- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.446
- 158
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Asıl takılarını verme.Onlar senin hakkın.Arabayı ailen almış takılarınla da borç kapat.Sana ne kalıyor? Çok kullandırıyorsun kendini.Emeklerine , gençliğine yazık.Bazı aileler biz okuttuk diye özellikle kız evlatlarının emeğine birikmişine çöküyor.Arabayı al ve gerisini düşünme.Ne derlerse desinler.Arabanın değeri ne bu arada? Merak ettim.Eşim hatta arabanı satma diyor takılar var alırız ama ben sırf araba aileme kalmasın diye arabamdan vazgeçtim.
Ömrüm azalıyormuş gibi hissediyorum
Ev için kredi çekeriz diye borç, icra durumuna düşmek istemediğim için ödüyorum onu da ama bıktım
biz de herseyi kendimiz yaptik. esimin babasi da yoktu birikmisi de. ama ben kili kirk yardim dugun zamani. cunku cok borc odemek istemiyordum. garanti islerimiz yoktu. borctan cok korkarim. herseyi uyguna halletmeye calistim. balayina falan gitmedik. cektigimiz kredi kadar dugunde toplandi. ertesi gun gittik krediyi kapattik. zaten kredi baskasinin adinaydi onu zor durumda birakmak istemedik. o zamanin parasi 7 bin cekmistik kredi. bir iki beyaz esya borcu ve ogrenim kredim kalmisti. onu da bir yila bitirdik. cok az bir pesinatimiz vardi. sadece altinlar baska hicbir birikim yoktu. onunla da ev kresini girdik. ama ucuz bir muhitten. ucuz sayilabilecek bir ev aldik. 6 yil da o surdu. simdi bitti cok sukur..borcsuz olmak guzel. kira da yok simdilik. (semt degistirecegim o zaman olacak maalesef ) lukslerim yoktur. tuketim cilgini hicbir zaman olmadım. marka vs asla takintim yoktur. kumas kalitesini onemserim ama kaliteli ve ucuz almaya çalışırım. gezmek de evden goturup gezildiginde yada bakkaldan salam ekmek arasi yapildiginda bile mutlu oluyorum.liseden beri kendi paramla gecindigim icin asgari geçinmeye alistim. ailemde de durumumuz genel olarak cok iyi degildi. ama herkesin yasam standarti ve beklentileri farkli. geliriniz iyiymis. sizin bunalmaniz normal. arabayi satip borclari kapatip bir sure ferahlayin once isterseniz. ev borcuna sonra girersiniz. ev borcunun ilk.yillari zor oluyor.
Asıl takılarını verme.Onlar senin hakkın.Arabayı ailen almış takılarınla da borç kapat.Sana ne kalıyor? Çok kullandırıyorsun kendini.Emeklerine , gençliğine yazık.Bazı aileler biz okuttuk diye özellikle kız evlatlarının emeğine birikmişine çöküyor.Arabayı al ve gerisini düşünme.Ne derlerse desinler.Arabanın değeri ne bu arada? Merak ettim.
Oo sirket arabası gibi:)
Ne güzelmiş o is:)
ceyizi de siz yapmissiniz ondan cok borc olmustir. ceyiz icin benim ailem 5 bin kredi cekmisti. ki babam da zor gecinen biriydi. ailenizin arkanizda durmamasi kotu olmus. esimin ailesinden kimse olmadigi icin o taraftan suclayacak kimse yoktu bende.Kendimi gördüm sizde.
Ben de öyleyimdir hatta eşyaları ucuza aldım ama elde nakit olmayınca işte her şey masraf oldu bizim için.
Düğün parasını hiç ellemedim, elleyemez de kimse.
Onlar benim, hepsi banka da duruyor. Gelecek için dişimi sıkıyorum bende.
Parayı niye harcamadınız diye soranlar olacaktır.
O parayı bugün harcasam, toplu olarak geri yerine koyamam diye bozmadım.
Ama yıldım
Bence bu kadar sıkıntı cekmenizi gerektirecek bir durumunuz yokmuş. Çok zor durumda değilsiniz en kötü ihtimal düğün takilarinizdan destek alırsınız. Bunun için sağlığınızı kaybetmeye değer mi. Arabanizi ailenizden alın satın. Onu da bankaya atın. Sizi rahata çıkaracak kadarıyla borçlarınızı odeyin oradan. Bizim evlendigimizde önceliğimiz borçlarımızı ödemekti. Sonra da birikim yapıp ev de aldık araba da.Servisin söylediği fiyat 55 bin civarında.
Takıları kimse elleyemez, eşim bile dokunamaz onlara. Bu sefer işte kıyamet kopar.
Erkek kardeşim var evlenecek yaşta ben görcem annemleri onu evlendirirken ne yapacaklar bakalım
ceyizi de siz yapmissiniz ondan cok borc olmustir. ceyiz icin benim ailem 5 bin kredi cekmisti. ki babam da zor gecinen biriydi. ailenizin arkanizda durmamasi kotu olmus. esimin ailesinden kimse olmadigi icin o taraftan suclayacak kimse yoktu bende.
bu kadar etkileniyorsaniz krediyi kapatin nakitlerle bence. faizden kurtulmus olursunuz. isleriniz garantiyse 1 yil sonra başlarsınız tekrar kemer sıkmaya falan. simdi biraz rahatlayin isterseniz. altinlara dokunmayin ama araba yada dugundeki bakiti krediye yatırın derim.
Canım ev falan alma. Cok lazım degil
Zaten faizler falan cok yüksek hic o toplara girme
Bir de neden bu kadar borc? Cok mu pahalı aldınız eşyaları falan.
Üzüldüm duruma ama ailene sert yapma zamanın gelmis. Arabayi satsaniz rahatlarsınız bence. Evliligin ilk zamanları boyle olmasi seni üzmüş ama eşini de üzme lütfen asma suratını canım hersey rayina oturur Allah'ın izni ile.
Bence bu kadar sıkıntı cekmenizi gerektirecek bir durumunuz yokmuş. Çok zor durumda değilsiniz en kötü ihtimal düğün takilarinizdan destek alırsınız. Bunun için sağlığınızı kaybetmeye değer mi. Arabanizi ailenizden alın satın. Onu da bankaya atın. Sizi rahata çıkaracak kadarıyla borçlarınızı odeyin oradan. Bizim evlendigimizde önceliğimiz borçlarımızı ödemekti. Sonra da birikim yapıp ev de aldık araba da.
SEn de herşey bir an da olsun istiyorsun öyle bir dünya yok bacımYaş gidiyor, çocuk yapalım diyoruz işte sonra her şey sarpa sarıyor sağlıklı düşünemiyorum
Kendimi çok yaşlı hissediyorum
Düzelir canim calisan insanlarsiniz biliyorum zor ama gecici bu günler sende biliyorsun . Elinizde nakitiniz oldugunda ev isine girismek mantıklı tabi. Yuksek kirada sıkıntı haklısın.Kiramız yüksek ona ödeyelim derken ev sahibi olsak fena olmaz dedik ama bu gidişle olmayacak.
Eşimle ortak yaptık her şeyi.
Onda çok az birikmiş vardı bende hiç yoktu.
Maaşlarla yapmaya çalıştım, üstüne kyk borcu patladı, sonrasında da kredi çektim altında kaldım.
Eşimi üzmemeye çalışıyorum işte bazen olmuyor
SEn de herşey bir an da olsun istiyorsun öyle bir dünya yok bacım
Arabayı sattık demelisin bence.
Alıcı gelecek hafta sonu de. Al arabayı ellerinden.
Valla madem hiç yardımları olmadı o halde sende bence kendini düşünmelisin.
Sakın ev alma telaşına girme. Ama borçları kapatınca da eline bir şey kalmayacak...
Of bu aile içi para işlerini hiç sevmiyorum ya.
Bu arada ev alma çocuk yap sonra çocuk olmuyor Bi ev parası tüp bebeklere gidiyor saglık sıkıntıları çıkıyor. Çocuk iydir berekettir.
Düzelir canim calisan insanlarsiniz biliyorum zor ama gecici bu günler sende biliyorsun . Elinizde nakitiniz oldugunda ev isine girismek mantıklı tabi. Yuksek kirada sıkıntı haklısın.
Mesajlari bastan sona okudum Allah yardimcin olsun. Hemen bu aksam harekete gec gerekiyorsa yatma saatinde gidip al arabani. Yarin arabayi alacaklar de.Sen anam babam dedikce bunlar sana resmen yuk olmus.Yok çocuk en son fikir
Herkeste önce evi al sonra çocuk yap diyor
Mesajlari bastan sona okudum Allah yardimcin olsun. Hemen bu aksam harekete gec gerekiyorsa yatma saatinde gidip al arabani. Yarin arabayi alacaklar de.Sen anam babam dedikce bunlar sana resmen yuk olmus.
Birak dugune de nasil giderlerse gitsinler. Laf gelirse de gelsin. Insanin akil sagligi cok onemli. borclar bitince de hemwn cocuk yap evi aonra alirsin. Ama borclarini bitirim 2 3 ay borcsuz yasamadan ev almak veya almamak gibi ciddi kararlar alma.
Cocuk senin istedigin zaman olmuyor ama. Ben 2 defa tup bebek yaptirdim da olmadi. Cidden cok pahali tedaviler.
Baban isten elbet gelecek esinle aksam gidip alin arabanizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?