Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
arkadaslar lütfen bana yardım edin oglum 10 aylık oturamıor sizi bebegim oturamıor adlı konu baslıgından buldum.bebegim herseye tepki verior mama baba anne dede dio ama oturmak istemio sürekli kendini yere atıo yatmak istio sizin tecrübleriniz var acaba bir hastalık mı size böle süphelerle mi dr gittiniz

tatlım dur hemen panik yapma...inşallah bişeyi yoktur bebişinin...
peki bebeğin dönebiliyor mu...
önüne uzattığın nesnelere uzanıyor mu
elini ağzına götürüyor mu
bunlar çok önemli cnm...
bazı çocuk geç oturur geç yürür tembeldir önemli değil...
ama şu dönemde dönemiyosa, elini uzatmıyosa nesnelere sen bi nöroloğa götür...
belki hiç bişey çıkmaz ama sizin içiniz rahat olur...
ir de aylık kontrollerinizde mutlaka doktorunuzla konuşun bu konuyu onun da fikrini alın...
umarım bebişin sasğlığı yerindedir...
güzel haberler bekliyorum cnm senden...

merhaba tatlım...
ben senin için fizyoterapistimizle konuştum bu emekleme sehpa konusunu faydası olur denemekte yarar var demişti... ben de siz de deneyin...
google da emekleme sehpası yazınca çıkıyo... bi bak bakalım oralarda özel eğitim meteryalleri satan yerlerde var mı...

cevap verdiginz icin cok tsk ederim.evet 4 aylıkken dönmeye baslamıstı dediklerinizin hepsini yapıo elini agzına götürüo nesnelere uzanıo bir elinden digerine gecirio ama oturmuo uzun zamandır ugrasıorum yasıtları oturuo ama bizimki hemen arkaya atıo kendini 2 haftadır pediatrik nörölojiden de randevu alamıorum cok dolu ama kafam karıstı bi problem var mı die inş hepimizin bebişi saglıklıdır ya da en kısa süre hepsi saglıgına kavusurlar Allah onlara hastalık vermsin cok üzülüorum tek kendi bebegim adına dil hepsine

cok saol canim hemen arastirmaya basliycam denemekte yarar var :))

ya kusura bakmayın.uzun zamandır giremedim.

elimde resim var ama buraya koymayı bilmiyorum.bu yüzden profile albüm olarak koymayı deniycem ordan bakarsınız.

merhaba, benim 7 aylık ikiz kızlarım var, 30 haftalık doğım yaptım. İkisi de küvözdeyken beyin kanaması geçirdi, çok şükür ki biri sağlıklı, diğerinin kanaması ağır oldu, hasar bıraktı, şu anda kollarında ve bacaklarında kasılmaları var, ama kasılması sürekli değil, belli pozisyon ve hareketlerde oluyor. Yeme problemimiz yok, yarım dönme çabası içinde, ellerini ağzına götürüyor, nesnelere uzanmaya çalışıyor. Fizik tedaviye gidiyoruz. Ruhsal durumum berbat, çalkantılar yaşıyorum. Pozitif düşüncenin gücüne inanıyorum ama sürekli evrene negatif enerji yolluyorum ne olur bana yardım edin, bebeklerinizin nasıl gelişme gösterdiğini yazar mısınız? Kızımın kasılmaları artacak mı, yürüyecek mi, kollarını nasıl kullanacak? sorularıma doktorlar bekleyip göreceğiz diyorlar. korkarım ki delireceğim..

gurbetciyiz fiyoterapistinizle konuşun bakalım o da tavsiye ederse orda bulamazsanız ben gönderirim burdan canım...

benim kızım ellerinden tutunca yürümeye başladı... örümceğin oturulan yerini çıkardık walker olarak kullanıyoruz ama hilal henüz alışamadı ağlıyo ama yine de yürüyo.. hem ağlarım hem giderim yani..
sizlerde gelişmeleri yazın canım ya güzel haberler duymak istiyorum artık...
darısı sizinkilerin başına inşallah...

canım öncelikle rabbim şifa versin..kızınıza ne teşhisi kondu...
kasılmalar bebeklere göre değişiyor bazı bebeklerde azalırken bazı bebeklerde değişme olmuyor...
daha kızın üzülmen için çok küçük annesi inşallah toparlar kendisini... 7 aylıkken dönme çabası, elini ağzına götürmesi, nesnelere uzanması çok güzel... öncelikle ne teşhisi olduğu çok önemli...
ben kızımın gelişimini adım adım hep yazdım geçmişte... sen de bizimle beraber gelişmeleri paylaş canım gerçekten ben arkadaşlardan çok destek aldım sağolsunlar birbirimize destek olarak durumu atlatmaya çalışıyoruz...

canim cok tesekkür ederim yakinda bizde gelicez insallah türkiyeye burdaki fizyoterapiden hic memnun degilim orada götürmeyi düsünüyorum izin verirlerse ordan temin ederiz düsündügün icin tekrar tesekkür ederim iyi ki seni bulmusum burda moral oluyorsun banada
hilal icin cok sevindim canim gözünaydin darisi basimiza artik...bizde artik ellerimizi cok güzel kullanmaya basladik yemegini kendisi yiyebiliyor catal,kasikla oturmayi da tam basardik diyorum hoop yikiliyoruz yine arada yavas yavas emeklemeyede basladik ama cok agliyor zoru görünce en güzeli artik cok güzel konusuyor herseyi anlatiyor abimizi sikayet bile ediyor,anne haberler gel diyo ben mutfaktayken yanliz birsey sorucam ege adim atiyor yürümeye cok hevesli fakat ayaklari birbirine dolaniyor carpraz atiyor yani,hilal de de öylemiydi adimlari nasil düzgün basabiliyormu?düzelirmi acaba diye merak ediyorum simdi?......

gurbetciyz canım bunlar çok güzel haberler...inanamadım bi kaç kez okudum konşmasına...
süper bişey yaa... bizim okulumuzda bu yaşta konuşan hiç çocuk yok biliyo musun...
hilal çok geride bu konuda... hiç söylediklerimizi anlamıyo, adı söylenince dönüp bakmıyo...
fiziğin yanında özel eğitim de almaya başladık bakalım inşallah faydası olur..
peki bişey soracağım hilal 21 aylık şu an ege 21 aylıkken nasıldı algı konusunda...
ben çok korkuyorum zekasında sorun çıkacak diye... öğretmenlerimiz bi sorun olmadığını söylüyo ama ben çok korkuyorum...

nihal seninkinin durumu nasıl bu konuda... hep fiziksel konuştuk hiç bu konuda konuşmadık...

canim üzülme hemen ögretmenler yok diyorsa yoktur merak etme sen...doktorunuza sordunmu?test yaptirabilirsin icini rahatlatmak icin..bizim bebeklerde bu yaslarda en az 7 kelime konusabilen bir cocuk konusurmus doktorumuz öyle söylemisti...bizim algilamayla,yemekle alakali hic problemimiz olmadi cok sükür bebekliginden beri sanirim 9 yada 10 aylikken anne baba demeye baslamisti bizi taniyordu.simdide konusuyor dediysem öyle uzun cümleler kurmuyor tabii.yani iki kelimeyi yanyana getirip anlatiyor derdini.mesela anne gel,baba hann gitti gibi...ama bizim fizyoterapistimizde cok sasiriyor ege konusunca arada almanca bi kac kelimede konusuyor...ama bak bizde oturmayi hala daha tam olarak basarmis degiliz ara ara nadirde olsa kasilmalar devam ediyor demekki bu hastalik kisilere göre farklilik gösterebiliyor,canini sikma sen neleri basarmissiniz bunuda atlatirsiniz...

kızlar nerelerdesiniz....
benim kız dünden beri ağlıyor... yeni sustu uyudu...
ne derdi var hiç anlamadım...

merhaba canım nasılsın .bebişkoların nasıl.

kusura bakma eşim hastalanınca ve birde ev topladığımızdan dolayı hiç bakamıyorum.

aynı hilal gibi...bazı sesler çıkarıyor ama söylediklerimizi anlamıyor.ismini seslendiğimizde falan bakmıyor.fiziksel olarak gelişimi var.kaslar kuvvetleniyor.istediğimiz hareketleri yapamasa bile yapmaya çalışıyor

çok geçmiş olsun canım inşallah ciddi bişey yoktur...
fiziksel gelişmeler olması da çok güzel... biz takıldık kaldık artık hareketleri yaptırmama bile izin vermiyor... hiç yürümek istemiyor yürütmeye çalışınca kendini atıyor...
bu algıyla ilgili de bera testi yaptıracağız 13 mayısta...
bera testi kulakla beyin arasındaki sinirlere bakıyormuş... yani şu an kulaklarında sorun yok duyuyor ama beyin algılıyor mu na bakacaklar...gözleride öyle çıkmıştı zaten... göz görüyor ama beyin algılamıyormuş çok şükür şimdi baya düzeldi gözleri..

çok geçmiş olsun bebeğin için de senin için de çok zor rabbim şifa verir inşallah sen dua et derdi veren Allah dermanınıda verir ama iyi bir hastaneye götür doktor çok önemli oluyo bu konuda

yeni gördüm bu konuyu,hiç duymamıştım böyle bbir hastalık,Allah şifa versin.hepsini okuyamadım ama gelişmeler olmuş baştan bu yana sanırım.inşallah en kısa zamanda sağlıpına kavuşur bebeğiniz.

benimde aklima kulaklarinda bi problem olabilirmi diye geldi onus öylicektim sen benden önce yazmissin,belki zekayla alakali degilde duymayla alakalidir sorunu hilalin...

çok geçmiş olsun bebeğin için de senin için de çok zor rabbim şifa verir inşallah sen dua et derdi veren Allah dermanınıda verir ama iyi bir hastaneye götür doktor çok önemli oluyo bu konuda

teşekkür ederim arkadaşlar allah razı olsun...

benimde aklima kulaklarinda bi problem olabilirmi diye geldi onus öylicektim sen benden önce yazmissin,belki zekayla alakali degilde duymayla alakalidir sorunu hilalin...

canım aslında duyuyor müzik dinliyor sürekli ve melodik sesler çıkarıyor... ama işte bakalım testin sonucu ne çıkacak ona bakacağız...cuma günü yapılacak inşallah hayırlı sonuçlar verebilirim size...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…