patavatsizlik mi yapiyorum?

15 gunde bir cocuk yikamakmi evi sobali mi diycem ama oyle bile olsa yikanir cocuklar. Kilolu arkadasinizda abartmis soruyosun nasil diye gelicek cevabi neden begenmiykrsun. Insanlarda bi tuhaf tabi uslupta biraz yumusak olsaymis iyiydi de sanirim size denk geliyorlar sizde Allah ne verdiyse.

Kombi ya da kalorifer yok ama her odada klima var surekli aciklar evi hamam gibi.
Evet deli deliyi dakkada bulur hesabi benimki :)
Bu arada bu arkadaşım bana cok zayifsin, silikon taktir, kadindan cok cocuga benziyorsun vs diyen ve bunu herkesin icinde soyleyebilen biri ama ben alinmiyorum bile, ozguven mi desem takmamak mi desem... herkesi de kendim gibi saniyorum herhalde :)

söylediklerin de pek kırıcı bir şey göremedim herhalde arkadaşın kilosuna çok takıktı alındı galiba gezsin öyle etleri taşmış şekilde boşver, sen kötü arkadaş olsaydın aa çok yakışmış canım derdin iyi niyetle söyledin ama ne anlar insanlar iyi niyetten canım dost acı söyler , bu gibi insanlar ha işte iki yüzlü yalancı insanlar olmalı etraflarında, görümcene de yuh yani 15 günde yıkanmamak olur mu hiç ya kokar çocuk yani :KK12:

bende watsap grubundan o şekilde kırıcı olmuş sadece kendisine söyleseydiniz alınmazdı. görümcen de haklısın ama pislikten cümlesi kaba olmuş belki ogörümcen bunun farkın da degil senin onu kırmadan yönlendirmen gerekiyordu sonuçt senen yardım istemiş pis cümlesi çok ayıp biri size bu şekilde hitap etse sizde emin olun zorunuza gider bence biraz empati ...

Watsapp grubunda 3 kisiyiz yine de bireysel dondum diger arkadasimiz gormedi cevabimi.
Yani empati yapiyorum cocugumu 15 gun yikamasam ve biri pis dese alinmam ama herkes yanlis bulduysa haklilardir diyorum :)

Kombi ya da kalorifer yok ama her odada klima var surekli aciklar evi hamam gibi.
Evet deli deliyi dakkada bulur hesabi benimki :)
Bu arada bu arkadaşım bana cok zayifsin, silikon taktir, kadindan cok cocuga benziyorsun vs diyen ve bunu herkesin icinde soyleyebilen biri ama ben alinmiyorum bile, ozguven mi desem takmamak mi desem... herkesi de kendim gibi saniyorum herhalde :)
O zaman hic sikma canini aynen devam haketmisler yahu

Yine de biraz daha kelimeleri seçmekte fayda var. Ne kadar doğru söylerseniz söyleyin, haklı olursanız olun 'ben buyum ben olsam alınmazdım' diyemezsiniz. İstediğiniz kadar empati yapın, o insan olmanız mümkün değil o anki ruh haline göre kırılabilir.

Görümcen gene iyi cevap vermemiş sana herşeyin bir söyleme şekli var bu törpülenmiş halinse iyi valla. Çok kaba söyleme şeklin

Ohhh en iyi tepkileri vermişsiniz.
15 günde 1 çocuk mu yıkanır yahu. Çocuklara yazık. Görümceniz utanır belki de biraz daha düzenli yıkar. Bakın faydanız dokundu bile. :KK53:
Arkadaşınızda madem fikir alıyor iyisiyle kötüsüyle her eleştiriye açık olmak durumunda. Şimdi iyi mi olacak daracık abiyeyle insanları arkasından konuşturacak. En doğrusunu yapmışsınız.
Öyle sert bir üslubunuz da yok gibi. Bu gerekni söylemedikleri için, ayy ben çok iyi niyetliyim, kırmak istemiyorum ama bu insanında yüzünü göresim yok hiç bla bla diye ne yapacağını bilemeyen bir çok konu sahibesi var bu forumda ve ortak görüş açık sözlü olmaktan yana. Herkes sizin gibi olsa keşke :cool:

bence gayet güzel bir yönünüz var kaybetmeyin bu yönünüz keşke herkes açık sözlü olsa sizin gibi, yüze gülüp arkadan dedikodu yapmaktan iyidir açık sözlü olmak hem de bin katlı iyidir o arkadaş candır kandır o derece

söylediklerin de pek kırıcı bir şey göremedim herhalde arkadaşın kilosuna çok takıktı alındı galiba gezsin öyle etleri taşmış şekilde boşver, sen kötü arkadaş olsaydın aa çok yakışmış canım derdin iyi niyetle söyledin ama ne anlar insanlar iyi niyetten canım dost acı söyler , bu gibi insanlar ha işte iki yüzlü yalancı insanlar olmalı etraflarında, görümcene de yuh yani 15 günde yıkanmamak olur mu hiç ya kokar çocuk yani :KK12:

Kiymetimi bilmiyorlar iste :KK70:
Şaka bir yana, her zaman yakismayana guzel diyen, her yaptigina aferin supersin diyenler hep daha kiymetli oluyor. Benim kiymetli olma derdim de yok ama sevdiklerimi kirarsam uzulurum. Kelimelerime ayar cekecegim yeniden :KK66:

Merhaba, bu gece de benim bir derdim var.
Sorulmadan soyleyeyim yas 32, 20 li yaslarimda agzimin ayari yoktu pek, ama ben zamanla kendimi torpuledigimi dusunuyorum, son gunlerdeyse sanirim ust uste kirdim birilerini.

Ilki gorumcem, ilkokula giden 2 cocugu var, cocuklar surekli hasta, bunlar niye iyilesmiyor diye konusuyorduk, "cok da dikkat ediyorum, usutmesinler diye 15 gunde bir yikiyorum" dedi. Ben de "15 gunde bir yikiyorsan pislikten hastalaniyorlardir" dedim. Cocugun pisligi ne olacak falan diye geveledi ama bozuldu belli...

Bugun de yakin bir arkadasim kendine abiye almaya cikmisti, denedikce bize watsapp grubundan foto yolluyor nasil diye, birini iste buna bayildim diye yollamis, elbise straplez, arkadasim kilolu ve elbise ona bariz dar olmus, sirtindan etler fiskirmis. Ben de ya 1 beden buyugunu al ya da straplez alma sirti hic hos olmamış taşırmış yazdım. Ustune ses soluk cikmadi. 1 saat bekleyip ne yaptin yazdim, aldim o elbiseyi dedi, gule gule giy dedim cevap yok...

Esime anlattim o da sen cok acik sozlusun he diyip gec sanane diyor, ama acikcasi ben bir arkadasima danisiyorsam iyisini kotusunu soylesin isterim... yaniliyor muyum? Biri bana fikrimi sorduğunda ya da bisey danistiginda gordugumu, dusundugumu soylemem hata mi?
Ayyy benden bir tane daha

Bence normal. Ben alınmam. Pislik yerine nası bir kelime bulcaktın ki yine alınırdı yani. Elbise de olmamışsa olmamıştır. Duymak istediğim şeyi söyleyeceklerse ne anladım o işten...

Watsapp grubunda 3 kisiyiz yine de bireysel dondum diger arkadasimiz gormedi cevabimi.
Yani empati yapiyorum cocugumu 15 gun yikamasam ve biri pis dese alinmam ama herkes yanlis bulduysa haklilardir diyorum :)
sen alınmayabilirsin ama karşıdaki kişi hasas olabilir yani onu siz tanıyorsunuz daha farklı bir şekilde dile getirebilirsiniz bakın görümceniz alınıyor demekki banyo konusunda haklısınız yoksa :)

Ohhh en iyi tepkileri vermişsiniz.
15 günde 1 çocuk mu yıkanır yahu. Çocuklara yazık. Görümceniz utanır belki de biraz daha düzenli yıkar. Bakın faydanız dokundu bile. :KK53:
Arkadaşınızda madem fikir alıyor iyisiyle kötüsüyle her eleştiriye açık olmak durumunda. Şimdi iyi mi olacak daracık abiyeyle insanları arkasından konuşturacak. En doğrusunu yapmışsınız.
Öyle sert bir üslubunuz da yok gibi. Bu gerekni söylemedikleri için, ayy ben çok iyi niyetliyim, kırmak istemiyorum ama bu insanında yüzünü göresim yok hiç bla bla diye ne yapacağını bilemeyen bir çok konu sahibesi var bu forumda ve ortak görüş açık sözlü olmaktan yana. Herkes sizin gibi olsa keşke :cool:

Yok aslinda bizim toplumuzda dogrucu insanlar sevilmezler pek :) burda da gordum cogunluk kaba bulmus beni, ama tesekkurler yine de :KK28:

Patavatsiz degilsiniz, durustsunuz, yuzune ay canim miy miy diyip arkasindan of cok kotu olmus demiyorsunuz ki ben hayatimda sizin gibi cesur insanlar isterdim. Ama cogu kisi maalesef yuzumuze hos gozukmek icin durust olmuyor.
İki ornekte de haklisiniz.

Pislikten hastalanıyorlardır, demek açıksözlülükten öte olmuş.
Pis demişsin bir, ikincisi direk yargıyı koymuşsun doktor gibi"pislikten hasta"

Patavatsiz degilsiniz, durustsunuz, yuzune ay canim miy miy diyip arkasindan of cok kotu olmus demiyorsunuz ki ben hayatimda sizin gibi cesur insanlar isterdim. Ama cogu kisi maalesef yuzumuze hos gozukmek icin durust olmuyor.
İki ornekte de haklisiniz.

Tesekkur ederim.
benim 15 senedir degismeyen bir arkadas grubum var ki hem cok sever hem de cok sevilirim, alistik birbirimizin tarzına, ama mesela bu arkadasimla 3 yildir tanisiyoruz ve genelde cok derin mevzular konuşmuyoruz. Sanirim bekledigi cevap harika olmussun falandi ama yok yani diyemem, belki gorumceme pislikten hasta oluyorlar yerine baska bisey diyebilirdim ama elbise kucuk olmussa kucuktur yani nasil baska turlu soylenir ki...

Pislikten hastalanıyorlardır, demek açıksözlülükten öte olmuş.
Pis demişsin bir, ikincisi direk yargıyı koymuşsun doktor gibi"pislikten hasta"

Ben 15 gun yikanmasam pislikten ölürüm, belki o yuzden pat diye agzimdan cikiverdi. Bi de bana danisiyordu neden iyilesmiyor bu cocuklar diye, bidaha sorarsa doktor kardesin var ona sor derim :)

Tesekkur ederim.
benim 15 senedir degismeyen bir arkadas grubum var ki hem cok sever hem de cok sevilirim, alistik birbirimizin tarzına, ama mesela bu arkadasimla 3 yildir tanisiyoruz ve genelde cok derin mevzular konuşmuyoruz. Sanirim bekledigi cevap harika olmussun falandi ama yok yani diyemem, belki gorumceme pislikten hasta oluyorlar yerine baska bisey diyebilirdim ama elbise kucuk olmussa kucuktur yani nasil baska turlu soylenir ki...
Gorumcenin 15 gunde bir yikamasi tuhaf zaten. Sasirmissin dogal olarak. Elbise icin de soyledigin gayet normal bence. Dar olani alsa giydigi zaman herkes arkasindan konusacak, sen onun iyiligi icin soyluyorsun. Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis. Sen seni durustlugunle seven ve takdir edenlerle devam et bence. Herkes kaldiramiyor, alismislar iki yuzluluge

Ben 15 gun yikanmasam pislikten ölürüm, belki o yuzden pat diye agzimdan cikiverdi. Bi de bana danisiyordu neden iyilesmiyor bu cocuklar diye, bidaha sorarsa doktor kardesin var ona sor derim :)

İletişim hataları var orada
Araştır bu konuyu :KK66:

Tesekkur ederim.
Gorumcenin 15 gunde bir yikamasi tuhaf zaten. Sasirmissin dogal olarak. Elbise icin de soyledigin gayet normal bence. Dar olani alsa giydigi zaman herkes arkasindan konusacak, sen onun iyiligi icin soyluyorsun. Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis. İnsanlar yuzlerine gulunup arkalarindan konusulmasina aliskin, o yuzden boyle oluyor

Tablet kafayi yedi yazdiklarimi siliyor o yuzden iki kere yazmis oldum, kusura bakmayin.

X