Bir eşyam kaybolsa onu yapayalnız bir yerde hayal ediyorum. Bulana kadar aklımdan çıkmıyor. Sanırım eşyalarıma çok kıymet veriyorum.
'a kadar.Bir eşyam kaybolsa onu yapayalnız bir yerde hayal ediyorum.
Bağış yaparım hatta üni’de biraz çalışmıştım keyfi olarak onu bağışlamıştım onlarda bi sıkıntım yok sadece ödünç vermekte problemim varTakıntı gibi bişey yaptığınız
Ufak ufak vazgecebileceginiz seyleri en azından bagıs vs yaparak başlayabilirsiniz
Kız kardes yada ablanızda yok o zamanBağış yaparım hatta üni’de biraz çalışmıştım keyfi olarak onu bağışlamıştım onlarda bi sıkıntım yok sadece ödünç vermekte problemim var
Olabilir eşyasına değer veriyordur paylaşmak istemeyebilir diye okudum. Ta ki: 'a kadar.
Bu normal değil.
Aynen dram filmine dönüyor resmen.bu yanlış.
ödünç vermemek, borç vermemek... bunlar normal şeyler. ben de sevmem.
ama eşya kaybını dram filmine çevirmek normal değil.
insanlar maalesef emanete hiyanet ettikleri icin boyle dusunmeniz ve davranmaniz bana anormal gelmedi.
ama yine de paylasimcilik guzeldir, ozellikle yakin arkadala paylasmak konusunda kendinizi yureklendirin derim.
Bu yenmeniz gereken bir durum değil ki tabi ki vermiyceksiniz. Çanta, kıyafet falan bunları oaykaşmak hiç hoş değil benceSelamlar Sevgili Hanımlar;
Benim kendimce bir problemim var.
Bir çok eşyamı kimseyle paylaşamıyorum.
Lisede bir arkadaşım çok sevdiğim bir çantamı istemişti ve bende vermiştim. Çantamda biraz pahalıydı. Geri getirdiğinde çanta hem yıptanmış hemde aşırı kirlenmişti ve annem bana çok kızmıştı bende üzülmülmüştüm. O günden sonra bu durum başladı bende. Pahalı olsun olmasın bütün aldıklarımı öyle rastgele almam. Gerçekten aşık olarak alır ve gözüm gibi bakarım. Birisi benden eşyalarımı ödünç istediğinde de çok çok güçlükle veririm ya da bir bahane bulup vermem. Üniversiteside de çok yakın iki arkadaşım hep birbirlerinin eşyalarını paylaşırdı. Bir kaç kere benden de istediler ama ben pek hoş karşılamadım. Onlarda bir daha yeltenmediler. Sonrasında çok üzüldüm öyle yaptığım için.
Mesela hediye almayı severim. Arkadaşlarıma da gittiğim gezdiğim yerlerden birşeyler hediye getiririm ama bana ait birşeyi istediklerinde yüzüm düşüyor. Karşı tarafta bunu anlayıp kırılabiliyor.
Borçta veremiyorum. Allah’a çok şükür maddi durumum normal ama birine borç verdiğimde isteyemiceğim için ve bir anda çok ihtiyacım olursa diye düşündüğüm için borç veremiyorum. Durumu olmayan insanlara geri dönüşünü istemeden gönül rahatlığıyla paramı paylaşırım ama ödünç alınan herşeyde gönül rahatlığıyla veremiyorum.
Bir eşyam kaybolsa onu yapayalnız bir yerde hayal ediyorum. Bulana kadar aklımdan çıkmıyor. Sanırım eşyalarıma çok kıymet veriyorum.
Bu durumu yavaş yavaş nasıl yenebilirim?
Ya da iyi bişey mi yapıyorum dersiniz?
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar Sevgili Hanımlar;
Benim kendimce bir problemim var.
Bir çok eşyamı kimseyle paylaşamıyorum.
Lisede bir arkadaşım çok sevdiğim bir çantamı istemişti ve bende vermiştim. Çantamda biraz pahalıydı. Geri getirdiğinde çanta hem yıptanmış hemde aşırı kirlenmişti ve annem bana çok kızmıştı bende üzülmülmüştüm. O günden sonra bu durum başladı bende. Pahalı olsun olmasın bütün aldıklarımı öyle rastgele almam. Gerçekten aşık olarak alır ve gözüm gibi bakarım. Birisi benden eşyalarımı ödünç istediğinde de çok çok güçlükle veririm ya da bir bahane bulup vermem. Üniversiteside de çok yakın iki arkadaşım hep birbirlerinin eşyalarını paylaşırdı. Bir kaç kere benden de istediler ama ben pek hoş karşılamadım. Onlarda bir daha yeltenmediler. Sonrasında çok üzüldüm öyle yaptığım için.
Mesela hediye almayı severim. Arkadaşlarıma da gittiğim gezdiğim yerlerden birşeyler hediye getiririm ama bana ait birşeyi istediklerinde yüzüm düşüyor. Karşı tarafta bunu anlayıp kırılabiliyor.
Borçta veremiyorum. Allah’a çok şükür maddi durumum normal ama birine borç verdiğimde isteyemiceğim için ve bir anda çok ihtiyacım olursa diye düşündüğüm için borç veremiyorum. Durumu olmayan insanlara geri dönüşünü istemeden gönül rahatlığıyla paramı paylaşırım ama ödünç alınan herşeyde gönül rahatlığıyla veremiyorum.
Bu durumu yavaş yavaş nasıl yenebilirim?
Ya da iyi bişey mi yapıyorum dersiniz?
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Ay kendimi gördüm bi an bi ara bende böyleydim nerde eşyam kimde nasıl diye ama zamanla geçiyor bence artık o kadar değilim rahatım yaniBir eşyam kaybolsa onu yapayalnız bir yerde hayal ediyorum. Bulana kadar aklımdan çıkmıyor. Sanırım eşyalarıma çok kıymet veriyorum
bende sevmem eşyamı vermeyi. çünkü aldıkları gibi gelmiyor. para vermeyi de sevmem borç. verdiğinde iyisin ama istediğinde senden kötüsü yok. ben pek sorun yapmıyorum beni seven böyle kabul etsin