Doldurmasiblar lutfen. Doldurup da cogaltmasinlar bunlari. Turkiyeye nufus planlamasi sart. Cocuk dogurmak icin de ehliyet verilmesi lazim. Kocisim göbüşüme bebiş doldursun diyenlere de bilmiyorum ki ne yapmak lazim. Bilim bunlara da bi care bulur umarim.Eksik yazmişsin.
Kocişlerimiz göbüşlerimize bebiş doldursun.Bizzat okudum bunu burda.
Sanırım bu akımı kabullenen insanların ‘kimseye zararı olmaması’ konusunda emin olmadığımdan.
Bunu benimseyen insanlara uzaktan baktığımda gördüğüm karakteri kimseye faydası olmayan, işi gücü çoğunlukla eğitimi de olmayan, üretmeyen, evi gibi yapmacık tavırlı, hayattaki en büyük başarısı evlilik olan, kocası ve evi dışında ilgilendiği bir şeyi olmayan, çeyizi, bohçası takısı gibi dertlerden bir adım öteye gidemeyen Kadınlar görüyorum. Zararsızlar mı gerçekten?
Aynısının tersini düşün. Pipili de pipili diye ata erkil zihniyette yetiştirilen, kadının yeri evidir, işte ‘Ayşe pişirir Ahmet yer’ mutfak tablolarına konu olan Ahmet de en az Ayşe kadar rahatsız edici ve zararlı.
Bir kaç sene sonra bu Ahmet ile Ayşe’nin çocuğu çocuğunla aynı sınıfta olacak.
Sana ve tarzına uzaktan cık cıklayacak :)
Neyse ben bu meseleyi tarz ile seçim ile sınıflandırmıyorum sanırım yüklediğim anlam yüzünden bu kadar itici geliyor ve evet saygı duyamıyorum sanırım.
Biraz ben törpüleneyim :)
Neden ustune aliniyor insanlar anlayamadim. Onlar da bizimle alay etsin nolacakE baska topiklerde facede ki pembiklerle gırgır ediyordunuz...simdi sahip çıkıyorsunuz
Sağınız solunuz belli değil yeminle
İşte bu kadar. Herkes böyle irdeleyebilse zaten bu ülke başka noktada olurdu.+1111
Zararsiz olduklarindan ben de emin degilim , tabi bu nasil bir toplum istedigimize de bagli biraz.
Boyle bir gelini eski bir evde oturtabilir misiniz mesela? Sehirlerin parki , ormani , havasi onemli degil evim guzel olsun yeter ki. Kapimi kapatir tum cirkinlikleri unuturum. Pembe ve mavi ayriminin bu kadar net yapiliyor olmasi birilerinin cinsiyetcilik takintisindan olabilir mi? Toplumsal rolleri, sinirlari net bir sekilde cizmek istemelerinden. Kadinlarin kendini surekli 'Mehmet`in karisi`, `Alinin annesi` olarak nitelemesi de yeni birsey. Emek emek birey yapmaya calisilan cocuklar bu kafalardan ne kadar izole kalabilir.
Pembik sunumcu gelinler benim gozumde kadininin tek tiplestirilmis hali. Ev ve aile arasina hapsolmus kendini sadece bunlarla anlamlandiran kadini ozendirmeye calisan ve belki de bilerek ozendirilen bir figur. Bu modalar elbette gececektir ama bu kadinlara verdigi zararlar konusunda emin degilim. Bir pembe zevk merakindan nerelere geldin diyenler olacaktir belki haklisiniz belki fazla paranoya yapiyorum. Ama kocaa bir disney ornegi var dunyada. Disney de benzer seyleri yapmaya calisti ve bu kadbasardi da hepimiz hala disneyin tahribatlarini icimizde tasiyoruz. Guzellik takintilarimiz vs.
Ben de aynı düşüncedeyim o nedenle hep eşimle ortak karar vererek almışızdır eşyalarımızı, zevklerimiz de birbirine yakın olduğu için sorun yaşamadık. Kurabiye ve keklerden oluşuyormuş izlenimi veren bu kadar aynı renge boğulmuş evleri nedense yadırgıyorum ben de. Ama insanlar seviyor demek ki bir şey demeye de hakkımız yok diye düşünüyorum. Ben fuşya /pembe rengini severim ama onu da hep detaylarda kullanmışımdır mesela. En fazla kırlent ya da mutfakta baharatlık gibi detaylarda...Ahahhahahh bende yeni gelinim ama evim pembiş değil. Anneme kalsa hep pembiş olacaktı ama asla istemiyorum dedim. O evde bir erkekte oturacak. Eşim pembe rengini hiç sevmez.
+1111
Zararsiz olduklarindan ben de emin degilim , tabi bu nasil bir toplum istedigimize de bagli biraz.
Boyle bir gelini eski bir evde oturtabilir misiniz mesela? Sehirlerin parki , ormani , havasi onemli degil evim guzel olsun yeter ki. Kapimi kapatir tum cirkinlikleri unuturum. Pembe ve mavi ayriminin bu kadar net yapiliyor olmasi birilerinin cinsiyetcilik takintisindan olabilir mi? Toplumsal rolleri, sinirlari net bir sekilde cizmek istemelerinden. Kadinlarin kendini surekli 'Mehmet`in karisi`, `Alinin annesi` olarak nitelemesi de yeni birsey. Emek emek birey yapmaya calisilan cocuklar bu kafalardan ne kadar izole kalabilir.
Pembik sunumcu gelinler benim gozumde kadininin tek tiplestirilmis hali. Ev ve aile arasina hapsolmus kendini sadece bunlarla anlamlandiran kadini ozendirmeye calisan ve belki de bilerek ozendirilen bir figur. Bu modalar elbette gececektir ama bu kadinlara verdigi zararlar konusunda emin degilim. Bir pembe zevk merakindan nerelere geldin diyenler olacaktir belki haklisiniz belki fazla paranoya yapiyorum. Ama kocaa bir disney ornegi var dunyada. Disney de benzer seyleri yapmaya calisti ve basardi da hepimiz hala disneyin tahribatlarini icimizde tasiyoruz. Guzellik takintilarimiz vs.
Ay ben o sandalyeler de bir anlam arayamayacak gibiyem :) görsel zeka elden gidiyeahhBu da aslında kendi tarzı içinde "Yenilikçiyim" fikriyle orijinal olma çabası. :)
Konu şahıslar üzerine dönmese ve aşağılama şeklinde ilerlemese, felsefi olarak çok güzel irdelenir. Ciddiyim, bildiğin düşünüp irdeleyebilir, bazı toplumsal izleri yakalayabilirsin.
+10000000Çay icin gittiginiz yerden bir sürü dedikoduyla dönmüssunuz.
Ve inanin sizin yaptığınız pembe evden daha itici duruyor.
Herkes ister dayatildigi icin ister istediği icin istediği gibi yaşasın benim mesela hic umrumda değil.
Kimin evi pembe kimin siyah bize ne , herkesin kendi istegi
Evi ben gezmeyecegim canim sağol gule gule oturun, deyip otursaydiniz madem.
Bu arada dedikodu yapiyorsunuz diyen arkadaslar
Elbet sizi kaynana gorumce elti konularinda gorurum. Gelip parmagimi sallicam dedikodu yapma himmmmm diye
Cok alemsiniz yeminle
Hamilenin kısaltması olarak kullanılıyordu buralarda o sözcük.Kocaya da kociş deniyor hatta.Not ve hamile sözcüğünün ilgisi yok ki hem.Ne alaka hamile sözcüğü yerine "not" anlamına gelen bi' sözcük kullanılsın?Hamiş arapçadır. Not anlamına gelir. Göbüşle bebişle ilgisi yok.
Bu da aslında kendi tarzı içinde "Yenilikçiyim" fikriyle orijinal olma çabası. :)
Konu şahıslar üzerine dönmese ve aşağılama şeklinde ilerlemese, felsefi olarak çok güzel irdelenir. Ciddiyim, bildiğin düşünüp irdeleyebilir, bazı toplumsal izleri yakalayabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?