- 7 Şubat 2022
- 770
- 1.429
- 43
- 70
Çok gençsiniz bu olaylar karşısında ne yapacağınızı bilemiyebilirsiniz.O yaşlarda insanlar çekingen oluyor korkuyor vb.Ancak büyüğünüz olarak size şunu yazayım.Ben kimsenin ahlak bekçiliğini yapamam hanımefendi, ben şirketin sahibi olsam zaten ipe götürürüm. Beni kendileriyle karıştırmasınlar bana yeter
Bu işyeri sahibinin yaptıkları sözleri davranışları asla normal değil.Aslında sizin orada bir dakika bile durmamanız lazım öyle yazayım.
Ancak ben başka yerden ele alacağım konuyu.Siz eğitimli bir gençsiniz.Bu adamlardan çekinmeyecek bunlara hadlerini bildireceksiniz.Dik duracaksınız bu adamlar karşısında.Bakın Saadet öğretmen dik durdu rezilliği çıkardı ortaya.
Bir kere yukarıdaki cümleniz bu bakışınız doğru değil.Neden mi .Olay ahlak bekçiliği değil de ondan.Anlattığınız inanılmaz vahim bir olay.Burada genelde gençler var çalışan çok.Hanginizin işyerinde böyle bir şey oluyor.Patronun odasından yaka paça dağılmış bir kadın çıkıyor.Bu bizim eski Türk filmlerinde olurdu.
Bir kere böyle bir işyerinde çalışıyorsunuz.Bu adamın yarın size de farklı davranmayacağı ne malüm.İşyerinde olur mu hiç.Sizi bayağı da ilgilendiriyor.
Bunları korkun diye yazmıyorum.Dik durun önce ve bu adamdan sakın korkmayın.Ama uyanık olun.
Önerilerim
Sizinle iş dışında bir konuşma yaptığında; öncelikle benim çocuk ne zaman yapacağım veya yapmayacağım sizi neden ilgilendiriyor diyeceksiniz.Ona soruyu sorarak ondan cevap bekleyeceksiniz.Bu benim ve eşimi ilgilendiren konu diye sert çıkacaksınız.Buradakilere benzemiyorsun vb dediğinde ben bunlardan hoşlanmıyorum benimle iş konusu dışına çıkmayın diyeceksiniz.
Bu adamla asla yalnız mesaiye kalmayacaksınız.Mesai istediğinde de eşim mesai dışı çalışmama izin vermiyor.Ben zaten işimi yapıyorum mesailik bir durum yok.Ama illaki mesai istiyorum diyorsanız beni o zaman işten çıkartacaksınız diyeceksin.
Son düzenleme: