- 13 Aralık 2014
- 303
- 103
- 303
- Konu Sahibi butterfly effect
-
Can'ım sen pkolu değilsin ki pkoluların lh hormonu Fsh hormonundan neredeyse iki kat fazla olur senin hormonların öyle değil muhtemelen testesteron hormonun yüksek o yüzden tüylenmen varHerkese sağlıklı günler diliyorum.Ben iğneli epiasyona başlamadan önce tüylenmenin gerçek nedeninden emin olmak için jinekolaga gittim.Hormon tahlili yapıldı LH 8 , FSH 8 diğer prolaktin vs.değerleri de gayet normaldi. Doktor hormonların normal olduğunu söyledi sonra ultrasyona girdim yumurtalıkların temiz dedi.Ben çok vesveseliyim dün yine başka bir doktora gittim.O da polikistk over sendromu dedi:/:/Lakin adetlerim düzenlidir ağrı sancı olmaz.(Bir de benim bu tüylenme problemi sonradan ortaya çıkmadı ergenlik öncesinde bile ben hatırlarım yüzümde tüyler çıkmıştı ki ben hep genetik olduğunu düşünürdüm çünkü aile de maşallahımız var bu konuda) Neyse ben 15 gün önce falan iğneli epilasyona başladım şu an yüzümdeki sert kıllar ince ince çıkıyor ; ince olanların %30-40 hiç çıkmadı.Yani şimdi ben başka bir doktora daha gideceğim ama merak ettiğim nokta şu ben iğnelinin 2.seansına gitsem sonra 3.doktor da pco var derse ilaç tedavisine başlasam bir problem olur mu yoksa 2.seansa boşuna mı gitmiş olurum??Herkese tekrardan iyi günler dilerim..
Aynı şekilde ben de PCO da LH hormonunun FSH hormonuna oranla değerinin fazla olduğunu biliyorum benim de zaten bundan dolayı kafam karıştı:/:/Can'ım sen pkolu değilsin ki pkoluların lh hormonu Fsh hormonundan neredeyse iki kat fazla olur senin hormonların öyle değil muhtemelen testesteron hormonun yüksek o yüzden tüylenmen var
Çok teşekkürler sağolunBir problem olmaz. İlaç tedavisyle beraber yürütülebilir espilasyon.
Yaaaa çok teşekkür ederim gerçekten moral oldunuz:)Pko değilsin canım. Bak benim fsh 6 lh 8 bana bile pko değilsin dedi doktor. Pko da lh fsh ın en az 2 katı olur. Hatta bazen 3 katı. Hiç kafana takma pkoyum diye
İnanın kime inanacağımı şaşırdımher doktor farklı soyluyor kimisi yumurtalıkta pko gordugu an pcossun diyor enteresanlar..hormonların cok buyuk dengesizlik icinde olması gerekiyor ama fsh biraz yuksek sende bide adetin 3. gunundemi gittin tahliler icin oda cok fark ediyor
Can'ım sen pkolu değilsin ki pkoluların lh hormonu Fsh hormonundan neredeyse iki kat fazla olur senin hormonların öyle değil muhtemelen testesteron hormonun yüksek o yüzden tüylenmen var
Ya kızlar benim de lh ve fsh arasında pek fark yok ama polikistik over dediler, neredeyse 2 yıldır ilaç alıyorum.Pko değilsin canım. Bak benim fsh 6 lh 8 bana bile pko değilsin dedi doktor. Pko da lh fsh ın en az 2 katı olur. Hatta bazen 3 katı. Hiç kafana takma pkoyum diye
bencede pkos olayı yok lh buyuk olmalı fsh den ama onda bile oranlar cok farklı olunca ancak teshis koyuyorlar adet duzensizmi asırı tuylenme kilo artısı varmı hepsi birlikte degerlendiriliyor olumlu doktorlara gidin inanın cok etkisi oluyor insan uzerinde bazılarıda bastan savma davranıyor insanların psikolojisini altust ediyorİnanın kime inanacağımı şaşırdımgeçen ay reglimin 3.günü yapıldı tahlil sırf bu yüzden denk getirmiştim randevu tarihlerini
tek bir doktorla kalmayın farklı farklı doktorlara gidin bende kist vardı bir doktor ameliyat dedi 7 cmdi baska doktor bir ay ilac kullanalım dedi bir ay sonunda kist 7 mm e dustu yani her doktorada inanmayınYa kızlar benim de lh ve fsh arasında pek fark yok ama polikistik over dediler, neredeyse 2 yıldır ilaç alıyorum.
ilk tahlillerimde adetsiz lh=8.96 fsh=7.05
adetli olduğun gün lh=7.08 fsh=6.73
bir sonraki tahlil lh=7.92 fsh=5.79
Aynen söylediklerinize katılıyorum.Resmen dünden beri kıvranıyorum.:/bencede pkos olayı yok lh buyuk olmalı fsh den ama onda bile oranlar cok farklı olunca ancak teshis koyuyorlar adet duzensizmi asırı tuylenme kilo artısı varmı hepsi birlikte degerlendiriliyor olumlu doktorlara gidin inanın cok etkisi oluyor insan uzerinde bazılarıda bastan savma davranıyor insanların psikolojisini altust ediyor
İşin ilginç yanı bu insanlar mesleğe başlamadan önce Hipokrat yemini ediyor.Ama biz ne yapıyoruz tam emin olamk için 3-4 doktora gidiyoruz:/:/tek bir doktorla kalmayın farklı farklı doktorlara gidin bende kist vardı bir doktor ameliyat dedi 7 cmdi baska doktor bir ay ilac kullanalım dedi bir ay sonunda kist 7 mm e dustu yani her doktorada inanmayın
ya bir keresinde de yanlıs ilac yuzunden felc geciriyordum ben oyle kotu olmustum ki oyuzden birden fazla doktora gidiyorum hep:) tavrına ilgisine bakıyorumİşin ilginç yanı bu insanlar mesleğe başlamadan önce Hipokrat yemini ediyor.Ama biz ne yapıyoruz tam emin olamk için 3-4 doktora gidiyoruz:/:/
takılmayın biliyorsunuzki psikoloji cok onemli uzun suren adet duzensizliklerim bir doktorun moral vermesiyle duzene girmisti:) prolaktin hormonu bile strese girildiginde yukseliyor okdr onemliki moral..Aynen söylediklerinize katılıyorum.Resmen dünden beri kıvranıyorum.:/
Çok çok geçmiş olsun yaaa benim bir arkadaşım da kalbinden şikayetçi bir doktor zımba gibisin bir şeyin yok diyormuş diğeri de ciddi bir rahatsızlık olabilir diyormuş:/ Gariplikler ülkesinde yaşıyoruz vesselamya bir keresinde de yanlıs ilac yuzunden felc geciriyordum ben oyle kotu olmustum ki oyuzden birden fazla doktora gidiyorum hep:) tavrına ilgisine bakıyorum
Moral buldum cidden çok takmayacağım kafama 3.doktora da göründükten sonra zaten taşlar yerine oturur..takılmayın biliyorsunuzki psikoloji cok onemli uzun suren adet duzensizliklerim bir doktorun moral vermesiyle duzene girmisti:) prolaktin hormonu bile strese girildiginde yukseliyor okdr onemliki moral..
Hormonal olarak pko yok ama eğer yumurtalıklarda polikistik görünüm varsa o yüzden pko teşhisi koymuş olabilirler.Ya kızlar benim de lh ve fsh arasında pek fark yok ama polikistik over dediler, neredeyse 2 yıldır ilaç alıyorum.
ilk tahlillerimde adetsiz lh=8.96 fsh=7.05
adetli olduğun gün lh=7.08 fsh=6.73
bir sonraki tahlil lh=7.92 fsh=5.79
Hormonal olarak pko yok ama eğer yumurtalıklarda polikistik görünüm varsa o yüzden pko teşhisi koymuş olabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?