Poğaçalar Pastane Pogacasi-Resimli

Merhaba,
Poğaçalar hakkaten süper görünüyor.Ellerine sağlık..
Ben de şunu merak ettim;malzemeler arasında 1 çay bardağı süt dışında hiç sıvı birşey yok..
Genelde yaş maya olunca 1-2bardak su veya süt kullanılır tariflerde.
Yani kesin 1 çay bardağı dışında su veya süt yok öyle mi?Emin olmak istedim de.a.s.

Bişey sormak istiyorum. Yaş maya ile kuru maya arasındaki fark nedir? mesela neyi yaparken yaşmaya, neyi yaparken kuru maya kullanıyoruz. birde reklama girmezse hangi marka yaş maya kullanıyorsunuz? şimdiden teşekkürler a.s.

Canim ben zaten yazmistim kuru maya
kullanmadigimi.Bu yüzden farki bilemiycem.
Birde ben Almanya'da yasadigim icin mayanin
markasi yok gibi diycem,nerden olursa aliyoruz
mayayi.

Merhaba,
Poğaçalar hakkaten süper görünüyor.Ellerine sağlık..
Ben de şunu merak ettim;malzemeler arasında 1 çay bardağı süt dışında hiç sıvı birşey yok..
Genelde yaş maya olunca 1-2bardak su veya süt kullanılır tariflerde.
Yani kesin 1 çay bardağı dışında su veya süt yok öyle mi?Emin olmak istedim de.a.s.

Canim sen tarifi yanlis okumussun,cünkü
1 cay bardagi süt degil,1 cay fincani süt giriyor
hamura.Hani neskafe icin olan fincanlardan.
Bu malzeme yeterlidir.

Canim sen tarifi yanlis okumussun,cünkü
1 cay bardagi süt degil,1 cay fincani süt giriyor
hamura.Hani neskafe icin olan fincanlardan.
Bu malzeme yeterlidir.

Afedersin canım,hakkaten yanlış okumuşum:)
Bu sabah kahvaltı için yaptım pogaçanı.
Ama 2 neskafe fincanı koydum sütü:))
Bi de ben peynirli ve zeytinli olarak yaptım.Gerçekten süper oldu.
Tekrar teşekkürler...kaydirigubbakcemile5

Afedersin canım,hakkaten yanlış okumuşum:)
Bu sabah kahvaltı için yaptım pogaçanı.
Ama 2 neskafe fincanı koydum sütü:))
Bi de ben peynirli ve zeytinli olarak yaptım.Gerçekten süper oldu.
Tekrar teşekkürler...kaydirigubbakcemile5

Ellerine saglik canim.Begenmene sevindim.
Ama sen bir dahakine 1 cay fincani sütle yap
bakalim.a.s

canim ben bisey sormak istiyorum. Simdi biz bu pogacalari bayram icin yapicaz. Et ikram ettigimizde ekmek yerine vermek icin. bu malzemelerle kac tane pogaca cikior? bir de annem de sut miktarini az buldu. bu sekilde cok yagli olacagini soyledi. aydinlatir misin cnm? eger biz sut miktarini arttirirsak lezzetinde azalma olur mu? ben bayilirim pastane pogcasina umarim seninki kadar guzel yapabilirim.
ellerine saglik..

canım ellerine sağlık çok güzel görünüyolar,a.s.tarif için sağol hamarat arkadaşım

canim ben bisey sormak istiyorum. Simdi biz bu pogacalari bayram icin yapicaz. Et ikram ettigimizde ekmek yerine vermek icin. bu malzemelerle kac tane pogaca cikior? bir de annem de sut miktarini az buldu. bu sekilde cok yagli olacagini soyledi. aydinlatir misin cnm? eger biz sut miktarini arttirirsak lezzetinde azalma olur mu? ben bayilirim pastane pogcasina umarim seninki kadar guzel yapabilirim.
ellerine saglik..

Kusura bakma canim,bayaadir kadinlar kulübüne
girmedigim icin,senin sorunuda görememisim.
Ekmek yerine verebilirsiniz.Ama sütü artirirsaniz nasil
olur bilemem.Hatta bence o zaman pastane
pogacaligindan cikmis olur.Ama zaten yediginde
hic yagli gelmiyor insana.Hic anlamiyor insan,icinde
1 tereyagini oldugunu.

azeri kızcım poğoçan süper duruyo..1 fincan sütle hamur oluyomu? yani su hiç mi katmıyoruz?

azeri kızcım poğoçan süper duruyo..1 fincan sütle hamur oluyomu? yani su hiç mi katmıyoruz?

Oluyor canim,benim kahvaltilara yaptigim bir tarif
bu.Dene göreceksin.Daha gecen hafta yengem bana
kahvaltiya geldi.Onlara yapmistim,bayildi resmen.Hemen
tarifini aldi.Ertesi gün hemen yapmis.Onunda cok
güzel olmus.

Oluyor canim,benim kahvaltilara yaptigim bir tarif
bu.Dene göreceksin.Daha gecen hafta yengem bana
kahvaltiya geldi.Onlara yapmistim,bayildi resmen.Hemen
tarifini aldi.Ertesi gün hemen yapmis.Onunda cok
güzel olmus.

olur tabi hamur..benimkide ne soruymuş ama..250 gr tereyağ var içinde :)) gözden kaçırmışım...ellerine sağlık tekrar canımcokacimcoook

Kusura bakma canim,bayaadir kadinlar kulübüne
girmedigim icin,senin sorunuda görememisim.
Ekmek yerine verebilirsiniz.Ama sütü artirirsaniz nasil
olur bilemem.Hatta bence o zaman pastane
pogacaligindan cikmis olur.Ama zaten yediginde
hic yagli gelmiyor insana.Hic anlamiyor insan,icinde
1 tereyagini oldugunu.

yaa hep benim annemin muzurlugundan oldu.:eek:klava:.bayramda yaptik bu pogacadan canim ama anca 3.de benzetebildik. dur kisaca anlatiyim. sana mesaj attim ama bayram telasindaydin herhalde cevap alamayinca basladik yapmaya. annem bu sut bu yaga az dedi cok yagli olur vs vs dedi. tuttu yasmayayi buzluktan cikartip eritirken biraz sicak su ekledi ustune. sut olcusunude 2 bardaga cikardi sonra kattik bilmem kac kepce unu. ama gel gelelim ki tuz olcusunu degistirmeyi unuttuk. hep annem ah:mymeka:! tepsiye dizdim attim firina, nasil guzel pisiorlar bi gorsen. tamam dedim bu kadar karisikliga ragmen guzel bisiy olcak herhalde. sonra bi isirdim ki tatsiz tuzsuz bisiybenneyaptımki buarada hamurun yarisi duruodu. hasladim annemi bi guzel:eek:klava: aklima yarim olcu pogaca malzemesi ile kalan hamuru birlestirmek geldi. tuzunu biraz cok koyarsak kurtaririz herhalde dedim. nitekim bu seferki tuttu. sonra bu tadi tutanlari yedik bitirdik. baska misafirler icin tekrar yaptim o daha da bi guzel oldu. insallah bi daha ki yapisima iyice tutturcam.

o kadar heveslenmistim annanemin kirk yillik pogacasina kafa tutcaktimsenağlama olmadi:1no2:

yaa hep benim annemin muzurlugundan oldu.:eek:klava:.bayramda yaptik bu pogacadan canim ama anca 3.de benzetebildik. dur kisaca anlatiyim. sana mesaj attim ama bayram telasindaydin herhalde cevap alamayinca basladik yapmaya. annem bu sut bu yaga az dedi cok yagli olur vs vs dedi. tuttu yasmayayi buzluktan cikartip eritirken biraz sicak su ekledi ustune. sut olcusunude 2 bardaga cikardi sonra kattik bilmem kac kepce unu. ama gel gelelim ki tuz olcusunu degistirmeyi unuttuk. hep annem ah:mymeka:! tepsiye dizdim attim firina, nasil guzel pisiorlar bi gorsen. tamam dedim bu kadar karisikliga ragmen guzel bisiy olcak herhalde. sonra bi isirdim ki tatsiz tuzsuz bisiybenneyaptımki buarada hamurun yarisi duruodu. hasladim annemi bi guzel:eek:klava: aklima yarim olcu pogaca malzemesi ile kalan hamuru birlestirmek geldi. tuzunu biraz cok koyarsak kurtaririz herhalde dedim. nitekim bu seferki tuttu. sonra bu tadi tutanlari yedik bitirdik. baska misafirler icin tekrar yaptim o daha da bi guzel oldu. insallah bi daha ki yapisima iyice tutturcam.

o kadar heveslenmistim annanemin kirk yillik pogacasina kafa tutcaktimsenağlama olmadi:1no2:

Cabim dedigim gibi,sen hele bir benim verdigim
tarifi dgistirmeden yap,bak o zaman nasil güzel
olacak göreceksin.

Fantali Acma, 1 adet yas maya,1 bardak ilik sut mayayi icince erit,1 bardak cicek yagi 1 adet fanta,2 cay kasigi tuz, 2 yada 3 yemek kasigi seker ,1 kabartma tozu,1 yumurta, aki icine sarisi ustune,, biraz susam, ustu icin ,,,1 saat hamuru ustu kapali bekletiyosun istersen gazozlada olur,kolayla denemedim arkadasim oldugunu ama fantali ve gazozlu daha guzel oldugunu soyledi ben fantali seviyorum,,hamurdan parcalar koparip elimde uzatip birbirine doluyorum,,istersen baska sekilde verebilirsin benim bildigim bu umarim isine yarar gulsum sultan hepinize sevgiler ,

Dün yaptim ben bunu, daha yeni yeni yemek yapmaya heves sardim o yüzden acemligimin kurbani oluyorum sanirim.
Pogcalarin tadi cok güzeldi, ama ben yumsacik falan olur diye bekliyordum, yumusak olmadilar... rahatsiz edici kdr olmasada sert bi pogca oldu bende bu normal mi ya?
Herseyi tarifte gibi yaptim, harfiyen uydum neden böyle oldu anlamiyorum ki :KK43:
benim elimin lezzeti yok sanirim

Dün yaptim ben bunu, daha yeni yeni yemek yapmaya heves sardim o yüzden acemligimin kurbani oluyorum sanirim.
Pogcalarin tadi cok güzeldi, ama ben yumsacik falan olur diye bekliyordum, yumusak olmadilar... rahatsiz edici kdr olmasada sert bi pogca oldu bende bu normal mi ya?
Herseyi tarifte gibi yaptim, harfiyen uydum neden böyle oldu anlamiyorum ki :KK43:
benim elimin lezzeti yok sanirim

Egerki ununu cok kacirmissan sert olur veya
mayan taze degilse.Yumusak bir pogaca hamuru ypicaksin.
Kaptan hafif ayrilmaya baslayinca tamamdir hamur.

X