Doğuma Hazırlık Park beşik mi büyüyen beşik mi? Hangi bebek arabası, hangi bez ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Park beşik mi? büyüyen sallanır beşik mi?

• Park beşik

OY: 364 65,6%
  • Büyüyen sallanır beşik

OY: 191 34,4%

• Ankete Katılan
    555
Altında sallansın diye bir aparatı vardı çok kullanışlı gelmedi bana, markası öyle fena da sayılmazdı ama belki dandik diye kullanamadık sallanma durumunu
Olabilir sadece görüntü diye koymuşlar bak bu özellikte var diye :)
Bizimki çok güzel sallanıyordu. Ama oğlum sallanarak uyumadı mesela o yüzden hiç kullanmadık.

Kendi tecrübem yok ama alırsam anne yanı yatağa birleşen modellerden almak istiyorum.
Kardeşimin park beşiği vardı hiç kullanamadik karın ağrısı çoktu hiç uyumadı bile içinde

park beşik aldık.
yanımda yattığı zamanlarda ,kullanmadığımda kaldırdım.
vakti geldiğinde kurdum,3,5 yaşına kadar yattı sığmayana kadar.
4 yaşında artık normal yatakda yatma vakti geldiğinde oda aldık
.park beşik kullanışlı
.yer açısından da iyi.
tahtalı dolaplı bıcı bıcı beşikler ilk başta heves edip alıyorsun ama sonrasında keşke diyorsun. illa karyola diyorsan normal yatağa dönüşenlerden alabilirsin ilerisi açısından. doğanlar olduğu gibi kalmıyor malum büyüyorlar.

Tecrübeliyim. İkisini de kullanmış bir insanım. Oğlum 3 yaşında. 3-4 ay önce oda takımını değiştirdik. Büyüyen beşikli oda takımının Şifonyerini kullandık. Dolabı ardiye oldu. Beşik kısmını da park yatağımız kırılınca kullanmaya başladık. Daha kaliyeli bir Park yatak ve şifonyer alsaymışım 3 yaşa kadar işimi görürmüş. Oda takımına boşuna para vermişim. 3 yaşına gelince araba yatak istedi, kendi büyük yatağında yatmak istemedi. Arabalı yatak ve ikeadan dolapla şifonyer aldık. Yani 3 yaşında, 2. Oda takımı bu.

kesinlikle park yatak O yüzden.

bebek arabasına gelince de kaliteli bir kanguru ve kabin tipi bebek arabası diyorum. Kabin tipleri küçük, taşıması kolay. Oğlum 9 aylık olana kadar asansörsüz evde oturdum. 3. Kattaydı evim. İnan bebek arabasını yukarı taşıması da indirmesi de ölüm. Çok zorlanıyorsun. İç çamaşırına kadar terliyorsun. Öyle dışarı çıkamıyorsun falan filan. O yüzden pratik olacak şeylere ihtiyacınız var sizin.
Oğlumun da odası öylece duruyor. İlk zaman hem oda takımı aldık hem de sallanabilen ahşap beşik. Beşiği 4 ay zor kullandık. Sevmedi. Onu bir arkadasıma verdim park yatak aldım. Şimdi oda yaptığım için o kadar pişmanım ki anlatamam. İnsan bilemiyor. 12 yıl sonra olunca heveslendim aldım.

Valla bu konulari henuz hic dusunmedim🤦🏻‍♀️ hangisi iyidir rahattir artik forumda arastircam vakti gelince. Benim de icimin burkuldugu nokta cocuk odam olmayacak. Evimiz 2 +1 ve oturma odama cocuk odasi yapmak icin ordaki butun mobilyalari disari atmam gerek. Boyle bisey de olamayacagi icin napalim artik saglik olsun diyorum. Zaten o instagramda vs gordugumuz bebek odalari ne kadar kullaniliyo ki, bebek bi sure annenin yaninda yatiyo.

60×120 park besigi vardi yegenimin. bir de 60×120 mobilya ikea besik verdi eşimin kuzeni. Ikea besigin tek tarafi çıkıp anne yanina bitişiyor bence bu kısmi cok güzel. Ama yine de park besik uzun vadede cok daha kullanışlı. Biz her tatile goturduk simdi 3 yasinda, ikea besige gecti artik, goruntusu daha estetik.
Şöyle de düşünebilirsiniz icinde 5 6 ay yatacağı kucuk hamak besikler var. Sallaninca daha pratik oluyor bebek uyutmak. Onlari bi arastirin hem fiyatı uygun. Ilk etapta ondan alin yatak odaniza. Sonra annelikte tecrübe kazandikca karar verirsiniz bir sonraki besige.
Önü arkasi cekmeceli yuksek mobilya besikler kesinlikle ama kesinlikle kullanışlı değil.

Bebek arabasini da benim kadar araştıran olmamıştır herhalde bence en zoru.
Casual quantum trona yesil olani. travel sistem. Otomobiliniz varsa kesinlikle travel almalisiniz. Oto koltugu olarak 1 yil kullandım. Cok memnundum. Ama agir tabii ki. Bastonlar gibi hafif olmadigi bir gerçek. Ama bastonlarin da kaliteli olanini almazsaniz sürüşü el yorar.
Bebegim 19 aylıkken rocket baston aldim ondan da memnunum.
Chicco ohlala yegenimde var harika bir araba ama puset yok

Olabilir sadece görüntü diye koymuşlar bak bu özellikte var diye :)
Bizimki çok güzel sallanıyordu. Ama oğlum sallanarak uyumadı mesela o yüzden hiç kullanmadık.
Ne kadar şanslıymışsınız:nazar: ben sırf sallanmasın diye park yatak almıştım 2 yaşına kadar salladık. Ne kadar büyük konuştuğum şey varsa tek tek geldi başıma

Kızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuz :KK57: böyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.

Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.

Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.

Kısaca hangi beşik sizce kafam görüldüğü üzere çorba ??

Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?

Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Ana kucagi almaya gerek var mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.

Özet gecsen diyenlere :KK51:

Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden :KK25:

@Kazen Bey konumu bildirim atar mısınız rica etsem
Ben yerinde olsam 2 aylık ikiz tecrübemle şayet tek bebeğim olsa anne yanı alırdım ki gece bebişi beşikten kaldırıp koyarken bile uyanıyor emzirip uyuturdum büyük rahatlık 🥰 durumun yoksa 2. El alabilirsin içi yıkanan falan bişey. Birde otomatik sallansn salıncak valla asrın icadı gibi bakıyorum kendisine en azından yemek yiyebiliyorum sayesinde ben bunu 2. El aldım zaten uzun süre kullanılmayacak😅 yazını tam okumadım ama eğer sonra oda yapıp ayıracaksan büyüyen beşikler yada montessori yataklar mantıklı 😉 ben beşik olarak çilekten 70*140 beşik aldım korkuluğu söküp ilerde bebeğin inip çıkabileceği bi yatak olarsk kullanmayı düşünüyorum

5 yıl önce park beşik aldım katladım kilerde duruyor. Annemler aldığında cinsiyet belli değildi ben ara renklerde almıştım.çok da memnun kaldım. Kızım 3 yaşına kadar onda yattı. İkinciye hamileyim yine onu kullanacağım. Montessori yatak hakkında bilgim yok o yüzden değerlendiremiyorum.

Park beşik al kesinlikle, ama geniş olsun, 1 yaş civarı yuvarlanmak istiyorlar yatakta. 70-120 gibi bir ölçüsü olsun. İçine kaliteli bir yatak al, ama yaylı yataklardan alma sert oluyorlar. Ben indirimde Traumeland marka denk gelmiştim harika bir şey. İlk aylarda sıkışık yatmak istiyorlar, yatağın üstüne baby nest koyup onda yatırdım. Ama onu instagramdan el yapımı fln alma, aşırı yumuşak oluyorlar, çok yumuşak yatak bebek için riskli. e bebekten almıştım ben. Minnağın sağlıkla gelsin 🙏🏻🎈

Tecrübem yok ama yorum yapmak istiyorum. Bana park beşikler çok daha sevimli geliyor bazı renkli olanlar çok güzel. Çocuk odası da renkli olacak zaten 1 yaşa doğru o pastel tonlarla ilk kurulan tumblrdan fırlamış manzara korunmuyor bence.

Odada fazla renk olmasi,fazla obje olmasi,fazla oyuncak,isikli,seslioyuncak olmasi bebegin kafasini karistiriyor odaklanmayi zorlastiriyor,dikkat dagitiyor vs vs... bunlari ezberde biliyordum universitede. Siniflarda da cok renk yaomayin derlerdi hocalarımız. Anne olunca daha iyi anladim. Cocuk nasil bakacagini sasiriyor rengarenk bir sey donuyor bir daha bakiyor ama bu pozitif bir sey katmiyor ona. Sanirim boyalarla hassir nesir olunca kendisi bayaaa bi renklendirecek gibi odasini. Zaten bi duvar bombos krem,alsin cizsin boyasin.

Yatak icin buyuyen yatagim var o odada ama kisin isinma sebebi ile salonda yatiracagim park yatak hatta 9.aydan beri derim bir oyun parki iyi olacak benim icin. Baya hareketli tutup kaldiriyor kendini en son zor tuttum derin olabilenleri tercih edecegim. Ben boyle....

Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuz :KK57: böyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.

Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.

Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.

Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?

Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.

Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım

Bebeğin sağlıkla gelsin kesinlikle park beşik almanı öneririm.. Bebek arabası olarak da travel fln kullanışlı olmuyor bana göre baston pust şeklinde tam yatan cok uzun zaman kullandiğim chicco liteway şiddetle önerimdir sana. Kızım neredeyse 4-5yaşına kadar kullandı onu.. Anaokulu muz uzaktı yürüyerek gidip gelirken kullandık. Kanguru hiç kullanmadım..

Ablam ilk çocukta büyüyen sallanır beşik almıştı. Bi sene sonra kırıp attılar.
ikinci çocukta park beşik aldı 3.5 yaşına kadar orda yattı yeğenim. Ablam park beşikten çok memnun kalmıştı.
benim çocuğum yok, inşallah olursa sallanır beşik alırım neden derseniz benim için görsellik önemli. Park beşikler pek süslü olmuyo ben prens ya da prenses yatağı tarzı ciciş şeyler seviyorum:KK36:

Neden diyecek olursanız.

Bilgilenelim paylaşalım

Bende park besiklerinden alma niyetim var en azindan kirilmaz bise olmazsa katlayip bir koseye koyma imkanin var obur yataklardan bir kere sokuldugu an isi bitmisdir esimin ilk kizinin var evde olece kurulu duruyo hic ellememis sokmemisde normalde 2 veya 3 yasa kadar kullaniliyo ondan sonrada odasini yaparim diye dusunuyorum bez konusundada ilk baslarda 1 yasina kadar pampers almayi dusunuyorum ayni anda islat mendilinide tabi ilk dogdugunda hemen islak mendille yapmam baska ilaclar oluyo onlarla temizlerim 2 aylik olunca islak mendile gecerim insallah

20 aylık oglum var park besık kullanıyorum kulanişlı.. Prima bez prima ıslak mendil. Bızım bıraz malıyetlı ama hıcbır pişik sıkıntı olmadı

Açıkçası eğer hemen çocuğa oda yapmayı düşünmüyorsanız çocuk 2 yaşına kadar park beşikte yatak odasında yanınızda yatabiliyor. Sonra oda yapsanız bile kaldırıp kenara koyabilirsiniz. Anneanneye babanneye yatiya gittiginizde ise götürüp onun içinde yatırabilirsiniz bence her eve lazım bi beşik.

Ve kesinlikle travel sistem :) Ama ben olsam büyükler yerine şimdi iki üç defa kırıp değiştirdiğimiz baston tutarız olanlardan alirdim diğerlerinde kış için konforlu oluyor ihtiyacınıza kullanma durum seyahat ona göre karar verirsiniz

X