• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Perde yapımı

canım oğlumu sünnet ettirdim.geçen haftada mevlüt yaptım.evime yeni teşındım gelenim gidenimde de cok.kolay kolay da dısarı cıkamıyorum havalar sogudu artık bugün komşunun kızını gönderdim yüncüye başlıyacagım inşallah.beyaz simli ip ve mavi normal ipten almasını söyledim bi sıra mavi bi sıra beyaz oralak kombine edecegim güzel olur degilmi.bi sorum olacak sana pervazlara kadar mı yapsam yoksa cercevede bırakayım mı hangisi daha güzel olur acaba.
bu arada senin dogum yaklaşmış bebişini cinsiyeti ne.allah kucagına almayı nasip etsin.
perdeye kaç zincir baslayayım dogurursun bulamaız sonra seni buralarda

:)) ilahi zeoscum ya... Allah söyletiyor galiba
canımcım benim çizelgede, bugun itibariyle 38 hafta 10 yıl 3 hafta 4 gün yazıyor bu kadar süredir bebeğimin gelmesini bekliyorum anlayacağın...
neyse..

oğlunun sünnetti hayırlı olsun, Rabbim mürvetinide gösetersin canım
ben perdeyi çerçeve hizasında yaptım çünki önüne koltuk geliyor kapatsın istemedim. senin pencere önün boşsa yere kadarda yapabilirsin çok hoş olur. bitince göster emi merak ettim. kolay gelsin canım

bende yaptım mutfağıma çok hoş oldu en kısa zamanda oturma odası nada yapacağım,ama benım ıpım ınceymış ,senınkıler daha guzel gıbı ,kolay gelsın hanımlar...

iyi günlerde kullan .resmini koyda bi görelim bizde.bende dün başladım perdeme ama ne zaman biter meşhul artıkkaydirigubbakcemile3

sersoy canım sakllaı ip ve makremenin baglantı kısmında düğümler açılıyo bu yüzden gere sükmek zorunda kaldım.sen nasıl bagladın sakallı ip ile makremeyi

üst kısmı perde boyu kadar uzattıktan sonra dikey ipleri bağlıyoruz.. iplerin ölçüsünü alalım ben 1.45 cm yapıyorum.. işin püf noktası ipi iki kat yapıyorum ve tam ortasını deliğe geçirip uç kısımlarını bu yerinden içeri alıp düğümlüyorum

sdc11818jo7.jpg

hihoyyyhihoyyythihoyyythihoyyyt

pek güzel olmuş valla çok beğendim ben yaratıcı insanları severim yeni ip perdeler çıktı aynı onlar gibi olmuş ne gereği var o kadar para vermenin sen yapssın aynısından güle güle kullan

yok cnm.hani 10 delikten sonra sakallı iple 2 sıra gitmişsin ya oradaki düğümler açılıyo geri sökmek zorunda kaldım

duğum nasıl açılıyor anlamıyorum sakalıı iple işlemeden duğum atarak mı yapıyorsun
canım bak şöyle dene; 10 sıra makremeyle işledikten sonra ipi koparmadan sakallı ipi bağla ve makremenin uzerine işlemeye davam et. 10 sıra sakallı iple işledikten sonrada ipi koparmada makreme ipiyle devam et. aralarda kalan ip şeridin arksınan kalacak dikkat et fazla uzun bırakma. önden görunmeyecek şekilde olacak. ok.:delphin:

öncelikle şunu belirtiyim çok güzel olmuş perdeniz.. Emeğinize sağlık.
Bende sizden heveslenip doğruca kürkçühana gittim. Ve kilosunu 20 ytl aldım .krem rengi . Ama ben 13 sıra ile başladım sanki biraz kabamı olacak beni düşündürüyor açıkcası fikrini almak isterim.birde nasıl bağlıyacağım konusunda yardım istiyorum detaylı. Deniyorum yapamıyorum. Inş. çabuk yaparımda resmini koyarım.

öncelikle şunu belirtiyim çok güzel olmuş perdeniz.. Emeğinize sağlık.
Bende sizden heveslenip doğruca kürkçühana gittim. Ve kilosunu 20 ytl aldım .krem rengi . Ama ben 13 sıra ile başladım sanki biraz kabamı olacak beni düşündürüyor açıkcası fikrini almak isterim.birde nasıl bağlıyacağım konusunda yardım istiyorum detaylı. Deniyorum yapamıyorum. Inş. çabuk yaparımda resmini koyarım.

canım teşekkur ederim, 13 sıra banada çok geldi aslında, eğer fazla işlememişsen sök derim. nasıl bağlayacağına gelince önceki sayfalara bir bak resimle anlatmıştım bağlamasını.. tıpkı şal puskulu yapar gibi ipi iki kat yapıp aralarda bir kutu boş bırakarak bağlıyorsun. kolay gelsin canım

:KAFAMDA SORU ? VARDI ŞİMDİ İYİCE SOĞUDUM BEN:1shok: SÜREKLİ BAKIYORUM ELİMDE ZATEN BU KABA OLUCAK DİYE:1no2: AMA BAYADA YAPTIM.
NASIL SÖKECEĞİM BİRDE SİMLİ İPİ ÖRERKEN ÇOK ZORLANDIM..

çok güzel ama hiç yıkadınmı canım yıkaması nasıl oluyor

yıkanınca birbirine karışmıyormu ,toplanıp kötü olmuyormu ütülenmezde bu

canım yıkanmaz olurmu hiç hatta 3-4 yıkama sonrası resimlerini bile ekledim önceki sayfalara bi bak. ayrıca önceleri leğen içinde yıkıyordum şimdi bir yöntem geliştirdim makinaya atıyorum hiçbişeycik olmuyor. perdeyi toplayıp tam ortasından ikiye katlıyorum daha sonra kullanmadığım bir tulun içerisine yerleştiriyorum ve iki ucundan birde ortasından beyaz bezlerle bağlıyorum tıpkı bombom sekerine benziyor öylece makinaya atıyorum ne birbirine giriyor nede kırışıyor

eslem baya yapmışsan sökme guzelim seninkide farklı oluversin aslına bitmeden bişey söylemekte yanlış belkide seninki çok daha guzel durur Şeniz

cnm perdenin üst kısmını bitirdin.makreme kısmını ütülesem mi acaba kareleri daha belirgin olur dedimiütü yakar mı acaba naylon ip oldugu için

zeoscum eline sağlık.. utu çok sıcak olmazsa yakmaz diye duşunuyorum ama bence utuye gerek yok yinede sen bilirsin bi dene bakalım nasıl duracak

bende mutfağıma yapmıştım herkes bayıldı.sersoy cuğum fikir için çok teşekkürler.
grnt009wu2.jpg

w1280.png

1.50 cm 4 tane sakallı ip 1.5 makrame ipi kullandım.ördüğüm kareleri ütüledim hiç birşey olmadı..yinede dikkatli ütüleyin.
grnt010ev0.jpg

w1280.png

Son düzenleme:
ay eline sağlık çok güzel olmuş bende yapmak istiyorum ama benim düğünüme 6 ay var yapsam saklama imkanım olurmu acaba öçok heves ettim ben yatak odası için düşündüm nasıl olur sence hadi bana fikir ver bekler o kadar zaman

ay eline sağlık çok güzel olmuş bende yapmak istiyorum ama benim düğünüme 6 ay var yapsam saklama imkanım olurmu acaba öçok heves ettim ben yatak odası için düşündüm nasıl olur sence hadi bana fikir ver bekler o kadar zaman

canım öncelikle teşekkur ederim. perdeyi nasıl saklayacağın konusunda söyle bir fikir verebilirim, perde bittikten sonra duzgun bir şekilde hani saçları at kuyrugu gibi bağlarız ya öyle ustten ortadan ve sonundan bezlerle bağla, daha sonra perdeyi ortadan ikiye katla ve bir tulun içerisine koy sonra bombom şekeri gibi sarıp yine iki ucundan ve ortasından bağla. bence bu şekil bozulmadan saklayabilirsin.

1002407pu7.th.jpg
[/quote]

HANIMLAR NERELERDESİNİZ??*benneyaptımki
YAZLIZ BENİM ÜYE OLDUĞUM BAŞKA SİTEYE KOYMUŞTUM RESMİ ORDAN TEKRAR KOPYA YAPTIM . YANLIŞ ANLAŞILMA OLMASIN BENİM EL EMEĞİM KIZLAR.

Bende bayıldım..Elinize sağlık
Şimdi düşünüyorum yapsamm yapsammm hangi odaya yapsamm???.Yatak odama mı??? mutfağamı?? salona mı?? Meselaa yatak odasına mor yapsam diye geçirdim içimden ya da mutfağıma.Varmı bu renkleri de??? Birde bocuk vs.. ağırlık yapıp sarkmalara neden olmuyormu bende bunu merak ettim.

Back