- 10 Eylül 2017
- 3.820
- 7.099
- 34
-
- Konu Sahibi 1sadekahve
Neredeyse ilk 1 yil ayni odada kaliyorsun zaten bence sorun olarak düşünme. Evet senin dogum benden aylar sonra. Ilerde sanada gelir yavas yavas bu dusunceler. Ben zaten park yataktan yanaydim simdi emin oldum yata odasindan komidin ya da aynaligi cikar basta oraya koy bende oyle sığdırmaya caliscamValla bu konulari henuz hic dusunmedimhangisi iyidir rahattir artik forumda arastircam vakti gelince. Benim de icimin burkuldugu nokta cocuk odam olmayacak. Evimiz 2 +1 ve oturma odama cocuk odasi yapmak icin ordaki butun mobilyalari disari atmam gerek. Boyle bisey de olamayacagi icin napalim artik saglik olsun diyorum. Zaten o instagramda vs gordugumuz bebek odalari ne kadar kullaniliyo ki, bebek bi sure annenin yaninda yatiyo.
İlk zaman seninle aynı düşüncede olduğum içi n oda yaptım ve ayrıca ahşap beşik aldım. Park yatak al diyene ayyy hiç sevmiyorum almam diyodum. Sonuç ahşap beşiği arkadasıma verdim. Odasın da bir kere bile yatmadı. Park yatak candırValla ben park beşik almadim oda yapıyorum bebek içininki dolapta lazim bebeğe bissürü eşyası var şimdiden park beşikler kullanışlı ama Hiç cicili bicili gelmiyo bana görüntü olarak o yüzden ahşap beşik aldim büyüdüğünde de ranza gibi kullanabiliyorsun birde küçük beşik hediye aldi agbim yatak odasinda kullanicam onu geceleri gün içerisindede taşıya bilirim istedim yere
Benim bir tanidigimin cocugu catpmisti agzini korumalar yanda ama ayaklanuyorlar kalkiinmaya basladiklarinda ust kismina dudagi falan baya kanamıştı. Bende takla atMisim besikten ayaklaninva park besik kadar derin olmadığından tutunup sallanirken pat yere Allah korumus. Birde o yan korumaliklarida ugrasip sokuyorlar demisler bazi üyeler kendi inip binmesi de sorun olacak gibi. Birde odaya ayri yanima ayri dusunmuyorum anne yanlarini 3 5 ay kullanabiliyorsun kaldirip saklayacak yerim de yok fuzili geliyor. Bu sebeple ve daha guvenilir gdiginden park besik düşünüyorum .Ben 3 aylik bir anne olarak sana molfix i öneririm. Alternatif olarak sleepy derim. Ama sleepy de lastik izi oldu benim oğlana ben molfix kullanıyorum.
Kalın,kokusuz yani parfümsüz.
0 numara bezden 1 paket al 40 ı çıkmadan 3 numaraya geçiliyor
Benim arkadaşlar bebelerin sırtına kadar taşan kalayı temizliyor.
Benim oğlum suanda 3 aylık. Ve 4 numara kullanıyorum 1 aydır falan. Ve 4 ile devam edicem
Sızma tasma problemi bezin küçüklüğünden oluyor .
Kilosuna bakma. Bazi bebeklerin bacağı uzun oluyor.
Mesela benim oğlanın bacağı kalin ve uzun
Ve ilk zamanlar 2 numara vs kullandigim icin bezden hep cisi sızdı.
Ama çok bilmişler bunu bilmez
Ve aklina gelebilecek bütün bezleri denedim.
Prima,evy baby,sleepy,minies,molfix.
En iyisi molfix.
Ve neredeyse her alt açmama kaka görüyorum sızma falan yok. Ama kime sorsan bebegin sırtına kadar kaka taştı der.
1 tane zıbın ın da bile leke yok.
Bebek arabası ben travel aldim.
Bu biraz bütçe ile ilgili ama traveler öne doğru dondurebiliyorsun falan. Korona dan ötürü onu da kullanmak pek nasip olmadi tabi.
Yatağa gelince park yatak görüntü olarak cok çirkin. Bir de sanki cocuk kapalı bir kutunun içindeymiş gibi.
Ben anne yani tahta beşik aldım. 70×120 sanırım ölçüsü
Sallanma özelliği de var ama kullanmıyorum o özelliği
Beşiğe çarpmaz canim neden çarpsın yan tarafında korumalik minderleri var.
Arkadaşımın oğlu 13 aylik hâlâ onda yatiyor.
Onun yanındaki tahtalarını indirebiliyorsun ayni zamanda
Bir de benim yerim var diye montessori yaptırdım. Biraz ayaklaninca ona gecer. dolap tabiki şart. Çünkü çok eşyası oluyor. Muslin örtüleri,havlusu zibinlari nevresimleri battaniyesi 4 cekmeceli bir komodin e sığar diyorsan komodin al. Benim kendi gardrobumda yer yoktu hic. Askılara tek tek dizdim ve bazılarını katladım. 3 kapaklı dolabı var suanda.
Ayrıca komodini de var
Bezleri pamukları bilmemneleri de oraya koydum. Yani oda yaptim ben.
Evinin durumuna bağlı biraz.da ama bence park yatak pek hoş değil
Birde ben chicco nün mama sandalyesini aldim.
Hem mama sandalyesi hem ana kucağı görevi görüyor
Üzerinde oyuncakları var. Bebek ilk zamanlar yanında oluyor ya hani benim oğlum hala gündüzleri onda yatiyor. Akşam beşiğinde. Biraz fiyatı yüksek ama işlevsel. Istersen bir bak.
5 aylık bebesi olan biri olarak yazıyorum bence park beşik taşıma açısından yer açısından ergonomik ve fiyatları çok uygun ben aptal gibi bi anne yanı bi ikea aldım 60x120 içinde yatmıyor hanım kızım boşa para küçük anne yanının devri bitti bile sling aldım çok kullanışlı asansörü olmayıp markete in bin yapan biri olarak takıyorum gidiyorum oh bebem kucağımda ama kollar serbest benim ki neko en uygunu oyduKızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuzböyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.
Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.
Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.
Kısaca hangi beşik sizce kafam görüldüğü üzere çorba ??
Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?
Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Ana kucagi almaya gerek var mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.
Özet gecsen diyenlere
Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden
@Kazen Bey konumu bildirim atar mısınız rica etsem
Merabalar oncelikle allahım kucağınıza almayi nasip etsin diyorum. Odaya uyum şıklık bakimindan park beşik tercih ederim fakat şahsen sallanır beşik gece çok daha işime yaradı en azindan yattigim yerden salliyordum. Kucağıma alıp sallayıp yerine koymama gerek kalmıyordu. Bebek arabasina gelince araba koltuğuyla beraber satilandan almistim oda bayaa hosuma gitti. Bebek henuz küçük oldugu icin agirligi fazla yoktu merdivenleri koluma sepet gibi taktığım araba koltugumla inip cikiyordum. (((bebegim icinde uyuyor tabi annesinin yoruldugu umrunda degilKızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuzböyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.
Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.
Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.
Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?
Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.
Özet gecsen diyenlere
Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden
Park besikler çok hoş fakat ben şahsen klasik büyümeyen sallanan besik tercih ettim. Tercihimden cok memnun kaldim. Yattığım yerden sallamak daha iyi geliyor hem çocuğu kucakta sallayip yerine koyarken tekrar gozlerini açma ihtimali yok daldığı anda sallamayi birakiyorum. Bebek arabasi konusunda sürümünün rahat olduguna mutlaka dikkat edin.Kızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Neden diyecek olursanız.
Özet gecsen diyenlere
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden
O 3 5 ay kullanılanlar sepet beşikler sanirim . Onlar kullanışsız evet. Hareketlendiklerinde bu benimkilerin ölçüsü büyük ama yine sorun olabilir belki ben karyolaya geçiririm yani montessori ye. Evet dönmeye başlayınca ana kucağı kullanılmıyor pekBenim bir tanidigimin cocugu catpmisti agzini korumalar yanda ama ayaklanuyorlar kalkiinmaya basladiklarinda ust kismina dudagi falan baya kanamıştı. Bende takla atMisim besikten ayaklaninva park besik kadar derin olmadığından tutunup sallanirken pat yere Allah korumus. Birde o yan korumaliklarida ugrasip sokuyorlar demisler bazi üyeler kendi inip binmesi de sorun olacak gibi. Birde odaya ayri yanima ayri dusunmuyorum anne yanlarini 3 5 ay kullanabiliyorsun kaldirip saklayacak yerim de yok fuzili geliyor. Bu sebeple ve daha guvenilir gdiginden park besik düşünüyorum .
Bende 3 ya da 2 kapili dolap düşünüyorum bir tane de cekmeceli komidin.
Ama dediginiz gbi park yatakta tatli model bulmak zor.
Tesekkur ederim cevap icin. Sandalyeye baktim hem mama sandalyesi hem ana kucagi olmasi guzel ayaklari çıkıyor mu acaba cunku biraz dönmeye baslasa ana kucagi olarak kullanilamaz yuksek oldugundan. Tabii belki donmeye baslayinca ana kucagi kullanjlmiyordur bilmiyorum
Park besiklerde sallaniyor eskiden sabittiler sanirim.Merabalar oncelikle allahım kucağınıza almayi nasip etsin diyorum. Odaya uyum şıklık bakimindan park beşik tercih ederim fakat şahsen sallanır beşik gece çok daha işime yaradı en azindan yattigim yerden salliyordum. Kucağıma alıp sallayıp yerine koymama gerek kalmıyordu. Bebek arabasina gelince araba koltuğuyla beraber satilandan almistim oda bayaa hosuma gitti. Bebek henuz küçük oldugu icin agirligi fazla yoktu merdivenleri koluma sepet gibi taktığım araba koltugumla inip cikiyordum. (((bebegim icinde uyuyor tabi annesinin yoruldugu umrunda degil))) bebek bezinde ise
Park besikler çok hoş fakat ben şahsen klasik büyümeyen sallanan besik tercih ettim. Tercihimden cok memnun kaldim. Yattığım yerden sallamak daha iyi geliyor hem çocuğu kucakta sallayip yerine koyarken tekrar gozlerini açma ihtimali yok daldığı anda sallamayi birakiyorum. Bebek arabasi konusunda sürümünün rahat olduguna mutlaka dikkat edin.