• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
sağol canım gerçekten çok zor vallahi umre zaten iptal oldu bundan önce oğlum yattığında çocuklara bakma konusunda eşimle anlaşamamıştık ben zaten gitmeyecektim eşim annesinin bakmasını istiyordu bende benim annemin ama kayınv. eltininde oğluna baktığı için sadece kızıma bakma yanlısıydı oğluma annem bakacakmış ama ayrı yerlerde bende onları ayırmak istemediğim için anlaşamadık ki eşim bile gidemezki bu durumda bizim çocuklar problemli benden iyi kimse bakamazki aklımız hep onlarda olcaktı bu yüzden çocuklar gitmeye karar verdik sonradan kısmet olursa bu gidişle maddi açıdan zor olacak 2 ayda 5 milyar para verdik hast.oğlum için ....zaten tek eşim çalışıyo ya...neyse

haklısın olan bana oluyor ben artık sağlıklı düşünemiyorumki eşimi kendime çekeyim.....eşim benim namaz kılmadığım için bu durumda old. söylüyor ama inan bahane değil kafam rahat değil kendimi veremiyorum ......psikologtan desteği bende istiyorum aması var.....
Allah yardımcın olsun çok üzüldüm bu durumlara.annenle istediğin zaman görüşmek hakkın,eşine derdini anlatabilmek ve anlaşılmak hakkın ama bazen herşey çok özel bir çaba gerektiriyor,yoruluyorsun fazlasıyla ama umarım eşini yanında bulabilmen için en iyi metodları bulabilirsin.galiba umre planınız vardı orada yoğun bir duygusal birlikteliğiniz olur ve dualar da daha makbul olur inşallah seni daha iyi anlayıp çözüm üretmeye başlar.sen de kendine çok dikkat et daha çok gençsin ve minicik ikizlerin var hayatının en güzel yılları belki ,seni bezdirip bu yılları kaybettirmelerine izin verme sakın.siz eşinle bir ömür berabersiniz,sevginizi yaşat,hisset,hissettir,Allahın kurallarında birleşelim de böylece herkesin hakları korunur ve kimse incinmez de. hepsi geçecek ama olan sana olacak,kurallar belirle yavaş yavaş...eşini yavaşça yanına al o bile anlamasın...gerekirse bir psikologdan destek al ama gençliğini heba etme,ettirme.
oğlun nasıl oldu bu arada ?bir yandan aklın kızındadır şimdi.

bahar 2 sana bazı sorularım olacak senin kızını cp nin hangi grubunda değerlendiriyorlar senin kızınında üst kısmında gevşeklik varmı yani gövdede bana fizyoterapistim oğlumun bacaklarında kasılma üst kısmındada gevşeklik olduğunu söyledi yani hem cp hem güçsüzlük var galiba. benimki 2 yaşını geçti hala tam anlamıyla oturamıyo. sana fizyoterpistler bi yaş verdimi yada nöroloji uzmanları şu zamanda oturur falan diye. ya çok yavaş ilerliyo benımki . şu üst kısmındaki güçsüzlük bi bitse herşeyi yapacakmış gibi geliyo ama işte rabbim bilir

bahar 2 sana bazı sorularım olacak senin kızını cp nin hangi grubunda değerlendiriyorlar senin kızınında üst kısmında gevşeklik varmı yani gövdede bana fizyoterapistim oğlumun bacaklarında kasılma üst kısmındada gevşeklik olduğunu söyledi yani hem cp hem güçsüzlük var galiba. benimki 2 yaşını geçti hala tam anlamıyla oturamıyo. sana fizyoterpistler bi yaş verdimi yada nöroloji uzmanları şu zamanda oturur falan diye. ya çok yavaş ilerliyo benımki . şu üst kısmındaki güçsüzlük bi bitse herşeyi yapacakmış gibi geliyo ama işte rabbim bilir

bizim nöroloji dipleji dedi nöroloji dru.ama biraz da sol kol ve elde var spastisite.
cpnin bir özelliği de gövde kaslarının da geç güçlenmesiymiş.çocuktan çocuğa değişmekle birlikte oturma da geç gelişiyormuş böylece.bizim de oturma çok geç gelişiyor.hala tek başına istediği pozisyonu alıp oturmıyor.ben bağdaş kurdurtuyorum desteksiz oturuyor ama sürekli değil eninde sonunda devriliyor,tekrar kalkamıyor hatta çabalamıyor bile başlıyor yuvarlanmaya...ben de kahroluyorum kendimi kendi kendime bir doktorla falan konuşurken buluyorum.yapabilecek mi doktor bey neden hala yapamıyor diye yanarak sorarken...
bize doktor teşhiste bulunduğu ilk gün şöyle demişti:yaşında oturacak,18-24ay arası sehpalara tutunup kalkmaya çalışacak,24.aydan sonra yürüyecek.bu en iyi tablo ilerisi olabilir korkmayın.demişti.6 ayda bir kendi gösterirmiş önemli değişiklikler.geçen sene bir misafirliğe gittiğimizde koltuğa oturtup bırakamazdım yanlar yığılıverirdi,korkardım acayip bir soru sorarlar mı ne derim diye,çünkü ben kimseye anlatmadım kızımın teşhisini.gecikçekmiş premature olduğu için dedim geçtim.artık koltuğa bırakabiliyorum bu kış hiç devrilmiyor hatta kıpırdama sakın geliyorum hemen deyip yanından ayrılıyorumkoltuktan da düşmüyor böylece.herkes onu ne kadar uslu diye beğeniyor oysa o yürüyemiyor...
yaa böyle işte içler acısı olmakla birlikte demekki gelişiyor,ilerliyor ama yavaş...çokyavaş...
ben nisan kontrolunde tekrar sorucam dra bu gecikmeler normal mi diye.
bir de nasipse 3nisanda fizik druna gidicez bakalım onlar ne diyecek yazarım buraya haber veririm.ablama telefonda drun sekreteri 2yaş olduğunu duyunca oturabiliyor mu diye sormuş ablam da hayır demiş o zaman dr hanım oturması için de birşeyler verir herhalde ona çünkü oturması baya gecikmiş demiş.
biz şimdilik bol mekik çektirelim karın kaslarına çok iyiymiş.yaptırmıyor da cimcime deli ediyor beni...

sağol canım gerçekten çok zor vallahi umre zaten iptal oldu bundan önce oğlum yattığında çocuklara bakma konusunda eşimle anlaşamamıştık ben zaten gitmeyecektim eşim annesinin bakmasını istiyordu bende benim annemin ama kayınv. eltininde oğluna baktığı için sadece kızıma bakma yanlısıydı oğluma annem bakacakmış ama ayrı yerlerde bende onları ayırmak istemediğim için anlaşamadık ki eşim bile gidemezki bu durumda bizim çocuklar problemli benden iyi kimse bakamazki aklımız hep onlarda olcaktı bu yüzden çocuklar gitmeye karar verdik sonradan kısmet olursa bu gidişle maddi açıdan zor olacak 2 ayda 5 milyar para verdik hast.oğlum için ....zaten tek eşim çalışıyo ya...neyse

haklısın olan bana oluyor ben artık sağlıklı düşünemiyorumki eşimi kendime çekeyim.....eşim benim namaz kılmadığım için bu durumda old. söylüyor ama inan bahane değil kafam rahat değil kendimi veremiyorum ......psikologtan desteği bende istiyorum aması var.....

ben arada pasiflora içiyorum dr verdi,az da olsa rahatlatıyor.umre için hayırlısı olsun napalım .kulun Allaha en yakın olduğu yer secdeymiş sen de öyle dua edersin,bir de inşirah suresi gönlünü rahatlatıyormuş insanın onu okuyalım.namaz çok önemli evet ,kim sabah namazını kılarsa Allah onu koruması altına alır diye geçiyor hadislerde.korunmayla başlanan ve devam eden bir gün mutlaka diğer türlüsünden farklı olur .ama herşeyi bir anda düzeltmek de 2 çocukla çok zor tabii.oğlun iyileşsin de inşallah Allah sıkıntlılarına da selamet versin.bizimkilere de inşallah ....

inşallah canım sağol msn adresin varmı sorcaktım hep gerçi benim devamlı açık olmuyor ama....
ben arada pasiflora içiyorum dr verdi,az da olsa rahatlatıyor.umre için hayırlısı olsun napalım .kulun Allaha en yakın olduğu yer secdeymiş sen de öyle dua edersin,bir de inşirah suresi gönlünü rahatlatıyormuş insanın onu okuyalım.namaz çok önemli evet ,kim sabah namazını kılarsa Allah onu koruması altına alır diye geçiyor hadislerde.korunmayla başlanan ve devam eden bir gün mutlaka diğer türlüsünden farklı olur .ama herşeyi bir anda düzeltmek de 2 çocukla çok zor tabii.oğlun iyileşsin de inşallah Allah sıkıntlılarına da selamet versin.bizimkilere de inşallah ....

selam ..bahar benımkıde dıblejık ...asla calısma ıstemıyor bu sıralar ...ama calısmak zorunda kopru hareketı cok onemlı karın kasları cok ıyı ama ınan dıger ıkı kızımdan daha ıyı kasları var dılanın...ama cok ınatcı oldu...rabbım kolaylık vrsın cumlesıne....bu bır ımtıhan kımsenın sucu dgıl ...sabredersek ıns basaranlardan oluruz..ama sabır cok zor tabı..

moontorrent,
Çok geçmiş olsun, bu aralar yavrularımız hep hasta oldu.İnşallah Allah acil şifa verir yavrularımıza.Bazen en yakınları bile anlamıyor insanı, yaşadıklarımız kolay şeyler değiller.Ben birçok şeyi içimde yaşıyorum, sadece Allah'ımla paylaşıyorum.Şu sıralar eşim de yoğun çalışıyor, Allahtan annem yanımda , oğluma annem bakıyor.Annem de olmasa çok zorlanırdım eminim.Annem neşeli, olumlu bir insandır.Bana çok destek oluyor.Zaten kimse insanın annesi gibi olmuyor.Allah yardımcın olsun.

2bahar,
Arada vakit buldukça bakıyorum ama mesajını şimdi gördüm canım.Oğlumun ateşi yükselmedi cuma gününden beri, çok şükür.Hırıltısı devam ediyor, iştahsızlığı da aynı.Sadece süt içiyor.Bir de azı dişleri şişmiş, patladı patlayacak, hepsi bir araya geldi.
Size danışmak istediğim bir şey var.Oğlum hasta olduğundan beri kafasının yan taraflarına vuruyor, çenesine vuruyor.Nette araştırdım, diş ve kulak ağrısından dolayı çocuklar kafalarına vurabilirlermiş.Bir de 2 yaşına kadar özellikle erkek çocuklar bu davranışı gösterirlermiş, inşallah geçici bir durumdur.Kafasına vurduğu zaman çok üzülüyoruz,sinirlenince de bu davranışı gösterdiğini gözlemledik.

ALLAH razı olsun canım çok şükür bu akşam taburcu oluyoruz crp 101 den 8 e düştü sabah çıktı sonuçlar ilaçları var onşarı alsında çıkıcaz inşallah.....

evet insanın kendi annesinin yanında olması çok güzel büyük nimet ama bunu çekemeyenler olunca üstüne eşinde yanıda olmayınca büyük dert vallahi....çok üzülüyorum bunu yapan benim kayınv. nasıl hesabını vericek bu kadar yalan ikiyüzlülük eşimide vırr vırr aklına hep bişeyler sokuyo...

işin ilginç yani yaşadıklarım zaten kimsenin umrunda değil görmezlikten geliniyo üstüne ben çocuklara baktığım halde sen zaten ne yapıyosun diye söylemesi yok mu???????bunu eşim söylüyor bana başkası değil hiç bişey yapmıyor oluyorum kim yapıyo onuda merak ediyorumya....
moontorrent,
Çok geçmiş olsun, bu aralar yavrularımız hep hasta oldu.İnşallah Allah acil şifa verir yavrularımıza.Bazen en yakınları bile anlamıyor insanı, yaşadıklarımız kolay şeyler değiller.Ben birçok şeyi içimde yaşıyorum, sadece Allah'ımla paylaşıyorum.Şu sıralar eşim de yoğun çalışıyor, Allahtan annem yanımda , oğluma annem bakıyor.Annem de olmasa çok zorlanırdım eminim.Annem neşeli, olumlu bir insandır.Bana çok destek oluyor.Zaten kimse insanın annesi gibi olmuyor.Allah yardımcın olsun.

2bahar,
Arada vakit buldukça bakıyorum ama mesajını şimdi gördüm canım.Oğlumun ateşi yükselmedi cuma gününden beri, çok şükür.Hırıltısı devam ediyor, iştahsızlığı da aynı.Sadece süt içiyor.Bir de azı dişleri şişmiş, patladı patlayacak, hepsi bir araya geldi.
Size danışmak istediğim bir şey var.Oğlum hasta olduğundan beri kafasının yan taraflarına vuruyor, çenesine vuruyor.Nette araştırdım, diş ve kulak ağrısından dolayı çocuklar kafalarına vurabilirlermiş.Bir de 2 yaşına kadar özellikle erkek çocuklar bu davranışı gösterirlermiş, inşallah geçici bir durumdur.Kafasına vurduğu zaman çok üzülüyoruz,sinirlenince de bu davranışı gösterdiğini gözlemledik.

noname benim oğlumdada orat kulak intihabı çıktı sol tarafına hiç yatamadı ve şaçlarını çekti durmadan ama kendine vurması kafasına falan 2 yaş sendromundan olabilir arkadaşımında kızı istediği bişey olmayınca yapıyomuş benimkilerde kızınca git diyo vuruyolar kim olursa olsun.....

noname,benimki de kızınca saçını çekiyor hızlıca.bize çocuk gelişim uzmanı bu durumda hiç ilgilenmeyin göz teması bile kurmayın dedi.ilgi çekip dediğini yaptırtmak için yapıyorlarmış ama hiç işe yaramadığını görünce vazgeçiyorlarmış ben de hep öyle yaptım bu tür davranışlarında,gerçekten vazgeçti.ama tabii diş,kulak gibi sorunlar varsa başka.o zaman o sorunları atlattığında zaten bırakır herhalde.bizim de ağzımızın içi patlak diş dolu huysuzluğu artıyor gerçekten Allah yardımcıları olsun zor vallahi,nasıl kaşınıyordur...

selam ..bahar benımkıde dıblejık ...asla calısma ıstemıyor bu sıralar ...ama calısmak zorunda kopru hareketı cok onemlı karın kasları cok ıyı ama ınan dıger ıkı kızımdan daha ıyı kasları var dılanın...ama cok ınatcı oldu...rabbım kolaylık vrsın cumlesıne....bu bır ımtıhan kımsenın sucu dgıl ...sabredersek ıns basaranlardan oluruz..ama sabır cok zor tabı..

amin elmuallim.sizin gittiğiniz yeni doğuşa baktım netten de çok beğendim gördüğüm kadarıyla çok büyük kapsamlı bir yer belli.istanbulda yaşasak ben de oraya gelirdim herhalde.napalım hayırlısı....iş daha çok bende bitiyor aslında,benim süper çalıştırmam lazım ama ne kadar zorlaştı yaa büyüdükçe...büyüdükçe halden anlar sanıyordum o beni yönetmeye çalışıyor tersine çok zor çok!
bu arada seninkiler ne zaman soru sormaya başladılar?neden,ne zaman gibi...benimki soru sormuyor hala,kafama takılmaya başladı da...

ALLAH razı olsun canım çok şükür bu akşam taburcu oluyoruz crp 101 den 8 e düştü sabah çıktı sonuçlar ilaçları var onşarı alsında çıkıcaz inşallah.....

evet insanın kendi annesinin yanında olması çok güzel büyük nimet ama bunu çekemeyenler olunca üstüne eşinde yanıda olmayınca büyük dert vallahi....çok üzülüyorum bunu yapan benim kayınv. nasıl hesabını vericek bu kadar yalan ikiyüzlülük eşimide vırr vırr aklına hep bişeyler sokuyo...

işin ilginç yani yaşadıklarım zaten kimsenin umrunda değil görmezlikten geliniyo üstüne ben çocuklara baktığım halde sen zaten ne yapıyosun diye söylemesi yok mu???????bunu eşim söylüyor bana başkası değil hiç bişey yapmıyor oluyorum kim yapıyo onuda merak ediyorumya....

Şükür iyi haberlerinizi aldık.Çok sevindim.Allah'ım hep sağlıklı günler nasip etsin, yavrularımıza.
İnşallah bu sıkıntılı günleri tez zamanda atlatırsın.Yaşanılan zorlukların ve verilen emeğin önemsenmemesi çok yaralayıcı olsa gerek.Allah emeklerini boşa çıkarmasın.Kendine ve yavruna çok iyi bak.Allah'ım sana sabır ve dayanma gücü versin.

moontorrent geçmiş olsun artık eve geldiniz herhalde.nasıl şimdi oğlun,iyileşti mi ?

amin elmuallim.sizin gittiğiniz yeni doğuşa baktım netten de çok beğendim gördüğüm kadarıyla çok büyük kapsamlı bir yer belli.istanbulda yaşasak ben de oraya gelirdim herhalde.napalım hayırlısı....iş daha çok bende bitiyor aslında,benim süper çalıştırmam lazım ama ne kadar zorlaştı yaa büyüdükçe...büyüdükçe halden anlar sanıyordum o beni yönetmeye çalışıyor tersine çok zor çok!
bu arada seninkiler ne zaman soru sormaya başladılar?neden,ne zaman gibi...benimki soru sormuyor hala,kafama takılmaya başladı da...

selam sagol canım...evet buyudukce zorlasıyor calıstırmak kararlı olmak gerek aglasda dınlemıyorum napalım onların ıyılıgı ıcın bunlar...soru sormaları benımkılerın de gec oldu ınan takma kafaya kelımeler ve sozcukler azda olsa varsa grısı gelıyor ıkı bucuktan sonra basladılar uç yasa yakın tam dıllendıler sımdı artk susun dıyorum...
herkese selam ..

çok sağol canım VALLAHİ KAÇ GÜNDÜR ALINTI İLE CEVAP YAZAMIYORUM KONUYA DA AYNI ŞEKİLDE hata veriyor okuyorum ama yazamıyorum uğraştım baya bu güne kısmet oldu çok şükür iyiyiz fizik tedaviye başladık dün oğlumun enfeksiyonun neden old. bulunamadı çok ilginç en iyi doktorlara gidiyoruz ama fizyoterapistimizde doktorunuzu değiştirin dedi ama zaten iyisi doktorumuzda çok üzüldü bu duruma çocukta bişeyler oluyo ve yakalayamıyorlar düzeliyo kusması da açıklanamamıştı tam kronik kabızlık dendi ama oğlum her yemekten sonra kakasını yapabiliyordu..en son kusmadan sonra sol gözde kayma meydana geldi kusunca kafa içi basıncı çok yükselliyor ve bu basınç belkide beyne zarar veriyor sonra kusma duruncada şantlı olduğu için şantta bir problem yok deniyor şant herkesi çok tedirgin ediyor karmaşık bir durum sol gözü fark ettim ben eşime söyledim zaten abartıyorumya herşeyi bunuda öle gördü ama arkadaşımda fark etti çocuk doktoruda onay verince kabul edildi bir şeklide doktorumuz nörolojik bir kayma değil diyor fizyoterpistimizde bunu çocuk nöroljisi söyleyebilir dedi bizim gittiğimiz ç.nörolojisinden farklı bi doktor önerdi...kayma her zaman olmuyor o yüzden anlaşılmıyor bakalım doktor listemiz zaten kabarıktı şimdi daha da kabardı vallahi hayırlısı olsun bakalım.......

sen nasılsın yazmamışın bayadır ?????
moontorrent geçmiş olsun artık eve geldiniz herhalde.nasıl şimdi oğlun,iyileşti mi ?

selamlar arkadaşlar
biz dün istanbula gittik hürriyet yılmaz hocaya.çok memnun kaldık.çok ciddi bir şekilde ele aldı çocuğu ,muayaene edipi teknikerini çağırdı hızlıca çocuk üstünde sorunları anlatıp yapılması gerekenleri anlattı.iki taane içiçe dafo yapılacak,içindeki kısa ,üstüne giyilen uzun olacak.
oturmayı güçlendirmek için özel bir giysi varmış,sadece ingilterede bir firma dikiyormuş süper bir şey.çocuğun otururken meğilli olduğu bölgeler varsa oralara baskı yapılıyor giyside kendi kumaşı ve dikim usulü nedeniyle de çocuk ister istemez daha dik oturuyor ve daha dik ayakta duruyor.bize bnu istedi ama şu anda çok hızlı büyüme döneminde kısa süre sonra değiştrmek gerekir bunun da maliyeti yüksek dedi biraz daha bekleyip 3yaşta ona başlayalım dedi.800 dolar civarıymış.biz hiç önemli değil para desek hemen başlatmak isterdi ama öyle diyemedik maalesef çünkü 5-6 ay sonra yine değişecek.
korkulacak bir durumu yokama bu parmak ucu basma ve spastste şekil bozukluğu yapacak kesin,başlamış zaten şu anda yumuşak olduğu için anlaşılmıyor bıraksak ileride belli olacak dedi.önce bu ayakları yerine oturtucaz durması gerektiği gibi durmalarını sağlıycaz ve bu çocuğu acil yerçekiminden kurtarmamız lazım dedi.ne kadar ayakta dursa okadar iyi ayağa kaldırmamız lazım dedi,ben de oturmayı bile sevmediğini yatıp yuvarlandığını anlattım ağlayarak hala tutunup kalkamıyor bile 2yaşına geldi dedim bana deha çok erken normal çocuklarla kıyaslama dedi.yürüyebilecek mi dedim,yürüme potansiyeli çok yüksek dedi.çok çalışmanız lazım çok ciddi bir egzersiz çok ciddi bir cihaz takibi yapmamız lazım çok sık takip edicez dedi.ileride koluna de birşeyler takabilir.
1-2 hafta sonra tekrar gidicez dafolar provasız teslim edilemezmiş mecbur prova için gidicez ,sorun çıkarsa bütün gün düzeltecekler akşam teslim edicekler izmire dönebilmemiz için.çok yardımcı oldular her konuda Allah razı olsun.dafolar 1000tl ama malzemeler yurt dışından ve çok özenli yapılıyor.tüm şifa güzel Allahımdan...hepsi vesile...içimde yeni bir umut belirdi,sanki Allah yeni bir şifa kapısı açtı kızıma,hızlansın diye,sorunları düzelsin diye...çektiğim acının haddi hesabı yok.ama hep şükrediyorum ,ya daha kötü olsaydı diye...kızımın yüzü çok güzel,elleri...kaderi de güzel olsun Allahım...amin.
oradan çıkıp uçak saatini beklemek için biryerlere gitmemiz gerekiyordu.Fatihe gittik fatih camiinde çocuğu uyuturum dinlendiririm diye.Fatih camiiye çarpıldım resmen.o minarelerin heybeti beni çok etkiledi.avlusu,kapıları ...çok güzeldi.içeriye yerleştim kızımla.2rekat mescid namazı kılıp vakit namazı kıldım kızım yanımda boylu boyunca yatarken...o arada telefonum çalmaya başladı,bizim kız başladı anneee anneee baba arıyooo diye...sonra kuran okundu,kızım kucağımda uyudu...gözyaşlarım dualarla duruldu ta ki gece havaalanında aniden haykırarak ağlamaya başlayana kadar...
Allah hepimizin evladına tam şifalar versin,unuttursun bugünleri,selamet versin ...bize de sabretmeyi,şükretmeyi,hamdetmeyi nasip etsin...Amin...

canım benim çok teşekkürler darısı başınıza inşallah ben inanıyorum herşey güzel olucak inşallah..şimdi şöyle söylim ilk gittiğimiz ortoped(uzman)spastisitesi var dedi ve fazla açıklama yapmadan direk çocuk nörolojiye yönlendirdi..nöroloji muayene etti onlar da çok fazla bişi sölemedi envai ceşit sorular havale geçirdi mi doğumda oksijensiz kaldı mı vs..benim gebelik şekerim vardı oğlum doğdunda da şekeri çok düşüktü hemen mama vermişlerdi 37 imiş şekeri en az 670 olması gerekirken..sonra fizik tedavi ve çocuk psikiyatriye yönledirdi noroloji bizi tabi takibi sürdü her 2 ayda bir..norolojinin fizik tedaviye yazdığı notta aşil kontraktürü ve yenidoğan hipoglisemi atağı yazıyodu..fizik tedavideki doktor muayeneden sonra fizyoterpistle konuşurken cp dedi çıktı işte o anda(burayı takip ediyodum ozamanlar az çok nasıl bi rahatsızlık olduğunu biliyodum)beynimden kaynar sular döküldü sanki eşime korkuyla baktığımı hatırlıyorum olamaz dimi diye çaresizce gözlerine baktım ve sonrasında gözyaşlarımı tutamamıştım..egzersizler verilmişti ozaman 1 ay kadar toparlayamadım kendimi sonra bu böyle olmaz dedim kendime toparlandım bidaki gidişimizde herşeyi açık açık sordum cp mi değil mi diye fizyoterapistimiz ne var ne yok diyebilirim demişti ozaman yani hafif var gibi demişti afoları yaptırmamızı istedi nekadar kullanıcak diye sorduğumda uzun bi süre dedi sonrasında başka bi aparat yaptırıcaz dedi sanırım dafoyu kastediyodu egzersizlere devam dedi ve 4 ay sonraya kontrol verdi..arasıra uğrardık yanına nörolojiye gittiğimizde gelişmeleri falan söylerdik son nöroloji kontrolünde dah yürüyemiyodu oğlum mr istesekmi acaba diye düşündü profersör sonra da isteyelim bakalım dedi 12 nisana gün verdiler..şubatta fizyoterpistimize gittik afoları çıkartmadan bikaç adım attırdı çıkardı ayaklarını muayene etti ayakta tuttu ve maşallah dedi naptınız siz bu çocuğa dedi bişeysi kalmamış dedi en geç haziranda yürür dedi afoları çıkartın bol bol çıplak ayak yürütün dedi ve bi aya kalmadı oğlum yürüdü..yani anlican canım cp mi değil mi bende hala anlamış değilim bakalım mr konusunda da ikilemdeyim yaptırsammı yaptırmasammı diye bide oğlumun baş çevresini biraz küçük bulmuşlardı eşim yaptıralım diyo içim rahatlar en azından diyo belki sadece yürüyemediği için istemedi diyor bakalım..daha konuşmuyo sadece anne baba diyo ama bana kalırsa algısı gayet iyi bakalım hayırlısı..öyle işte çok uzun yazdım ya kusura bakma..

benim bebegimde siznki gibi aynı yollardan geciyoruz ..size nasıl ulasabilirim?

selam...ecrının numarasını bılmıyorum guırmıyor artk sanırım oğlu daha ıyı zaten sıkıntısı cıddı degıldı sız nerdesınız ozele numaramı yazarım ıns

Back