• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Parkinson

Anneme 14 ay once parkinson teşhisi kondu.Ayaklarini süruyordu.Yürürken kolunu sallamiyordu.Yüzü mimiksizlesmişti.Başında yakaladik hastaligi cok şükür.Yavaşlamisti ayrica kasigi agzina götürürken bekliyordu.İlaçlarini düzenli kullaniyor.Kollari acıldi.Yürüyüsü düzeldi.Yemek yemesi hızlandı.Her gün yürüyüş yapiyor .Hareket cok önemli.Kendi alısverisini yapmasi icin teşvik ediyorum.Titreme yorulunca çok hafif olup geciyor.Şu an evinde yalniz kendini idare edebiliyor.Arada cok hafif bisey unutur .Ama o kadar.Kendinizi bu kadar karartmayin lütfen.Eger dogru sekilde tedavi edilir ve hareket ederse parkinsonla yaşaniyor işte.Annemde hic ilerleme olmadi hatta tedaviye yanıt verdi.Doktoru da hic korkutmadı bizi.Yasam kalitesi yakinlarinin ve hastanin elinde.

Sizede çok geçmiş olsun
Allahım kimseyi sevdikleriyle sınamasın
Özellikle anne,baba ve evlat olunca insan toparlanamiyor.çok zor günler yaşiyorum içimden hiç birşey yapmak gelmiyor.
Babamı düşündükçe ağliyorum...
Ağlamayın her hastalık aynı ilerlemiyor. Tabi sonuçta zor bir durum rabbim kimseyi sağlığıyla sınamasın ama benim anneannem bir anda bu hale gelmedi bir yakınımıza göre unutma süreci daha yavaş gelişti. Çok şükür hala tuvalet ihtiyacını görüyor yani biz götürüyoruz tabi ama altına yapmıyor sonuçta. Rabbim beterinden korusun diyip idare ediyoruz. Sizin babanıza alzaymır tanısı da konmamış daha sanırım. İlaçlarını düzenli kullansın belki alzaymır olmaz bile.

Teşekkür ederim
En azindan aklıni yitirmedikleri için buna sevinebilirim.
Babamin aşırı bir titremesi yok
Çok dikkatli bakılırsa bir parmağında hafif titreme var sadece.
Rahmetli annemde vardı, normal şartlarda anlaşılmadı, kanser olup kemoterapi başlayınca sol elinde ve sol ayağında titremeyle gösterdi kendini. O zamanlar annem 53 yaşındaydı, kemoterapinin 3. Yılıydı, doktor bize bu hastalığın mutlaka geçmişte sinyal verdiğini ama anlamadığımızı söylemişti. İlaçla kontrol altına aldılar, titremeler durdu ama annemi psikolojik olarak çok yordu parkinson. Kanserden bile o kadar şikayetçi değildi, 59 yaşında öldüğü güne kadar ilaçlarını kullandı, hastalığın seyrinde ilerleme olmadı, ilacı almadığı zaman sol eli ve ayağı titriyordu. Fiziksel bir engel yaşamadı, sizde en kötüyü düşünmeyin, illa çok hızlı ilerleyecek, elden ayaktan düşecek diye bir durum yok, annem öleli 12 yıl oldu, bu sürede tedavilerde gelişmiştir, moralinizi bozmamaya çalışın, çok çok geçmiş olsun, hayırlı şifa nasip etsin rabbim

Anneme 14 ay once parkinson teşhisi kondu.Ayaklarini süruyordu.Yürürken kolunu sallamiyordu.Yüzü mimiksizlesmişti.Başında yakaladik hastaligi cok şükür.Yavaşlamisti ayrica kasigi agzina götürürken bekliyordu.İlaçlarini düzenli kullaniyor.Kollari acıldi.Yürüyüsü düzeldi.Yemek yemesi hızlandı.Her gün yürüyüş yapiyor .Hareket cok önemli.Kendi alısverisini yapmasi icin teşvik ediyorum.Titreme yorulunca çok hafif olup geciyor.Şu an evinde yalniz kendini idare edebiliyor.Arada cok hafif bisey unutur .Ama o kadar.Kendinizi bu kadar karartmayin lütfen.Eger dogru sekilde tedavi edilir ve hareket ederse parkinsonla yaşaniyor işte.Annemde hic ilerleme olmadi hatta tedaviye yanıt verdi.Doktoru da hic korkutmadı bizi.Yasam kalitesi yakinlarinin ve hastanin elinde.
Dediğiniz gibi hareket çok önemli ama babam bikac gündür hiç dışarı çikmiyor.surekli uyuyor,ilaçlar sizde de ilk günler uyku hali yapti mi?
Sonra ilaçlara alışıyor ve uyku sorunu ortadan kalkiyor mu acaba?
Bide olmayan şeyler görüyor mu anneniz
Mesela fare gibi

Ağlamayın her hastalık aynı ilerlemiyor. Tabi sonuçta zor bir durum rabbim kimseyi sağlığıyla sınamasın ama benim anneannem bir anda bu hale gelmedi bir yakınımıza göre unutma süreci daha yavaş gelişti. Çok şükür hala tuvalet ihtiyacını görüyor yani biz götürüyoruz tabi ama altına yapmıyor sonuçta. Rabbim beterinden korusun diyip idare ediyoruz. Sizin babanıza alzaymır tanısı da konmamış daha sanırım. İlaçlarını düzenli kullansın belki alzaymır olmaz bile.
Tabi herkeste ayni ilerlemiyordur insallah babamda da yavaş ilerler.
Alzeimer tanısı yok Allah'a şükür öyle belirtileri de yok.
Ilaçlarini duzenli aliyor takip ediyorum.
Allahim sizin ve butun hastalara şifa versin

Dediğiniz gibi hareket çok önemli ama babam bikac gündür hiç dışarı çikmiyor.surekli uyuyor,ilaçlar sizde de ilk günler uyku hali yapti mi?
Sonra ilaçlara alışıyor ve uyku sorunu ortadan kalkiyor mu acaba?
Bide olmayan şeyler görüyor mu anneniz
Mesela fare gibi
Evet ilk günler uyku yapti.Halüsinasyon olmadi ama dr. size ilaclar halusinasyon yapabilir demis.Öyle okudum sanki.Hemen düzene girmedi zaten ancak toparladi.Bu asamalari hep zamanla kaydetti.Tabi ki herkesin hastaligi farkli da seyredebilir.Bence karamsarlasmayin ve guvendiginiz bi doktorla devam edin.Kendinizi birakmayin.İlacın yan etkileriyle ilgili görüsün doktorla.

Rahmetli annemde vardı, normal şartlarda anlaşılmadı, kanser olup kemoterapi başlayınca sol elinde ve sol ayağında titremeyle gösterdi kendini. O zamanlar annem 53 yaşındaydı, kemoterapinin 3. Yılıydı, doktor bize bu hastalığın mutlaka geçmişte sinyal verdiğini ama anlamadığımızı söylemişti. İlaçla kontrol altına aldılar, titremeler durdu ama annemi psikolojik olarak çok yordu parkinson. Kanserden bile o kadar şikayetçi değildi, 59 yaşında öldüğü güne kadar ilaçlarını kullandı, hastalığın seyrinde ilerleme olmadı, ilacı almadığı zaman sol eli ve ayağı titriyordu. Fiziksel bir engel yaşamadı, sizde en kötüyü düşünmeyin, illa çok hızlı ilerleyecek, elden ayaktan düşecek diye bir durum yok, annem öleli 12 yıl oldu, bu sürede tedavilerde gelişmiştir, moralinizi bozmamaya çalışın, çok çok geçmiş olsun, hayırlı şifa nasip etsin rabbim
Çok teşekkür ederim.
Sizin de başınız sağolsun mekanı cennet olsun.üzüldüm annenize yaşı da çok değilmiş.
Haklısınız çok karamsar bakiyorum sanîrım.
Doktora gittiğimde aklimdaki bütün sorulari sorucam belki ozaman biraz daha olumlu olabilirim.

Evet ilk günler uyku yapti.Halüsinasyon olmadi ama dr. size ilaclar halusinasyon yapabilir demis.Öyle okudum sanki.Hemen düzene girmedi zaten ancak toparladi.Bu asamalari hep zamanla kaydetti.Tabi ki herkesin hastaligi farkli da seyredebilir.Bence karamsarlasmayin ve guvendiginiz bi doktorla devam edin.Kendinizi birakmayin.İlacın yan etkileriyle ilgili görüsün doktorla.
Doktor ciddi halsunasyon olursa birakin dedi.
Simdilik birakmicaz bakalim zaman bize ne gosterecek.umarim bizim de zamanla herşeye düzene girer.
Babami biraz daha dinç görsem bende toparlanacam inşallah.

Doktor ciddi halsunasyon olursa birakin dedi.
Simdilik birakmicaz bakalim zaman bize ne gosterecek.umarim bizim de zamanla herşeye düzene girer.
Babami biraz daha dinç görsem bende toparlanacam inşallah.
Biraz zaman verin babaniza ve sonra hareket ve düzenli beslenme icin tesvik edin.Yürüyüse cikartmaya calisin.Daha iyi olacaktır hersey mutlaka.

Ben size reklam olmasın diye Barış Muslu’nun ofisini tavsiye ettim mesajda. Siz de beğenmedim emojisi atmışsınız.

İnsanlara yardımcı olmak için bir öneri sunuyorsunuz. Sanki oraya hesabıma para atın ben iyileştiririm yazdım. Önyargılarınız için mutlaka bir destek almalısınız.

Son olarak size bir tavsiye; ne söylemek isterseniz bunu yazarak dile getirin. Biz “insanız” ve iletişim şeklimiz konuşmak. Bunu başka hiçbir yerde yapmayın zira çok itici bir durum.

Ben size reklam olmasın diye Barış Muslu’nun ofisini tavsiye ettim mesajda. Siz de beğenmedim emojisi atmışsınız.

İnsanlara yardımcı olmak için bir öneri sunuyorsunuz. Sanki oraya hesabıma para atın ben iyileştiririm yazdım. Önyargılarınız için mutlaka bir destek almalısınız.

Son olarak size bir tavsiye; ne söylemek isterseniz bunu yazarak dile getirin. Biz “insanız” ve iletişim şeklimiz konuşmak. Bunu başka hiçbir yerde yapmayın zira çok itici bir durum.
Ne saçmaliyosunuz ya.
Ben sitenin oraya kullanmak için koyduğu butonu kullandım.
Reklam amaçlı yazmadiysaniz bana özelden yazacağiniza herkese açik yazsaydiniz,okuyanlar da faydalansaydi!
Ne alakası var yok insanız?,iletişim şeklimiz konuşmak falan.
Hiç tartışamicam sizinle yeteri kadar moralim bozuk zaten.

Parkinson hastası olanlar yada taniyanlar lutfen yazarmisiniz.
Ilaçlar hastanizda halsünasyon yaptin mi?
Ilacı bırakınca halsunasyonlar bitermi?
Mafolduk dûnden beri,yarina randevu aldim tekrar doktoruna gidecez ilaçlari 2 gündür vermiyorum.
Doktoru düzenlicektir sanirim ilaclarini
Ama benim aşırı moralim bozuk halsunasyonlar ilactan sonra başladi birakinca kac gunde duzelir?
Bilen lutfen biseyler yazsin içimi rahatlatsin.

Merhaba ilk defa konu açiyorum,türkçem iyi değil onun için şimdiden kusura bakmayin.

2 hafta önce babamı hafif unutkanlığı için noröloji dk götürdüm,dk bişyler sordu muayene etti ve parkinsondan şüphelendigini söyledi.babam yillardir yürürken ayağını sürüyerek yürür,sağ elin baş parmağinda çok az titremesi var.doktor ilac yazdi 1 hafta sonra kontrole gelin dedi,1 hafta ilaclari kullandik babamda aşiri uyku hali yapti,gün içinde cok fazla uyuyor.kontrole gittigimizde doktor teşhisten emin oldugunu soyledi 2 ilaç daha yazdi.
Uyumadigi zaman da aşiri durgun bi hali var depresyonda gibi.
Daha önce devlet hastanesinde noroloji dk gittik hiç parkinsondan şüphelenmedi bile.
Parkinson hastası olanlar lütfen yazamisiniz bu hastaliģin seyri nasil ilerliyor?
Internette okuduklarim canımı çok acıttı babamı o halde düşünmek bile içimi yakiyor.
Hastalik hızlı mi ilerliyor,ilaçlar ileride etki etmemeye mi başliyor?
Ilerde bizi ne bekliyor lutfen bilgisi olanlar yardimci olsun.
Benim dedemde 10 seneyi aşkın Parkinson hastasi çok Dr götürdük ama ilaç tedavisi uyguluyorlar şuan daha da kötü araştırdığımda göre duodopa pampasi die bişe varmış ince bagrsakdan yapılan bı uygulama araştırdığımda göre sadece istnbul sisli etfal ve cam sakura Hastanesi'nde bu uygulama yapiliomus szar zor randevu aldum duyan varmı bu pompayı

Konu sahibi babanızın saglik durumu nasıl acaba merak ettim.Umarim iyisinizdir.

Back