perinotolog'a gidip detaylı ultrason yaptıranlar

biyolog_nil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
231
46
123
38
herkese merhaba;
yarın perinotologa gidip ayrıntılı ultrason a gireceğim.21 haftalık hamileyim.şuana kadar herşey normal çıktı.doktor risk oluşturan bir faktör görmedi.Ancak yinede detaylı ultrasonda da görelim dedim.
Doktorumun tavsiyesi üstüne iyi bir perinotolog bulduk.Ama fiyatları çok pahalı. 800-1000 TL arası değişiyormuş.
hamile olup ta perinotolog a görünen arkadaşlar kimlere gittiniz?
ücretleri konusunda da bilgilendirebilir misiniz?

herkese merhaba;
yarın perinotologa gidip ayrıntılı ultrason a gireceğim.21 haftalık hamileyim.şuana kadar herşey normal çıktı.doktor risk oluşturan bir faktör görmedi.Ancak yinede detaylı ultrasonda da görelim dedim.
Doktorumun tavsiyesi üstüne iyi bir perinotolog bulduk.Ama fiyatları çok pahalı. 800-1000 TL arası değişiyormuş.

Bizde yarın ayrıntılı ultrasona gircez fakat hastanede yapılıyor 52 lira ama 21. Haftamda yaptırsaydık doktor hemen isteseydi randevu sıkıntısından dolayı bizde özelde yaptırcaktık sanırım bahsettiğiniz perinotolog o oluyo onada 250 civarı dedi size verilen fiyat bana biraz yüksek geldi açıkçası...

Bagdat caddesinde mehmet ulu...biseydi bir de zeki sahioglu ikisibirlikte calisiyorlar. 12. Haftadakinde 400 aldi ikiz gebelik oldugu icin ama isimler8ni cok duydum

Dedigin fiyat cok ucuk.
Ben ocak ayinda 250tl ye yaptirmistim. Doktor prof tu.
Ayni donemde istanbulda yaptiranlar 50-100 liralik farklarla yaptrdilar.

Dedigin fiyat cok ucuk.
Ben ocak ayinda 250tl ye yaptirmistim. Doktor prof tu.
Ayni donemde istanbulda yaptiranlar 50-100 liralik farklarla yaptrdilar.

50-100 tl dediğin yer devlette mi.çünkü özellerde fiyatlar baya bi tuzlu.Benim gideceğim yer vehbi koç hastanesi söylenen fiyat o yüzden yüksek sanırım.

herkese merhaba;
ben üniversite hastanesinde girmiştim canm 30 tl canım perinatoloji

Bizde yarın ayrıntılı ultrasona gircez fakat hastanede yapılıyor 52 lira ama 21. Haftamda yaptırsaydık doktor hemen isteseydi randevu sıkıntısından dolayı bizde özelde yaptırcaktık sanırım bahsettiğiniz perinotolog o oluyo onada 250 civarı dedi size verilen fiyat bana biraz yüksek geldi açıkçası...

evet cnm perinotolog her yerde yok.özel muanede yapılanlarda baya bi pahalı malesef.fiyat bana da çok yüksek geldi ama mecburen gidicez böyle bir dönemde kısıtlama yapamıyorum

Bizimde özel hastane ama sigorta karşıladığı için fiyat bu sanırım ama ne kadar olursa olsun insan gözden çıkarıyo bakalım yarın ne kadar memnun kalcaz..

hangi şehirdesin canım,52 tl çok uygunmuş.Bildiğim bi devlet hastanesinde 50 tl'ya yapıyolar onunda ultrasonu renklimi renksizmi belirsiz

herkese merhaba;
Perinatolog riskli gebelik uzmanı bildiğin kadarıyla,800–1000 tl bana çok fazla geldi,yinede sizin bileceğiniz bişey tabi,ben 120 tl'ya yapan bir hastane buldum, başka bi hastaneden daha fiyat aldım orasıda 257 tl dedi,semtine ve hastanesine göre değişiyor biraz.

Özel bi amaç var mı,yani gittiğimizde normal kadın doğumdan farklı ne söyleyebilir,yada söylemesi mi gerekir..gidenler yazsın lütfen.çok gerekliyse bende düşünürüm

Merhaba,

Benim kendi doktorum perinotolog.4 hafta sonra ayıntılı ultrasona ona gidicem hastanenin fiyatları çok yüksek özel sağlık sigortası indirim ile 400 civarı olacak sanıyorum.Tam da bilmiyorum aslında 2 li tarama ve diğer testlere göre tahminim bu altına inmez üstüne çıkar diye düşünüyorum.Başka bir hastaneye gitmeyi de düşünmedim doktorumu bırakmak istemiyorum diğer yandan rakamlarda yüksek.Nasıl olacak bilmiyorum.

Özel bi amaç var mı,yani gittiğimizde normal kadın doğumdan farklı ne söyleyebilir,yada söylemesi mi gerekir..gidenler yazsın lütfen.çok gerekliyse bende düşünürüm

cnm bugün gittim.çoğu kadın doğum uzmanı kendisi dışında başka bir doktorun görmesini istiyor.özellikle de perinotolog lara. benim çok şükür riskli geçen bir gebeliğim yok.2'li ve 3'lü tarama testi normal çıktı.Ama yinede hiç bir inceleme herhangi bir anamoli durum için%100 sonuç vermez. {amniyosentez ve CVS dışında].Bu yapılan tetkikler doğum öncesi karşılaşılabilecek herhangi bir soruna önceden tahmin yürütmek amaçlı yapılıyor.
Perinotologların yaptığı iş ise;
bebeğin tüm iç organlarının detaylı ölçümleri
kalp,akciğer,diyafram,dalak,karaciğer,böbrek,safra vs tüm bunların yapısı
kalp odacıkları,kanın akışı ve damarların yapısı
burun ölçüsü [bu önemliymiş]
damak ve dudaklarının yapısı [yarık dudak varmı diye bakıyor]
ayak tabanı yapısı [düz taban varmı diye]
el parmak kemikleri sayısı ve tüm iskeleti
omurga yapısı
rahim uzunluğunun ölçüsü ve kan akışı hızı[erken doğum riski varmı diye bakılıyor]
ve daha sayamadığım bir çok şey....

tüm bunları tek tek inceledikleri için muayene 1 saati geçiyor.Biraz zahmetli ve uzun bir işlem.Normal kadın doğum doktorları bu kadar detaylı tarama yaptıklarını sanmıyorum.Her doktor gerek görmeyebilir.İlla yaptırılcak diye bir şey yok.Ama bazı doktorlr daha emin olmak için önerebiliyor.bende o yüzden gittim.Çok şükür sorunsuz geçti.
allah herkese sağlıkla bebişini kucağına almak nasip etsin.

Son düzenleme:
cnm bugün gittim.çoğu kadın doğum uzmanı kendisi dışında başka bir doktorun görmesini istiyor.özellikle de perinotolog lara. benim çok şükür riskli geçen bir gebeliğim yok.2'li ve 3'lü tarama testi normal çıktı.Ama yinede hiç bir inceleme herhangi bir anamoli durum için%100 sonuç vermez. {amniyosentez ve CVS dışında].Bu yapılan tetkikler doğum öncesi karşılaşılabilecek herhangi bir soruna önceden tahmin yürütmek amaçlı yapılıyor.
burun ölçüsü
omurga yapısı
rahim uzunluğunun ölçüsü ve kan akışı hızı[erken doğum riski varmı diye bakılıyor]

tüm bunları tek tek inceledikleri için muayene 45dk. 1 saati geçiyor.Biraz zahmetli ve uzun bir işlem.Normal kadın doğum doktorları bu kadar detaylı tarama yaptıklarını sanmıyorum.Her doktor gerek görmeyebilir.İlla yaptırılcak diye bir şey yok.Ama bazı doktorlr daha emin olmak için önerebiliyor.bende o yüzden gittim.Çok şükür sorunsuz geçti.

Canım ben Zeynep Kamil de yaptırdım istanbulda oturuyorsan gece 12 de açılıyor randevular mhrs den giriyorsun antenatol bölümünde randevu al ücretsiz yapıyorlar çokta güzel ilgilendiler ancak acil randevu alman lazım 24. haftaya kadar yapıyorlar

burun ölçüsü [bu önemliymiş]
el parmak kemikleri sayısı ve tüm iskeleti
omurga yapısı

tüm bunları tek tek inceledikleri için muayene 1 saati geçiyor.Biraz zahmetli ve uzun bir işlem.Normal kadın doğum doktorları bu kadar detaylı tarama yaptıklarını sanmıyorum.Her doktor gerek görmeyebilir.İlla yaptırılcak diye bir şey yok.Ama bazı doktorlr daha emin olmak için önerebiliyor.bende o yüzden gittim.Çok şükür sorunsuz geçti.
peki kaçıncı hafta gitmek lazım..ben haftaya kontrol düşünüyorum.hemen arkasından gitsem sık ultrason zararlı..ne yapsam acaba..ikili testleri kadın doğumcum yaptırdıktan snra mı. Gitsem

peki kaçıncı hafta gitmek lazım..ben haftaya kontrol düşünüyorum.hemen arkasından gitsem sık ultrason zararlı..ne yapsam acaba..ikili testleri kadın doğumcum yaptırdıktan snra mı. Gitsem

ben 21 haftadayım.sanırım 20.haftalarda yapılıyor diye biliyorum.2'li test ve 3'lü test yapıldıktan sonra detaylı ultrason yapılıyor.ama sen yinede doktoruna danış bence.kaç haftalıkasın??

Son düzenleme:
Canım ben Zeynep Kamil de yaptırdım istanbulda oturuyorsan gece 12 de açılıyor randevular mhrs den giriyorsun antenatol bölümünde randevu al ücretsiz yapıyorlar çokta güzel ilgilendiler ancak acil randevu alman lazım 24. haftaya kadar yapıyorlar

devlette yapıldığını bilmiyordum.ben doktorum yönlendirdiği bir dokora gittim.ücretleri normal muayene lerden biraz fazla malesef

herkese merhaba;
Merhaba meslektas :)) bende 20 haftaligim haftaya gitmeyi düşünüyorum ama görüntüleme merkezinde giricem doktorum yönlendirdi hangi sehirdesin? Ben Üsküdar da giricem 280 tl

Back