- 1 Şubat 2011
- 6.627
- 159
- 163
Merhaba arkadaşlar;
Ne badireler atlattım sonunda ekliyorum çok şükür:)
Herşeyi yazmıyım bilenler bilmeyenlere anlatsın diyip geçeyim pastama.
Pasta kategorisini biliyorsunuz epeydir bekliyordum.Dünyada kimse yapmadı demiştim,evet yapmamışlar gerçektende araştırdım..:)
KK nın logosunu hazırlamak istedim size,ilk deneyimim şeker hamuruyla.Logomuzu eşime A3 boyutunda büyütmesini rica ettim,2 gün üst üste getirmeyi unuttu v.s....
Dün günüm vardı ev curcunaydı eklememe zaman yoktu.Eşimde kart okuyucuyu unutmuş,bugün uyanır uyanmaz şirkete gitti getirdi...Bu saate kadar evimde yemekli misafirim vardı,gözlerinin içine baktım artık gitsinler diye resmen,saati kaçırdım delirdim.
Kartı pc ye okuttum bide ne göreyim 7-8 adet resim yok,meğerse resimleri çekerken telimin şarjı bittiğinde kardeşimin teliyle çekmiştim o resimleri...Yani çektiğimi sandım,çekmemişim tuşa basılı tutmam gerekmiş,o resimlerde öyle gitti
Yani anlayacağınız sunumumu göstermeden kalpten gitmeme ramak kalmıştı.
Ama bunca karışıklığa rağmen değdi,herkes bayıldı bende dahil.İnanılmaz lezzetli bir pasta oldu kesinlikle öneririm.
Şeker hamurunu ben lokum ile hazırladım,hem çok sağlıklı hemde doğal.Yani gıda boyası kullanmadım...
Haydi başlıyorummm
FRAMBUAZLI & DAMLA ÇİKOLATALI & ANTEP FISTIKLI PASTA
MALZEMELER;
PANDİSPANYA İÇİN;
12 Yumurta
2 Su bardağı şeker
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
3 yemek kaşığı su
ÇİKOLATALI PASTA KREMASI İÇİN;
3 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı nişasta
5 Yemek kaşığı un
5 Yemek kaşığı şeker
50 Gr tereyağ
80.Gr bitter çikolata
100 Gr labne peyniri
ŞEKER HAMURU İÇİN;
500 Gr Sade lokum
500 Gr Güllü lokum
200 Gr Mısır nişastası
1-1,5 Kg Pudra şekeri
Yarım çay bardağı su
İÇ MALZEMELER;
450 gr frambuaz
1 kase damla çikolata
1 kase antep fıstığı
PANDİSPANYANIN HAZIRLANMASI;
Yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı bir kaba alalım.
Yumurta aklarını bir fiske tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpalım.
Yumurta sarılarınıda şekerler ile birlikte mayonez kıvamını alıp rengi açılana kadar çırpalım.
Suyumuzu yumurta sarılarına ekliyelim ki şekerlerin erimesi hızlansın.
Yumurta aklarını sarılara tahta bir kaşık yardımıyla ekliyelim ve alttan üste doğru köpükleri söndürmeden karıştıralım.
Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek bu karışıma ilave edip homojen bir kıvama getirelim.
Tereyağ ile yağlayıp unladığımız tepsiye pandispanya hamurumuzu dökelim.
Tepsimizi sert bir zemine bikaç kez sertçe vuralım ki hava kabarcıkları dağılsın.
Ben jumbo davul fırınımda pişirdim ve oldukça büyük bir tepsi kullandım.
200 derecelik soğuk fırına pandispanyamızı sürelim ve yaklaşık 25 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
ŞEKER HAMURUNUN HAZIRLANMASI;
500 Gr sade lokumumuzu benmari usulü çok fazla eritmeden,sadece yumuşamasını sağlayacak şekilde kıvamlandırıyoruz.
Ardından tezgaha bolca nişasta ve pudra şekeri ekleyip lokumlarımızı yoğuruyoruz ve bu işleme şeker hamurumuz kıvamına gelinceye kadar devam ediyoruz.
Aynı işlemi güllü lokumlarımızada uyguluyoruz.
Fakat güllü lokumlar sade lokumlardan çok daha elastik olduğu için,üzerine çok az su serpip direk pudra şekeri ve nişasta ile yoğurabilirsiniz.
Eğer benmari uygulamak isterseniz bi sakıncası yok.
Gıda boyasına da asla gerek yok.
Çünkü kendi doğal rengini veriyor hamurumuza.
Şeker hamurlarımız hazır,hava almayacak şekilde 1 gün dolapta bekletmemiz gerek.
Arta kalan hamurlarımızı dipfrizde de saklıyabiliriz.
ÇİKOLATALI PASTA KREMASININ HAZIRLANMASI;
Çikolata,tereyağ ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştırıyor soğumaya bırakıyoruz.
İnanılmaz lezzetli bir pasta kremasıdır.
Eğer isterseniz kakao ile de hazırlamanız mümkün.
Pasta kremamız hazır.
Evettt gelelim pastamızın hazırlanmasına..
Arkadaşlar bu hazırladığım tüm malzemeler ile istediğiniz pastayı yapmanız mümkün.
Tamamen zevkinize isteğinize bağlı.
Benim bazı resimlerim çıkmadığı için eksik olucak ama en azından istediğim şeyi yapmış olmanın verdiği rahatlığı yaşıyorum o kafii..
Eşim büyük bi istekle bana yardım etmek istedi ben sadece logoyu kesmen yeterli dedim ve gayette başarılıydı
A3 boyutundaki KK logomuzu pandispanyamızın üzerine eşim itina ile yerleştirip kalıbını çıkardı.
Sonra ben pandispanyayı enine 2 ye kestim.
Keserken birazcık kolunu hırpaladım ama,nazarlık diyelim
Sonra pandispanyamızı hazır hale getirmek için 1 su bardağı süt ile ıslattım.
Ardından hazırladığım pasta kremasını alt tabana sürdüm ve üzerine frambuazları yerleştirdim.
Frambuazların üzerlerine antep fıstıklarını serpip damla çikolatalarıde üzerlerine dağıttım.
Üst pandispanya parçasınada pasta kremamdan sürüp alt parçanın üzerine koydum ve kalan pasta kremam ile üstünü ve yanlarını kapladım.
Şeker hamurlarımı pudra şekeri ve nişasta yardımıyla açıp pastamın üzerine serdim ve logomuzu tamamladım.
Bundan sonrasını ne siz sorun ne ben söyliim,aradaki o 7-8 resim artık yok.
ve pastamın son halinde arta kalan bikaç foto...
Sağlık olsun diyip hayırlı kandiller diliyorum hepinize arkadaşlar.
Logo fikrim gerçekten çok hoş tüm arkadaşlarım bayıldı,günümde silip süpürdüler resmen...:)
ve ben bu deneyimi tekrar yaşamak için bi daha yapacağım bu pastadan.
O zaman topiğimden takip edebilirsiniz
Şeker hamurunu şiddetle tavsiye ediyorum hem çok kolay hemde çok lezzetli.
Pasta kremamda ona keza...Hazır yaş pastalardan çok çok lezzetli bir tarif bu sunduğum,denediğinizde hak vereceğinize garanti ederim.
Çektiğimi sandığım resimlere buradan saygılarımı iletiyor huzurlarınızdan ayrılıyorum
Hoşçakalın
Bunlarda sosyal paylaşımdaki sayfamda paylaşmak için son kalanları çekmiştim,iyi ki çekmişim
Ne badireler atlattım sonunda ekliyorum çok şükür:)
Herşeyi yazmıyım bilenler bilmeyenlere anlatsın diyip geçeyim pastama.
Pasta kategorisini biliyorsunuz epeydir bekliyordum.Dünyada kimse yapmadı demiştim,evet yapmamışlar gerçektende araştırdım..:)
KK nın logosunu hazırlamak istedim size,ilk deneyimim şeker hamuruyla.Logomuzu eşime A3 boyutunda büyütmesini rica ettim,2 gün üst üste getirmeyi unuttu v.s....
Dün günüm vardı ev curcunaydı eklememe zaman yoktu.Eşimde kart okuyucuyu unutmuş,bugün uyanır uyanmaz şirkete gitti getirdi...Bu saate kadar evimde yemekli misafirim vardı,gözlerinin içine baktım artık gitsinler diye resmen,saati kaçırdım delirdim.
Kartı pc ye okuttum bide ne göreyim 7-8 adet resim yok,meğerse resimleri çekerken telimin şarjı bittiğinde kardeşimin teliyle çekmiştim o resimleri...Yani çektiğimi sandım,çekmemişim tuşa basılı tutmam gerekmiş,o resimlerde öyle gitti
Yani anlayacağınız sunumumu göstermeden kalpten gitmeme ramak kalmıştı.
Ama bunca karışıklığa rağmen değdi,herkes bayıldı bende dahil.İnanılmaz lezzetli bir pasta oldu kesinlikle öneririm.
Şeker hamurunu ben lokum ile hazırladım,hem çok sağlıklı hemde doğal.Yani gıda boyası kullanmadım...
Haydi başlıyorummm
FRAMBUAZLI & DAMLA ÇİKOLATALI & ANTEP FISTIKLI PASTA
8 Kişilik
Hazırlama Süresi:5 saat
Bekleme Süresi: 1 gün
MALZEMELER;
PANDİSPANYA İÇİN;
12 Yumurta
2 Su bardağı şeker
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
3 yemek kaşığı su
ÇİKOLATALI PASTA KREMASI İÇİN;
3 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı nişasta
5 Yemek kaşığı un
5 Yemek kaşığı şeker
50 Gr tereyağ
80.Gr bitter çikolata
100 Gr labne peyniri
ŞEKER HAMURU İÇİN;
500 Gr Sade lokum
500 Gr Güllü lokum
200 Gr Mısır nişastası
1-1,5 Kg Pudra şekeri
Yarım çay bardağı su
İÇ MALZEMELER;
450 gr frambuaz
1 kase damla çikolata
1 kase antep fıstığı
PANDİSPANYANIN HAZIRLANMASI;
Yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı bir kaba alalım.
Yumurta aklarını bir fiske tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpalım.
Yumurta sarılarınıda şekerler ile birlikte mayonez kıvamını alıp rengi açılana kadar çırpalım.
Suyumuzu yumurta sarılarına ekliyelim ki şekerlerin erimesi hızlansın.
Yumurta aklarını sarılara tahta bir kaşık yardımıyla ekliyelim ve alttan üste doğru köpükleri söndürmeden karıştıralım.
Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek bu karışıma ilave edip homojen bir kıvama getirelim.
Tereyağ ile yağlayıp unladığımız tepsiye pandispanya hamurumuzu dökelim.
Tepsimizi sert bir zemine bikaç kez sertçe vuralım ki hava kabarcıkları dağılsın.
Ben jumbo davul fırınımda pişirdim ve oldukça büyük bir tepsi kullandım.
200 derecelik soğuk fırına pandispanyamızı sürelim ve yaklaşık 25 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
ŞEKER HAMURUNUN HAZIRLANMASI;
500 Gr sade lokumumuzu benmari usulü çok fazla eritmeden,sadece yumuşamasını sağlayacak şekilde kıvamlandırıyoruz.
Ardından tezgaha bolca nişasta ve pudra şekeri ekleyip lokumlarımızı yoğuruyoruz ve bu işleme şeker hamurumuz kıvamına gelinceye kadar devam ediyoruz.
Aynı işlemi güllü lokumlarımızada uyguluyoruz.
Fakat güllü lokumlar sade lokumlardan çok daha elastik olduğu için,üzerine çok az su serpip direk pudra şekeri ve nişasta ile yoğurabilirsiniz.
Eğer benmari uygulamak isterseniz bi sakıncası yok.
Gıda boyasına da asla gerek yok.
Çünkü kendi doğal rengini veriyor hamurumuza.
Şeker hamurlarımız hazır,hava almayacak şekilde 1 gün dolapta bekletmemiz gerek.
Arta kalan hamurlarımızı dipfrizde de saklıyabiliriz.
ÇİKOLATALI PASTA KREMASININ HAZIRLANMASI;
Çikolata,tereyağ ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştırıyor soğumaya bırakıyoruz.
İnanılmaz lezzetli bir pasta kremasıdır.
Eğer isterseniz kakao ile de hazırlamanız mümkün.
Pasta kremamız hazır.
Evettt gelelim pastamızın hazırlanmasına..
Arkadaşlar bu hazırladığım tüm malzemeler ile istediğiniz pastayı yapmanız mümkün.
Tamamen zevkinize isteğinize bağlı.
Benim bazı resimlerim çıkmadığı için eksik olucak ama en azından istediğim şeyi yapmış olmanın verdiği rahatlığı yaşıyorum o kafii..
Eşim büyük bi istekle bana yardım etmek istedi ben sadece logoyu kesmen yeterli dedim ve gayette başarılıydı
A3 boyutundaki KK logomuzu pandispanyamızın üzerine eşim itina ile yerleştirip kalıbını çıkardı.
Sonra ben pandispanyayı enine 2 ye kestim.
Keserken birazcık kolunu hırpaladım ama,nazarlık diyelim
Sonra pandispanyamızı hazır hale getirmek için 1 su bardağı süt ile ıslattım.
Ardından hazırladığım pasta kremasını alt tabana sürdüm ve üzerine frambuazları yerleştirdim.
Frambuazların üzerlerine antep fıstıklarını serpip damla çikolatalarıde üzerlerine dağıttım.
Üst pandispanya parçasınada pasta kremamdan sürüp alt parçanın üzerine koydum ve kalan pasta kremam ile üstünü ve yanlarını kapladım.
Şeker hamurlarımı pudra şekeri ve nişasta yardımıyla açıp pastamın üzerine serdim ve logomuzu tamamladım.
Bundan sonrasını ne siz sorun ne ben söyliim,aradaki o 7-8 resim artık yok.
ve pastamın son halinde arta kalan bikaç foto...
Sağlık olsun diyip hayırlı kandiller diliyorum hepinize arkadaşlar.
Logo fikrim gerçekten çok hoş tüm arkadaşlarım bayıldı,günümde silip süpürdüler resmen...:)
ve ben bu deneyimi tekrar yaşamak için bi daha yapacağım bu pastadan.
O zaman topiğimden takip edebilirsiniz
Şeker hamurunu şiddetle tavsiye ediyorum hem çok kolay hemde çok lezzetli.
Pasta kremamda ona keza...Hazır yaş pastalardan çok çok lezzetli bir tarif bu sunduğum,denediğinizde hak vereceğinize garanti ederim.
Çektiğimi sandığım resimlere buradan saygılarımı iletiyor huzurlarınızdan ayrılıyorum
Hoşçakalın
Bunlarda sosyal paylaşımdaki sayfamda paylaşmak için son kalanları çekmiştim,iyi ki çekmişim
Son düzenleme: