• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronumla ne yapacagimi bilmiyorum

sanslikiz1483

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2024
77
19
8
26
Merhaba yaklasik 3 ay once ruhsat aldim daha onceden yaninda staj yaptigim bir aile dostu avukatimizin yonlendirmesi ile bir ofiste calismaya basladim.

Ofis 2 ayri daireden olusuyor , bir daire birinci katta diger daire besinci katta . Patronumuz 5 inci kattaki dairede ben, diger bagli calisan avukat hanim ve stajyer birinci kattayiz

Her iki ofiste asiri pis , kokuyor , tuvaletler pislik icinde basladigimiz zamanda boyleydi yalvararak temizlikci cagirttik 1 ay once geldi tekrar gelsin diyoruz ama patronumuz surekli gecistiriyor. Ilk ise girdigimiz zamanlar tuvalet asiri pis oldugu icin yakinlardaki cafenin tuvaletini kullaniyorduk bunu da kendisi biliyordu , artik ofis o kadar tozlu ki tozdan hepimiz hasta oluyoruz

Ofiste yemek yok kendi yemeklerimizi kendimiz evden getiriyoruz .

Asil sorun ise maas konusu ile basladi yol + yemek ile birlikte 28.000 tl vermek istiyor sabah 9-18.00 arasi haftada 5 gun calisiyoruz arti onun durusmalari ve kisisel her isini bize yaptiriyor bunu az buldugumuzu ya biraz daha fazla maasin daha uygun olacagini yada haftada 3-4 calismaya gecelim dedik bunu dedigimiz gunden beri bize cok soguk davraniyor asla bulundugumuz ofise inmiyor , sali gunu karar verip size donus yaparim demisti ama hicbir donus yapmadi sanki boyle bir konu hic konusulmamis gibi davraniyor

Hatta bugun baska avukatlarla gorusmus ama ofiste yeni birini ise almasini gerektirecek is yogunlugu yok hatta ofiste oturacak yer bile yok bizimle yollari mi ayirmayi dusunuyor aklima o geldi

Sizce ne yapmaliyiz ? Ailem surekli memur olmam icin baski yapiyor ama daha once kpss calistim gercekten cok yiprandim tekrar ayni donguye girmek istemiyorum baska yerlere cv attim ama donus olmadi ne yapmaliyiz patronla konusmali miyiz ?

Merhaba yaklasik 3 ay once ruhsat aldim daha onceden yaninda staj yaptigim bir aile dostu avukatimizin yonlendirmesi ile bir ofiste calismaya basladim.

Ofis 2 ayri daireden olusuyor , bir daire birinci katta diger daire besinci katta . Patronumuz 5 inci kattaki dairede ben, diger bagli calisan avukat hanim ve stajyer birinci kattayiz

Her iki ofiste asiri pis , kokuyor , tuvaletler pislik icinde basladigimiz zamanda boyleydi yalvararak temizlikci cagirttik 1 ay once geldi tekrar gelsin diyoruz ama patronumuz surekli gecistiriyor. Ilk ise girdigimiz zamanlar tuvalet asiri pis oldugu icin yakinlardaki cafenin tuvaletini kullaniyorduk bunu da kendisi biliyordu , artik ofis o kadar tozlu ki tozdan hepimiz hasta oluyoruz

Asil sorun ise maas konusu ile basladi yol + yemek ile birlikte 28.000 tl vermek istiyor sabah 9-18.00 arasi haftada 5 gun calisiyoruz arti onun durusmalari ve kisisel her isini bize yaptiriyor bunu az buldugumuzu ya biraz daha fazla maasin daha uygun olacagini yada haftada 3-4 calismaya gecelim dedik bunu dedigimiz gunden beri bize cok soguk davraniyor asla bulundugumuz ofise inmiyor , sali gunu karar verip size donus yaparim demisti ama hicbir donus yapmadi sanki boyle bir konu hic konusulmamis gibi davraniyor

Hatta bugun baska avukatlarla gorusmus ama ofiste yeni birini ise almasini gerektirecek is yogunlugu yok hatta ofiste oturacak yer bile yok bizimle yollari mi ayirmayi dusunuyor aklima o geldi

Sizce ne yapmaliyiz ? Ailem surekli memur olmam icin baski yapiyor ama daha once kpss calistim gercekten cok yiprandim tekrar ayni donguye girmek istemiyorum baska yerlere cv attim ama donus olmadi ne yapmaliyiz patronla konusmali miyiz ?
Bende benzer bir süreçten geçtim ilk işimdi yeni mezunum diye çok katlandım sessiz kaldım şu an psikolojim bozulmuş bir şekilde işten ayrılıyorum. Önce kendi ruh sağlığını önemse derim iş bulunur

Hiç bir insan evladı bu şartlarda calismamali,şartlar uygun olsa çıkın ne hali varsa görsün derim.....Başka iş bakın,zor biliyorum ama bu yerde ne uzarsiniz ne kısalır öyle ya da böyle bu işten çıkacaksınız.Bölümünüz ne bilmiyorum,sınava çalışmaya gücünüz yok anladım.Simdilik idare edin umarım bir an önce daha iyi bir iş bulursunuz

Hiç bir insan evladı bu şartlarda calismamali,şartlar uygun olsa çıkın ne hali varsa görsün derim.....Başka iş bakın,zor biliyorum ama bu yerde ne uzarsiniz ne kısalır öyle ya da böyle bu işten çıkacaksınız.Bölümünüz ne bilmiyorum,sınava çalışmaya gücünüz yok anladım.Simdilik idare edin umarım bir an önce daha iyi bir iş bulursunuz
Hukuk Fakultesi mezunuyum avukatlik ofisi bu yazdigim yer bu kisi 24 yillik avukat

Alkah yardımcımız olsun

Maddi olarak bu işe ihtiyacınız yok ise ayrilin. Aileniz de memur olmanizi istiyormuş bir şans daha verin kendinize. Özelde yine başka işler bakarsınız. Belli ki patronunuz insan değil. Leş gibi yerde para vermeden iş yaptiracak ş.....

Maddi olarak bu işe ihtiyacınız yok ise ayrilin. Aileniz de memur olmanizi istiyormuş bir şans daha verin kendinize. Özelde yine başka işler bakarsınız. Belli ki patronunuz insan değil. Leş gibi yerde para vermeden iş yaptiracak ş.....
Su an avukatlikta sifir tecrube oldugum icin dayaniyordum ama ofis o kadar soguk ve pis ki artik hasta oluyorum dayanmaya calisiyorum is basvurusu yapiyorum ama donus yok

Su an avukatlikta sifir tecrube oldugum icin dayaniyordum ama ofis o kadar soguk ve pis ki artik hasta oluyorum dayanmaya calisiyorum is basvurusu yapiyorum ama donus yok
Dayanma, bırak işi. Evden başvurmaya devam et. Yıpratma kendini çabucak üç beşe çok bakmazsın çalışma ortamı hijyenik, elit ise.

Paraya çok mu ihtiyacınız var ? Yani şu an calismazsaniz para kazanamazsaniz sorun mu olacak? Böyle bir durum varsa anlarim cegingenizi. Böyle bir durum yok ise acele etmeyin elbet başvurduğunuz yerlerden biri döner.
Su an asiri cok mezun oldugu icin sartlar ve piyasa kotu durumda paraya degil ama tecrube kazanmaya ihtiyacim var bir yandan da 26 yasina girecegim icin para da lazim cok korkuyorum issiz evde kalirim diye

yeni bir iş ilk iş deneyiminiz düşük maaş olması normal değil mi kendinizi geliştirdiğiniz bir süreç içerisindesiniz avukat olmanız direk yüksek maaştan başlayacaksınız anlamına gelmiyor diye düşünüyorum önce düşük maaşta bir yerde çalışmaya başlarsınız zaten bir yıl sonra maaşınızı yükselir ya da işten çıkıp yüksek maaşlı bir yerde çalışmaya başlarsınız kimse işe aldığı yeni bir elemana yüksek bir maaş vermiyor Türkiye şartlarında
Ama umarım sizin için en güzel olur

Elle tutulur yanı yok bence ayrılın çalışmak isteyene iş var üstelk avukat kesinlikle daha iyi yer bulursun

Hukuk öğrencisiyim staj olayını bitirdikten sonra ilk bir sene çevre ve tecrübe edinmek için bedava bile çalışabilirim ama bir seneden sonra kesinlikle bir ofise bağlı çalışmam kendim bir oda bile olsa ofis açarım çünkü en basit bir icra bir hakaret davası bile alsanız elinize geçen para şimdik aldığınızın iki katı olur o da en düşük ihtimalle. Maalesef eski tecrübeli avukatlar yeni mezunları asgari ücretle senelerce çalıştırıp hamallık yaptırıyor artık. Çevre edinmeye ve işi çabuk öğrenmeye bakın. Çevreden kastım sadece müvekkil değil. Adliye personelinden söz ediyorum en çok ;savcı hakim katip kalem sekreteri hatta çaycı bile. İşlerin çoğu çevre ile yürüyor artık mahkemelerde inanın üzücü ama öyle

Back