• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembik gelinler

Bıktım o elsadan, filmini bile düzgünce izlemedi kızım ama bayılıyor her şeyine :olamaz: kreşin ilk günü elsalı çantayla gelen kızı görünce pıtır pıtır dökülen gözyaşlarını görseydiniz sizde alırdınız o çantayı, nerden görüp sevdiler inanamıyorum gerçekten. Ve bi not daha; geçen sene elsa konseptli Doğum günü yapmıştık, bu sene de yapacağız sanırım :bicak:

Ay yapmayin nolur. Baska seyler sevdirin. Miki mouse gibi twetty gibi ay ne biliyim farkli seyler. Ama nolur elsa yapmayin :bicak: o kadar korkuyorum ki benim kiz da elsa asigi miniklerim gibi olacak diye kınadım ya kesin olur :KK17:

Ay yapmayin nolur. Baska seyler sevdirin. Miki mouse gibi twetty gibi ay ne biliyim farkli seyler. Ama nolur elsa yapmayin :bicak: o kadar korkuyorum ki benim kiz da elsa asigi miniklerim gibi olacak diye kınadım ya kesin olur :KK17:

Keşke elimde olsa inanın onları da alıyorum, onları da seviyor ama elsa ayrı, bir şeyin elsalısı varsa akan sular duruyor işte. Sağlıkla gelsin de kızınız tek derdimiz bu olsun inşallah.

Geçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi

4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden

Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor

Ayşe neden pembe diyorum

Sus kız bas zile bu daha başlangıç

Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor

Karşıladı bizi

Kapı önündeki paspas bile pembe

Haydin zile bastık

Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik

Yahu ayşe girmesek mi

Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak

İçeri girişimizde efsane

Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi

Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi

Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim

Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi

Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik

Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra

İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada

Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır

Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim

Ana da fican dahi pembe

Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma

Yani en azından bize öyle yansıttılar

Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma

Çaylar içildi

Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi

Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını

Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama

İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı

Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum

Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu

Evimize döndük

Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu

Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz

Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız

Yahu bu abartma neden ne gerek var

Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar

Şunu belirtmek isterim konudaki kastım gereksiz dayatmaların toplumumuza şekil verdiği
Bunun zevkle istemek ile alakalı omadığıdır
Bu toplumun çarpık yaklaşımlarını tiye alarak aileme arkadaşlarıma fırsat bulduğum herkese konuşurum
Bunu bilin eğer bunu yapıyorsanız çevrenizde benim gibi birileri vardır
Konuşabilirler
Ay yazınıza bayıldım vallahi gözümde canlandıra canlandıra okudum :-):-)

Aslında hiç farkında olmadan kanayan yaraya parmak basmış gibi hissediyorum
Tepkiler haksız mı? Kısmen haklı
Bütün bunları bir olaydan yola çıkarak esprili bir dille anlatmak istedim
Asla niyetim kırmak değil
Olayda bahsi geçen kişiyi bireysel olarak düşünmeyin
Toplumumuzda yer eden gereksiz davranışlara dikkat çekmek istedim
Bu kadar
Burada oyle konular oluyor ki konu sahibinin derdinden cikip toplumsal bir tartisma halini aliyor. Burda bir annenin kararsizligi uzerinden toplumun kurtaja bakis acisi, baski goren bir genc kizin derdi uzerinden ebeveynlerle iliski ve daha bunun gibi pek cok konu uzerinden aslinda daha genel durumlar tartisildi. Belki de bunlari konusmaya bircogumuzun ihtiyaci var ama gel gor ki KK`nin en ragbet goren yeri BDV. Baska bir yerde acildiginda okunmuyor, burda acildiginda da 'Bunu mu dert ettin`, `Sanane` vs. diyenler de olabiliyor. Ben sahsen bu tarz konulari ve bu konulardaki yorumlari okumaktan cok keyif aliyorum. Kendi cevremizle elbette konusuyoruz ama burasi cok daha genel bir bakis acisi kazandiriyor.

Keske daha genel durum uzerinden yazsaydiniz , amaciniza daha cok hizmet ederdi.

dedikodu değilde espirili bir dille anlatmaya çalıştım
Bunlar aslında dayatılıyor özendiriliyor

Bunlar aslında dayatılıyor diyorsunuz neden o zaman bebeklere kız olunca pembe erkek olunca mavi alınıyor. Kızımın odasını bu sene pembeye boyadık ki kendisi istedi hiçbir dayatma olmadı daha önceki renk mavi idi sordum pembe istiyorum dedi ki daha 3 yaşında.

Bence normal çünkü eskiden böyle şeyler yoktu o da özenmiş istedigi gibi dosemis evini ki hakki.

Kaldi ki kayınvalidesi çağırmış sizi arkadaşsiniz diye kız cagirmamis gösterisi de kız yapmamistir. Evinize misafir alıyorsunuz arkanizdan konuşulanlara bak Ne kadar ayıp....

Geçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi

4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden

Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor

Ayşe neden pembe diyorum

Sus kız bas zile bu daha başlangıç

Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor

Karşıladı bizi

Kapı önündeki paspas bile pembe

Haydin zile bastık

Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik

Yahu ayşe girmesek mi

Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak

İçeri girişimizde efsane

Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi

Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi

Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim

Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi

Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik

Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra

İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada

Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır

Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim

Ana da fican dahi pembe

Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma

Yani en azından bize öyle yansıttılar

Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma

Çaylar içildi

Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi

Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını

Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama

İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı

Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum

Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu

Evimize döndük

Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu

Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz

Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız

Yahu bu abartma neden ne gerek var

Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar

Şunu belirtmek isterim konudaki kastım gereksiz dayatmaların toplumumuza şekil verdiği
Bunun zevkle istemek ile alakalı omadığıdır
Bu toplumun çarpık yaklaşımlarını tiye alarak aileme arkadaşlarıma fırsat bulduğum herkese konuşurum
Bunu bilin eğer bunu yapıyorsanız çevrenizde benim gibi birileri vardır
Konuşabilirler
Gereksiz dayatma diye yazmışsın ama sanırım senin şuan açtığın konu gereksiz insanlar sizi fazlasıyla güzel karşılarlar abartı olur karşılamazlar görgüsüz olurlar zevkler renkler tartışılmaz herkesin sizinle aynı tonları kullanması sevmesi gerekmez o zaman Karakter denen şeyde olmazdı o rengi sevmeyebilir fazla abartı da bulabilirsin ama karşıda ki kişi sevmiş ve onun evi bu sana söz hakkı vermiyor hatırlatırım... ( o kişinin yerinde olsam seni bi daha asla evime davet etmezdim )

Rahatsız edici olan ne biliyor musun?
Onun hayatı onun seçimi olmaması.
Bu bir taklit, Moda. Kişiliği oturmamış genç bir kadının hayattaki tek başarısına sarılması...

Konuya yorum yazmadım, haz etmiyorum hatta kişi hedefi göstermeyip dalga geçtiğimde oluyor.

Eğer dediğin gibi zevk meselesi ise ben saygı duyuyorum...
Benim evime gelen de bekar erkek-ofis tarzı arasında gidip geliyordu çocuklardan önce.
Bu da zevksiz bulunabilir. Sevmeyen olabilir, eleştiren olabilir vs.
Ama konu bu degil bence
Bu tarzın kabulleniş yaygınlığı.
Ay bilemedim.
Kimsenin evine kusacagım vs demem, beni rahatsız eden tek o oldu.
Onun dışında zil düğmesini bile pembeyle değiştirmek sağlıklı bir ruhun eseri olamaz diye düşünüyorum :)
Aslinda tam olarak zevk meselesi. Dayatma da degil. Bu kizcagiz zorla almadi ki bunlari gitmis beğenerek isteyerek icine sinerek almis ? Hangimiz modaya uymuyoruz ? Aldigimiz bluzlar jeanler modaya uygun olmuyor mu ?
Onlari da biz tasarlamiyoruz ki ? Baskalari ciziyor tasarliyor koyuyor vitrine biz de gidip aliyoruz. Yani tamamen tasarlayanin zevki. Biz beğenip alma kısmındayız. Düzen bu.

Olayin budalaliğa dondugu kısım sunum kurdelalar kurabiye samdalyeleri falan bence :silah:

O elsayi Allah kahretsin. Gecen sene calistigim anaokulunda elsa konseptli dogum gunulerinden gina gelmisti. Ama bir gorseniz. Anneler su siselerine bile elsa resmi yapistirmisti. Igrenmistik artik. Kizim olacak ve ben cok tedirgin oluyorum. :halay:
Yani bu ornekleri turetebiliriz. Konseptli dogum gunleri,anne baba ve cocugun ayni renk giyinmis olmasi gibi onemli (!) bir detay,minyatur market arabası,masa sandalye uzerine oturtulan eti puflar,kiz istemede damada ozel fincan (uzerinde sacmasapan bir biyik figuru),ellerinde kamerayla sevgilisine evlilik teklifi eden ilginc erkekler, nisanlarda kizin elbisesinin rengiyle erkegin kravat-cep mendilinin ayni olmasi ( farkli renk olursa gelinin altinlari alip kacacagi rivayet ediliyormuscasina) bunlarin hepsi tvlerden ogrendigimiz gereksiz detaylar. Hepsi birilerine para kazandirmanin binbir turlu kombinasyonu.

Aslinda tam olarak zevk meselesi. Dayatma da degil. Bu kizcagiz zorla almadi ki bunlari gitmis beğenerek isteyerek icine sinerek almis ? Hangimiz modaya uymuyoruz ? Aldigimiz bluzlar jeanler modaya uygun olmuyor mu ?
Onlari da biz tasarlamiyoruz ki ? Baskalari ciziyor tasarliyor koyuyor vitrine biz de gidip aliyoruz. Yani tamamen tasarlayanin zevki. Biz beğenip alma kısmındayız. Düzen bu.

Olayin budalaliğa dondugu kısım sunum kurdelalar kurabiye samdalyeleri falan bence :silah:

Bu da aslında kendi tarzı içinde "Yenilikçiyim" fikriyle orijinal olma çabası. :)
Konu şahıslar üzerine dönmese ve aşağılama şeklinde ilerlemese, felsefi olarak çok güzel irdelenir. Ciddiyim, bildiğin düşünüp irdeleyebilir, bazı toplumsal izleri yakalayabilirsin.

sosyal medyada birde son zamanlarda düzen adi altida evleri özelikle buzdolaplari ucuz plastiklerle dolduran hanimlar var malesef. Bunlari gördükce karnima agrilar giriyor :(

Kadın güya evi size zorla(?) gezdirmiş ama siz de iyi süzmüşsünüz maşallah. Ne gereksiz saçma bir konu kayinvalidesiyle arasi iyise ne olmus yani hem size ne insanların evinden begenmiyorsaniz gitmeyin bidaha insanlarin evine. Sinir olurum gittiği yerin dedikodusunu elestirisini yapanlara. Sonuna doğru gereksiz dayatma cart curt diye konudan da saçma tespit yapilmasi dedikodu yapmis olduğunuzu örtememiş sizin gibi misafirim olsun istemezdim asla. Kahve fincanı pembeymis ev meyveli parfüm kokuyormuş. Hey Allahim

Son düzenleme:
e ozaman dugun de yapmayın
kınanızda gelenlere dagıtmak ıcın hedıyelık susler de yapmayın onlar da ozentılık onlarda gosterıs onlar da bır acayıp ozaman

sızler turlu turlu degısık etkınlıkler yapıp da baskaları kendılerınce eglendıklerınde mı bayagı oluyor

degısık.

savunmadıgınızı komık buldugunuzu ıddaa ettıgınız seylerın sekıl degıstırmıs hallerını yapmanız sızı daha kulturlu yapmıyor.

not: evım bembeyaz

Yani bu ornekleri turetebiliriz. Konseptli dogum gunleri,anne baba ve cocugun ayni renk giyinmis olmasi gibi onemli (!) bir detay,minyatur market arabası,masa sandalye uzerine oturtulan eti puflar,kiz istemede damada ozel fincan (uzerinde sacmasapan bir biyik figuru),ellerinde kamerayla sevgilisine evlilik teklifi eden ilginc erkekler, nisanlarda kizin elbisesinin rengiyle erkegin kravat-cep mendilinin ayni olmasi ( farkli renk olursa gelinin altinlari alip kacacagi rivayet ediliyormuscasina) bunlarin hepsi tvlerden ogrendigimiz gereksiz detaylar. Hepsi birilerine para kazandirmanin binbir turlu kombinasyonu.

Resmen bunlari asiladilar. Organizasyon sirketli kina gecesini ve dugun filmini unutmussun :) ben bu ikisine de ifrit oluyorum :lülülü:

Back