgin olmayacağız şimdi uyuyo şunada ateşte yükselme yok çok şükür...sabah 06 30 da verdiler ateş düşürücü bakalım inşallah çıkmaz kızıma kayınvalide bakıyo zaten biz aynı binada oturuyoruz o 1.katta ben 3.katta o ayrıyetten eltimin oğluna bakıyo gece gündüz eltimde 2.katta oturuyo pek anne babayı bilmez kayınvalide büyüttü normlade kendi annem geliyodu ama bundan önce hast. yattığımızda annemle kayınv. tartıştı çok kötü bi durum ama napalım anneme gidemiyorum onlarda ggelemiyo bizim ailevi problem çok anlayacağın kayınv faktörü sağolsun...çokmkarışıyo ayrı olmamıza rağmen ....fizik tedaviye gittiğimdede kızı ona bırakıyorum eşim olmadığında....sen nasılsın.....

inşallah çıkmamıştır hala baya geçmiş 6dan bu yana.şanttan değilmiş galiba çok şükür.ne zor Allah yardımcınız olsun,tez vakitte şifa versin de çıkın hastaneden inşallah.biz de dua edelim oğlumuza...
aile problemleri de zor vallahi,imtihan işte bunlar da.ben de kayınvalidemlerle görüşmüyorum ,evlenmeden önce eşimin annesiyle görüşmeyeceğimi söyleseler inanmazdım,bizde olmaz öyle küsüp barışmalar ama oldurttular işte.neyse sonra anlatırım bunları şimdi hastanede senin kafanı dağıtmayayım .ama annene neden gidemiyorsun bunu çok merak ettim ,üzüldüm yani...
bizim de istanbul 26marttaydı bu salı ,ama aradılar hocanın görevi çıkmış 3nisana ertelediler,yandı bizim biletler ama cezasını ödeyip erteleyebilecekmişiz sanırım ,eşim izin almıştı işten,ben hazırlık yapmıştım ,ne zor işler,Allah yardımcımız olsun hepimizin,hayırlar versin ...

maalesef çıktı ateşi canım sağol duaların için....

benim kayınvalide çok fena eşimde annesine inanıyor bana bile inanmıyor tartışamda annemle kayınv. dedikleri tutmuyor eşimi yalan yanlış doldurmuş oda götürmüyor anneme annemlerde gelemiyor çok beddua etmiş anneme kayınv. küfürlede evden kovmuş ozaman annem bendeydi kıza bende bakıyordu böle işte...ALLAH biliyo ama işte kayınv. yatacak yeri yok inan..sıkma canını istanbul için bundada vardır bir hayır değilmi....benim eşimlede problemlerim var benim yanımda değil benim işimde çok zor çocuklara bakma konusunda hakkını yiyemem bana yardımı ama işte....bütün problem benim....istemniyorum ayrıca eltimlede taaa evlenmeden önce knuşmuyorduk kendisinin kişiliği çok kötü zamanında kayınv benim düğün üstü hastaydı hiç yemek yemiyordu 99 kg den 1 ayda 62 kg ye düştü eltimde ona eve baktığı için kıymetli saygılı oluyor benim tek kelimemde eşime şikayet diz boyu amam eltimin yaptıklarında ağızlar açılmıyo maalesef haksızlık çok ....ALLAH SABIR VERSİN AMA DAYANCAK GİBİ DEĞİLİM...İNAN....
inşallah çıkmamıştır hala baya geçmiş 6dan bu yana.şanttan değilmiş galiba çok şükür.ne zor Allah yardımcınız olsun,tez vakitte şifa versin de çıkın hastaneden inşallah.biz de dua edelim oğlumuza...
aile problemleri de zor vallahi,imtihan işte bunlar da.ben de kayınvalidemlerle görüşmüyorum ,evlenmeden önce eşimin annesiyle görüşmeyeceğimi söyleseler inanmazdım,bizde olmaz öyle küsüp barışmalar ama oldurttular işte.neyse sonra anlatırım bunları şimdi hastanede senin kafanı dağıtmayayım .ama annene neden gidemiyorsun bunu çok merak ettim ,üzüldüm yani...
bizim de istanbul 26marttaydı bu salı ,ama aradılar hocanın görevi çıkmış 3nisana ertelediler,yandı bizim biletler ama cezasını ödeyip erteleyebilecekmişiz sanırım ,eşim izin almıştı işten,ben hazırlık yapmıştım ,ne zor işler,Allah yardımcımız olsun hepimizin,hayırlar versin ...

maalesef çıktı ateşi canım sağol duaların için....

benim kayınvalide çok fena eşimde annesine inanıyor bana bile inanmıyor tartışamda annemle kayınv. dedikleri tutmuyor eşimi yalan yanlış doldurmuş oda götürmüyor anneme annemlerde gelemiyor çok beddua etmiş anneme kayınv. küfürlede evden kovmuş ozaman annem bendeydi kıza bende bakıyordu böle işte...ALLAH biliyo ama işte kayınv. yatacak yeri yok inan..sıkma canını istanbul için bundada vardır bir hayır değilmi....benim eşimlede problemlerim var benim yanımda değil benim işimde çok zor çocuklara bakma konusunda hakkını yiyemem bana yardımı ama işte....bütün problem benim....istemniyorum ayrıca eltimlede taaa evlenmeden önce knuşmuyorduk kendisinin kişiliği çok kötü zamanında kayınv benim düğün üstü hastaydı hiç yemek yemiyordu 99 kg den 1 ayda 62 kg ye düştü eltimde ona eve baktığı için kıymetli saygılı oluyor benim tek kelimemde eşime şikayet diz boyu amam eltimin yaptıklarında ağızlar açılmıyo maalesef haksızlık çok ....ALLAH SABIR VERSİN AMA DAYANCAK GİBİ DEĞİLİM...İNAN....

Allah yardımcın olsun çok üzüldüm bu durumlara.annenle istediğin zaman görüşmek hakkın,eşine derdini anlatabilmek ve anlaşılmak hakkın ama bazen herşey çok özel bir çaba gerektiriyor,yoruluyorsun fazlasıyla ama umarım eşini yanında bulabilmen için en iyi metodları bulabilirsin.galiba umre planınız vardı orada yoğun bir duygusal birlikteliğiniz olur ve dualar da daha makbul olur inşallah seni daha iyi anlayıp çözüm üretmeye başlar.sen de kendine çok dikkat et daha çok gençsin ve minicik ikizlerin var hayatının en güzel yılları belki ,seni bezdirip bu yılları kaybettirmelerine izin verme sakın.siz eşinle bir ömür berabersiniz,sevginizi yaşat,hisset,hissettir,Allahın kurallarında birleşelim de böylece herkesin hakları korunur ve kimse incinmez de. hepsi geçecek ama olan sana olacak,kurallar belirle yavaş yavaş...eşini yavaşça yanına al o bile anlamasın...gerekirse bir psikologdan destek al ama gençliğini heba etme,ettirme.
oğlun nasıl oldu bu arada ?bir yandan aklın kızındadır şimdi.

Back