• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronuma laf soktum yazdım bunu dedi!

Bence asiri yersiz olmuş.
Ayrica senin herkesin onunde boyle bir laf demen olay degil de adamcagizin 'yazdim bunu' demesi olay olmus, kafana takmis konu acmissin.
Her istedigini soyleyen istemedigini isitir.
Laf duymak istemiyorsan sen de laf soyleme olsun bitsin

Ne kadar da patron yalagi insan var memlekette. Eşek oldukça semer vuran cok olur hesabi bi milletiz gerçekten de. Bu kapitalist düzende öküzün birini zengin edicem derken hayatınızi mahvedip 9-6 çalışıp ölüp gidiosunuz halbuki. Ne olur verse ikram etse zorunda değil anladik da gözünün önünde yemesi cok kotu. Cocuk musunuz diosunuz da birinin biseyi cani istemesi icin cocuk olmak mi gerekio. Yetiskinlige gecince hop iştahımız kesilio mu? Bu kadin hamile de olabilirdi sonuçta patron illa herseyi basindan mi bilecek. Belki o tatliyi almaya parasi yok ev gecindirio. Kökü kac para diyen bile olmus sanki topraktan cikio 120 lira olmuş bi fıstık dolama halbuki. Cok luzumlu saglikli bisey degil ama tezek bile yiyo olsa insan buyur etmeli. Herkes ne kadar bencil ya. En cok da patron patron diye su sonradan görmeleri tepemize cikaran bu kendinizi ezikleme tavirlarinizi kıl oldum hepinizin. Insan ya sonucta o kim ki yok yazdim bi yere falan diyo tanrı gibi havalar yaz al benden de şunları yaz dicen asil. Az bile demis bence.

Çok gereksiz bir söz etmişsiniz . Is hayatinda bu kadar samimi konuşmalara gerek yok.Hem de size de ikram etmek zorunda değil.bizim öğretmenler odasında kimler neler yiyor ,kimse de kimsenin umurunda dahi olmuyor. Herkes bi an once yiyeyim aradan çıksın vakit varken derdinde :)

Ne kadar da patron yalagi insan var memlekette. Eşek oldukça semer vuran cok olur hesabi bi milletiz gerçekten de. Bu kapitalist düzende öküzün birini zengin edicem derken hayatınızi mahvedip 9-6 çalışıp ölüp gidiosunuz halbuki. Ne olur verse ikram etse zorunda değil anladik da gözünün önünde yemesi cok kotu. Cocuk musunuz diosunuz da birinin biseyi cani istemesi icin cocuk olmak mi gerekio. Yetiskinlige gecince hop iştahımız kesilio mu? Bu kadin hamile de olabilirdi sonuçta patron illa herseyi basindan mi bilecek. Belki o tatliyi almaya parasi yok ev gecindirio. Kökü kac para diyen bile olmus sanki topraktan cikio 120 lira olmuş bi fıstık dolama halbuki. Cok luzumlu saglikli bisey degil ama tezek bile yiyo olsa insan buyur etmeli. Herkes ne kadar bencil ya. En cok da patron patron diye su sonradan görmeleri tepemize cikaran bu kendinizi ezikleme tavirlarinizi kıl oldum hepinizin. Insan ya sonucta o kim ki yok yazdim bi yere falan diyo tanrı gibi havalar yaz al benden de şunları yaz dicen asil. Az bile demis bence.

Benim görüslerime göre biri yemek yerken bana verme mecburiyetinde degil.
Olay sadece patron degil.
Benim isyerimde de birilerinin önünde birseyler yeniliyor. Kimse dönüp de bana da ver demiyor. Hatta ilgilenmiyor.
Yeri gelince biri bir kutu tatli getirir dagitir kendi rizasiyla ve hepimiz yeriz. Ama normal sartlarda kime ne yahu kim ne yemis kimin önünde yemis ve vermemis? Ne hadsizce gereksizce.

Ben birseyler atistirirken cevreme mi bakacagim kim ac kimin parasi yoktur analizi yapacagim? Denk gelir ve gözüme carparsa en fazla paylasirim.

Yoksa sürekli yedigin ictigin herseyi paylasma cabalari neyin kafasi yani...
Ve bunu bekleyenler ve beklentileri karsilanmayinca hangi curetle karsindaki insana cimri denilir? Ayip ya hu!

+10000000

kendi masasında yese, ben ne yiyosunuz dur bakim demem. Benim masamda yeniyor. Ayrıca laçka dediğiniz şey ikram beklememse biz ona örf, adet diyoruz.
Ya yanlış anlamayın beni gercekten kotu niyetle yazmiyorum ama o kadar örf adete dikkat ediyorsanız makamca yüksek birine saygı duyup herkesin içinde küçük düşürmeyeceksiniz . Tamam yaptığı yanlış ama siz bence patrona en azından herkesin içinde kötü davranmayın iş bulmak zor

Bir dönem babam emekli olunca bir firmada ik müdürü olmuştu. Ben de aynı yerde üretimdeydim. Bir gece mesai oldu. Yemeğe ne istersiniz diye ustabaşlarını aramış babam, toplam 20 kişiyiz ortak fikir lahmacun dendi 40 tane geldi yanımda kolası fantası,indik yemekhaneye babam da geldi kendisi sırf emek harcamıyorum insanlar yoruluyor diye lahmacundan yemeyi haksızlık olarak gördüğü için bildiğiniz tavada 1 yumurta kırıp geldi sade ha! Yanıma oturdu yan masadan gelen sesleri yazıyorum _vay anam vay müdür ya istediği an yumurta yer bizde kokmuş lahmacun yeriz bize bu layık görülür.. Babam buyur gel sende ye dedi. Yok olur mu müdürmüyüz biz dedi. Ustabaşı susturdu. Üretime gittiğimizde dediler ki üzülme babana laf soktu ama 5 tane lahmacun yedi hiçte kokmuyordu.... Sizinki de o hesap olmuş Biraz bu tür laf sokmalar çok yersiz ben olsaydım 1 tepsi cevizli alırdım mesela sırf arkadaşlara patron görünce almaya yeltenir yada bir kelime söylerse o zaman üslubun da hatırlatırdım.

Tepkisiz kalmanız daha uygun olurdu bence. Lisedeyken bi güzellik salonunda stajdaydım. Patronum Almanyada 20 yıl yaşamış bi kadındı. Kendinin aşırı görgülü, bilgili olduğunu savunurdu üstten bakardı herkese. Bırakın ofiste tatlı yemeyi biz salonda sadece ikimiz vardık gün boyu. Kadın o Almanyadan getirdiği çikolataları saklar ben başka odaya geçince yerdi. Kendine kahve getirirdi yurt dışından ben o dönem şekerli içiyordum kahveyi, sırf içmeyim diye şeker koymazdı mutfağa. Hiç birine sesimi çıkarmadım. En son birgün hamsi ekmek söyledi dışarıdan. Kızınıda getirmişti o gün yanında. Yarısını bana yarısını kızına vericek. Mutfağa bi girdim bana vereceği parçadaki balıkları seçip kızının ekmeğine koyuyo. O kadar güzel utanmıştı ki dünyanın lafını soksam o kadar etki etmezdi. :halay:
Siz asilliğinizi korumuşunuz tebrik ederim

Ya yanlış anlamayın beni gercekten kotu niyetle yazmiyorum ama o kadar örf adete dikkat ediyorsanız makamca yüksek birine saygı duyup herkesin içinde küçük düşürmeyeceksiniz . Tamam yaptığı yanlış ama siz bence patrona en azından herkesin içinde kötü davranmayın iş bulmak zor
Bu konuda hatalı olduğumdan bahsettim, insan içimde konuşmayacaktım.

Benim isyerimde de birilerinin önünde birseyler yeniliyor. Kimse dönüp de bana da ver demiyor. Hatta ilgilenmiyor.
Yeri gelince biri bir kutu tatli getirir dagitir kendi rizasiyla ve hepimiz yeriz. Ama normal sartlarda kime ne yahu kim ne yemis kimin önünde yemis ve vermemis? Ne hadsizce gereksizce.

Ben birseyler atistirirken cevreme mi bakacagim kim ac kimin parasi yoktur analizi yapacagim? Denk gelir ve gözüme carparsa en fazla paylasirim.

Ve bunu bekleyenler ve beklentileri karsilanmayinca hangi curetle karsindaki insana cimri denilir? Ayip ya hu!

Ben böyle görmedim vala salatalik da yesem ister misin derim. Agzimin ucuyla da dediğim olur ama gene derim. Ki Türk toplumunun ender güzel özelliklerinden biridir paylasimci olmak. Hele yani bir isveren olarak söylüyorum patronun özellikle dikkat etmesi gerekir buna. Calisanin motivasyonunu bağlılığını o isyerine olan aidiyet duygusunu artırır paylasimci olmasi. Zaten işin kaymagini yiyen o bari bi lokma tatli veriversin antepten siparis etmisler o kadar siradan bisey de degil hususi getirilen bisey. Paylaştıkça evren sana daha cok verir. Hangi ara bu kadar ben merkezli olduk anlamiorum ya. Antepte bi kere dolmuşa bindim insanlar cantalarinda lahmacun tasio bildigim sarimsak antep lahmacunu. Cikarip allahaskina ye diye uzatan oldu bana tanimadigim insan. Guzel seyler bunlar ya. Ben mirasın bile babadan ogla saltanat gibi gecmesine karşıyım gerçi. Simdi o patronun cocugu hop dogustan zengin 1-0 önde, ama o cikolata kutusuna içi giden asci kadının cocugu bilmem kac adim geride başlıyor hayata. Ve israrla herkes aman banane modunda. İnşallah paramizla bile yemek yiyemedigimiz günler gelecek bunu yürekten istiyorum. Bakalim o zaman herkes bu kadar duyarsiz kalabilecek mi.

:KK9:
Valla yazdim bunu lafi pekte daha cok baglanma manasinda degil bence. Yakin zamanda naasina zam isine son yasarsaniz şaşırmayın. Dobralik aciksozluluk baska bisey bu baska bisey.
Umarim hakli cikmam sizde bence bu tarz elestirileri patronunuzla yuzyuze iken yapin. Herkesin icinde degil.
:KK9:

Bakin bu öyle bir şey değil..
Koca şirket patronu bunlar. .Kapitalist düzenin parçaları, emek sömürücüleri. .

Evin cimri annesi gibi geleni dolaplara kilitleyip, misafirlerine döktürup çocuklarından saklamak olmaz..

Orası koca bir şirket o insanlar evet bir ücret karşılığında çalışıyorlar ama kimbilir emekleri de nice sömürülüyordur..
Şuna da katıliyorum
Konu sahibi bunu diğer çalışanların duyacağı şekilde değil de patronuna bir ara şaka yollu söyleyebilirdi o ayrı konu..

Ben böyle görmedim vala salatalik da yesem ister misin derim. Agzimin ucuyla da dediğim olur ama gene derim. Ki Türk toplumunun ender güzel özelliklerinden biridir paylasimci olmak. Hele yani bir isveren olarak söylüyorum patronun özellikle dikkat etmesi gerekir buna. Calisanin motivasyonunu bağlılığını o isyerine olan aidiyet duygusunu artırır paylasimci olmasi. Zaten işin kaymagini yiyen o bari bi lokma tatli veriversin antepten siparis etmisler o kadar siradan bisey de degil hususi getirilen bisey. Paylaştıkça evren sana daha cok verir. Hangi ara bu kadar ben merkezli olduk anlamiorum ya. Antepte bi kere dolmuşa bindim insanlar cantalarinda lahmacun tasio bildigim sarimsak antep lahmacunu. Cikarip allahaskina ye diye uzatan oldu bana tanimadigim insan. Guzel seyler bunlar ya. Ben mirasın bile babadan ogla saltanat gibi gecmesine karşıyım gerçi. Simdi o patronun cocugu hop dogustan zengin 1-0 önde, ama o cikolata kutusuna içi giden asci kadının cocugu bilmem kac adim geride başlıyor hayata. Ve israrla herkes aman banane modunda. İnşallah paramizla bile yemek yiyemedigimiz günler gelecek bunu yürekten istiyorum. Bakalim o zaman herkes bu kadar duyarsiz kalabilecek mi.
Muhteşem bir yazı... Yorumunuz için teşekkür ederim

Bakin bu öyle bir şey değil..
Koca şirket patronu bunlar. .Kapitalist düzenin parçaları, emek sömürücüleri. .

Evin cimri annesi gibi geleni dolaplara kilitleyip, misafirlerine döktürup çocuklarından saklamak olmaz..

Orası koca bir şirket o insanlar evet bir ücret karşılığında çalışıyorlar ama kimbilir emekleri de nice sömürülüyordur..
Şuna da katıliyorum
Konu sahibi bunu diğer çalışanların duyacağı şekilde değil de patronuna bir ara şaka yollu söyleyebilirdi o ayrı konu..
Haklısınız tepkimi böylr bir ortamda vermemem lazımdı

Öncelikle üslubunuzu biraz düzeltin buradaki hiç kimseye saldırma hakkınız yok. Siz genel müdür olduğunuza emin misiniz? Çalıştığınız firmayı gerçekten merak ettim. Kafanızda kurduğunuz senaryoları yazmışsınız hep ya hamile olsaydı ya parası olmasaydı diye ama öyle bir durum yok konu sahibi hamile değil parası da yok değil. Kişi başı zaten kimse oturup 1 kilo fıstıklı dolama yiyemez o yüzden 120 tl ödemesine de gerek yok. Evet insan buyur etmeli ama ne demesini bekliyorsunuz al benim tabağımın yarısını da sen ye mi desin? Konu sahibi belirtmiş misafirler için getirildi ve sınırlı sayıda diye. Evet insan yediğini sormalı bu bir görgü kuralı ama bu görgü kuralının uygulanmamış olması da kalkıp bir insanı herkesin içinde küçük düşürmeye çalışma hakkı vermez. Buna eziklemek değil yerini ve haddini bilmek denir. İş hayatında ki profilinizde genel müdür yazıyor böyle laçkalıklara yer olmaması gerektiğini herkesten iyi sizin bilmeniz lazım. Patronuma herkesin içinde yediğinden bana ikram etmedin diye laf sokucam gerçekten komedi gibi konu

aynen. birde kalkip bunun icin patrona laf sokulacak vsvs... cok ayip bana göre.
ne öyle beklentim olur ne de laf sokarim haliyle...

hatta bunlar ilginc degil cok cirkin konular bence.
Çirkin kelimesinin bu konuyla hiçbir alakası yok konuşmalarınıza dikkat etmenizi öneririm

Durumunuz tam da şu;

Patronunuz düşüncesizlik etmiş.

Ama siz hata etmişsiniz.

Yani kabahatlerinizi tartsak sizinki açık ara öndedir.

Gördüğünüz gibi iki yanlıştan 1 doğru çıkmıyor.

Bir diğer mesele; paylaşımcı olmak "gerekli" olan bir şey değildir. Yani her gelen hediyeyi çalışanlar ile paylaşmaları gerekmiyor.

Aynı şekilde siz de paylaşımcı olmak zorunda değilsiniz.

Böyle küçük hesaplar can sıkar.

Bence bunlardan kurtulmaya çalışın.

Bence asiri yersiz olmuş.
Ayrica senin herkesin onunde boyle bir laf demen olay degil de adamcagizin 'yazdim bunu' demesi olay olmus, kafana takmis konu acmissin.
Her istedigini soyleyen istemedigini isitir.
Laf duymak istemiyorsan sen de laf soyleme olsun bitsin
Adamcağız mı. Güldürdünüz beni teşekkür ederim bu keyifli yorum için

Back