Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Parkinson

Nesesem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2021
40
14
3
34
Merhaba ilk defa konu açiyorum,türkçem iyi değil onun için şimdiden kusura bakmayin.

2 hafta önce babamı hafif unutkanlığı için noröloji dk götürdüm,dk bişyler sordu muayene etti ve parkinsondan şüphelendigini söyledi.babam yillardir yürürken ayağını sürüyerek yürür,sağ elin baş parmağinda çok az titremesi var.doktor ilac yazdi 1 hafta sonra kontrole gelin dedi,1 hafta ilaclari kullandik babamda aşiri uyku hali yapti,gün içinde cok fazla uyuyor.kontrole gittigimizde doktor teşhisten emin oldugunu soyledi 2 ilaç daha yazdi.
Uyumadigi zaman da aşiri durgun bi hali var depresyonda gibi.
Daha önce devlet hastanesinde noroloji dk gittik hiç parkinsondan şüphelenmedi bile.
Parkinson hastası olanlar lütfen yazamisiniz bu hastaliģin seyri nasil ilerliyor?
Internette okuduklarim canımı çok acıttı babamı o halde düşünmek bile içimi yakiyor.
Hastalik hızlı mi ilerliyor,ilaçlar ileride etki etmemeye mi başliyor?
Ilerde bizi ne bekliyor lutfen bilgisi olanlar yardimci olsun.

Benim dedem Parkinson hastasıydı.
İlk önce tökezlemeye başladı.
Ayağıni tam kaldiramiyor,takılıyor ve en son düştü.
Elinde hafif titreme başladı.
Bazı kelimeleri doğru söyleyemiyor,unutuyor,takılıyordu.
İlaçlar biraz sakinleştirir evet ama o ilaçları kullanmadığı zaman hastalık ilerleyince asla durdulamaz birine evriliyor.
Hastalıktan yaklaşık 1 sene sonra evden çıkmak için diretiyor,anneannemi hirpaliyor,yarı çıplak evden kaçmaya çalışıyor.
Çok zor bir hastalık.
Yürürken ve ayaktayken zor,yatağa bağlı kalırsa zor.
Çok geçmiş olsun ama emin olamadiysaniz 1-2 doktora daha muayene olsun babanız.

Ya Yazdiğiniz için çok teşekkur ederim.sizede çok gecmiş olsun Allah şifa versin tüm hastalara
Başka doktorlara göstermeyi düşünüyorum sizin de dediğiniz gibi.
Benim babam yürürken takılmıyor sadece ayağını hafif sürüklüyor.konuşurken çok akıcı konuşmuyor bazen kelimeleri karîştiriyor yada.kelimeyi bulmakta zorlaniyor.
Ilaclara başladik ama doktor halsunasyon başlarsa son verdigim ilaci kesin dedi.
Dün birlikte oturuyorduk fare gördüğünü sandi ama yoktu.
Peki sizin dedeniz anlattiginiz duruma kaç yilda geldi,bu hastalik ilaca rağmen hızlı mi ilerliyor?evden kacmak istemesi de parkinson hastalığından mi?parkinson hastaları aklını da yitiriyor mu?
Çok soru sordum kusuruma bakmayin ama inanin ne yapacağimi bilmiyorum

Hastalığını öğrendik ilaç tedavisine başlandı toplam bir sene içinde bu dediklerinin hepsi oldu.
Evet hastalık çabuk ilerliyor mesela 3 ayda normal yürüyor ama 3 ay sonunda düşüyor.
3 ay güzel konuşuyor 3 ay sonra konuşması çok sacmalasiyor gibi.
1 sene ele avuca sığmaz hale gelmisti dedem.
Yaklaşık 2 sene bu hastalıkla bu şekilde yaşadı daha sonra yataga bağlı yaşadı.
Evden kaçmak istemesi,anneanneme saldırması bunlar Parkinson hastalığına bağlı oldu.
Aklını tamamen yitirmiyor mesela beni sene 2-3 kez görürdü ama tanırdı
Eşimi,yakınlarımızi tanırdı.

Üşenmeden bütün sorularıma cevap verdiginiz için çok teşekkur ederim.
Başka doktorlara da gösterip emin olmadan içim rahat etmiyecek.
sizinde anannenize Allah yardim etsin dedenize de şifa dilerim.

Üşenmeden bütün sorularıma cevap verdiginiz için çok teşekkur ederim.
Başka doktorlara da gösterip emin olmadan içim rahat etmiyecek.
sizinde anannenize Allah yardim etsin dedenize de şifa dilerim.
Çok geçmiş olsun yaşlılar için hastalık çok zor ama bizler sağlam durmalıyız.
Moral çok önemli.
Siz 1-2 doktora daha götürün babanızı,gerekli testler yapılsın.
Zaten çabuk teşhis ediliyor.
Dedim bu hastalıkla toplam 7 sene yaşadı sonra vefat etti
Babanız için şifa diliyorum

Allah razi olsun sizinde başınız sağolsun mekanı cennet olsun

Yardimci olacak kimse yok mu?
Bazı hastanelerde geriatri bölümü var, direkt randevu alınıp gidilmiyor, dahiliye, nöroloji, pskiloji gibi bölümlerim uygun görmesi ile randevu alınıyor. Bence geriatri bölümü olan hastaneleri araştırıp götürün babanızı.

Mesela izmir de dokuz Eylül üniversitesi hastanesinde ve tepecik SSK hastanesinde var. Her ikisi de geriatri konusunda çok çok iyi. Gecikmeden araştırmanızı tavsiye ederim

Son düzenleme:
Gecmiş olsun. Özellikle su soruya cevap verebılırım. Parkınson hastaları aklını yıtırmıyor. Benim cok yakından tanıdığım bir hasta elleri ayakları feci sekılde titremesine ragmen altalta yazdıgı cok basamaklı sayıları super toplama cıkarma yapıyordu.

Teşekkür ederim
En azindan aklıni yitirmedikleri için buna sevinebilirim.
Babamin aşırı bir titremesi yok
Çok dikkatli bakılırsa bir parmağında hafif titreme var sadece.

Anneannem de hep ayaklarını sürerek yürürdü. Sağ eli de çok titrerdi. Parkinson teşhisi kondu ama akabinde kısa sürede demans ve alzaymır da başladı. Şimdi nerdeyse yatağa bağımlı günde 20 ilaç yutuyor. Parkinsondan yana sıkıntı çekmiyor hatta eli bile titremiyor artık. Ama maalesef alzaymır çok değiştirdi onu. Çocuklarını vs ara ara tanıyor, ablalarını biliyor ama o kadar. Eski halinden eser kalmadı..

Sizede çok geçmiş olsun
Allahım kimseyi sevdikleriyle sınamasın
Özellikle anne,baba ve evlat olunca insan toparlanamiyor.çok zor günler yaşiyorum içimden hiç birşey yapmak gelmiyor.
Babamı düşündükçe ağliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…