• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

parkinson

blue_suede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
1.634
1.313
63
babam 5 senedir parkinson hastası. sürekli denge kaybı yaşıyor 3 sene evvel sırtındaki kemiği kırmıştı düşüp. uzun süre kaynamadı. ilaçların sürekli dozunu arttırıyorlar. geceleri uyuyamıyor hareketleri çok kısıtlı birden çöktü. özellikle kız çocukları çok iyi bilir babanın ne demek olduğunu bir kız çocuğunun ilk sevgilisidir babası. 28 yaşımdayım ömrümde bir kez bile babamın yorulduğunu bir kez bile of dediğini duymayan ben. ağladığını gördüm üstelik çektiği acıdan. ki ne kazalar ne yara bereler atlattı bir kez canım acıyor dediğini duymamıştım.
son 3 gündür 1 saat dahi uykuya dalamıyor sanıyorum ki ilaç stres ve üzüntü. en son bu sabah anneme '1 haftadır kendimi hiç iyi hissetmiyorum bana birşey olursa üzülmeyin ağlamayın sakın hepimizin gideceği yer aynı' dediğini duydum. 2 gündür dili peltekleşmiş durumda. dil peltekleşmesi iyi değil dedi anneme. ben hastalık kasları da etkiliyor neticede dilde bir kas ve etkilenmesi normal diye düşünsemde annem ani gelebilecek olan bir inmeden korkuyor.
sadece içimi dökmek istedim. kalabalık bir aile değiliz şu hayattaki en kıymetli varlığım babam.
üstelik öyle biridir ki. ilkokul arkadaşlarım dahi 20sene geçmiş olsada üstünden hala babamı söylerler böyle insanlardan kalmadı çok derler. eşim dahi senin baban geçmiş zamanda yaşasaydı bir peygamberlikte ona inerdi demişti. o kadar dürüst o kadar ahlaklı o kadar mütevazidir ki. konduramıyorum hastalığı ölümü.
ilk evlenirken yatak odası takımım gelmişti tuvalet masası ve önündeki pufu. tüm gün koşturmuş olan babam en son iş bittikten sonra telefonla arkadaşıyla konuşurken eşim pufu çekip 'baba otursana yoruldun' dediğinde 'yok oğlum kirletmeyeyim' deyip inatla oturmayışı. evimize geldiğinde tuvalete girmek için dahi izin alışı. her baba kıymetlidir elbet babam olduğu için söylemiyorum ama böyle bir adam ben bu yaşıma kadar hiç tanımadım. hiçbir ailede hiç bir çevrede böyle biriyle karşılaşmadım. elbette vardır ama ben rastlamadım.
hala çalışıyor. beni evlendirmek için bir sürü borcun altına girmişti eşimin ailesini durumları kötü diye onların yapması gereken şeyleri dahi yaptı üstelik bunu yaparken kendilerini kötü hissetmesinler diye 'adettir' deyip durdu. ne adeti o sadece kimse zorda kalsın istemedi.
ama hep kendini zora soktu bir gün of çekmedi. Allah büyüktür dedi. çocuklarını 1 kuruşunu dahi almamıştır. alması yanlış değil ama almaz isterki kendimize bişeyler yapalım.
en büyük üzüntüsü üniversiteye gitmememdi. içten içe hep üzüldü buna. bende gittim geçen sene sınavlara girdim. avukat olmamı çok isterdi. adalet meslek yüksekokuluna girdim. ilk senem gayet başarılı. derslerimi vermişim dediğimde gözleri doldu. eşimde destek veriyor bu konuda bana. bitince dikey geçişle 4 seneye tamamlayacağım kısmetse. diliyorum Rabb'imden babamın ömrü yetsin. en çok istediği şeyi görmeden gitmesin. bir de torununu görmeden...

bir işçi maaşıyla da olsa hiçbirşeyimizi eksik etmeyen 50 sene didinen babam için dua edin ne olur Allah bir kolaylık versin...

Gözyaşlarıyla okudum
Allah yardımcınız olsun
Dilerim en kısa zamanda iyileşsin
Ne mutlu size ki böyle muhterem bir babanın kızısınız

sizi cok iyi anlayabiliyorum.Umarim en kisa zamanda siz ve aileniz teselli bulursunuz.Bu konuda yazmak oldukca zor.Ama üzüntünüze karsi yapabilecek bir sey olsun istedim.Umarim en kisa zamanda Allah bir kolaylik verir.Bunu tüm kalbimle diliyorum.

allah yardımcınız olsun.benim annem de Parkinson hastası.ama benim annem 75 yaşında.yaklaşık 3 yıl oldu teşhis konalı,henüz titreme aşamasında ve geceleri kabus görüyor.ağrı neden oluyor,bilgi verir misiniz?

Benin babam da parkinsondu..Zor hastalik.Babamin hastaligi yillarca iyi seyretti ama ..Allah kolaylik versin..Benim babam da tam babaydi...Nur icinde yatsin.

Gözlerim doldu.
Dürüst olmak gerekirse evlat olarak çok nankörüz. Bir evlada bunları söyletebilen bir babayı alkışlıyorum o yüzden.
Allah yardımcınız olsun.

hunter7 hunter7 kemiklerde kireçlenme oluyor hormon salgılanmasında beyinde sıkıntı olduğu için buda eklem yerlerinde tam açılamamaya sebep oluyor zorlayınca da ağrı veriyor. ama babamın durumu farklıydı. denge kaybından ötürü düşmüş ve sırtındaki kemiği kırmıştı senelerce kaynamadı bu hormon salgılanmaması durumu yüzünden kırık ağrısı çekti senelerce ki kırık ağrısı öyle kolay bir ağrı değil. o ağladı ben kafamı duvarlara vurdum nolur artık ağlamasın diye. titremesi yok ilaçlar sayesinde bazen çok hafif oluyor.

tulipa tulipa hastalığın son evreleri nasıl seyretti eğer sizi üzmüş olmayacaksam sorabilir miyim? dilin peltekleşmesi konuşamama okuma zorluğu konuşulanı anlayamama gibi durumlar tüm evrelerde var mıydı yoksa son dönem mi çıktı yoksa alakasız mı.

tüm gün bi lokma bişey yiyemedim. akşam yanına gittim bana sofra hazırlamış. içine doğmuş sanki. sofra kurmak biz sağlıklı insanlar için çok basit olabilir ama bu hastalığı yaşayan gören bilir bazen bir tabağı alıp masaya koymak bile ne kadar zor olabiliyor.

herkese çok teşekkür ederim dualarınız için. Allah size acı yüzü göstermesin Rabbim sizden razı olsun.

bir iş olayım var onu bekliyorum eğer olursa babamın ileriki seviyede ameliyat olabilmesi için para biriktiricem.

hastalığında 1 sene evvel otobüs çarpmıştı başı yarılmıştı aylarca doktora gidip geldi kimyasal bir işle uğraşı yok acaba darbe yüzünden mi oldu diye düşünmekten kendimi alamıyorum o kaldırıma çıkan otobüs şoförünü bulsam ne yaparım onu da bilmiyorum...

Allah şifa versin canım çok üzüldüm gerçekten. Güçlü ol babanın karşısında. Parkinson için ilaç kullanıyor mu?İlaç kullanması lazım dopamin seviyesi düşük olduğu için parkinson oluşuyor onu dengede tutmak adına..

Allah şifa versin canım çok üzüldüm gerçekten. Güçlü ol babanın karşısında. Parkinson için ilaç kullanıyor mu?İlaç kullanması lazım dopamin seviyesi düşük olduğu için parkinson oluşuyor onu dengede tutmak adına..

bir sürü ilacı var herşey için ayrı ayrı. herbiryerinde ayrı bişey çıktı geçen yıl. böbrek miğde karaciğer...bu hastalık yüzünden mi kullandığı ilaçlar mı ağır geliyor anlayamıyorum. ama doktor hersene dozu arttırıyor. etkisi kalmıyormuş vücut ilaçlara bağışıklık kazanınca. başka bir yolu olsa keşke çok ilaç kullanmakta çok zararlı çünkü bi hastalığı iyileştirirken etkilerini hafifletirken başka bir rahatsızlığa sebebiyet veriyor.

dualarınız için teşekkür ederim. inşallah herkesin duaları kabul olur da Rabbim bir şifa verir.

87 yaşında tanıdıgımız var. Parkinson hastası kaç senedir.. O kadar iyi anlıyorum mi sizi. Allah sizin ve babanızın yardımcısı olsun

normalde semptomları kontrol altına aldıkça ilaç dozajının azaltılması gereklidir ki semptomlar tekrar çıktığında dozaj eski seviyeye getirilsin daha da yükseltilmek zorunda kalmasın diye ama kontrol altına alınamıyor. ancak sadece titremesi yok birtek titreme olayını engelleyebiliyorlar

Siyah Kugu Siyah Kugu Allah şifa versin inşallah. benim babam 57 yaşında yakalandı şuan 62 yaşında. daha doğrusu 2 sene önceside var 55 yaşından beri parkinson ancak teşhis koymak zor olduğu için ancak 57 yaşında anlaşıldı. ailede hiç yok babası yani dedem 102 yaşında daha geçen hafta rahatsızlandı da hastaneye kaldırdılar. 92-93 yaşındaydı baston kullanmıyordu. kaldı ki ozamanlarda d.yılı hesapları hep geçten yazılırmış daha büyükte olabilir yani. babam dedeme de üzüldü 1 haftadır. üzüntü hiç yaramıyor iyice kötü ediyor

Allah sifa versin ,okurken cok uzuldum hala sizi dusunup bana bi sey olursa uzulmeyin demesi icimi yakti bu gece uyuyamayacagim galiba :(
Tek doktorla yetinmeyin nolur,gucunuz yettigince arastirip en iyi doktorlara goturun bunu fazlasiyla hakediyo.
Rabbim hayirli,saglikli uzun omur versin insallah,bol bol dua edin.

Allah şifa versin.Sizlere dua edeceğim. Acınızı çok iyi anlıyorum.onun acı çektiğini görmek sizi mahvediyor elbette. Bende babamı kaybettim iki sene önce. Kanserdi babam.Yatağında onu acılar içinde görmek tarif edilemez bir üzüntüydu..Çaresizlik berbat bir şey. Elinden hı birşey gelmediğini bilmek sadece dualara sığınmak. .Allah yardımcınız olsun.. ((

Back
X