• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembik gelinler

pembe evleri görmekten artık bıktım...zaten modasıda geçti...evleri oyuncak ev gibi yapıyorlar, çocuksu...
Geçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi

4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden

Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor

Ayşe neden pembe diyorum

Sus kız bas zile bu daha başlangıç

Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor

Karşıladı bizi

Kapı önündeki paspas bile pembe

Haydin zile bastık

Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik

Yahu ayşe girmesek mi

Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak

İçeri girişimizde efsane

Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi

Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi

Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim

Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi

Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik

Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra

İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada

Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır

Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim

Ana da fican dahi pembe

Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma

Yani en azından bize öyle yansıttılar

Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma

Çaylar içildi

Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi

Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını

Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama

İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı

Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum

Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu

Evimize döndük

Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu

Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz

Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız

Yahu bu abartma neden ne gerek var

Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar

Ev gezmesine gidiyosaniz tabiiki ev gezdirmece oluyo:) ev gezmeye gitmek adet ya, ev gezdirmecede adet. Bende sevmiyorum pembe cunku gormekten biktim usandim , ama banane milletin evinin renginden. Hediyemi goturup gule gule oturun der gecer giderim. Tasasi bana dusmez.

Sosyal medyadan oluyo bunlarin coguda gore gore istiyolar. Bi kiyafettede moda neyse onu giyiyo cogu kisi. Bi ara pembe trend idi simdi out oldu. Hepsi bu.

Benim beğendirmek gibi çabam yok ki zaten
Onun çabası bu
Olabilir.
O da öyle mutludur.
Eviyle aşırı abartılı ilgilenerek mutlu oluyordur.
Evi beğenilince seviniyordur,emeklerimin karşılığı diyordur.
Tabii ki beğenmemek de sizin hakkınız da bunun dedikodusu niye?

Peki bizi çaya çağırarak hiç talep olmadığı halde gelininin evini gezdirerek ne umuyor
Böyle gösteriş budalalığı inanın ben olmasam bile karşılığını bulur
Ev gorneye cagrilmazki , gelecek kisiler talep eder bunu. Bu tarafi sacma

konu sahibesi bu konu üzerinden genele yürümüş sadece, birdaha görmeyeceksin evi neden dert ediyorsun ki yazanlara ithafen söylüyorum.

tabiki zevkler tartışılmaz ama bu zevkten öte bir şey oldu bence. gelin evi denince aklımda canlanan şeyler çiçekli berjerler, gelinin şirin mutfağı tabelası, pembik tencereler. tek tip oldu her şey yani.
ama karar verdim ben bohem bir tarz yaratacağım. bu genellemeyi bozacağım arkadaşlar, teşekkürler :halay:

Peki bizi çaya çağırarak hiç talep olmadığı halde gelininin evini gezdirerek ne umuyor
Böyle gösteriş budalalığı inanın ben olmasam bile karşılığını bulur
Bu gosteris budalaligi degil eski bir adettir , mantikli degil ama bizim adetimizde ev gezme diye birsey var maalesef
Kimse size gosteris yapmamis , eskiden yeni evlenen insanlara ilk gidenler tum evi gezerdi

Öncelikle renklerin cinsiyeti olmamalı bence, kadınlar mavi kullanınca ne oluyor mesela kendini erkek gibi mi hissediyor? Bir diğeri de zevkler ve renkler tartışılmaz, sizin beğendiğiniz tarz da bir başkasına hitap etmez, yansıtmaz. Şu an her şey siyah, gri, füme desenler çizgili, kareli, ekoseli, her yer de yaprak desenleri, bakıyorum şimdi evini herkes bu tarza göre değiştiriyor ya da evini düzüyor e bir süre sonra bundan da böğ gelecek.

Ya o öyle seviyor yapacak bişey yok bende yeni evliyim hiç pembe birşeyim yok. Halılarım beyaz benim eve gelince de o eleştiri konusu oluyo biraz nasıl temizliyorsun da şöyle de böyle de . Yapacak birşey yok herkes nasıl beğeniyoRSA öyle döşüyor evi. Benim eve gelenlere de evi gezdiriyoruz insanlar görmek istiyo yeni döşedik sonuçta . Ev turu yapmasalar neden yapmadılar denirdi

Bende yeni gelinim ama öyle çok pembiş eşyam çok değil bir iki değişik mutfak eşyası dışında :) mobilyalarımı da genelin yaptığı gibi beyaz yerine ceviz tercih ettim ve gören bayılıyor gayet spor ve şık mobilyalarım ilgi çekiyor :)

ahahaha ne güzel betimlemişsiniz :D

bu ne monotonluk ya aynı bütçeyle çok daha cool evler yapılabilir.

bir arkadaşım triplex eve taşındı size şöyle söyliyim her yer altın varaklı ben diyim süpürgelikler siz diyin kartonpiyerler. hele o çelik kapı... aman Allahım dedim sen hiç yorulma biz casper gibi geçeriz duvardan. bembeyaz deri yatak başlığı gibi düğmeli ve tabi ki olmazsa olmaz altın varaklı.

ay daha fazlasını anlatamıcam:kusmuk:

Bu gosteris budalaligi degil eski bir adettir , mantikli degil ama bizim adetimizde ev gezme diye birsey var maalesef
Kimse size gosteris yapmamis , eskiden yeni evlenen insanlara ilk gidenler tum evi gezerdi
milana
Eğer talep edip biz evini görmek isteseydik
Bu farklı olurdu ama bu gösterilmek istendi hiç talep olmadığı halde
Adetin yersizliğini gereksizliğini geçerek diyorum

Pembik gelinleri, heryeri kalitesiz oyuncak gibi sus koyan, kocisimin kadini, xx gelini diye tanimlayan gelinlerden bende haz etmemde ama herkez istedigi gibi evini kursun. Evlerini cagirip, göstermeleride illada gösteris budalaligindan degildir. Bizim buralarda (ki ben Almanyadayim) gayet normaldir. Yazis tarziniz biraz rahatsiz edici, alayci bir tonunuz var.

Misafir ağırlamadı inanın
Birilerini evine çağırıp gösteriş yaptı ve bunun övgüsünü almak ve birilerine anlatılmasını istedi
Bunun adı gösteriş budalalığıdır
Yeni evlenen insanlar misafir cagirdiklarinda evlerini de gezdirirler. Aldiklari esylari zevklerini de gosterirler. Bu bizim oralarda da hep boyledir. Gosteris degil de begendigin bir seyi paylasma cabasi diyelim. O yuzden bana hic garip gelmedi.

Back