yutma problemine üzüldüm canim cok zor olsa gerek,umarim büyüdükce düzelir...
evet nihal emre mümkünse biraz anlatabilirmisin nasil bisey bu emekleme sehpasi nerden aldiniz?ise yariyormu? merak ettim simdi hic görmedim belki bizede faydasi olur bu sehpanin...
tatlım dur hemen panik yapma...inşallah bişeyi yoktur bebişinin...
peki bebeğin dönebiliyor mu...
önüne uzattığın nesnelere uzanıyor mu
elini ağzına götürüyor mu
bunlar çok önemli cnm...
bazı çocuk geç oturur geç yürür tembeldir önemli değil...
ama şu dönemde dönemiyosa, elini uzatmıyosa nesnelere sen bi nöroloğa götür...
belki hiç bişey çıkmaz ama sizin içiniz rahat olur...
ir de aylık kontrollerinizde mutlaka doktorunuzla konuşun bu konuyu onun da fikrini alın...
umarım bebişin sasğlığı yerindedir...
güzel haberler bekliyorum cnm senden...
arkadaslar lütfen bana yardım edin oglum 10 aylık oturamıor sizi bebegim oturamıor adlı konu baslıgından buldum.bebegim herseye tepki verior mama baba anne dede dio ama oturmak istemio sürekli kendini yere atıo yatmak istio sizin tecrübleriniz var acaba bir hastalık mı size böle süphelerle mi dr gittiniz[/QUOTE
insallah bir seyi yoktur bebeginizin belkide mavi beyazin dedigi gibi tembel bebeklerdendir,bazi bebekler gec oturur gec yürür yinede bi nörologa götürmekte fayda var tabii...bende ayni süphelerle doktora götürmüstüm moral bozmak gibi olmasin simdi sana ama benim oglumda kasilmalarda vardi..en yakin zamanda cocuk nörologuna giderseniz o sizi yönlendirecektir belkide hic bir seyi yoktur hem kafandaki sorulardan kurtulmus olursun,insallah hayirli haberler alirsiniz...
,
merhaba tatlım...
ben senin için fizyoterapistimizle konuştum bu emekleme sehpa konusunu faydası olur denemekte yarar var demişti... ben de siz de deneyin...
google da emekleme sehpası yazınca çıkıyo... bi bak bakalım oralarda özel eğitim meteryalleri satan yerlerde var mı...
yutma problemine üzüldüm canim cok zor olsa gerek,umarim büyüdükce düzelir...
evet nihal emre mümkünse biraz anlatabilirmisin nasil bisey bu emekleme sehpasi nerden aldiniz?ise yariyormu? merak ettim simdi hic görmedim belki bizede faydasi olur bu sehpanin...
merhaba, benim 7 aylık ikiz kızlarım var, 30 haftalık doğım yaptım. İkisi de küvözdeyken beyin kanaması geçirdi, çok şükür ki biri sağlıklı, diğerinin kanaması ağır oldu, hasar bıraktı, şu anda kollarında ve bacaklarında kasılmaları var, ama kasılması sürekli değil, belli pozisyon ve hareketlerde oluyor. Yeme problemimiz yok, yarım dönme çabası içinde, ellerini ağzına götürüyor, nesnelere uzanmaya çalışıyor. Fizik tedaviye gidiyoruz. Ruhsal durumum berbat, çalkantılar yaşıyorum. Pozitif düşüncenin gücüne inanıyorum ama sürekli evrene negatif enerji yolluyorumne olur bana yardım edin, bebeklerinizin nasıl gelişme gösterdiğini yazar mısınız? Kızımın kasılmaları artacak mı, yürüyecek mi, kollarını nasıl kullanacak? sorularıma doktorlar bekleyip göreceğiz diyorlar. korkarım ki delireceğim..
gurbetciyiz fiyoterapistinizle konuşun bakalım o da tavsiye ederse orda bulamazsanız ben gönderirim burdan canım...
benim kızım ellerinden tutunca yürümeye başladı... örümceğin oturulan yerini çıkardık walker olarak kullanıyoruz ama hilal henüz alışamadı ağlıyo ama yine de yürüyo.. hem ağlarım hem giderim yani..
sizlerde gelişmeleri yazın canım ya güzel haberler duymak istiyorum artık...
darısı sizinkilerin başına inşallah...
gurbetciyz canım bunlar çok güzel haberler...inanamadım bi kaç kez okudum konşmasına...
süper bişey yaa... bizim okulumuzda bu yaşta konuşan hiç çocuk yok biliyo musun...
hilal çok geride bu konuda... hiç söylediklerimizi anlamıyo, adı söylenince dönüp bakmıyo...
fiziğin yanında özel eğitim de almaya başladık bakalım inşallah faydası olur..
peki bişey soracağım hilal 21 aylık şu an ege 21 aylıkken nasıldı algı konusunda...
ben çok korkuyorum zekasında sorun çıkacak diye... öğretmenlerimiz bi sorun olmadığını söylüyo ama ben çok korkuyorum...
nihal seninkinin durumu nasıl bu konuda... hep fiziksel konuştuk hiç bu konuda konuşmadık...
gurbetciyz canım bunlar çok güzel haberler...inanamadım bi kaç kez okudum konşmasına...
süper bişey yaa... bizim okulumuzda bu yaşta konuşan hiç çocuk yok biliyo musun...
hilal çok geride bu konuda... hiç söylediklerimizi anlamıyo, adı söylenince dönüp bakmıyo...
fiziğin yanında özel eğitim de almaya başladık bakalım inşallah faydası olur..
peki bişey soracağım hilal 21 aylık şu an ege 21 aylıkken nasıldı algı konusunda...
ben çok korkuyorum zekasında sorun çıkacak diye... öğretmenlerimiz bi sorun olmadığını söylüyo ama ben çok korkuyorum...
nihal seninkinin durumu nasıl bu konuda... hep fiziksel konuştuk hiç bu konuda konuşmadık...
çok geçmiş olsun bebeğin için de senin için de çok zor rabbim şifa verir inşallah sen dua et derdi veren Allah dermanınıda verir ama iyi bir hastaneye götür doktor çok önemli oluyo bu konuda
yeni gördüm bu konuyu,hiç duymamıştım böyle bbir hastalık,Allah şifa versin.hepsini okuyamadım ama gelişmeler olmuş baştan bu yana sanırım.inşallah en kısa zamanda sağlıpına kavuşur bebeğiniz.
benimde aklima kulaklarinda bi problem olabilirmi diye geldi onus öylicektim sen benden önce yazmissin,belki zekayla alakali degilde duymayla alakalidir sorunu hilalin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?