sen de mi Brütüs
şimdi patronun arabasına bindim, eve gidiyoruz, ilk iş günüm
o telefonu "aşkım, yoldayım" diye açmam
eğer ben patronsam da kimse açmasın mümkünse yanımda bu şekilde
o telefonu patronun yanında "aşkım yoldayım, X bey beni bırakıyor " diye açmak beni acayippp kötü hissettirir
birey olamamış, eşime hesap veriyormuş hissi verir
ha diyelim ki telefonu açtım, asla "Aşkım yoldayım" demem, diyemem, ne istediğini öğrenir en fazla "ben geliyorum, gelince konuşuruz" derim, eğer alınacak vs söylüyorsa da "tamam, alırım" der kapatırım
ha bu kişinin eş olması da değil konu arayan annem olsa da, ev arkadaşım olsa da
patron ile yolda gidilirken "kontrol ediliyor olmak" hissi bana rahatsız edici geliyor, keza patrona da gelebilir
yani arabama bindi gidiyoruz, zırt pırt aradılar diye düşünebilir zira adam benim arabaya binerken birilerine beni ara diye mesaj atıp atmadığımı bilmiyor
yani ben konudaki patron olsam, eşi arayınca yeni elemanım açıp "ayy hayatım yoldayım, patron X bey beni eve bırakıyor, şu kadar süre sonra evde olacağım" dese
demek ki beni ara dedi, benimle aynı arabada olmaktan rahatsız diye düşünürüm
zira ben olağan olarak bir yere gidiyorsam "yoldayım, tahminen şu kadar süre sonra oradayım" derim, "şimdi metrodayım inip minibüse bineceğim, biraz da yürüyeceğim" diye kullandığım araçları saymam ki