Yarışma Peremeç -Harras un sponsorluğunda

Ellerine saglik canım, yarışmada başarılar diliyorum.
Ćok güzel gözüküyor.
Birincilik kesmedi galiba :KK48:

Ellerine saglik canım, yarışmada başarılar diliyorum.
Ćok güzel gözüküyor.
Birincilik kesmedi galiba :KK48:
teşekkür ederim mesela bu tarifim bana göre iddialı ama diğerleri öyle değildi :)) evdeyim bu aralar can sıkıntısı iyi geliyor yarışmak eğlenceli gerçekten :) bi de 3 olsa fena olmazdı :KK66:

teşekkür ederim mesela bu tarifim bana göre iddialı ama diğerleri öyle değildi :)) evdeyim bu aralar can sıkıntısı iyi geliyor yarışmak eğlenceli gerçekten :) bi de 3 olsa fena olmazdı :KK66:
vayyy yeni gördüm ya ben 2. madalyayı :KK53:

Ben gidiyorum yaa ne işim var benim burada:olamaz:

vayyy yeni gördüm ya ben 2. madalyayı :KK53:

Ben gidiyorum yaa ne işim var benim burada:olamaz:
ama kaç kere yarıştıkta aldık 5 oy.aldığım zamanlarda oldu şans işi kimin neye oy verdiği de meçhul :))
dün eşime mesaj attım kk da yemek yarışması 1.si oldum eee kimin karısısın diyo :KK70: :KK70: bize eğlence oluyor başka bir şey değil

merhaba hanımlar
yarışmaya katılmış ve katılacak herkese başarılar diliyorum
bu kategori beni biraz ürkütmüştü çünkü çok farklı lezzetlere açık değilim malesef ama dünyada da bizim damak tadımıza uygun çok güzel tarifler mevcut fazla lafı uzatmayayım.

Peremeç tatar mantısı da deniyor sanırım. Doğu Türkistan kazan türklerine ait bir hamur işi diyelim. ben bu tarifi 8 9 sene evvel yemekteyizde görmüştüm ilter kanat yapmıştı aslında bi de lazcan sosu var ama ben üstüne normal tereyağ pul biber döktüm

malzemeler

hamur için

• 2 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

iç harcı

• 200 gr kıyma
  • 2 soğan
  • tuz
  • baharatlar ben karabiber ve pul biber kullandım.
Eki Görüntüle 1960800

yapılışı

süt e tuz karbonat eklenir ve aldığı kadar un ilavesi yapılarak ele yapışmayacek bi hamur elde edilir.

iç harç için soğanı rendeleyip baharatları ekledim. rendelememin sebebi sulanması diğer türlü katı olabilir eğer soğanı doğrarsanız bi iki kaşık süt ilave edebilirsiniz.

merdane ile hamur açılır ve çay tabağı büyüklüğünde kesilir.

içine harçtan koyulur elle dağıtılır kenarları büzüşük şekilde kapatılır bu kısmı cok beceremedim.

kızgın yağda önce iç kısmı yani kıymalı kısmı sonra arkası kızartılır

Eki Görüntüle 1960823

ve sunumu
Eki Görüntüle 1960826 Eki Görüntüle 1960827 Eki Görüntüle 1960828

Çiğ böreği andırıyor.Onun açık hali gibi.Pazar kahvaltısına yakışır.Eline sağlık.Mutlaka deneyeceğim.

Çiğ böreği andırıyor.Onun açık hali gibi.Pazar kahvaltısına yakışır.Eline sağlık.Mutlaka deneyeceğim.
teşekkür ederim
aynen oda sütle yapılıyor yağ çekmemesi için zaten çi börek te tatarlara ait sanırım emin değilim ben akşam yemeği için yaptım ama kahvaltıya da olur yağ çekmediğinden ağır değil benim kızım cok seviyor o lahmacun diyor :KK70: tavsiye ederim canım güzel bi tat.

teşekkür ederim
aynen oda sütle yapılıyor yağ çekmemesi için zaten çi börek te tatarlara ait sanırım emin değilim ben akşam yemeği için yaptım ama kahvaltıya da olur yağ çekmediğinden ağır değil benim kızım cok seviyor o lahmacun diyor :KK70: tavsiye ederim canım güzel bi tat.

Geçenlerde bir programda izlemiştim.Program Eskişehirde çekiliyordu.Çiğ börek Tatarlardan gelmeymiş.

Fındık lahmacunada benziyor:KK70: .Akıllı bıdık:KK15:

Elinize sağlık. Bu tarif Urfa 'da ağzı açık olarakta biliniyor. Bide ağzı yumuk var :) Hamurunun ayrıntısı tam olarak böylemiydi hatırlamıyorum fakat bende denemiştim bir kere. İnanılmaz lezzetli bir yemek olmuştu. Başarılar dilerim .

Elinize sağlık. Bu tarif Urfa 'da ağzı açık olarakta biliniyor. Bide ağzı yumuk var :) Hamurunun ayrıntısı tam olarak böylemiydi hatırlamıyorum fakat bende denemiştim bir kere. İnanılmaz lezzetli bir yemek olmuştu. Başarılar dilerim .
diğer arkadaşta dedi şimdi baktım aynısı valla :olamaz: onu bilmiyordum ama öğrenmiş oldum kültürler birbirine çok yakın. teşekkür ederim gerçekten çok lezzetli.
Aha gene mantı :KK53: ama minik lahmacun gibi çok güzel görünüyor eline sağlık canım :dondurma:
evet onada benziyor kızartması :)) teşekkür ederim hep hamur işi oldu :hamarat:
Çok lezzetli görünüyor:kk77: Ellerinize sağlık, başarılar dilerim:)
teşekkür ederim canım :KK37:kendim yaptım dile demiyorum ama çok lezzetli gerçekten :cool:
Geçenlerde bir programda izlemiştim.Program Eskişehirde çekiliyordu.Çiğ börek Tatarlardan gelmeymiş.

Fındık lahmacunada benziyor:KK70: .Akıllı bıdık:KK15:
sonuçta bizde orta asmadan göç ede ede gelmişiz ya :KK70: doğrudur baksana urfadaki ağzı açığın aynısıymış baktım şimdi netten ama bilmiyordum hiç.

X