• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Perde yapımı

canım gerçekten muhteşem olmuşş bayıldım bayıldımmm:asigim:
az bi bütçeyle neler yapılabileceğini göstermişsin helal olsunnn:enbuyukkk:

canım güle güle kullan cok güzel olmuş bende mutfağıma örüyorum ama camaşır makinesinde yıkanınca dolaşırmı acaba

gördüm ve bayıldım kızlar ellerinize sağlık en kısa zamanda bende yapıcam inşallah
sizden cesaret aldım biraz
yalnız bu simli iplerin renkli olanı varmıdır acaba
ben ankarada oturuyorum burda nerelerden bulabilirim bir ikri olan varmı?

perdenin yıkama sırasında dolaşıp dolaşmadığını merak edenler için perdemi yıkarken resimledim
belki yapanlar için fikir olur

ilk olarak perdeyi topayıp duzgun şekilde ortadan ikiye katladım ve kullanmadığım bir tulun uzerine serdim
spa0177ms0.jpg

daha sonra bom bom şekeri gibi sardım. ne çook gevşek nede çok sıkı

spa0178pc5.jpg

en sonundada iki ucundan beyaz bezle bağlayıp makinaya attım

spa0182zt0.jpg

valla kızlar böyle anlatamıyorum diye kalan iplerle yeni bir perdeye başladım...
buyrun resimler anlatsın :))
1. ilk olarak makreme ipiyle 20 zincir çekip üzerine ikili trabzanla delikler yapıyoruz

sdc11806ld0.jpg

zincirin üzerini 10 tane ikili trabrazla delikle tamamlıyoruz

sdc11809um6.jpg

ikinci sıraya da bu şekilde devam ediyoruz

sdc11810me6.jpg

sdc11813yu5.jpg

delikleri bu şekilde on sıra olarak tamamlıyoruz...

sdc11814ba7.jpg

daha sonra sakallı iple aynı şekilde iki sıra daha işliyoruz (burası keyfi bişey ben süslü olsun diye yaptım.. isteyen makreme ipiyle devam edebilir)

sdc11817bg2.jpg

üst kısmı perde boyu kadar uzattıktan sonra dikey ipleri bağlıyoruz.. iplerin ölçüsünü alalım ben 1.45 cm yapıyorum.. işin püf noktası ipi iki kat yapıyorum ve tam ortasını deliğe geçirip uç kısımlarını bu yerinden içeri alıp düğümlüyorum

sdc11818jo7.jpg

hihoyyytHarika harikasınız ne diyeyim,yaratıcılık,beceriklilik ne ararsan var...

Bende bu gazla bir tane örmezsem benim adımda Adıvar değil.

Ahanda yazdım burayayerimseniben

maşallah sersoy süpersin nazarım deyecek kıs ellerin dert görmesin iyi günlerde kulan canım

hihoyyytHarika harikasınız ne diyeyim,yaratıcılık,beceriklilik ne ararsan var...

Bende bu gazla bir tane örmezsem benim adımda Adıvar değil.

Ahanda yazdım burayayerimseniben

Adoşum sen daha guzelini yaparsın canım.. gazada ihtiyacın yok kaydirigubbakcemile5 kolay gele yerimseniben

Öncelikle ellerine sağlık .Bende bu perdeden yaptım ama arasına 3 sakallı ip 1 kurtçuk ip bağladım oda güzel oldu yapmak isteyenlere tavsiye ederim.

Öncelikle ellerine sağlık .Bende bu perdeden yaptım ama arasına 3 sakallı ip 1 kurtçuk ip bağladım oda güzel oldu yapmak isteyenlere tavsiye ederim.

canım teşekkur ederim.. seninde ellerine sağlık bende bir gun allah nasip ederse çocuk olsına aynen sakkalı iple koza (kurtcuk) ipin karışımından bir perde yapmayı istiyorum.. :Saruboceq:

çok beğendim yaa
ellerine sağlık canım :nazar:
bence çocuk odalarına çok uygun bişe
mesela pembesi yada fıstık yeşilide çok hoş olur
güle güle kullan
eline emeğine sağlık :enbuyukkk:

çok beğendim yaa
ellerine sağlık canım :nazar:
bence çocuk odalarına çok uygun bişe
mesela pembesi yada fıstık yeşilide çok hoş olur
güle güle kullan
eline emeğine sağlık :enbuyukkk:

teşekkurler canım beğendiğine sevindim. arkadaşım için çocuk odasına yaptık, uygulamak istediğin odaya göre ipin turlerini kullanabilirsin.. ama çocuk odası için tavsiyem tek başına kullanılmaması araya koza ip atılırsa muthiş olur :asigim:

ya bayıldım en kısa surede bende yapmak istiyorum ama bu dikey iplerin ucuna ayrı boncukmu taksam die dusundum ? yada uçları sökülmüyormu böyle sokulmememsi için bir şey yaptınmı ?

ya bayıldım en kısa surede bende yapmak istiyorum ama bu dikey iplerin ucuna ayrı boncukmu taksam die dusundum ? yada uçları sökülmüyormu böyle sokulmememsi için bir şey yaptınmı ?

teşekkurler canım beğendiğine sevindim
iplerin ucuna boncuk takarsan çok ağır olur ve perdende sarkmalar oluşur ayrıca yıkamasıda çok zorlaşır
uçları kesinlikle sökulmuyor, ilk yıkamaya kadar hafiften dökulmeler oluyor ama daha sonra kesinlikle bir problem çıkmıyor

hiç güzel olmamış nan selma :dilcikar::dilcikar::dilcikar:
bu kadar maharetli kadının evine yakışmaz bu sen yeni şeyler üret bu perdeyide bana ver:roflol::roflol::roflol:

nan isteye isteye yüzsüz oldum daha bişey vermedin nan güzel olduğun kadar cimrisinde:dilcikar::roflol:

Back