patavatsizlik mi yapiyorum?

Benim bi arkim vardi bana hep iltifat ederdi bi gun kustu mesajlrima cevap vermiyor falan konuştum neyin var diye ben sana iltifat ediyorum guzelsin diyorum sen bana hic demiyorsun diye dertlenmis megersem

Insanlar gercekleri duymaktan hoslanmazlar

Cok benzeri başıma geldi, arkadasim neden bana hic cok guzelsin demiyorsun yalandan da olsa der insan dedi :KK14:
insanlarin cok tuhaf beklentileri var cidden anlayamiyorum...

Acık sözlülük ile patavatsızlık arasına ince bir cizgi vardır. Sizde o yok.

Görümce: cok da dikkat ediyorum, usutmesinler diye 15 gunde bir yikiyorum
Acık sözlü siz: Abla/kardeş 15 günde bir yıkaman cocuğu rahatsız ediyor olabilir mi? Belki kirli olduğu icin hasta oluyordur.

Görümce: cok da dikkat ediyorum, usutmesinler diye 15 gunde bir yikiyorum"
Patavatsız Siz:
15 gunde bir yikiyorsan pislikten hastalaniyorlardir

İşte bunun gibi.

Canım, sen patavatsız değil, açık sözlüsün. Gerçeği duymaktan hoşlanmaz insanoğlu, alınan alınabilir, sen doğruları söylemeye devam et.

cok tesekkur ederim, dogru soylemeye devam edecegim ama pis demicem bidaha kir daha sevimli :KK51:

Acık sözlülük ile patavatsızlık arasına ince bir cizgi vardır. Sizde o yok.

Görümce: cok da dikkat ediyorum, usutmesinler diye 15 gunde bir yikiyorum
Acık sözlü siz: Abla/kardeş 15 günde bir yıkaman cocuğu rahatsız ediyor olabilir mi? Belki kirli olduğu icin hasta oluyordur.

Görümce: cok da dikkat ediyorum, usutmesinler diye 15 gunde bir yikiyorum"
Patavatsız Siz:
15 gunde bir yikiyorsan pislikten hastalaniyorlardir

İşte bunun gibi.

Dogrudur, pislik kelimesini kullanarak hata ettigimi farkettim zaten, o anda cikiverdi agzimdan, keske daha sık yika bence burunlari acilir, cigerleri rahatlar falan deseydim.

Merhaba, bu gece de benim bir derdim var.
Sorulmadan soyleyeyim yas 32, 20 li yaslarimda agzimin ayari yoktu pek, ama ben zamanla kendimi torpuledigimi dusunuyorum, son gunlerdeyse sanirim ust uste kirdim birilerini.

Ilki gorumcem, ilkokula giden 2 cocugu var, cocuklar surekli hasta, bunlar niye iyilesmiyor diye konusuyorduk, "cok da dikkat ediyorum, usutmesinler diye 15 gunde bir yikiyorum" dedi. Ben de "15 gunde bir yikiyorsan pislikten hastalaniyorlardir" dedim. Cocugun pisligi ne olacak falan diye geveledi ama bozuldu belli...

Bugun de yakin bir arkadasim kendine abiye almaya cikmisti, denedikce bize watsapp grubundan foto yolluyor nasil diye, birini iste buna bayildim diye yollamis, elbise straplez, arkadasim kilolu ve elbise ona bariz dar olmus, sirtindan etler fiskirmis. Ben de ya 1 beden buyugunu al ya da straplez alma sirti hic hos olmamış taşırmış yazdım. Ustune ses soluk cikmadi. 1 saat bekleyip ne yaptin yazdim, aldim o elbiseyi dedi, gule gule giy dedim cevap yok...

Esime anlattim o da sen cok acik sozlusun he diyip gec sanane diyor, ama acikcasi ben bir arkadasima danisiyorsam iyisini kotusunu soylesin isterim... yaniliyor muyum? Biri bana fikrimi sorduğunda ya da bisey danistiginda gordugumu, dusundugumu soylemem hata mi?

bana göre cok güzel konusmussun, bana arkadasim böyle diyecek ben alinmam hakliysa haklidir.
patavatsizlik gibi gelmedi bana, belki bende böyleyimdir bu yüzden batmadi sanirim bana bu laflar.
yani öyle cok abartilacak bisey yok.
görümcene söylediginde cok dogru ne o öyle 15 güne bir cocuk mu yikanilir.
görümce pislik kelimesine alinmis olabilir.

Bi de arkadas gruplari olur ya, her kalkanin arkasindan konusulur, durup izlemeye bayilirim onlari :KK53: x kalkar kalkmaz ay bunun da saclari hic olmamis, sevgilisi de ne oyle kro bisey bidibidi derken y ayrilir masadan, hemen dedikodu baslar y de x e diyor ama onun sevgilisi daha krooooo :KK70:

hepsini not edip sahibine yetistiresim geliyor :KK53: ama onlar da oyle mutluysa...

Ben bikere yaptim bunu yaklasik 10 tane gereksiz arkadas hayatimdan cikti. Bi masadan kalktilar dedim niye kizin arkasindan konusuyosunuz ona soylicem. Kiza gittim soyledim sonra ortalik karisti. Ortalik karistirici ben oldum. Birbirlerinin arkasindan ata ata mutlular halbuki sahte gulumsemeleriyle. Sonra farkettim ki ne cok gereksiz insani hayatima almisim. Sonra da dittir ettim :p

bana göre cok güzel konusmussun, bana arkadasim böyle diyecek ben alinmam hakliysa haklidir.
patavatsizlik gibi gelmedi bana, belki bende böyleyimdir bu yüzden batmadi sanirim bana bu laflar.
yani öyle cok abartilacak bisey yok.
görümcene söylediginde cok dogru ne o öyle 15 güne bir cocuk mu yikanilir.
görümce pislik kelimesine alinmis olabilir.

Ben de alinmam belki de yuzden o an karsimdakinin alinabilecegini dusunemiyorum ama sozlerimi edepsizce bulan bile cikti :KK48: demek ki herkese ayni sekilde yaklasmamak gerekiyor

:KK17::KK17: kız korkutma beni.

Ahaha demek ki ailedekiler de ondan cekiniyorlar. Mesela benim sevgilimle yasamami dert etmisler kendine anneme diyorlarmis ki boyle olmaz ayip bilmem ne... ben de actim telefonu yuzume soyleyin dedim anneme niye soyluyosunuz dedim. Yok queenEb cigim biz ne karisiriz falan diyolat sonra...

Kendi ailemdeki insanlara bile tahammulum yok bu yuzden. Ne diceksen o... dolandirmicaksin lafi...

Ben bikere yaptim bunu yaklasik 10 tane gereksiz arkadas hayatimdan cikti. Bi masadan kalktilar dedim niye kizin arkasindan konusuyosunuz ona soylicem. Kiza gittim soyledim sonra ortalik karisti. Ortalik karistirici ben oldum. Birbirlerinin arkasindan ata ata mutlular halbuki sahte gulumsemeleriyle. Sonra farkettim ki ne cok gereksiz insani hayatima almisim. Sonra da dittir ettim :p

Okulda coktu bunlar, uzak durudum zaten de mecbur projelerde biraraya gelirdik gulme krizi tutardi beni, deli oldugumu dusunuyorlardi kesin :confused:
simdi de cocuk parkinda varlar, cocuklar oynuyor anneler oturuyor, her kalkanin arkasindan yok dogum kilolarini veremedi, yok bunun cocugu da alik gibi diye konusup duruyorlar, ben de yabani gibi bakiyorum suratlarina, bi kere hadi ben kactim arkamdan saydirin biraz dedim o kadar :KK71:

Ben de alinmam belki de yuzden o an karsimdakinin alinabilecegini dusunemiyorum ama sozlerimi edepsizce bulan bile cikti :KK48: demek ki herkese ayni sekilde yaklasmamak gerekiyor

ben öyle düsünmüyorum, iyi niyetinden, samimi oldugun icin böyle konusmussun.
anlamayanla birdaha konusmazsin.
hep biz kendimizi baskalari ne hisseder ne düsünür diye sekillendirdikten sonra kendimiz olamiyoruz.
degisiyoruz bi süre sonra bu degisimin bize yük oldugunu anlayip eski halimize geri dönüyoruz, yani ne yaparsan yap sen öyleysen degisemezsin.
ha nlur böyle "pislikten" gibi kelimelerde biraz oynama yaparsin.
bizi kim düsünüyor.

ben de bu durumdan çok çektim ve hala da çekiyorum bazen inanın. iletişim kitaplarında yazan tüyoları kullandım ve şimdi daha iyiyim sanırım bu konuda. püf nokta şu olumsuz durumu olumlu kelimeye olumsuzluk eki katarak söylemek. misal görümcenize "pisliktendir" demek yerine "temiz olmayabilirler" demek. çirkin yerine güzel değil demek... arkadaşınıza da "etlerin taşmış" demek yerine "sırtı dar olursa rahat edemezsin" diyebilirsiniz.

Lafı söylemek var söylemek var. İnsanların kusurunu yüzüne böyle vuruyorsanız hep evet patavatsızsınız.
Taşmış falan gibi yorumlar yapacağına. Ona yakışacak tipte bi elbise önerebilirdiniz. İlle çok güzel olmuş diye yalan söylemenize gerek yok.

benim de öyleydi dilimin kemiği yoktu pek artık düşünmeden konuşmamaya çalışıyorum yine arada patavatsızlıklarım oluyor ama eskisi gibi değil ben kolay kolay kırılmam diye karşımdakileri de öyle düşünüp saçmaladığım çok olmuştur

Bi de iletisim fakultesi mezunuyum ben :KK70:
terzi kendi sokugunu dikemiyormus cidden. Pislik kelimesi konusunda evet hataliymisim, daha farkli ifade etmeliydim. Ama elbiseyi aslinda soyleyebilecegim en kibar sekilde soylemeye calistim. Yazi dili de kotu belki yaninda olsam daha kolay olurdu dusuncemi ifade etmem, bak sirti olmamis diye gosterirdim mesela :oops:

Merhaba, bu gece de benim bir derdim var.
Sorulmadan soyleyeyim yas 32, 20 li yaslarimda agzimin ayari yoktu pek, ama ben zamanla kendimi torpuledigimi dusunuyorum, son gunlerdeyse sanirim ust uste kirdim birilerini.

Ilki gorumcem, ilkokula giden 2 cocugu var, cocuklar surekli hasta, bunlar niye iyilesmiyor diye konusuyorduk, "cok da dikkat ediyorum, usutmesinler diye 15 gunde bir yikiyorum" dedi. Ben de "15 gunde bir yikiyorsan pislikten hastalaniyorlardir" dedim. Cocugun pisligi ne olacak falan diye geveledi ama bozuldu belli...

Bugun de yakin bir arkadasim kendine abiye almaya cikmisti, denedikce bize watsapp grubundan foto yolluyor nasil diye, birini iste buna bayildim diye yollamis, elbise straplez, arkadasim kilolu ve elbise ona bariz dar olmus, sirtindan etler fiskirmis. Ben de ya 1 beden buyugunu al ya da straplez alma sirti hic hos olmamış taşırmış yazdım. Ustune ses soluk cikmadi. 1 saat bekleyip ne yaptin yazdim, aldim o elbiseyi dedi, gule gule giy dedim cevap yok...

Esime anlattim o da sen cok acik sozlusun he diyip gec sanane diyor, ama acikcasi ben bir arkadasima danisiyorsam iyisini kotusunu soylesin isterim... yaniliyor muyum? Biri bana fikrimi sorduğunda ya da bisey danistiginda gordugumu, dusundugumu soylemem hata mi?
Ben yanlış bişey bulmadım şahsen, 15 günde bir yıkamak ne demek, zavallı çocuklar....Resmen pislik işte, kimse demese de bilmesi lazım.
Elbise konusunda da, bence de dost dediğin doğruyu söylemeli. Samimi fikrini öğrenmek istemiyorsa niye soruyor.

Açık sözlü olmanız güzel ama bunu insanları kırmadan daha kibarca söyleyin.Ben birine birşey söylerken veya eleştirikien 40 defa düşünürüm kimseyi kırmamak için.

Ahaha demek ki ailedekiler de ondan cekiniyorlar. Mesela benim sevgilimle yasamami dert etmisler kendine anneme diyorlarmis ki boyle olmaz ayip bilmem ne... ben de actim telefonu yuzume soyleyin dedim anneme niye soyluyosunuz dedim. Yok queenEb cigim biz ne karisiriz falan diyolat sonra...

Kendi ailemdeki insanlara bile tahammulum yok bu yuzden. Ne diceksen o... dolandirmicaksin lafi...

Yok canım ya zorbalık ve sen hiç yanyana gelemiyecek iki kelime gibi gördüm ben şurada yazdıklarından. Sadece benim gibi hayatına burnunu sokamaya çalışan insanlara dişlerini gsöteriyorsun. En güzeli...

X