Salata Tarifi Patlıcan Sevenler Buraya Lütfennn

Mxixsra

Paşa nın annesi
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
12.041
11
Sizde benim gibi patlıcan seviyorsanız eminim bu salataya bayılacaksınız :)

Malzemeler

4 Adet (Orta Boy) Patlıcan
2 Adet Sivri Biber(Evde yoktu eklemedim)
1 Adet (Orta Boy) Domates
2 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak veya 2 Çay Kaşığı Sarımsak Tozu
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1/2 Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı Sirke
3-4 Dal Maydanoz

Yapılışı

Patlıcanları, kırmızı biberleri ve sivri biberleri üzerine bir kaç kesik atarak, domatesleri ikiye bölerek közleyin.
Fırından çıkar çıkmaz, hepsinin kabuklarını soyun ve bir kaba küçük küçük doğrayın.
Ayrı bir kapta küçük kare şeklinde doğradığınız soğanları, fazla öldürmeden 1 çay kaşığı tuz ile ovun, durulamayın.
Patlıcan, domates ve biberlerin olduğu kaba, soğan, sarımsak, zeytinyağ, limon suyu, doğranmış maydanoz(yemeğe gelecek olan misafirlerimden biri bu salatanın içinde maydanoz sevmediği için eklemedim-üzerini süslemek için kullandım) ve sirkeyi ekleyin, tüm malzemeleri karıştırın.
Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.

Son düzenleme:
patlcan.jpg
[/URL][/IMG]

Son düzenleme:
hamarat arkadaşım bende eşimde bu salatayı çook severek yeriz ama ben sirke koymam kokmuomu sirke koyunca salata cnmm?

zaten patlıcan etle pişirilmeyecekse sadece salatası , böreği, kızartması yeniyor onun dışı güzel olmuyor.elinize sağlık.

hamarat arkadaşım bende eşimde bu salatayı çook severek yeriz ama ben sirke koymam kokmuomu sirke koyunca salata cnmm?

Cnm benim öncelikle ziyaretin için teşekkürler.
Sirke koyup koymamak tercih meselesi ben birçok salatamda elma sirkesi kullanıyorum.
Genç görünmemin sırlarından biridir:))))))))

zaten patlıcan etle pişirilmeyecekse sadece salatası , böreği, kızartması yeniyor onun dışı güzel olmuyor.elinize sağlık.

Patlıcandan her ne kadar eşim nefret etsede ben kendim için mutlaka yapıyorum.Et sevmediğim için salata şeklinde daha çok tüketiyorum.
Teşekkür ederim

ooo 10 parmağında 10 marifet anında cevapta yazıo cnm arkadaşım ya teşekkür ederim cnm güsel tariflerinin devamını bekliorum

Başlıgı görünce koştum:)))Gerçekten pratik ve lezizzz birşeye benziyor ellerine sağlık canımm..

Eşim Patlıcandan nefret ediyor. Ama ben her öğün bıkmadan yiyebilirim. Salata ise favorim. Tarif için çok teşekkürler Mısracık opuyorumnanaktan

Nursaticim benim eşimde aynı patlıcanın ismini bile duyduğunda yüzü buruşur bende ya misafirlerim yada kendim için yapıyorum.Ziyaretin için teşekkürler

ben patlıcanın yemeklerini sevmem pek ama patlıcan balığına ve ezme salatasına bayılırım...ellerine sağlık tatlım benim canım çekti bak şimdi..bir tabak istesem...:kedi:

patlıcan değilde bir salata sever olarak bende yapıyorum çok güzel oluyor.zaten közlenmiş şeylere hastayımcokacimcoook

X