Parktaki anneler!

Hymarry

SOLDAKİ SAREE'NİN, SAĞDAKİ HALE'NİN ANNESİ :)
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
7.046
40
158
Parkta senin çocuğuna-benim çocuğuma-kendi çocuğuna müdahil anneler,
Çocuğuyla beraber kayan anneler,
Nasıl annesin sen diye seni-beni beğenmeyen kraliçe anneler,
Çocuk kavgasının anneler kavgasına dönüşmesinin müsebbibi anneler..
Beni çıldırttığı gibi sizi de çıldırtan park annelerinden konuşalım istedim..

evet, bende parktayken çok gıcık oluyorum... oğlum parkta koşuyor hemen müdahale'' koşma, düşersin..'' bu en masumuydu... biri oğlumu iteliyor oğlum iteleyen çocuğun peşinden kızmak için gidiyor '' oğlunu tutsana'' dırdırları....

blunduğumuz yer küçük olunca..
gittiğimiz parkta hep sakin oluyor..
her yerde olduğu gibi parklarda da vardır
nerde ne yapması gerektiğini bilmeyen bir çok insan
ama parklarda koşan hoplayıp zıplayan çoçuğuyla çoçuk olan anneleri de çok seviyorummmm...
bence annelik sınırsızca oyun oynamaktır kuzunla:emir_bebek:

Son düzenleme:
parta boyle bisey basima gelmedi..
ama bi arkadasim sinif ogretmeni.onun anlattiklarini duyunca sok oldum
cocugun biri baska bir cocuga salak yada gerizekali gibi bisey demis..adi ustunde cocuk
kendine salak denilen gidip bunu annesine soylemis.annesi apartopr okula..okul cikisinda salak diyenin kolundan tutup hirpalamis sen kendini ne zannediyorsun diye..arkadasim mudahele etmis
..hirpalanan cocuk iyice kinlenmis olsa gerek baska bi kavgalarinda vurmus o cocuga.anne yine okulda yine cocugu kolunda tutmus..bana bak seni gebertirim terbiyesiz demis..sonrada kizina
"ben tutuyorum vur kizim sende vur" demis..sok oldum bunu yapanin insan olduguna anne olduguna inanmak istemiyorum..bu nasil bir cahillik
tamam kimse cocugu uzulsun dovulsun hirpalansin istemez..ama hayati bi sekilde ogrenecekler.kendini savunmayida ogrensin.
benim kizim cok canaykindir cok arkadas canlisidir.hic yabancisi yoktur.kinlenmez.kac defa saci cekilde ittirildi aglayarak bana gelir.ne yapayim her zaman gorustugumuz insanlar..aaa neden kizimin sacini cekiyorsunmu diyecegim cocuga...sende sacini cektirtme o zaman kendini koru diyorum..yavas yavas ogreniyor...
biz cocukken ohoooo ne kavgalar ettik ne sac bas yolduk..ama simdi telde surekli konusurz....aklimiza gelincede guler geceriz..ama annelerimiz araya girseydi olay bu boyuta gelmezdi

kızımla parka gittiğimizde o kayarken kaymazdım ama onunla tahterevalliye ve salıncağa binerdim
onunla arkadaşlık yapmak çok hoşuma giderdi o da mutlu olurdu:)

biz birlikte kaydıraktan da kayıyoruz, tahteravalliye de biniyoruz, şekilden şekile giriyorum anlayacağınız :) 17:30da işten çıkıp 18:00da eve geliyorum ve park mesaimiz başlıyo, artık Allah ne verdiyse :)

Birlikte kayma konusunda haksızlık ediyorsunuz bazen parkta kimse olmayınca ben de kızımla kaymak durumunda kalıyorum
Parkta çocuklar arasında ki ilişkiye müdahale etmemek lazım yenmeyi yenilmeyi öğrenecekler

selam.....
ben de kızımla kaydıraktan kayan annelerdenim....çoook zevkli...kapımın öünde park var.ama kaymak için mahallenin diğer parklarını tercih ediyorum:1:çocuğumla çocuk olmak çokk güzel..
bence benim de kaymam çocuğumun hoşuna gidiyordur.onunla aynı şeyi paylaşıyoruz.onu kucağımaalıp kaymak güzel...bu konuda eleştiri alsam da.....

bir arkadaşım görmemiş gibilerinden yaşımdan filan dem vurmuştu.
20 yıldan sonra gerçekten görmemişim.....yaşım da umurumda değil...insan hissettiği yaştadır....

ben de kayarım, kaymayı çok sevdiğimden değil ama oğlum başka çocuk onunla kaymak istemiyorsa, benim mutlaka kaymamı ister, kırmıyorum kayıyorum, elalem ne der diye de düşünmüyorum...müdahaleye gelince, yaşları yakın olanlara karışmam, bırakırım kendileri çözsünler problemlerini, ama bikaç yaş büyükse karşıdaki ve ciddiyse durum önce büyüğün annesinin müdahale etmesini beklerim (genelde kimse kendi çocuğuna zarar gelmezse müdahale etmiyor ne yazık ki) edilmezse ben ederim (sözel olarak tabi ki)
örneğin geçen oğlumdan 2-3 yaş büyük bi çocuk kaydırağın merdiven girişinde,üst demirlere tutunmuş sallanıyo, ayaklarıyla da ordan çıkmak isteyenleri tekmelemeye çalışıyo, baktım annesi- farkında değilim modunda- oğlumla birlikte 2-3 bıcırık da sıra olmuş bekliyolar abi çekilsin diye, biri yedi tekmeyi,çıktı merdivene, birini ıskaladı, ..ben anne müdahale eteyince şansa bırakmadım, büyük çocuğu sözel olarak uyardım...
parkta hangi annelere gıcık oluyosunuz sorusuna cevabım yukarıdaki örnekte büyük çocuğun annesi tipindekilere....çocuğu yanlış da davransa görmemezlikten gelenlere

Son düzenleme:
Ben de eğer park boşsa kızımla kayarım sallanırım eşim dalga geçer bak kızacak bir gün biri diye :)) Ama önemli olan kızımı eğlendirmek e o da en çok ben de oynayınca eğleniyor...
Parktaki anneler konusuna gelince çocuğuna hiç müdahale etmeyen annelerden hoşlanmıyorum..Kendi çocuğu büyümüş ya nasılsa bişe olmaz diye düşünüyorlar, ama o çocuk diğer küçük çocukları kaydırak merdiveninde itiyor, birden önüne geçiyor..İnsan bi uyarmalı, evladım sırayla diye hatırlatmalı diye düşünüyorum..

Bir de mesela geçenlerde kızım parkta kovası küreği ile oynuyor, bu arada kızım 29 aylık.4-5 yaşlarında bir çocuk geldi küreğini aldı elinden..Babası da arkasında e bizimki anne aldı diye ağlıyo..Adam dönüp bana demez mi "kardeşi olsa böyle olmaz paylaşırdı"..Bi sinirlendim "o dedim daha paylaşacak yaşta değil ayrıca izin bile almadan elinden aldınız ne yapmasını bekliyorsunuz!!!!" İnsanımız gerçekten ilginç.

Yani kendi çocuğuna müdahale etmeyen fazla rahat annelerden babalardan haz etmiyorummmm..

Son düzenleme:
ben de geçen salıncağa bindim 2 yaşındaki oğluma bağırıyorum "hadi gel de beni salla" diye yanımızdan geçen adam önce bana baktı snra döndü çocuğa baktı :52: ve gülmeye başladı.:1:

parkta küçük çocukları ve bebekleri iten çocuklardan ve onlarla hiç ilgilenmeyen annelerden hiç ama hiç hoşlanmıyorum.çocuğu azıcık büyük olan anneler resmen saldım çayıra mevlam kayıra yapıyorlar.çocuğumuza (özellikle küçük çocuklar için söylüyorum bunu benim oğlum 17 aylık ) zarar verip de biz kızınca da bizi suçluyorlar

bende bu konuda armut dibine düşer diyorum.bu tarz şeyler aile öğreniliyor :(

Parkta senin çocuğuna-benim çocuğuma-kendi çocuğuna müdahil anneler,
Çocuğuyla beraber kayan anneler,
Nasıl annesin sen diye seni-beni beğenmeyen kraliçe anneler,
Çocuk kavgasının anneler kavgasına dönüşmesinin müsebbibi anneler..
Beni çıldırttığı gibi sizi de çıldırtan park annelerinden konuşalım istedim..

valla anne değil de beni bi anneanne var o delirtiyor. sürekli; benim kızım sallanıyoooo,sen sallanamıyooon, benim kızım çok akılııııı sen yaramazsııın der-diiiii,ben başta hafif uyarmıştım, en son ağzıma geleni saydım kadına. o oldu:))) hem de onun torunu benm kızımdan 8 ay büyük ve kilolu,yapılı... 2sini karşılaştırıp durur, çılgın ya....

Çocuğuyla kayan anneye neden gıcık oluyorsunuz ki!!!!! Ne var bunda bende kızımla yayıyorum çok abartıyorsunuz

benim kızı babası bazen götürür parka,bir keresinde kaydırağın başında benim kız baba annem nerede diye bir kaç kere seslenmiş,biraz ilerde oturan bir kaç kadın da anne evde diyerek kahkaha atmışlar.birkaç gün sonra bir başka kadın ay annesi çalışıyor galiba sürekli sizi görüyorum demiş.bu arada çalışmıyorum.eşim de ben biraz ara vereyim artık benimle dalga geçiyorlar sanırım diye bozulmuş.böyle kadınlara ne dersiniz bir bilsem ah bir bilsem onların kim olduğunu ben söyleyeceğim şeyleri biliyorum da..özellikle kahkaha atan o gruba:20:

Ya ne güzel ,ben de çocuklarımla kayabilmeyi isterdim aslında...Ama biraz iri kalıyorum park oyuncakları için... :)

ben de nefret ediyorum hatta tiksiniyorum parktaki kadınlardan...
ne zaman parka gitsek bize tuhaf tuhaf bakıyorlar... sanki uzaylıymışız gibi davranıyorlar... çocukları yanımıza gelince hemen kaçırıyorlar sanki bulaşıcı hastalık taşıyoruz...
çocukları yanımıza gelmemesi konusunda uyardıktan sonra kendileri geliyor ve ardı arkası kesilmeyen sorular başlıyor...
biz uzaylı değiliz kardeşim sadece engelliyiz diye bağırmak istiyorum onlara...
çok doluyum bu konuda çokkk...

ben de nefret ediyorum hatta tiksiniyorum parktaki kadınlardan...
ne zaman parka gitsek bize tuhaf tuhaf bakıyorlar... sanki uzaylıymışız gibi davranıyorlar... çocukları yanımıza gelince hemen kaçırıyorlar sanki bulaşıcı hastalık taşıyoruz...
çocukları yanımıza gelmemesi konusunda uyardıktan sonra kendileri geliyor ve ardı arkası kesilmeyen sorular başlıyor...
biz uzaylı değiliz kardeşim sadece engelliyiz diye bağırmak istiyorum onlara...
çok doluyum bu konuda çokkk...

O çocuklarını kaçıran anneler nasıl sevgi dolu evlatlar yetiştirebilir ki.Söz dinlemeyen,asi,çocukken hayvanlara büyüyünce insanlara eziyet eden birer yaratığa dönüşmelerine şaşırmasınlar sonra o anneler.Çocucğunuz nasıl bir engeli var bilemiyorum ama ben parkta öyle bir çocukla karşılaşınca içim buruluyor,utanıyorum,nasıl davranacağımı bilemiyorum.İlgim yanlış anlaşılır diye korkarım hep.Sanki acıyomuşum da onun için ilgileniyomuşum gibi düşünülsün istemem.Geçen gün bir grup sanırım otistikti çocuklar kimisi konuşamıyo yürümekte zorlanıyo falan parka geldiler.Oğlum da hemen oynamak istedi.Bıraktım tabii ki kendilerince bişeyler yaptılar.Çocuk benimle iletişim kurmaya çalıştı biraz zorlandım tabi ama çok utandım kendimi çok kötü hissettim ne yapsam bilemedim.

benim kizimdan buyuk cocuksa ve eger kizima zarar veriyorsa elbette mudehale ederim ama sozlu olarak
mesela bir kere cocuk kaykayin basina oturmus ne kayiyor ne kaydiriyor
baktik olmayacak cocugum kayda kardeslerde kaysin bak bekliyorlar dedim oda kaydi nihayet boyle seyler yani
eger park bossa bende kizim sallanirken salincaga binerim.
birlikte sallaniriz . :)

ayy allahım yaaa parklar bu kadar arızalı tiplerle dolu demek. parka genelde bakıcımız ya da dedeleri götürür ben de birkaç kere gittim. ama o dediğinz arızalı tipler hemen belli ediyor kendilerini.o yüzden parkta sadece cocuğuma odaklanıp kimseyle göz göze bile gelmemeye çalıştım.kuzumla oynadık,onu kaydırdım vs vs..aslında ben de kaymayı cok isterdim ama her daim kalabalık bir park olduğu için hem utandım hem diğer cocukların sırasını almayayım dedim hem de tip olarak da biraz iriceyim:52::52::52:
ayyy allahım öyle tiplerle hiç muhatap olmak istemem ama er ya da geç karşılasağız bu abuk tiplerle ...bugün parkta,yarın okulda arkadaş cevresinde:52::52::52::52::52::52:

Back