Doğuma Hazırlık Park beşik mi büyüyen beşik mi? Hangi bebek arabası, hangi bez ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Park beşik mi? büyüyen sallanır beşik mi?

• Park beşik

OY: 364 65,6%
  • Büyüyen sallanır beşik

OY: 191 34,4%

• Ankete Katılan
    555
Park beşik forever diyorum.Heryere taşıyorum .Evin icinde benimle geziyor.Etrafi rahat temizleniyor.Ama bizimki 1yasina girmeden inmeye başladı.O yüzden sonrası için Montesori yatak daha iyi oldu.Dusme sıkıntısı yok en azından.

Neredeyse ilk 1 yil ayni odada kaliyorsun zaten bence sorun olarak düşünme. Evet senin dogum benden aylar sonra. Ilerde sanada gelir yavas yavas bu dusunceler. Ben zaten park yataktan yanaydim simdi emin oldum yata odasindan komidin ya da aynaligi cikar basta oraya koy bende oyle sığdırmaya caliscam

Kesinlikle park beşik. Başta büyüyen yataktan almıştık, sadece 1 kez kullandık ve park yatağa geçtik. Didim, İzmir, Antalya, Eşkişehir... heryere bizimle gezdi park yatağımız.

Benim de ilk çocuğum çok düşünüyorum bu konuları ama hala karar veremedim. Chicco next to me alcam yanıma yatırmak için 7,8 aylıkken yanımdan ayırırım diye düşünüyorum. Annem oda konusunda çok ısrarlı illa yapmak istiyo çilek bebek odası bakıyoruz beşikli şuan için. Ana kucağı yerine mamaroo 4mom alcam ama 2. El alayım dedim yeni versiyonu için 500 TL oynuyo sadece o yuzden sıfır alabilirim. Araba konusu tam Bi muamma Bi arkadasım babyzen yoyo önerdi ama Türkiye de satışını bulamadım. Bebek bezi 210 lu prima care aldım yeni doğan muhtemelen fazla oldu küçük gelecek pişman oldum. Uni baby yeni doğan ıslak mendil aldım 24 lü ama kurur muhtemelen ona da pişmanım. Bol bol bebek pamuğu aldım ona pişman değilim bebek odası yapan arkadaslar nerden alıyo yazabilir mi

İlk zaman seninle aynı düşüncede olduğum içi n oda yaptım ve ayrıca ahşap beşik aldım. Park yatak al diyene ayyy hiç sevmiyorum almam diyodum. Sonuç ahşap beşiği arkadasıma verdim. Odasın da bir kere bile yatmadı. Park yatak candır

Benim de olursa inşallah park beşik düşünüyorum kuzum daha mantıklı geliyor

Park yatak yazlik anne gibi yerlere giderseniz 2 bucuk yasina kadar gidiyo. Sonrasinda normal yatak almanız gerekir. Ben park kullandım sonrasinda kizim buyuyene kadarkullanabileceği ve yanina kendimin de sığabileceği bi yatak yaptırdım. Kenarina korkuluk taktırdım sonra çıkarılabilir şekilde:)

Benim bir tanidigimin cocugu catpmisti agzini korumalar yanda ama ayaklanuyorlar kalkiinmaya basladiklarinda ust kismina dudagi falan baya kanamıştı. Bende takla atMisim besikten ayaklaninva park besik kadar derin olmadığından tutunup sallanirken pat yere Allah korumus. Birde o yan korumaliklarida ugrasip sokuyorlar demisler bazi üyeler kendi inip binmesi de sorun olacak gibi. Birde odaya ayri yanima ayri dusunmuyorum anne yanlarini 3 5 ay kullanabiliyorsun kaldirip saklayacak yerim de yok fuzili geliyor. Bu sebeple ve daha guvenilir gdiginden park besik düşünüyorum .
Bende 3 ya da 2 kapili dolap düşünüyorum bir tane de cekmeceli komidin.
Ama dediginiz gbi park yatakta tatli model bulmak zor.
Tesekkur ederim cevap icin. Sandalyeye baktim hem mama sandalyesi hem ana kucagi olmasi guzel ayaklari çıkıyor mu acaba cunku biraz dönmeye baslasa ana kucagi olarak kullanilamaz yuksek oldugundan. Tabii belki donmeye baslayinca ana kucagi kullanjlmiyordur bilmiyorum

2 çocuğum var,ikisine de farklı tercihler yaptım, kızıma büyüyen yataklı bir oda takımı almıştım,şu an 8 yaşında hala kullanıyor. Yatağı büyüttük,dolabı da oğlumla ikisine yetiyor(şifonyer,3 kapılı dolap,2 tane de sandık tipi parça var)
Oğluma sadece park yatak aldım işimi gördü ,kızımdan dolap bol bol olduğu için tabi.
Bebek arabası kızıma hantal travellerden almıştım,hic kullanamadım,slingle 1.5 yaşa kadar idare ettik,sonra baston aldım. Oğlum sling sevmedi kullanamadım bu arada.
Oğluma chicco liteway aldım,anakucağı ile baston tipi puset,aşırı memnun kaldım,yer kaplama açısından,hafiflik açısından bence en uygun kullanılabilecek pusetti.
Bez konusu bebeğe göre değişiyor. Ben kızımda huggies,molfix,prima kullanmıştım.
Oğluma sleppy,molfix hatta goon da kullanıyorum. En güzeli sleepy geldi bana,külot bezde zira yumuşacık,kumaş gibi bel kısmı. Oğlum tombik olduğu icin sert bez kullanamiyorum kesiyor hemen. Kızımda hiç yaşamadım bu sorunu.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

2 aylık bir anne olarak günlük hayatımızdan yola çıkarak ekleme yapmaya geldim :)bi kere bol ağız mendili alın derim. O kadar çok kirleniyor ki. Bi de ben müslim, mermerşahi ve penye karışık aldım ama penye candır. Diğerleri asla kullanışlı olmuyor. Hemen ıslanıyor.
3 tane müslin örtümüz var. Bi 3 tane daha olsa olurmuş. O derece kullanışlı. Üstüne ört, ana kucağına pusete koymadan ser, banyo sonrası kurulamak için kullan vsvs.
Kıyafetleri ben karışık aldım ay bakımından. Çok çabuk büyüyorlar gerçekten. Daha 2 ayı dolmadan olmayan kıyafetlerimiz mevcut.
Reflü yatağı en memnun kaldığım şeylerden biri oldu. Annem bim/şok/a101 üçlüsünün birinden 50-60 TL gibi bi fiyata almıştı. Beşiği için şu an küçük olduğundan reflü yatağını içine koyunca tam bebeğe göre oldu. Yan yastıkları olduğu için kaymasını da engelliyor. Sağlık açısından faydalarını söylemiyorum bile.
Oda yapma olayına gelince ben yaptım. Baya da özenerek yaptım üstelik. İlk 12 gün evde aileler vardı. Onlar varken ben bebeğin odasında yattım. Sonrasında yatak odasına aldım beşiği. Yakın zamanda da gidicek gibi durmuyor. Gece emzirmeye falan başka odaya girmek külfet gibi olurdu. Dolap ve şifonyerini Ikea dan aldım. Düz beyaz tercih ettim. Beşik zamanı bitince düz beyaz bir Montessori yatak alıp onla devam edeceğim kısmetse.

Bende parkta var büyüyen beşikte var açık konuşayım ilk 8,9 ay park yatak lazım oluyo yani yatakodasında bebek şart oluyo 8.9 aydan sonra zaten yavaş yavaş ayrılmayı öneriyo doktorlar orda da beşik devreye giriyor.
Bence sen bi anne yanı yatak alınmaşı bir de beşik al
ve önerim beşik alınacaksa mağazadan alma üreticisinden al hem güzel hem uygun mağaza üstüne kendi payınıda katıyor.
Allah analı babalı büyütüsn

5 aylık bebesi olan biri olarak yazıyorum bence park beşik taşıma açısından yer açısından ergonomik ve fiyatları çok uygun ben aptal gibi bi anne yanı bi ikea aldım 60x120 içinde yatmıyor hanım kızım boşa para küçük anne yanının devri bitti bile sling aldım çok kullanışlı asansörü olmayıp markete in bin yapan biri olarak takıyorum gidiyorum oh bebem kucağımda ama kollar serbest benim ki neko en uygunu oydu
Bebek bezi sleepy kullanıyoruz yenidoğan için en fazla 100-200 bez alınabilir önceden çabuk büyüyebiliyorlar
Ana kucağı aldım mutfakta birşeyler yaparken iyi oluyor ilk aylar bayağı kullandık
Bebek arabası mamas papas aldım çok ağır bir araba eve indir bindir asla yapamıyorum aşağıda bırakabilecek yerin varsa bakabilirsin müthiş dayanıklı ikinci el aldım solalardan eski model olmasına rağmen deli gibi gidiyor inşallah yardımcı olabilmişimdir

Ben park beşik kullandım. Ama bir ay kadar sonra emzirmek zor geldiği için anne yanı edindim. 4 aylıkken artık dönmeler tehlikeli hal alınca park beşiğr devam ettik. 1 yaşında montessoriye geçirdim kendisi inip çıkıyor. Park beşiği alırken uzun süre kullanırım diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. Oğlum hareketliydi, dar geldi o beşik ona.

Ben travel sistem bebek arabası aldım, bu sette aynı zamanda isofixli anakucağı da vardı. Anakucağı güvenlik için gerekli bir şey bence. Sağa sola götürürken incitmeden taşınabiliyor çocuk. Evde hazırlayıp hemen indirip hop takıyorduk arabaya. Oradan alıp bebek arabasına takıyorduk. İsofixli olmayan modeller bukadar pratik değildir kemerle falan bağlanıyor çünkü. Ama çok zorlanıyorum. Arabayı eve çıkarmayı geçtim bir kat çıkarmak zul. Eşek ölüsü gibi. Bir elimde bebek bir elimde bebek arabası mümkünatı yok. Bu açıdan bence pratik tekerlekleri azıcık büyük bir kabin boy araba.

Ben sling aldım, sevmedi. Zaten öyle büzüşeyim de uyuyayım modeli bir çocuk değildi. Kanguru aldım ama onu da sevmedi. Sonra dört yönlü kanguru aldım,yüzü dışa dönük olarak bayağı kullandım, derdi buymuş.

Ben yenidoğanken içeriği temiz bir bez tercih ettim. Günde 10 kere değişiyordum, 10 kere kaka yspıyordu. 2 saatte bir bezle ve bez değiştir olayımız vardı. Sonra her bez pişik yapınca mecburen pişik yapmayan o pahalı beze geçtik.

Benim en sevdiğim şey woombie kundak oldu, zaten kış bebesiydi. İlk zamanlar o sayede uykuyu biraz düzenlemiştik.

Ben park besikle büyüttüm ikisini de.araliksiz 7 sene kullandim diyebilirim. Kraft ti benimki herkese de oneriyorum cok pratik oluyor ve daha yumuşak kenarlari . is yaparken icindeki yatağı çıkarıyordum. Oyun parki olarak kullanıyordum. Yine olsa yine park besik alırım. Odalarini zaten yapiyorsunuz ileride

Merabalar oncelikle allahım kucağınıza almayi nasip etsin diyorum. Odaya uyum şıklık bakimindan park beşik tercih ederim fakat şahsen sallanır beşik gece çok daha işime yaradı en azindan yattigim yerden salliyordum. Kucağıma alıp sallayıp yerine koymama gerek kalmıyordu. Bebek arabasina gelince araba koltuğuyla beraber satilandan almistim oda bayaa hosuma gitti. Bebek henuz küçük oldugu icin agirligi fazla yoktu merdivenleri koluma sepet gibi taktığım araba koltugumla inip cikiyordum. (((bebegim icinde uyuyor tabi annesinin yoruldugu umrunda degil))) bebek bezinde ise
Park besikler çok hoş fakat ben şahsen klasik büyümeyen sallanan besik tercih ettim. Tercihimden cok memnun kaldim. Yattığım yerden sallamak daha iyi geliyor hem çocuğu kucakta sallayip yerine koyarken tekrar gozlerini açma ihtimali yok daldığı anda sallamayi birakiyorum. Bebek arabasi konusunda sürümünün rahat olduguna mutlaka dikkat edin.

O 3 5 ay kullanılanlar sepet beşikler sanirim . Onlar kullanışsız evet. Hareketlendiklerinde bu benimkilerin ölçüsü büyük ama yine sorun olabilir belki ben karyolaya geçiririm yani montessori ye. Evet dönmeye başlayınca ana kucağı kullanılmıyor pek
Benimki 3.ayını bitiriyor artik orada pek yatmak istemiyor sanki beşik daha geniş ya. Ama gun icinde takılıyor
Canim boyu ayarlanıyor ayrıca emniyet kemeri var. Yani boyu aşağıya kadar iniyor kademeleri var. Ve altında tekerlekleri olmasi cok iyi mesela yemek yerken yatırıyoruz onu yanımıza sürükleyip getiriyoruz durmuyor bazen çünkü
O zaman sen guzel bir park besik bak canim evin ısısı nasıl ona gore de yanlarına biseyler koyarsın..

Park besiklerde sallaniyor eskiden sabittiler sanirim.
Ay hic sorma belime belime vuruyor simsiden agri o zaman nasil inip cikacagim bilmem.
Kanguru bakacagm sanirim da insan önünü nasil goruyor acaba birde guvenebilcek miyim diye hep merak ediyorum.
Internetten alamayacagim belli oldu hepsine gidip bakip alacagim. Arabayida test surusu yaparim pusetli arabalar hayalim hep ama yukari asla cikaramam altta kalirsa belki dedigin gbi pusette indirir puseti direkt talarim arabaya daha mantıkli olur. Yaz icinde baston alacagim.

Kesinlikle park yatak tavsiye ederim. Zaten çocuk 2-3 yaşına kadar odadır, dekorasyondur anlamaz. O zamana kadar bir park yatak ve bir şifonyer ya da ufak bir dolap işinizi görür. Odasını ayırdıktan sonra da emzirme işi olacağı için, bir de berjer ya da sallanan koltuk tarzı birşey koysanız iyi olur bebek odasına.

2-2,5 yaş civarında çocuk odası olarak düzenlersiniz odayı...

Bebek arabası olarak da sizin alışkanlıklarınız önemli sanırım. Aracınız var mı? Bebekle tek çıkar mısınız? Yaşadığınız yerin yolları nasıl vs.

Bizim o dönem şahsi aracımız yoktu mesela ve gezmeyi severdim, o nedenle çok ağır olmayan pratik birşeye ihtiyacımız vardı. Nuna pepp almıştım, yanında da cybex anakucağı alıp ilk 9 ay kadar travel gibi kullandım. Sonra anakucağını çıkarıp normal araba olarak kullandım. Çok da memnun kaldım.

Nuna almayıp ağır travel alsaydım, 1 yaş civarında chicco liteway ya da mclaren quest almayı düşünecektim. Param cebimde kalmış oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…