Pcos çıktı acil yardım edin

Günde 2 kere sabah akşam kullanmıştım:)

Söyle ki doktorlar birkaç kriterin aynı anda gozlemlemek istiyor sendrom yani pcos diyebilmek için yalnızca birinin olması dediğiniz gibi sendrom sayılmıyor. Örneğin bende lh fsh oranı adet düzensizliği ve yumurtaliklardaki görünüm hepsi aynı anda mevcuttu. Sadece hormon dengesizliği olsaydı ya da sadece yumurtaliklarda pco görünümü olsaydı pcos denilemezdi. Tabi doktorun izahı ile ve bildiğim kadarıyla yanlışım varsa affola :)
Evet pcos metobolik bi rahatsızlik demisti doktorum bana.. bide her doktor bilmiyo bunu yaa ben 14 sene boyunca birsuru dr gezdim kimi sende yok dedi kimi sende var dedi 😀 bende aşırı killanma ve erkek tipi sac dokulmede mevcut killanma neysede sac dokulmesine cok üzülüyorum.

Evet pcos metobolik bi rahatsızlik demisti doktorum bana.. bide her doktor bilmiyo bunu yaa ben 14 sene boyunca birsuru dr gezdim kimi sende yok dedi kimi sende var dedi 😀 bende aşırı killanma ve erkek tipi sac dokulmede mevcut killanma neysede sac dokulmesine cok üzülüyorum.
Bende de killanma ve saç dökülmesi var ne yazık ki :KK43: hayatımın her döneminde güzel saçlı kadınlara ozenmisimdir ne yalan söyleyeyim 😬 ama çok şükür gebeliğe engel olmadı, sizi de konulardan hatırlıyor gibiyim temmuz veya agustos annesi misiniz, ben ağustosta dogum yaptım her iki konuyu da takip ederdim ☺️

Paniğe kapılma pcosta kiloluysan önceliğin kilo vermek olmalı %5-10 arasında bi oranda bile reglin kendiliğinden olabilir. İnsülin direncine baktır mutlaka, rahmini güçlendirmek için kırmızı meyveleri tüket yürüyüş yap hareketi arttır, maalesef kilolu hamilelikte zor. biraz kilo verdikten sonra yumurta takibine başlasan daha iyi olur kendiliğinden gebe kalma olasılığında yükselir. Bi de hsg çektir tüplerde tıkanıklık var mı baktır o da gebe kalmada etkili ♥️

Bende de killanma ve saç dökülmesi var ne yazık ki :KK43: hayatımın her döneminde güzel saçlı kadınlara ozenmisimdir ne yalan söyleyeyim 😬 ama çok şükür gebeliğe engel olmadı, sizi de konulardan hatırlıyor gibiyim temmuz veya agustos annesi misiniz, ben ağustosta dogum yaptım her iki konuyu da takip ederdim ☺️
Nisan annesiyim ben . Benim durumum gebelige engel oldu ya ben 14 sene ugrastim cok sukur nasip etti Rabbim. İsteyen herkese nasip etsin..

Inan ki guzel sacli kadinlara bende ozeniyorum . Ne bakimlar yaptim asla duzelmedi baktim olmuyor saldim gitti dogumdan beri ugrasmiyorum 😀

Nisan annesiyim ben . Benim durumum gebelige engel oldu ya ben 14 sene ugrastim cok sukur nasip etti Rabbim. İsteyen herkese nasip etsin..

Inan ki guzel sacli kadinlara bende ozeniyorum . Ne bakimlar yaptim asla duzelmedi baktim olmuyor saldim gitti dogumdan beri ugrasmiyorum 😀
Hahahah 😂
Çok şükür 🙏🏻 Allah herkesin evladını bağışlasın isteyen herkese de hayırlısıyla nasip etsin 🙏🏻

Paniğe kapılma pcosta kiloluysan önceliğin kilo vermek olmalı %5-10 arasında bi oranda bile reglin kendiliğinden olabilir. İnsülin direncine baktır mutlaka, rahmini güçlendirmek için kırmızı meyveleri tüket yürüyüş yap hareketi arttır, maalesef kilolu hamilelikte zor. biraz kilo verdikten sonra yumurta takibine başlasan daha iyi olur kendiliğinden gebe kalma olasılığında yükselir. Bi de hsg çektir tüplerde tıkanıklık var mı baktır o da gebe kalmada etkili ♥️
Teşekürler haklısın ama işte hemen olsun istiyor insan 4 sene oldu herkes hamile herkes anne yalnız kalmış gibiyim😕😣

Nede olsa kiloluyum olmaz dedim vermeden kiloları doktora bile giymesi biliyordum diyeceği şeyleri ama yanlış yapmışım😣
Haydaaa oyle dusunme benim teyzemin kizi oda ayni sizin gibi 110 kilo ustu zayifla demis doktor gitti once tup mide oldu zayifladi hemen tup bebek yaptirdi oglu su an 3 yasinda 😀 bende zayif bisey degilim pkoluyum tup bebekle bende oldum 86 kilo ile baslamistim tedaviye surecte 94 95 kilo oldum surecim baya uzundu stresten cok yedim galiba. dogum yaptim bende. Sen kac kilosun ki. Bak o 90larla transfer oldum ben tuttu hamileligimde zayifladim. Eski kilomunda altindayim su an...
Vakit kaybetme elbette herseyin bi caresi vardir ama yas ilerledikce yumurta kalitemiz maalesef düşüyor. Ve tedavide sans azaliyor neden şansını azaltasin ki kendine gel toparlan bismillah de tut bi ucundan. Istersen sana zayiflama konusunda destek bile olabilirim. Motive edebilirim seni... istersen birlikte diyete baslayalim yarışalım birbirimizle 😊 Ama durma arkadasim zaman geciyo bak 4 sene gecmis sen oyalanirken

Çok iyi olur aynen 95liyim ben malesef kilom çok üst sınır baya fazla 110 lar dan bile yukarda 😕
Haydaaa oyle dusunme benim teyzemin kizi oda ayni sizin gibi 110 kilo ustu zayifla demis doktor gitti once tup mide oldu zayifladi hemen tup bebek yaptirdi oglu su an 3 yasinda 😀 bende zayif bisey degilim pkoluyum tup bebekle bende oldum 86 kilo ile baslamistim tedaviye surecte 94 95 kilo oldum surecim baya uzundu stresten cok yedim galiba. dogum yaptim bende. Sen kac kilosun ki. Bak o 90larla transfer oldum ben tuttu hamileligimde zayifladim. Eski kilomunda altindayim su an...
Vakit kaybetme elbette herseyin bi caresi vardir ama yas ilerledikce yumurta kalitemiz maalesef düşüyor. Ve tedavide sans azaliyor neden şansını azaltasin ki kendine gel toparlan bismillah de tut bi ucundan. Istersen sana zayiflama konusunda destek bile olabilirim. Motive edebilirim seni... istersen birlikte diyete baslayalim yarışalım birbirimizle 😊 Ama durma arkadasim zaman geciyo bak 4 sene gecmis sen oyalanirkenoyalanirken95

Cokta gencsin yaa yanlis anlamazsan şu an kac kilosun mide kucultme falan olamazmisin ?
Çok fazlayım 130 lardayım malesef ki küsürüde var annem hakkım helal değil olırsan dedi ki olmayada pek uygun değilim nefes sıkıntısı yaşayacağımı söyledi doktor şuan herkes ya anne ya hamile ben çok geç ayıktım ve şuan pskolojim yok resmen depresyondayım kilo var üsütüne pcos tüp bebek işi çıkarsa maddi olarak imkansız zaten çok arada derede kaldım çok şanslı olmam gerek galiba doğal yolla olması için🙁

Çok fazlayım 130 lardayım malesef ki küsürüde var annem hakkım helal değil olırsan dedi ki olmayada pek uygun değilim nefes sıkıntısı yaşayacağımı söyledi doktor şuan herkes ya anne ya hamile ben çok geç ayıktım ve şuan pskolojim yok resmen depresyondayım kilo var üsütüne pcos tüp bebek işi çıkarsa maddi olarak imkansız zaten çok arada derede kaldım çok şanslı olmam gerek galiba doğal yolla olması için🙁
Hiç metformin kullandinizmi pkoda onlar kilo vermeye yardimci oluyor

İlaca da başlamışsınız, bir de diyetisyen desteği alın bence. 15-20 kilo bile verseniz hormanel dengeniz daha iyi hale gelir, tabi ne kadar az kilo ile başlarsanız gebeliğe o kadar iyi olur. Son zamanlarda pcosla ilgilenen diyetisyenler görüyorum instagramda.

Ya şunu belirtmek istedim pcos ile pko farkli seyler pcosda daha ağır bi surec olur cok yogun sivilceler ciddi adet düzensizliği kiloda dengesizlik pko dan daha ağırdır pcos.
Pco polikistik over demek yani çok sayıda kist demek. Pcos is polikistik over sendromu demek yani tüylenme, sivilcelenme, kilo vb gibi pco kaynaklı sendromu ifade ediyor. Yani biri sebep ise diğeri sonuçtur.

İlaca da başlamışsınız, bir de diyetisyen desteği alın bence. 15-20 kilo bile verseniz hormanel dengeniz daha iyi hale gelir, tabi ne kadar az kilo ile başlarsanız gebeliğe o kadar iyi olur. Son zamanlarda pcosla ilgilenen diyetisyenler görüyorum instagramda.
Bitanesine randevu aldım inşallah işe yarar ama hep umutsuzum olmayacak gibi hissediyorum hep🙁

Merhaba bende bu hastalıktan çekenlerdenim çok şükür 1 yıl sonunda kızım oldu şimdi 7 yaşında maşAllah. Ben gebe kalmaya çalışırken 90 kg idim sadece 6 kg verdikten sonra klomen ve çatlatma iğnesiyle hamile kalmıştım. Şunu söylemeden geçemeyeceğim 1 yıl devlet hastanesine gittim oradaki doktorların çatlatma iğnesi yazma yaptırma gibi bişey hiç önermediler bana. 6 kg verip özel hastaneye gittiğimde klomenden sonra 2 günde 1 çağırdı beni sürekli kontrol etti en son yumurta gelişince iğne yaptırdım ve hemen tuttu. Çok şükür Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın ümitsizliğe kapılma Allah yardımcın olsun

X