Doğuma Hazırlık Park beşik mi büyüyen beşik mi? Hangi bebek arabası, hangi bez ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Park beşik mi? büyüyen sallanır beşik mi?

• Park beşik

OY: 364 65,6%
  • Büyüyen sallanır beşik

OY: 191 34,4%

• Ankete Katılan
    555
Park yatak muhakkak ki.
tasinabilir olmasi en rahat ozelligi oluyor, bebegin odasini erken ayirirsaniz hasta vs oldugunda zorlanabiliyorsunuz, bu sekilde istediginizde kendi odanizda, istediginizde onun kendi odasinda olacak sekilde duzen kurabiliyorsunuz.
4 yasa kadar kullanilabiliyor ama cocuk kendi cikip inebilecek yasa geldiginde direk degistirilebilir karyola ile.

sizin durumunuzda bebek arabasi cok agir olur, asansor yokmus,
e baston arabalar da 6 aydan sonra oneriliyor.
en iyisi 0-6 ay arasi icin sling almaniz, sonrasinda da baston araba dusunmeniz bence,
hatta bebegin kilosuna gore slingi daha uzun sure de kullanabilirsiniz, yine hosunuze giderse daha agir bebekleri tasimak icin olan tasiyicilardan alirsiniz, yani kisaca bebek 6 aylik olunca verin kararinizi, dogum sonrasi icin bence sadece sling edinin.
Ben oglumu ilk 1 yil tasidim, sonrasinda baston vardi, ki tasiyicimiz yine de yanimizda olurdu, bazen ondan bazen bunda seklinde.

Kesinlikle park yatak alın (her ne kadar görsel olarak beğenmesem de) çok kullanışlı oluyor.Kizim büyüdü, iki yaşına gelince ona oda aldık. Park beşik te kardeşine kaldı . Oğlum üç buçuk yaşında bu kışı da çıkarsın yazın ona da yatak alacağım.

Tabiki park yatak derim.
Kizim 3 yasinda en buyuk boyunu aldim ben.Hala onda yatar.Hem güvenli hemde oyun oynuyor icinde top havuzu yapiyoruz bazen.Saga sola basini çarpacak dusecek kaygisi olmuyor.Ben çok memnunum.Ablami dinleyim o saçma mobilya yataklardan almadigima cok memnunum.Alan arkadaslarim hep pişman.
Katlanip saklaniyor ustelik çok kolay kurulumuda.Park yatak candir.

Konu çok güzel olmuş benimde bu ara kararsız kaldığım konular
Anne yanı 3 kademeli beşikler kafama yattı tekerlekli ve sallanabilir olanlardan
ilerde de daha büyük alırım diye düşünüyorum
Bebek arabasındada travel sistem daha mantıklı geldi
İlk zamanlar pusetinide diğer odalarda kullanabilirim diye düşünüyorum

1sadekahve Ben sallanabilen park yatakla çok rahat ediyorum. Hem altında tekerleği de var. Hem de hafif. Yani gerekirse oda oda gezdirebiliyorsun. Ayrı odası da var ama 16 aylık bir kere bile yatmadı. Çünkü deli yattığı için kafasını vurabilir. Yani sallanabilir park yatak çok ama çok kullanıslı. Birde elektrikli ana kucağı çok kullanışlı oluyor. Bana hediye gelmişti. Sonra yeğenim kullandı sonra sattık. Yani bence 2.el alırsanız daha iyi olur. Benimde evim 4.kat asansör yok. İlk travel sistem kullandım. Tasıması evt zor ama bebek için ilk zaman daha iyi. Biz ona şöyle bir çözüm bulduk. Eşim arabayla işe gitmiyor o yüzden araba genellikle kapıda o yüzden arabayı, arabanın içinde tutuyoruz.şimdi baston araba aldık. Aynı şekilde kullanıyoruz. Bebeğin sağlıkla gelsin

Ben yatak odasına sepet beşik aldım. Odasına da büyüyen beşikli bi takım aldık. Sepet beşik çok güzel görüntü olarak ama fazla yer kaplıyor. 7 ay falan onu kullandım şimdi 2 aydır odasında büyüyen beşikte yatıyor ama bu da tehlikeli geliyor yatak yüksek bebek ayaklanmaya başladı ya düşerse endişesi taşıyorum. Şimdiki aklım olsa bi tane küçük anne yanı alırdım ilk etap için sonrası için de odasına montessori yatak alırdım

Park beşik kesinlikle tavsiyem sallanma aparatı olanlar çok rahat oluyor beze gelince 60li bir paket bez anca bitirdik yeni doğanda sonra 2 numaraya geçtik ben hamilelikte 2numara bebek bezi bir paket koymuştum kenara ne olur ne olmaz diye iyi kide koymuşum iri bir bebek olduğu için çok çabuk numara değiştirdik bebek arabasını ablamin kini kullandigim için yorum yapamayacağım şöyleki ben pek memnun değil ne sistem oldugunuda pek bilmiyorum araştırmadım ablam bebek arabasını verimce ama çok fazla yer kaplıyor araba bagajına bebek arabasından başka birşey sigdiramiyoruZ o yüzden en az yer kaplamalarda almanızı önerebilirim sadece hamak kesinlikle tavsiye ediyorum yatak odamda park besik sabit oturma odamda gündüz hamak beşiği kullanıyorum aynı zamanda seyahatlerde hamak sokulduğunda çok az bir yer kapladığı için daha rahat yanınızda taşıyabiliyorsunuz en çok ağız bezi ve zibina ihtiyacınız olacaktır onun disinda kıyafete fazla para harcamayın zira giydiremeden büyüyorlar ben fazla bir kiyafet alamadığım halde giydiremedigim bir kaç parça kiyafet kaldı manüel pompalara para vermeyin zira logusalikta birde onla uğraşmak acayip yoruyor elektirikli pompa candir❤ aklıma gelenler bunlar simdilik

Tecrübeliyim. İkisini de kullanmış bir insanım. Oğlum 3 yaşında. 3-4 ay önce oda takımını değiştirdik. Büyüyen beşikli oda takımının Şifonyerini kullandık. Dolabı ardiye oldu. Beşik kısmını da park yatağımız kırılınca kullanmaya başladık. Daha kaliyeli bir Park yatak ve şifonyer alsaymışım 3 yaşa kadar işimi görürmüş. Oda takımına boşuna para vermişim. 3 yaşına gelince araba yatak istedi, kendi büyük yatağında yatmak istemedi. Arabalı yatak ve ikeadan dolapla şifonyer aldık. Yani 3 yaşında, 2. Oda takımı bu.

kesinlikle park yatak O yüzden.

bebek arabasına gelince de kaliteli bir kanguru ve kabin tipi bebek arabası diyorum. Kabin tipleri küçük, taşıması kolay. Oğlum 9 aylık olana kadar asansörsüz evde oturdum. 3. Kattaydı evim. İnan bebek arabasını yukarı taşıması da indirmesi de ölüm. Çok zorlanıyorsun. İç çamaşırına kadar terliyorsun. Öyle dışarı çıkamıyorsun falan filan. O yüzden pratik olacak şeylere ihtiyacınız var sizin.

Park yatağın bir de şöyle bir avantajı var. Güvenli olduğu için yemek yapacağım zaman ya da wc ye gitceksem içine 2 oyuncak atıp oğlumu içine koyabiliyorum.

Sallanan mobilya beşik almıştım ben 10 sene önce :))

Şimdi olsaydı park beşik alırdım toplayip kaldırmak kolay ,uzun süreli tatillerde yanında toplayıp götürebiliyorsun..
Ben bu yönden düşündüm ...

Bebeğin teni hassas olur ise Prima -evy baby kullan derim ..yoksa bir cogunu kullanabilirsin

Bu arada park yataklar geniş olduğu için benimde yatak odam dar malesef ondan tercih edemiyırum

Bi sürede anne yanında yatacağı için şimdilik bunlardan birini almak niyetindeyim

Eklentiler

• Screenshot_2020-09-24-13-07-48.png
    198,9 KB · Görüntüleme: 56
Oyumu anne yanı beşikten kullanıyorum bir yıl rahat edersiniz. Sonrası için odasını ayırıp güzel yatak odası yapabilirsiniz.

Merhabalar çocuğunuz sağlıklı sıhhatli doğsun hayirli bir evlat bir birey olsun inşallah.3. Çocuğum 2.5 aylık ce 7 sene önceki park yatagimizi kullaniyoruz. Bayramda seyranda tatilde vs giderken toplayip götürüyoruz mis gibi yumusacik fileli okdugu icin benin haydut oglanlar deli dana gibi sürekli döndükleri için canını acıtmıyor. Sabaha kadar güzelce uyuyor. Brbek arabasını travel sistem almıştık disarda avmde orda burda sürerken kolay ama çok hantal arabanın ön koltuğuna iskeleti anca sığıyor. Arkaya da üstünü koyuyoruz, cok yer kaplıyor. Simdiki aklim olsa tek elle katlanip kapanan hafif bir araba alırdım. Bize ravsiye edilen küçük tekerlekli olmasın parke taşların arasina giriyor sürekli takiliyor dendi bu yuzden buyuk tekerlekli aldik ama pişmanız. Bez konusu tamamen bebeğe bağlı ben sadece ikinci çocuğumda 1 numara kullandim digerlerinde 2 ile başladım. Bebegin boyuna kilosuna gore değişir tavsoyem buyuk alin kucukler elinixde kalmasin büyük numara ilerde de olsa kullanılır. Bunun dışında bolca çıt çıtlı badi süt sağma Makinası patiksiz tulum bogazi katlamalı değil de lastikli çorap tavsiye ederim. Rahat ve saglikli bir doğum olur inşallah.

Oğlumda park yatak aldım 2 yaşında onda yatıyor hala. Bizim park yat hem sallanıyor hem de dönencesi var. Aç kapat o kadar kolay gelmedi bana ama oğlum döne döne yatıyor içinde. 40 günlük bebeğim var ona küçük beşik aldık büyüyünce park yatak ona kalır oğluma da oda yaparız dedik. 3-4 yaşa kadar rahat yatabilirler park yatakta. Dolap yerine şifonyer de iş görür ilk dönemler
Bebek arabası travel sistemler ağır ve bagajda çok yer kaplar ama yenidoğan döneminde baston puset kullanamazsınız, travel sistemlerin oto koltuğu olması da kolaylık oluyor, bebek arabada uyuyor çıkarıp bebek arabasına takıyorsun uykusu bozulmuyor. Ama tek başına kullanım için zorlar, satıcılar allayıp pullar tek elle katlanıyor şöyle rahat böyle rahat diye ama pratikte öyle olmuyor, asansör olmayan bir apartmanda tek elle bebeği tutup tek elle onu taşıyamazsınız.
Ev tipi ana kucağı ben çok kullandım, en son oğlanın ağırlığını taşıyamadı da yırtıldı, yoksa daha yatacaktı bizimki
Kanguru oğlumda pek kullanmadım, ama 40 günlük kızım onda çok güzel uyuyor. Özellikle babası takınca onunla rahat edicem diye düşünüyorum
Bez konusunda da bebeğin doğum kilosu önemli. Markadan markaya da boyutlar değişiyor sleepy nin 2 numarası Prima premium çare 1 numara ile aynı boyutta mesela. Ayrıca alerji durumu da olabilir. Benim kız 2600 doğdu 2. Ayda 2 numaraya geçtim bacakları sıkmaya başladı, bebek iri doğarsa 1 numara hiç kullanılmayabilir. Birer paket 1 ve 2 numara alın, depolamayın. Zaten sürekli indirimler oluyor bebeğin kilosu , alerji durumuna göre alırsınız. 500 taneli yenidoğan fazla günde 10 tane değişse 50 gün olur ki benimki gibi küçük doğmuş bebeklere bile olmuyor 1 aydan sonra.
Zor ve tatlı telaşlar bunlar, sağlıkla kucağınıza alın

İki kızımı da İkea'nın dandik (bundan kastım en ucuz, yoksa kalitesi güzel) beşiğinde büyüttüm 2 yaşlarına kadar. Boyutu küçük olduğu için anne yanı beşiği gibi de kullandık. Yürümeye başladıklarında bir kenarı çıkıyor, orayı çıkarıp, düşmemeleri için yine İkea'da satılan aparatı taktık. Böylece kendileri inip çıkabiliyorlardı, zaten alçak bir beşik. Uyuturken sallama olaylarına karşı olduğum için sallanan beşiklere bulaşmadım. Park yatakları da estetik bulmuyorum, ondan almadım ama çevremde kullananlar genelde memnun. Tatile, misafirliğe, kampa gittiğimizde uyumaları için şişme yatak almıştık. Hala kullanıyorlar. Intex çocuk şişme yatak diye aratırsanız, o işte.

Kanguru olayına gelirsek; sling kullanmadım. Benim açımdan pratik değildi. Bunun yerine yenidoğanların da kullanabileceği ergonomik kanguru aldım. Kanguru elim ayağım gibiydi. 2 yaşına kadar kullandık kanguruları da. Boba ve Neko tavsiye ederim.

Yenidoğan bez 1 paket almıştım. Bebek doğduğundaki duruma göre devamını alır ya da almaz, 1 numaraya geçersiniz. Bebeğim iri bir bebekti, biz devamını almamıştık mesela. Prima güzel ama gereksiz pahalı olmaya başlamıştı. O yüzden Molfix'e geçtik. Hala Molfix kullanıyoruz, memnunuz. Arada Sleepy denedik, feci kalın biz bez ya. Çocuk içini doldurunca resmen kalıp gibi takozlaşıyor poposunda. Sevmedim.

Bebek arabası olarak Chicco Liteway travel sistem kullandık. Çok hafif sayılmaz ama çok sağlam bir araba. Kamplara götürdük, dağ bayır sürdük, ona rağmen iki kızımda da aynı arabayı kullandık, hala gideri var. Fiyatı da piyasaya göre uygun. Ana kucağını oto koltuğu olarak kullandık bir süre. Bebek arabası zaten baston tipi olduğu için pratik.

Bir de kızlarım ev tipi ana kucağını çok kullandılar, küçük hala kullanıyor. Bazen ağlama nöbetlerini, gaz sancılarını yatıştırmak için sallamak iyi geliyor. Onun için de Fisher Price'ın sallanan sandalye tipindeki ana kucağını almıştık, isterseniz sabitlenebiliyor da. Hala kullanıyoruz. Tavsiye ederim.

oyumu park beşik verdim.
büyüyen beşik hiç düşünmeyin bence 2. 3. çocuk derken eskiyor çekmeceleri falan yıllarca bekleyince
yani büyüyemeden eskiyor büyüyünce normal tek kişilik yatak daha güzel olur çocuklara 🖒

Bir Kızım var iki beşiğide var hala kullanıyor kesinlikle park beşik her yere götürebiliyorsun biz chicconun aldık memnunum içinde ilk zamanlar küçük kalabiliyo bebişler:) onun içinde babynest olabilir

Merhaba hayırlı sağşıklı bi şekilde gelsin minnak anne yanı sallanır beşik kullanıyorum iyi ki de böyle almışım biraz büyüyünce yeriniz varsa daha büyük yatak alırsınız ilerisi içinde park beşikler çocuk döndükçe çok ses çıkarıyor uyanıyor ama memnun kalanlarda var ben sevemedim büyüyen beşik için oy verdim ama sırf park beşik olmasın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…